[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Ralf Schumacher begrijpt teamorders bij Ferrari: β€˜Vettel moet weten dat het team achter hem staat’

Door Marijn Sourbron

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher vindt dat Ferrari in Australië de correcte beslissing heeft genomen door Charles Leclerc teamorders te geven. Volgens de Duitser is het belangrijk dat zijn landgenoot Sebastian Vettel vertrouwen krijgt van het team, terwijl Leclerc volgens hem geduldig moet zijn. De teamorders bij Ferrari waren zelfs al voor het begin van […]

The post Ralf Schumacher begrijpt teamorders bij Ferrari: ‘Vettel moet weten dat het team achter hem staat’ appeared first on Formule1.nl.

Even bellen met Michael Bleekemolen: β€˜Honda kan momenteel niets fout doen, worden de hele dag gestreeld’

Door Sjaak Willems

Als alle gebeurtenissen van een raceweekend zijn ingedaald is het op maandag tijd om nog even na te babbelen. Vandaag doen we dat met oud F1-coureur Michael Bleekemolen, hij zag de Mercedes-overheersing al aankomen en vreest dat deze nog even zal aanhouden. Hoe verrast was u met de verhoudingen tussen de teams gisteren? Eigenlijk was […]

The post Even bellen met Michael Bleekemolen: ‘Honda kan momenteel niets fout doen, worden de hele dag gestreeld’ appeared first on Formule1.nl.

Rondje buitenlandse media: β€˜Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’

Door Redactie

De eerste race van het jaar is achter de rug. Ferrari leek als nummer 1 aan het seizoen te beginnen, maar het was Mercedes dat de meeste indruk maakte rond Albert Park in Melbourne. Het zijn die twee teams die in de internationale media het vaakst aan bod komen, maar ook de Honda-motor van Max […]

The post Rondje buitenlandse media: ‘Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’ appeared first on Formule1.nl.

Vooruitblik: billenknijpen voor Australische trechter en gaat er eens echt ingehaald worden?

Door Sjaak Willems

De eerste slag was voor Mercedes, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas starten zondag in Melbourne vanaf de eerste rij. Maar wat levert de startopstelling voor mogelijke scenario’s op morgen? En zorgen de nieuwe voorvleugels voor meer inhaalacties, zelfs op een nauw circuit als Albert Park? De nieuwe voor- en achtervleugels voor dit seizoen werden met […]

The post Vooruitblik: billenknijpen voor Australische trechter en gaat er eens echt ingehaald worden? appeared first on Formule1.nl.

Vettel geeft niet op: β€˜We zijn hier om te racen, toch? Anders wordt het maar saai’

Door Daan de Geus

Sebastian Vettel moest in de kwalificatie zeven tienden prijsgeven op snelste man Lewis Hamilton en genoegen nemen met de derde plek, maar zit niet bij de pakken neer. "We zijn hier om te racen, toch?"

The post Vettel geeft niet op: ‘We zijn hier om te racen, toch? Anders wordt het maar saai’ appeared first on Formule1.nl.

VT3: Hamilton ziet Ferrari naderen, Verstappen op ruim een seconde

Door AndrΓ© Venema

Wie kan Lewis Hamilton in de kwalificatie verslaan? De Brit is het nieuwe seizoen voortvarend gestart. Ook in de derde vrije training noteert de regerend wereldkampioen de snelste tijd, 1.22,292. Max Verstappen, met een nieuw chassis op zijn RB15, volgt op ruim een seconde als negende. Het gebeurt niet vaak, maar Max Verstappen is bij […]

The post VT3: Hamilton ziet Ferrari naderen, Verstappen op ruim een seconde appeared first on Formule1.nl.

Video: Even vragen aan… AndrΓ© Venema in Melbourne: β€˜Verstappen oogt zeer ontspannen’

Door Redactie

In de rubriek Even vragen aan... vertellen onze verslaggevers dit seizoen op video over wat er speelt in de paddock. Vanuit Melbourne spreken we André Venema over Mercedes vs. Ferrari, het goede humeur van Max Verstappen en een gekke opmerking van F1-topman Carey over de Nederlandse Grand Prix.

The post Video: Even vragen aan… André Venema in Melbourne: ‘Verstappen oogt zeer ontspannen’ appeared first on Formule1.nl.

Vettel: β€˜De auto voelt anders dan tijdens de tests, maar we komen er wel’

Door Daan de Geus

"We waren niet zo snel als we hadden gewild", geeft Sebastian Vettel - vijfde op 0.837 seconde - toe na de tweede vrije training. Van paniek in de tent is echter geen sprake bij Ferrari.

The post Vettel: ‘De auto voelt anders dan tijdens de tests, maar we komen er wel’ appeared first on Formule1.nl.

VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

Door Daan de Geus

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft na de eerste vrije training ook de tweede vrijdagsessie als snelste afgesloten, al kwam teamgenoot Valtteri Bottas dichtbij. Achter de Mercedes-coureurs reed Max Verstappen de derde tijd, maar die was wel acht tienden trager dan die van Hamilton.

The post VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3 appeared first on Formule1.nl.

VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen

Door AndrΓ© Venema

Lewis Hamilton heeft het nieuwe seizoen in stijl afgetrapt. De vijfvoudig wereldkampioen klokte bij de eerste trainingssessie van 2019 in Melbourne de snelste trainingstijd, nipt voor beide Ferrari’s en Max Verstappen. Opvallend: drie Honda-motoren in de top-6 wat betreft hoogste topsnelheid. Om klokslag twaalf uur lokale tijd is Kimi Räikkönen namens Alfa Romeo de eerste […]

The post VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen appeared first on Formule1.nl.

