[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Alle Nieuwskoppen

Terecht ontslag voor monteur die baas het leven zuur maakte

Een installatiebedrijf mocht een negatieve werknemer ontslaan die zich jarenlang misdroeg en zijn baas het leven zuur maakte. Dat heeft de Utrechtse kantonrechter beslist. Wel krijgt de man bijna 28.000 euro mee.

Oprichter Hartog koopt wasserijgigant Cleanlease terug

De controle over de kwakkelende wasserijgigant Cleanlease, met 1200 werknemers en een omzet van 100 miljoen euro, is terug in handen van oprichter Albert Hartog. Investeerder Egeria neemt afscheid na een periode van krimp, verliezen en ruzies.

Drie kussen, een normaal ontbijt en een 'nuttig gesprek' voor May bij RutteΒ 

De diplomatieke toer van de Britse premier Theresa May vandaag is begonnen met een 'nuttig gesprek' op het Catshuis, liet premier Mark Rutte na afloop weten. May is er alleen nog lang niet: ze gaat nog naar Berlijn en Brussel om te proberen een aanpassing in het brexitakkoord te bereiken.

VS en China praten verder over handel ondanks Huawei-rel

De handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China vinden nog altijd op zeer hoog niveau plaats, ondanks de arrestatie van de cfo van het Chinese techbedrijf Huawei. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend.

Gisteren β€” 10 December 2018Alle Nieuwskoppen

Waterpeil stijgt spectaculair, havenbedrijven hopen op kwakkelwinter

Goed nieuws voor scheepvaart, want het waterpeil is spectaculair gestegen. Van een historisch lage 6,5 meter in oktober, ging het waterpeil in december binnen enkele dagen omhoog naar 8,6 meter boven NAP. Toch is dat niet per se reden tot feest, de geleden schade valt voor sommigen niet meer in te halen.

Cao-overleg PostNL en bonden hervat, alleen FNV gaat actievoeren

PostNL gaat het cao-overleg hervatten met drie van de vier vakbonden. FNV wil niet aan tafel zitten en gaat deze week nog actievoeren. "Die acties zullen niet publieksvriendelijk zijn."

OuderAlle Nieuwskoppen

Nederlands bedrijf bouwt Tesla's om tot Zwitserse politiewagens

De politie in het Zwitserse Basel heeft sinds deze week drie Tesla's Model X in het wagenpark. Die moesten nog wel een kleine metamorfose ondergaan. De wagens zijn in Nederland voorzien van zwaailichten, een radiosysteem en de kleuren geel en blauw. "We krijgen nu wereldwijd aanvragen."

'DNB vindt toetsing ING-top na witwasaffaire niet nodig'

De schikking van 775 miljoen euro vanwege het overtreden van regels tegen witwassen is geen reden voor toezichthouder DNB om opnieuw te kijken of de top van ING wel geschikt is om de bank te leiden. Dat concludeert DNB na een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van ING zelf.

Benzineprijs zakt verder, prijs bij eerste pomp onder 1,40 euro

Goed nieuws voor mensen die (veel) autorijden. De prijs van benzine heeft een nieuw dieptepunt bereikt: bij de eerste pomp is een literprijs van 1,40 euro gespot.

Utrechtse ijsmaker gekroond tot beste van de wereld: 'Waanzinnig dit'

Het vanille-ijs van de Utrechtse ijsmaker Roberto Coletti is uitgeroepen tot het beste van de wereld. Hij won de prijs tijdens een ijsbeurs in Italië waar bijna honderd ijsmakers wereldwijd streden om de de Coppa d’Oro. "Dit is als goud winnen op de Olympische Spelen."

Blunderende Blokker-directeur kan aan de slag bij AH to go

Rob Heesen, die twee jaar geleden een golf aan kritiek over zich heen kreeg na zijn mediaoptreden tijdens een ingrijpende reorganisatie van Blokker, heeft een nieuwe klus. Vanaf begin volgend jaar gaat hij Ahold-dochter AH to go leiden.

Nieuwe arbodienst voor vrouwen: 'We zijn gelijk, maar wel anders'

Er komt een arbodienst die zich specifiek richt op vrouwen op de werkvloer. De dienst, die HealthyWoman heet, gaat in januari van start bij een thuiszorginstelling met 12.000 medewerkers. "We leven in een door mannen gedomineerde wereld die nog te weinig is aangepast op arbeidsparticipatie door vrouwen", zegt oprichter Joyce van Dijk.

Vakbond KLM-personeel betaalt voor website 'tegengeluid' in discussie Schiphol

Een opmerkelijk initiatief: een site die mede namens omwonenden pleit vóór uitbreiding van Schiphol. De initiatiefnemers vinden dat er te weinig aandacht is voor de economische voordelen die de luchthaven oplevert.

Groep herrieslachtoffers Schiphol fors groter onder strengere WHO-norm

Het aantal mensen dat hinder ondervindt van Schiphol kon weleens veel groter zijn dan uit de officiële cijfers blijkt. Dat kan gevolgen hebben voor het aantal vluchten dat in de toekomst vanaf de luchthaven gevlogen mag worden.

AliExpress-pakjes sneller in Nederland door distributiecentrum Luik

De Chinese internetgigant Alibaba steekt 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Na veel lobbywerk werden vandaag eindelijk de papieren getekend voor de bouw. Daarmee hoopt het moederbedrijf van  AliExpress bestellingen binnen 72 uur bij jou in huis te krijgen.

Bloedrode borden op Wall Street: beleggers vrezen recessie

De aandelenbeurzen in New York zijn gisteravond diep in het rood gesloten. Beleggers zijn bang dat ze signalen zien van een naderende recessie en een serie tweets van president Donald Trump gooide extra olie op het vuur.

Belangrijk autismecentrum was bijna failliet door desastreus verlies

Het Nederlandse autismecentrum het Dr Leo Kannerhuis blijkt vorig jaar een verlies van 6 miljoen euro te hebben geleden. Door het megaverlies bungelde de zorginstelling, die inmiddels is gered, op het randje van een bankroet. "Een faillissement zou een drama zijn geweest."

Advies EU-hof: Britten mogen op eigen houtje brexit afblazen

Als het Verenigd Koninkrijk het wil, dan kan het op eigen houtje besluiten dat het tóch niet uit de Europese Unie stapt. Juridisch zou dat mogen, meldt de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie in een advies aan het hof.

Scholen houden jaarlijks geld over en dat is niet de bedoeling

Basisscholen zijn bang voor geldnood en daarom houden ze elk jaar meer geld over dan begroot. Ze sparen dat geld op voor magere jaren, maar dat mag niet, waarschuwt minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media).

GaultMillau 2019: dit zijn de beste restaurants en chefs van het land

Onno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu, is door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot de beste chefkok van Nederland. Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam mag zichzelf Jonge Topchef van het jaar noemen.

❌