[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 25 Juni 2019Alle Nieuwskoppen

De grootste partij gooit zichzelf onder de bus

Eerdere kritiek van Ben Verwaayen op de VVD is nu ook te horen bij anderen. Is de grootste partij van het land uitgekeken op zichzelf?

Gisteren β€” 24 Juni 2019Alle Nieuwskoppen

Mark Rutte of bedrijfsleven: wie heeft gelijk? | Alles moet anders bij de SP

Met Mark Rutte, Ron Meyer en Ivo Opstelten. Wil je ook elke ochtend De Haagse Stemming in je inbox? Schrijf je in!


OuderAlle Nieuwskoppen

Zelfkritiek bij emotionele partijraad SP: 'Het moet anders en beter'

Na de electorale afstraffing bij de Europese verkiezingen heeft de SP-partijraad in Amersfoort een dag van evaluatie en bezinning. Aanwezigen vinden het tijd voor een positief, eigen verhaal.

Verbouwing ontaardt in ruzie

De renovatie van het Binnenhof zit in een impasse. Twee werelden botsen: die van ambitieuze architecten en die van praktische politici.

Maar wie verliest dit: de VVD, Rutte, de grote bedrijven of de grootverdieners?

Deze week: hoe zelfs VVD’ers zich ineens razendsnel afwenden van multinationals en hun topmannen.Ofwel: maar voor wie is dit eigenlijk het riskantste?

Kabinet bekijkt deelname SyriΓ«-missie

Het kabinet onderzoekt de mogelijkheden bij te dragen aan een missie in noordoost Syrië. „We staan er welwillend tegenover.”

Experts: 'Verdachte steekpartij Den Haag geradicaliseerd en extremistisch'

Door NU.nl/Joris Peters

Twee deskundigen hebben vrijdag laten weten dat de verdachte van de steekpartij op 5 mei 2018 in Den Haag geradicaliseerd was en er extremistische ideeën op nahield. Vraag in het proces tegen Malek F. (32) is of hij terroristische motieven had voor zijn daad.

De soap die de verbouwing van het Binnenhof heet

Over een jaar struikel je in de gangen van de gebouwen van de Eerste en Tweede kamer over de verhuisdozen. Want in september 2020 moet de verbouwing van het Binnenhof beginnen.

Verdachte steekpartij Den Haag: 'Vogel gaf mij opdracht mensen te doden'

Door NU.nl/Joris Peters

Malek F., die op 5 mei 2018 in Den Haag drie mensen neerstak, verklaart vrijdag voor de rechtbank van Den Haag dat hij van een vogel de opdracht kreeg om mensen te doden. Het eerste slachtoffer zag er in zijn ogen uit als een duivel.

Brede steun voor minder snelle vrijlating

Minister Dekkers voorstel gevangenen niet al na twee- derde van de straf vrij te laten krijgt na eerdere kritiek nu toch veel steun in de Kamer.

Tweede Kamer blij Γ©n bezorgd over pensioenakkoord

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer steunt het pensioenakkoord, al is er nog veel onzekerheid over de uitwerking.


Voorlopig geen parlementair onderzoek Belastingdienst

De SP wil onderzoek naar alle incidenten bij de fiscus. De partij kreeg daarvoor niet genoeg steun in het debat met staatssecretaris Snel.


Als Den Haag vreest dat het land stilvalt

Als er een thema is waarover coalitiepolitici even liever niets zeggen, ook geen quootje van acht seconden, weet je dat ze in Den Haag pas echt een probleem hebben.

K3 komt met jubileumshow naar Den Haag

Door NU.nl

K3 brengt de jubileumtour ter ere van hun twintigjarig bestaan ook naar Nederland. De deels Vlaamse meisjesgroep zal op 24 augustus een concert geven in het World Forum Theater in Den Haag.

Agent krijgt voorwaardelijke straf in zaak-Henriquez, vrijspraak tweede agent

Door NU.nl/Joris Peters

Een agent is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het mishandelen van Mitch Henriquez met de dood tot gevolg. Een tweede agent werd volledig vrijgesproken.

Tweede Kamer duldt staatssecretaris Snel nu nog

De Belastingdienst is een taaie uitvoeringsorganisatie. Staatssecretaris Snel (D66), merkt nu hoe moeilijk de dienst is bij te sturen.

Oppositie wil een deadline stellen voor hogere lonen

De oppositie is sceptisch over Ruttes dreigement aan bedrijven die lonen te weinig verhogen. Maar ze wil het wel waarmaken.


SP verloor de slag van PvdA binnen de FNV

De massale steun van FNV-leden voor het pensioenakkoord kan worden uitgelegd als een nieuw gevoelig verlies voor de SP.

Ook fietstochtje door Den Haag levert geen nieuwe EU-baas op

De premier van Letland kwam in Den Haag ‘verkennen’ wie de nieuwe EU-baas zou kunnen worden. Een consensus is nog ver weg.

Raad van State: maak haast met hervorming eurozone

Volgens de Raad van State blijft de eurozone kwetsbaar, zo schrijft het maandagmiddag in een advies aan de Tweede Kamer. Flink hervormen moet, „bij voorkeur vóór de volgende crisis”.

❌