[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Alle Nieuwskoppen

OM: In februari opgepakte man wilde politici neersteken op Binnenhof

Door NU.nl

De 39-jarige man die in februari van dit jaar is opgepakt op het Binnenhof na gedreigd te hebben met een aanslag, wordt verdacht van poging tot moord en het bedreigen van politici. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat hij politici die bij hem in de buurt kwamen wilde neersteken, laat justitie aan NU.nl weten na berichtgeving van De Telegraaf.

Nederlandse diplomaten hebben een probleem als Rutte vertrekt

De Nederlandse diplomatie in de EU is wel erg afhankelijk van Mark Rutte. De minister weet niet of alternatieven voor de Stint wel veilig zijn. En het Binnenhof wordt door twee architecten onder handen genomen, gaat dat wel goed?

OuderAlle Nieuwskoppen

Wordt het gaswinningsplan van Wiebes weer teruggefloten?

Opnieuw moet de minister zich verantwoorden over gaswinning in Groningen. Bij elke zitting komen verhalen op hetzelfde neer.

'Als Rutte vertrekt is dat funest voor Nederlandse invloed in Brussel’

Nederland verdedigt de eigen belangen in de Europese Unie volgens nieuw onderzoek best goed. Zonder Rutte zou dat moeilijker worden.

Forum voor Democratie onvoorspelbaar bij onderhandelingen

Forum voor Democratie kan nog in vijf provincies in het bestuur komen. Geert Wilders wil dat het OM meer doet om de identiteit van zijn bedreigers te achterhalen. En misverstanden over het model dat er honderd procent naast zat.

Celstraffen voor bende voor oplichten Rabobank voor 1,3 miljoen

Door NU.nl

De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag celstraffen opgelegd aan drie mannen en twee vrouwen voor oplichting van meerdere klanten van de Rabobank, waardoor de bank voor 1,3 miljoen euro werd benadeeld.

Chaos tussen Den Haag en Rotterdam door ongelukken op A13 en A20

Door NU.nl

Tussen Den Haag en Rotterdam was dinsdag tijdens de avondspits sprake van een verkeerschaos na ongelukken op de A13 en de A20. De gevolgen waren ook in de rest van de Randstad merkbaar.

Wéér faalt een ICT-project van de overheid

Minister Carola Schouten stopt met het zoveelste geflopte ICT-project van de overheid. De Raad van State vindt dat de politiek te veel goochelt met termen. En Hugo de Jonge houdt van het debat.

Politiek die te lelijk is voor het grote publiek

De paradox is: juist omdat de lelijkheid van dit overleg nu op straat ligt, zal de beduchtheid groeien om nog eens vuile handen te maken.

Raad van State bezorgd over stijgende lastendruk huishoudens

Anders dan het kabinet beweert is de lastendruk dit jaar gestegen, terwijl er financiële ruimte is om dit te veranderen.

Hoe Hugo de Jonge de oppositie toch weet in te pakken

Minister Hugo de Jonge kreeg de hele oppositie tegen zich, maar gooide het handig op een akkoordje. Ook journalisten worstelen met de omgang met Thierry Baudet. En experts hebben forse kritiek op de gang van zaken rond de verbouwing van het Binnenhof.

β€˜Solidariteit is geen achterhoedegevecht’

De SP moet meer de hort op met het klassieke socialistische idee van internationale solidariteit, zegt Kamerlid Sadet Karabulut. ‘We moeten lessen trekken uit de verkiezingen.’

De Raad van State: het juridisch geweten van de regering

Deze week presenteerde de Raad van State zijn jaarverslag met daarin een duidelijke boodschap: laat de Tweede Kamer niet verworden tot een “stempelmachine”.

Oppositie is nu welkom in de achterkamertjes

Het kabinet heeft geen meerderheid meer in de Eerste Kamer. Dat verandert het politieke spel.

Beperkt treinverkeer op trajecten Utrecht-Den Haag en Utrecht-Rotterdam

Door NU.nl

Het treinverkeer op de trajecten Utrecht-Den Haag en Utrecht-Rotterdam is vrijdagmiddag gestremd door een defecte bovenleiding. Naar verwachting rijden er tot 20.30 uur minder intercity’s.

β€˜Sprankje vernieuwing’ bij Raad van State

De Raad van State wil zichtbaarder en relevanter worden. Het jaarverslag werd vernieuwend gebracht met vertrouwde boodschap.

Raad van State: parlement maakt zichzelf machteloos door akkoorden

Door maatschappelijke akkoorden als het Klimaatakkoord in wetgeving te gieten geeft de Tweede Kamer haar macht uit handen, stelt de Raad.

Forum voor Democratie paait twee kiezersgroepen

Forum voor Democratie lijkt bewust een dubbel Nexit-standpunt te huldigen. „Noem het een goede mix van ideeën.”

Tweede Kamer ongeduldig over problemen met strafbeschikking

In de Tweede Kamer neemt kritiek op de OM-strafbeschikking toe. Minister Grapperhaus belooft nieuw onderzoek.

Experts: Man die mensen neerstak in Den Haag was ontoerekeningsvatbaar

Door ANP

Gedragskundigen die Malek F. hebben onderzocht, concluderen dat hij geheel ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 5 mei in Den Haag op straat drie mensen neerstak.

❌