[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Shell geeft toe: jarenlang geen winstbelasting betaald in Nederland

Oliegigant Shell heeft de afgelopen jaren geen winstbelasting betaald in Nederland, terwijl het hier wel een miljardenwinst boekte. Dat heeft de directeur van Shell Nederland Marjan van Loon toegegeven aan weekblad Elsevier.

Cateraar KLM had werkneemster die eten proefde nooit mogen ontslaan

Maaltijdenverzorger KLM Catering Services op Schiphol mag een werkneemster die eten proefde, niet op straat zetten. Het bedrijf ontsloeg de vrouw op staande voet, omdat zij met het eten van een stukje varkensvlees diefstal zou hebben gepleegd.

Cateraar KLM ontsloeg medewerkster die eten proefde ten onrechte

Maaltijdenverzorger KLM Catering Services op Schiphol mag een werkneemster die eten proefde, niet op straat zetten. Het bedrijf ontsloeg de vrouw op staande voet, omdat zij met het eten van een stukje varkensvlees diefstal zou hebben gepleegd.

Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Belastingdienst blundert met toeslagen: 1,2 miljard euro

De fiscus heeft aan drie ministeries onjuiste informatie verstrekt over verstrekte voorschotten voor huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen. Daardoor klopten de jaarrekeningen van de betreffende departementen niet. In totaal stond 1,2 miljard euro te weinig aan openstaande voorschotten in de boeken.

Leugentje over kappersbezoek kost verpleegkundige haar baan

Een leugen over een kappersbezoekje heeft een thuiszorgmedewerkster haar baan gekost. Zorginstelling Omring in Hoorn heeft haar ontslagen, omdat zij beweerde niet te kunnen werken wegens een zieke hond. In werkelijkheid ging zij niet naar de dierenarts, maar naar de kapper.

Boycot door VS wordt pijnlijk: 'geen chips meer voor Huawei'

Weer een tik voor Huawei. Grote Amerikaanse chipfabrikanten stoppen mogelijk met het leveren van onderdelen aan de Chinese techreus. Intel, Qualcomm en Broadcom houden zich aan het opgelegde Amerikaanse verbod om zaken te doen met Huawei.

OuderAlle Nieuwskoppen

Nederlandse superjachtbouwers zetten in op groter en groter

Het gaat lekker met de Nederlandse bouwers van superjachten. Met een omzet van 1,56 miljard euro was het afgelopen jaar succesvoller dan ooit. Maar de rijken der aarde willen groter en groter. En om die vraag bij te benen, zijn nieuwe scheepswerven nodig. Een daarvan wordt vandaag geopend door koningin Maxima.

Philips schrapt 230 banen en verplaatst werk naar Polen

Philips schrapt 230 banen bij ondersteunende afdelingen. Het gaat vooral om administratieve functies in Eindhoven en Best. Het werk wordt verplaatst naar een locatie in Polen. Dat is volgens Philips efficiënter.

Techbedrijf Slack maakt datum voor beursgang bekend

Slack krijgt op 20 juni een notering aan de beurs in New York. De zakelijke chatdienst geeft geen nieuwe aandelen uit, maar gaat voor een directe notering aan de beurs. Op Wall Street werd al langer uitgekeken naar de komst van Slack, maar de precieze datum was nog niet bekend.

'Inpakrobots van Amazon zorgen juist voor meer banen'

Amazon heeft een robot gebouwd die het werk van tientallen werknemers kan overnemen. Toch zullen door deze machines geen banen verloren gaan, beweert de Amerikaanse webwinkelgigant.

EU geeft biergigant AB InBev boete van 200 miljoen

De grootste bierbrouwer ter wereld maakt misbruik van zijn machtspositie, vindt de Europese Commissie. Daarom moet AB InBev een boete betalen van 200 miljoen euro. Het bedrijf belemmerde de export van goedkoper Jupiler-bier uit Nederland naar België.

Van startup naar unicorn: het jongensboekavontuur van HackerOne

Als jonge twintigers gingen Michiel Prins en Jobert Abma naar de VS, om een startup te beginnen. Ze krijgen voet tussen de deur bij techreuzen als Yahoo, Facebook en Google. Nu, zeven jaar later, is HackerOne hard op weg het volgende miljardenbedrijf te worden. "Onze strategie was om zoveel mogelijk merknamen uit verschillende industrieën binnen te halen."

Apps, poortjes en tickets: zo wordt Nederland geen VenetiΓ«

Een oproep aan toeristen die naar Nederland komen: "Ga vooral niet naar Amsterdam. Overweeg Leiden, Utrecht of Zwolle ook eens!". Dat moet de oplossing zijn voor rolkofferterreur, een centrum vol wafelwinkels en stadsbewoners die de eindeloze toeristenstroom beu zijn. Maar zijn er ook alternatieven?

Olcay Gulsen geweerd uit bedrijfspand na gerommel met rekeningen vlak voor faillissement

Olcay Gulsen mocht enkele weken voor het faillissement van modemerk SuperTrash het pand van het bedrijf dat ze zelf had opgericht niet meer in, nadat ze had geprobeerd de reparatie van haar privéauto à 18.000 euro zakelijk te declareren. Dat blijkt uit een reconstructie van RTL Z van het faillissement, op basis van documenten en gesprekken met vier ex-werknemers.

Familie Lubbers verkoopt delen kwakkelend staalbedrijf Hollandia

De familie Lubbers verkoopt een belangrijk deel van haar staalbouwbedrijf Hollandia aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard. Uit onderzoek van RTL Z blijkt dat het bedrijf keihard is geraakt door de crisis in de offshore-industrie.

Leden BNNVARA besparen flink op presentatoren

De drie bestbetaalde presentatoren van BNNVARA nemen een steeds kleinere hap uit de contributie die de leden van die omroep betalen. Dat blijkt uit een analyse van de jaarverslagen van BNNVARA door RTL Z.

Ondanks winst zit ziekenhuis Amstelveen nog in gevarenzone

Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, dat afgelopen jaren in financieel zwaar weer verkeerde, schrijft eindelijk weer zwarte cijfers. Maar de 3,9 miljoen euro winst in 2018 betekent niet dat de zorginstelling al uit de gevarenzone is.

CafΓ©s, bios en nachtclubs profiteren van Ajax: 'Het is altijd volle bak'

Ongeveer 3000 supporters reizen naar Londen om Ajax aan te moedigen tijdens de halve finale van de Champions League. De rest van de fans moet een andere plek vinden om te kijken. En daar verdient de Nederlandse horeca geld aan.

Nabestaanden lopen 'veel geld' mis omdat verzekeringen zoek zijn

Het is voor nabestaanden te moeilijk om erachter te komen welke uitvaartverzekering een overledene had, vindt Leon Schouten, directeur van Uitvaartverzekeringwijzer.net. Hierdoor lopen mensen volgens hem veel geld mis. Om dit te voorkomen pleit hij voor een website met een centraal overzicht van uitvaartverzekeringen, opgezet met de hulp van het ministerie.

❌