[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Waar moet een stad aan voldoen voor het organiseren van het Songfestival?

Door NU.nl/Lara Zevenberg

Nu Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival naar Nederland heeft gehaald, bieden verschillende Nederlandse steden zich aan om het festijn te organiseren. De European Broadcasting Union (EBU) stelt strenge eisen aan een organiserende stad.

Groninger Museum eert schepper

Door ANP

Het gebouw van het Groninger Museum bestaat 25 jaar en daarom wordt de hoofdarchitect ervan, Alessandro Mendini (1931-2019), komend najaar geëerd met een grote tentoonstelling over het werk van de Italiaan. Hij heeft de expo, die de naam ‘Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini’ heeft gekregen, nog zelf uitgedacht.

Het museum benaderde Mendini ruim twee jaar geleden met het idee voor een tentoonstelling van zijn werk, die hij naar eigen inzicht kon inrichten. Hij was er meteen voor te porren.

Voor de tentoonstelling, die vanaf half oktober tot begin mei zal duren, koos Mendini niet alleen eigen werk, maar ook dat van kunstenaars en ontwerpers uit verleden en heden die hem inspireerden, onder wie Paul Signac, Wassily Kandinsky, Henri Matisse, Oskar Schlemmer, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld.

“Met zowel beeldende kunst als architectuur en design is de variatie van de ruim tweehonderd tentoongestelde objecten enorm. Mondo Mendini toont de buitengewone creativiteit en humor van de designer die Groningen een internationaal vermaarde blikvanger gaf”, belooft de kunsttempel.

Het bericht Groninger Museum eert schepper verscheen eerst op Nieuws.nl.

Danceduo Underworld treedt in november op in Ziggo Dome

Door NU.nl

Underworld zal op 23 november 2019 een concert geven in de Amsterdamse Ziggo Dome. De show zal in het teken staan van het aankomende album Drift Songs, meldt Podiuminfo dinsdag.

β€˜Woning en auto rapper beschoten in Diemen’

Door ANP

In Diemen is in de vroege ochtend geschoten op een woning en een auto. Niemand raakte gewond. Volgens AT5 gaat het om het huis van rapper Lexxxus. Hij liet de lokale zender weten dat hij wakker werd van de knallen, door het raam keek en een man zag schieten.

De politie kan uit privacyoverwegingen niet bevestigen dat het om de woning van de rapper gaat. Volgens een woordvoerster werden de schoten even voor 05.00 uur gelost aan de Steenen Kamer. Getuigen hebben twee in het zwart geklede personen gezien die te voet zijn gevlucht, aldus de zegsvrouw.

De rapper zei verder tegen AT5 dat hij geen vijanden heeft en niet weet wie er achter het schietincident zit. Lionel Dors, zoals hij echt heet, werd in 2009 al eens geraakt door een kogel tijdens het Kwakoefestival in Amsterdam-Zuidoost.

Het bericht ‘Woning en auto rapper beschoten in Diemen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Surseance Britse restaurants Jamie Oliver

Door ANP

De Britse restaurants van tv-kok Jamie Oliver hebben uitstel van betaling aangevraagd. Dat heeft het bedrijf van Oliver bevestigd na eerdere berichten in Britse media. Uitstel van betaling, ook wel bekend als surseance van betaling, is vaak een voorbode van een faillissement, al is dat nog niet zeker.

De keten van Oliver is vooral bekend van Jamie’s Italian. Van die pastarestaurants zijn er 25 in het Verenigd Koninkrijk waar ongeveer duizend mensen werken. Oliver heeft ook nog een aantal andere restaurantketens, waaronder een aantal barbecuezaken.

In Nederland heeft Jamie’s Italian vestigingen in Rotterdam en Den Haag. Die blijven volgens het bedrijf gewoon open, net als andere restaurants buiten het Verenigd Koninkrijk die door franchisenemers worden gerund.

Olivers volledige zakenimperium, waar ook zijn tv-programma’s en internetvideokanaal onder vielen, was enkele jaren geleden nog goed voor een omzet van bijna 160 miljoen pond. Daarvan was driekwart afkomstig van het in 2008 opgerichte Jamie’s Italian.

Het bericht Surseance Britse restaurants Jamie Oliver verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