[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Alle Nieuwskoppen

Valkhof wisselt collectie Maria van Gelre

Door ANP

Museum Het Valkhof in Nijmegen bergt het eerste deel van de prenten uit het gebedenboek van Maria van Gelre komende week weer op. De middeleeuwse miniaturen zijn zo kwetsbaar dat ze niet te lang aan daglicht blootgesteld mogen worden. Vanaf volgende week zaterdag zijn twintig nieuwe pagina’s uit het unieke middeleeuwse boek te zien.

De miniaturen maken deel uit van de tentoonstelling Ik, Maria Van Gelre, die in oktober in het museum is geopend. Naar de invloedrijke hertogin Maria van Gelre is jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan. Haar gebedenboek werd in een kluis in Berlijn bewaard en is vele jaren niet voor publiek te zien geweest. Het boek wordt op dit moment gerestaureerd. Als de tentoonstelling in Nijmegen afgelopen is, gaat het weer voor lange tijd achter slot en grendel.

De expositie heeft volgens het museum tot nu toe ruim 17.000 bezoekers getrokken. Dat is belangrijk voor Het Valkhof, dat zware jaren achter de rug heeft en voor een grote renovatie staat. Ik, Maria Van Gelre is nog tot en met 5 januari te zien.

Het bericht Valkhof wisselt collectie Maria van Gelre verscheen eerst op Nieuws.nl.

K3-zangeres Marthe vindt het niet moeilijk om ex Viktor Verhulst te zien

Door BuzzE

Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst besloten eind augustus na een relatie van 2,5 jaar uit elkaar te gaan en komen elkaar nog regelmatig tegen in de entertainmentwereld, maar daar heeft de K3-zangeres geen moeite mee.

Zangeres Carrie Underwood krijgt zoontje

Door BuzzE

De baby die Carrie Underwood over een paar maanden verwacht is een jongetje, onthulde de zangeres woensdagavond tijdens de CMA Awards.

Narcos-acteur Pedro Pascal gecast voor Star Wars-serie The Mandalorian

Door BuzzE

De hoofdrol in de Star Wars-serie The Mandalorian wordt gespeeld door Pedro Pascal. Volgens Variety ronden de Narcos-acteur en Disney momenteel de onderhandelingen af.

Kris Jenner helpt blutte zoon Rob Kardashian met sokkenbedrijf

Door BuzzE

Rob Kardashian is financieel in zwaar weer geraakt en heeft de helft van zijn sokkenonderneming Arthur George moeten verkopen aan zijn moeder, Kris Jenner. Dat laat de enige zoon uit de bekende familie weten in rechtbankdocumenten.

Country Music Awards staan stil bij schietpartij in countrybar in CaliforniΓ«

Door BuzzE

De awardshow van de Country Music Association stond woensdagavond stil bij de slachtoffers van de schietpartij op 7 november in een countrybar in de Amerikaanse staat Californië. Garth Brooks opende de uitreiking van de CMA Awards en droeg de show "namens de hele countrymuziekgemeenschap" op aan de twaalf mensen die het leven lieten tijdens het drama.

❌