Video: Tom Coronel blikt vooruit op de GP van AustraliΓ«: β€˜Geen ploffende Honda’s, Ferrari favoriet’

Door Redactie

Tom Coronel blikt met FORMULE 1 vooruit op de seizoensopener in het Australische Melbourne. Over inhalen, waarom er geen Honda's gaan ploffen, wie er kan verrassen en de enige manier waarop een ander team dan Ferrari wint: "Als die twee Ferrari's tegen elkaar aan rijden."

The post Video: Tom Coronel blikt vooruit op de GP van Australië: ‘Geen ploffende Honda’s, Ferrari favoriet’ appeared first on Formule1.nl.

Weblog: Over het oneindige ongeduld dat de winterstop heet, leve het F1 Launch Event!

Door Sjaak Willems

Hoe blij kun je zijn met een F1 Launch Event? Op het Federation Square in Melbourne werden de coureurs vanochtend één voor één het podium opgeduwd om er twee plichtmatige zinnen uit te spreken over hun hoop en doelen voor het seizoen. Het moest allemaal kort en krachtig, er was een confettikanon, dreunende beats, de […]

The post Weblog: Over het oneindige ongeduld dat de winterstop heet, leve het F1 Launch Event! appeared first on Formule1.nl.

PaddockPraat: Coureurs verwelkomd in Melbourne, Verstappen mijdt zeewater

Door Redactie

Nog enkele dagen en dan laten de heren coureurs hun auto spreken, tot die tijd wordt er veel geroepen, gespeculeerd en getwitterd. De dagelijkse zin en de onzin van de Formule 1 op een rij: Paddockpraat.

The post PaddockPraat: Coureurs verwelkomd in Melbourne, Verstappen mijdt zeewater appeared first on Formule1.nl.

Teruggeteld: Punt voor snelste ronde geeft Bottas P3 in WK 2018, Massa kampioen in 2008

Door Daan de Geus

Het uitdelen van een punt voor het rijden van de snelste ronde is geen onomstreden reglementswijziging, en ook niet zonder gevolgen. Zo was Valtteri Bottas er in 2018 geen vijfde, maar derde in het WK mee geworden - en hadden we ex-Formule 1-coureur Felipe Massa tegenwoordig zelfs oud-wereldkampioen Felipe Massa moeten noemen!

The post Teruggeteld: Punt voor snelste ronde geeft Bottas P3 in WK 2018, Massa kampioen in 2008 appeared first on Formule1.nl.

β€˜Onderwijzer’ Binotto wil nieuwe Ferrari-dynastie: β€˜Onze auto is stabiel en voorspelbaar’

Door Sjaak Willems

Het is niet alleen het doel om de titel te winnen, zegt Ferrari-baas Mattia Binotto. “Ik wil een cyclus beginnen”, zegt de kersverse teambaas aan de vooravond van een nieuw seizoen. Maar het had weinig gescheeld of Binotto was niet eens aan de klus begonnen. “Ik heb vorig jaar aangegeven dat ik zo niet verder […]

The post ‘Onderwijzer’ Binotto wil nieuwe Ferrari-dynastie: ‘Onze auto is stabiel en voorspelbaar’ appeared first on Formule1.nl.

Ferrari F8 Tributo is 488 Pista in nieuwer jasje

De 488 GTB is niet meer. Hij is vervangen door deze F8 Tributo. Ferrari zelf spreekt over een heuse 'opvolger', maar de buitenzijde doet eerder denken aan een facelift. Ook onderhuids bekende techniek, al zullen wij de laatsten zijn dat de nieuwe Ferrari een achterhaalde indruk wekt.

Techniek: β€˜Mercedes deed duidelijk iets anders dan Ferrari, Honda blijft vraagteken bij Red Bull’

Door Daan de Geus

Met de testdagen zo goed als achter de rug, velt FORMULE 1's technisch expert Rob van den Heijkant zijn oordeel over de auto's, de tijden en wat volgens hem de belangrijkste vondsten en verhalen zijn. "Als Ferrari twee tellen sneller rijdt, weet de rest ook heus wel waar ze daar mee bezig zijn."

The post Techniek: ‘Mercedes deed duidelijk iets anders dan Ferrari, Honda blijft vraagteken bij Red Bull’ appeared first on Formule1.nl.

Team voor team: Ferrari ondanks probleempjes het te kloppen team, Mercedes in de achtervolging

Door Daan de Geus

De tweede testweek zit erop, de coureurs hebben behalve hun laatste rondjes ook hun riedeltjes over data verzamelen en kilometers maken afgedraaid, de teams hebben alles ingepakt om naar Australië te verzenden voor de seizoensopener, maar de vraag blijft: wie staat er nu écht het beste voor? FORMULE 1 zet alle indrukken en signalen uit Barcelona voor je op een rijtje.

The post Team voor team: Ferrari ondanks probleempjes het te kloppen team, Mercedes in de achtervolging appeared first on Formule1.nl.

Techniek: β€˜Die voorvleugel van Alfa Romeo is niet radicaal, die is gewoon niet af’

Door Rob van den Heijkant

Doet een goed voorbeeld volgen? Alfa Romeo baarde opzien met een radicale voorvleugel op haar nieuwe C38-bolide. De meeste teams hebben er een minder extreme versie van, maar er zijn er twee die deze trend helemaal niet volgen: Red Bull en Mercedes. Eerder een positief teken dan signaal dat ze iets gemist hebben, denkt FORMULE 1's techniekexpert Rob van den Heikant.

The post Techniek: ‘Die voorvleugel van Alfa Romeo is niet radicaal, die is gewoon niet af’ appeared first on Formule1.nl.

❌