[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

1 miljoen zien start stille tocht Utrecht

Door ANP

Ruim 1 miljoen mensen hebben vrijdagavond het begin gezien van de stille tocht voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. De start, met een toespraak van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen, was te zien in een speciale uitzending van het NOS Journaal. Aan de optocht deden 16.000 mensen mee.

De extra uitzending belandde op de zevende plaats in de kijkcijfertop-25 van Stichting KijkOnderzoek. Bovenaan staat het NOS Journaal van 20 uur, met 2,1 miljoen kijkers.

Het bericht 1 miljoen zien start stille tocht Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gisteren β€” 22 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Junkie XL maakt soundtrack voor nieuwe Terminator-film

Door NU.nl

Junkie XL gaat de soundtrack maken voor Terminator: Dark Fate. De Nederlandse muzikant, wiens echte naam Tom Holkenborg is, laat aan The Hollywood Reporter weten verheugd te zijn met de opdracht.

Junkie XL maakt soundtrack voor nieuwe Terminator-film

Door NU.nl

Junkie XL gaat de soundtrack maken voor Terminator: Dark Fate. De Nederlandse muzikant, wiens echte naam Tom Holkenborg is, laat aan The Hollywood Reporter weten verheugd te zijn met de opdracht.

Boekenbal staat stil bij aanslag Utrecht

Door ANP

Tijdens het Boekenbal in Amsterdam is kort stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. Directeur Eveline Aendekerk van de organiserende stichting CPNB memoreerde voordat het feest losbarstte kort aan de stille tocht eerder op de avond ter nagedachtenis aan de schietpartij in de tram. ,,Zo’n 35 kilometer verderop vindt nu een stille tocht plaats. Mijn gedachten zijn dan ook bij Utrecht.”

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema zou op het Boekenbal een gedicht voordragen, maar liet verstek gaan omdat ze in Utrecht was.

Nadat Aendekerk haar woorden over Utrecht had uitgesproken, onderbrak cabaretier Freek de Jonge haar speech. Hij stond op en vroeg een statement te maken over de overwinningsspeech van FVD-leider Thierry Baudet. De directeur ging hier niet op in en hervatte na enige commotie haar speech.

De 68e editie van het Boekenbal in het Internationaal Theater Amsterdam is traditiegetrouw de opening van de Boekenweek, die zaterdag begint en tot en met volgende week zondag duurt. Jan Siebelink schreef dit keer het Boekenweekgeschenk, met de titel Jas van belofte. Het Boekenweekessay Mijn moeders strijd is van de hand van Murat Isik. Ester Naomi Perquin schreef het Boekenweekgedicht Moeder, nadat ophef was ontstaan over de keus voor twee mannelijke auteurs voor het geschenk en essay.

Siebelink zei ,,heel dankbaar” te zijn dat hij op zijn ,,hoge leeftijd” dit nog mag meemaken. De 81-jarige schrijver komt al sinds 1981 op het Boekenbal en wilde altijd al een keer het geschenk schrijven.

De schouwburg zat weer vol met bekende schrijvers, zoals Connie Palmen, Peter Buwalda, Kader Abdolah en Saskia Noort.

Het bericht Boekenbal staat stil bij aanslag Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.

BZV-boerin Bertie Steur heeft zetel in de Provinciale Staten

Door NU.nl

Bertie Steur, die bekend werd door haar deelname aan Boer zoekt Vrouw en Expeditie Robinson, heeft een zetel in de provinciale Staten, meldt RTL Boulevard.

❌