[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Familie Blokker verwikkeld in pikante vastgoedruzie

Het is hommeles bij de familie Blokker. Het vastgoedbedrijf van Ans Palmer-Blokker is slaags geraakt met kwakkelende winkelgigant Blokker, die in handen is van haar broer Ab en schoonzus Els. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Z.

Hoekstra wil bankierssalarissen niet verder beperken

Het kabinet voelt er weinig voor om exorbitante salarissen van bankiers verder aan banden te leggen. Oppositiepartijen hebben een strengere initiatiefwet ingediend, maar wat minister van financiën Wopke Hoekstra betreft gaat daar een streep doorheen.

EU-hof: Belgische belastingdeals met grote bedrijven geen staatssteun

De Europese Commissie heeft een nederlaag geleden voor het Europees Hof van Justitie. Het Hof bepaalde dat België geen illegale staatssteun heeft verleend aan een groep Belgische multinationals die een belastingdeal kregen. De uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor andere staatssteunzaken zoals die van Starbucks in Nederland.

Proef met nedervanille mislukt: 'Het verdienmodel was subsidie'

Nedervanille was de grote belofte van drie jaar geleden, maar de proef om vanille uit Nederlandse kassen binnen drie jaar in de supermarkt te hebben, is mislukt. Inmiddels is de subsidie op en willen banken het onderzoek niet financieren. De onderzoekers achter het project hopen nu op een samenwerking met een zakelijke partner.

Succes van alcoholvrij bier stuwt de verkoopcijfers van Heineken

Heineken zet sinds een paar jaar vol in op alcoholvrij bier en dat is terug te zien in de resultaten. De stijgende verkoop van het alcoholvrije bier heeft de omzet in 2018 omhoog gestuwd. "Alcoholvrij en -arm bier is de belangrijkste prioriteit voor de toekomst en winstgevendheid van Heineken."

Directeur Intertoys: we hebben last van internet, Kruidvat en Aldi

Het vierde kwartaal is voor speelgoedketen Intertoys echt tegengevallen. De verschuiving naar internetverkopen gaat sneller dan verwacht en Intertoys lijdt onder ketens als Aldi, die alleen rond de kerst speelgoed verkopen, en dan ook nog heel goedkoop.

Plan voor kolonie op Mars loopt vast: Mars One is failliet

Mars One, het bedrijf dat een enkele reis wilde gaan verzorgen naar Mars en daarbij een realityshow wilde uitzenden, is ter ziele.   

Tesla-topman Elon Musk brengt bliksembezoek aan Nederland

Tesla-ceo Elon Musk brengt vandaag een bliksembezoek aan Nederland. Hij is in Europa om de Europese introductie van de Tesla Model 3 in de gaten te houden.

VS en China praten door over handel, focus op intellectueel eigendom

Onderhandelaars van de VS en China praten volgende week verder over handel. De gesprekken zullen vooral gaan over de eis van de VS dat de Chinezen een einde maken aan het stelen van Amerikaans intellectueel eigendom.

VS en China praten door over handel, focus op intellectueel eigendom

Onderhandelaars van de VS en China praten volgende week verder over handel. De gesprekken zullen vooral gaan over de eis van de VS dat de Chinezen een einde maken aan het stelen van Amerikaans intellectueel eigendom.

Amsterdam in trek, mede door brexit ruim 7000 banen erbij

In de regio Amsterdam hebben vorig jaar 153 buitenlandse bedrijven een nieuw kantoor geopend. Samen zorgen ze voor ruim 7000 extra banen.

Nederlandse economie heeft last van beperkte groei grote EU-landen

De economie van de Europese Unie zal in 2019 met maar 1,5 procent groeien, verwacht de Europese Commissie. Dat is minder dan in de afgelopen jaren en ook lager dan eerder werd gedacht. Vooral de grote landen in de EU, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië, trekken het gemiddelde omlaag. Dat raakt ook Nederland.

Dynamische advertenties en 'hypertargeting': zo kan Spotify verdienen aan podcasts

Met de miljoenenaankoop van Anchor en Gimlet begeeft streamingsdienst Spotify zich verder op de markt van podcasts. Maar wat is de strategie hierachter? "Ik denk niet dat Spotify de illusie heeft dat ze meer abonnementen zal verkopen."

Ook Boeing ziet brood in supersonisch zakenvliegtuig

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat investeren in het eerste supersonische passagiersvliegtuig sinds de Concorde. Boeing helpt het bedrijf Aerion met de bouw van de AS2: een vliegtuig gericht op zakenvluchten, dat je met een snelheid van zo'n 1600 kilometer per uur naar de volgende vergadering kan brengen.

Unilever zet verder in op gezonde snacks: opnieuw overname

Unilever heeft de Britse gezonde snackfabrikant Graze overgenomen. Hoeveel Unilever betaalt voor het bedrijf, maken de twee partijen niet bekend. Met de overname vergroot Unilever de aanwezigheid op de markt voor gezonde snacks

Minister tegen Amerikaanse farmaceuten: het gaat niet om de winst

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) houdt vast aan de maximumprijs voor medicijnen. Hij vindt dat farmaceuten transparant moeten zijn over de kosten en medicijnen moeten maken tegen een redelijke prijs.

Directeur Tata Steel: 'Een CO2-taks is desastreus voor mijn bedrijf'

Als het kabinet belasting gaat heffen op CO2-uitstoot bij bedrijven, gaat Tata Steel failliet. En dat is een ramp voor het milieu, zegt ceo Theo Henrar van Tata tegen RTL Z.

Vrees voor 'oorlog tussen de armen' door basisinkomen in ItaliΓ«

Vol trots presenteerde vicepremier Luigi di Maio deze week de plastic 'card' voor het basisinkomen. "We steken er 8 miljard euro mee in de Italiaanse economie", zei hij. Maar niet iedereen is er gerust op en de vrees voor een chaotische introductie stijgt. Vakbonden verwachten zelfs 'een oorlog' tussen de armen.

Webshop beginnen? 'De eerste jaren draai je verlies'

Weinig opstartkosten, veel vrijheid en het geld loopt haast vanzelf binnen. Een eigen webshop klinkt als makkelijk bijverdienen, maar volgens experts is het lastig om rendabel te zijn. "Nóg een winkel in kinderkleertjes wordt geen succes."

Hoe Roderick Voerman zijn kortingsite 1Dayfly zag afbrokkelen

Twaalf jaar lang bood ondernemer Roderick Voerman (46) met zijn kortingensite 1Dayfly aantrekkelijke dagaanbiedingen aan tienduizenden klanten. Maar deze maand ging het bedrijf failliet. "Ik schaam mij niet voor het bedrijf dat ik heb opgebouwd."

❌