[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

De Spotify-lijst van Sam Feldt: 'Ben bezig met een remix voor Ed Sheeran'

Door NU.nl/Sjan Verhoeven

Sam Feldt was vorige zomer een paar maanden uit de running vanwege een scooterongeluk, maar heeft dit jaar een druk programma. Zo geeft hij dit weekend drie shows, waarvan eentje op Mysteryland. NU.nl interviewt Feldt aan de hand van zijn recente zoekgeschiedenis op Spotify.

Makelaar beschuldigd van stelen uit huizen Usher en Adam Lambert

Door NU.nl

Een makelaar uit Beverly Hills is gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij het stelen uit huizen van Amerikaanse beroemdheden zoals Usher en Adam Lambert in onder meer Beverly Hills, Brentwood en Hollywood Hills. Dat meldt Variety.

Drie dagen dance op Mysteryland

Door ANP

Danceliefhebbers van over de hele wereld kunnen dit weekend weer terecht op Mysteryland, op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Daar beleeft het festival zijn 26e editie.

In totaal beklimmen meer dan driehonderd artiesten de zeventien podia. Zij brengen het hele spectrum aan elektronische muziek: van house, big room, techno, deephouse, trance, trap en minimal tot hardstyle, hardcore en hiphop. Er komen jaarlijks mensen uit meer dan honderd landen op af.

De officieuze eerste festivaldag wordt vrijdag op de camping gevierd met een twaalf uur durende pre-party, met onder anderen Oliver Heldens op het podium. Voor de kampeerders zijn er ook een tattooshop, styling corner, massagetafels en een mini-bioscoop.

Op de uitverkochte zaterdag staan Dimitri Vegas & Like Mike, Sunnery James & Ryan Marciano en Sam Feldt op het affiche. Zondag maken Nicky Romero, Headhunterz en Diplo hun opwachting, en dan sluit Martin Garrix af.

Het bericht Drie dagen dance op Mysteryland verscheen eerst op Nieuws.nl.

Vleermuis in de schijnwerpers

Door ANP

Vleermuizen blijven vaak buiten het zicht, maar dit weekend staan de beestjes volop in de belangstelling. Tijdens de Nacht van de Vleermuis worden vrijdag op tientallen plaatsen vleermuisexcursies en presentaties over de nachtdieren gehouden. Wie een bijdrage wil leveren aan de kennis over de Nederlandse vleermuispopulatie, kan zaterdag en zondag meedoen aan de tweede Vleermuistuintelling.

Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Volgens de internationale organisatie Eurobats, die zich richt op bescherming van de beestjes, hebben Europese vleermuizen het moeilijk door het gebruik van pesticiden en verlies van leefgebied. De organisatie wijst erop dat vleermuizen een belangrijke rol spelen bij het controleren van insectenpopulaties. Sommige soorten verspreiden ook stuifmeel en zaden.

In Nederland komen achttien vleermuissoorten voor, zoals de gewone dwergvleermuis, gewone grootoorvleermuis, watervleermuis of rosse vleermuis. Ze leven in de natuur of in gebouwen, onder dakpannen of in spouwmuren. Een gemiddelde vleermuis eet zo’n duizend insecten per nacht.

Wie mee wil doen aan de telling, hoeft alleen rond zonsondergang in zijn tuin te gaan zitten en een uurtje vleermuizen te tellen. Registreren kan op www.tuintelling.nl. Op www.nachtvandevleermuis.nl staat een overzicht van alle activiteiten per provincie. Zo gaan op meerdere plekken gidsen op pad met detectoren om vleermuizen op te sporen.

“Vleermuizen zijn goede indicatoren voor een duurzame, natuurinclusieve omgeving”, aldus de organisatie van de telling. “Vooral daar waar mensen in hun eigen omgeving genoeg ruimte laten voor natuurlijk groen, waterrijke natuur en een donkere nacht, komen veel vleermuizen voor.”

Het bericht Vleermuis in de schijnwerpers verscheen eerst op Nieuws.nl.

NASA vernoemt rollende steen op Mars naar Rolling Stones

Door NU.nl

NASA heeft een steen op Mars naar The Rolling Stones vernoemd om de band te eren. De steen draagt voortaan de naam The Rolling Stone Rock, meldt InSight donderdag.

NASA vernoemt rollende steen op Mars naar Rolling Stones

Door NU.nl

NASA heeft een steen op Mars naar The Rolling Stones vernoemd om de band te eren. De steen draagt voortaan de naam The Rolling Stone Rock, meldt InSight donderdag.

Fans dag lang in rij voor Ariana Grande

Door ANP

Tientallen fans van Ariana Grande gaan een lange dag tegemoet. Vrijdagochtend vroeg stonden al vele fans voor de deur van de Ziggo Dome te wachten om verzekerd te zijn van een plekje vooraan tijdens de eerste show van de zangeres in Amsterdam.

De deuren van de popzaal gaan pas om 18.30 uur open. Het wachten gaat daarna verder want de zangeres komt naar verwachting pas om 21.15 uur het podium op.

Ariana Grande treedt deze zomer maar liefst drie keer in Amsterdam op. Zaterdag geeft ze de tweede show, op 11 september de derde.

Het bericht Fans dag lang in rij voor Ariana Grande verscheen eerst op Nieuws.nl.

De Kast viert dertigjarig jubileum met concert in Amsterdam

Door NU.nl

Het dertigjarige jubileum van De Kast wordt op 14 december gevierd met een concert in AFAS-Live in Amsterdam.

Nieuwe muziek op vrijdag: AndrΓ© Hazes en Lana Del Rey

Door NU.nl

Elke vrijdag ververst de muziekstreamingdienst Spotify de afspeellijst New Music Friday, met daarin een groot deel van de nieuwe singles die nationale en internationale artiesten uitbrengen. NU.nl zet een aantal opvallende releases op een rij.

❌