[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Alle Nieuwskoppen

Aanvrager uitkering verzwijgt bezit buitenland

Door ANP

De afgelopen jaren zijn honderden aanvragers van een uitkering bij gemeenten of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) betrapt die hadden verzwegen dat ze eigen vermogen in het buitenland hadden. Het gaat onder meer om het bezit van tweede huizen. Het verzwegen bezit loopt in de tientallen miljoenen euro’s, blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Alleen al in Turkije werd in 2016 en 2017 ongeveer 17 miljoen euro aan vermogen ontdekt, dat niet was gemeld bij de aanvraag van een bijstandsuitkering of een aanvulling op de AOW. Het vaakst werd in de afgelopen twee jaar onderzoek naar vermogens gedaan in Turkije (625 keer), Marokko (154) en Suriname (130). Het is niet bekend voor hoeveel geld aan verzwegen bezit is ontdekt in Marokko en Suriname.

Als geheim vermogen wordt ontdekt, kan de uitkering worden gestopt en moet het ten onterechte ontvangen uitkeringsbedrag worden terugbetaald. Maar ook dat blijkt erg lastig, meldt Nieuwsuur. De betrokkenen leven meestal op bijstandsniveau waardoor er maandelijks maar heel kleine bedragen kunnen worden geïncasseerd. Dat zou onder meer komen omdat het moeilijk en ingewikkeld is om bezit te verkopen.

Zo ontdekte de gemeente Den Haag in 2016 zeker 21 gevallen van vermoedelijk verzwegen bezit. Er werd bijna 200.000 euro teruggevorderd bij betrokkenen maar daarvan werd slechts 298 euro terugbetaald.

Het bericht Aanvrager uitkering verzwijgt bezit buitenland verscheen eerst op Nieuws.nl.

Buit door phishing in jaar tijd verdubbeld

Door ANP

Cybercriminelen hebben in de eerste helft van dit jaar veel meer geld buitgemaakt met phishing, waarbij ze via valse e-mails, appjes of per telefoon hengelen naar toegangscodes voor internetbankieren. De schade voor Nederlandse rekeninghouders is in een jaar tijd meer dan verdubbeld.

Door gesjoemel met internetbankieren maakten criminelen in de eerste zes maanden van 2018 in totaal 1,56 miljoen euro buit, waarvan 85 procent het gevolg is van phishing. Een jaar eerder kostte fraude via internetrekeningen Nederlanders nog 679.000 euro, melden de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland.

Volgens de brancheverenigingen zijn de vervalste e-mails steeds moeilijker te onderscheiden van echte berichten van bijvoorbeeld banken of overheidsinstanties. Daarnaast zijn dit jaar veel meer phishingberichten verzonden.

Het bericht Buit door phishing in jaar tijd verdubbeld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Cabaretière Kiki Schippers stelt première uit

Door ANP

Cabaretière Kiki Schippers stelt de première van haar nieuwe voorstelling WAAR uit, na een auto-ongeluk. Ze was een week geleden betrokken bij een ongeluk op de snelweg. Schippers maakt het naar omstandigheden goed, maar is niet in staat om op 31 oktober de première van haar show te spelen.

Dat maakte impresariaat Hummelinck Stuurman maandag bekend. Alle try-outs in oktober zijn geannuleerd, net als de feestelijke première in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Schippers (1988) won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Eerder dat jaar werd ze tweede tijdens de Vlaamse Nekka-wedstrijd en in 2013 stond ze met haar muzikanten in de finale van het Leids Cabaret Festival. Ze won vorig jaar de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het meest indrukwekkende theaterlied van het jaar, met haar nummer Er spoelen mensen aan.

Het bericht Cabaretière Kiki Schippers stelt première uit verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Kidnap Insiya was goed voorbereide operatie’

Door ANP

De ontvoering van Insiya Hemani was een grondige, tot in detail voorbereide operatie, die door de betrokkenen ‘operatie-Barney’ werd genoemd. Aan de basis van het misdrijf lag een document ,,in militaire termen’’, opgesteld door verdachte Willem V., waarin werd beschreven hoe het plan moest worden uitgevoerd. De groep verdachten is bijeengebracht door de vader van Insiya en hoofdverdachte Erik S. (60).

Dat blijkt uit de dossierstukken die de rechtbank maandag besprak op de eerste dag van het proces tegen zes verdachten in de zaak.

Insiya (destijds twee jaar oud) werd op de ochtend van 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer ontvoerd en uiteindelijk naar India gebracht, om daar bij haar vader te verblijven.

Op de bewuste dag drongen drie mannen de woning binnen. Nadat het meisje in de gereedstaande vluchtauto was gezet, wisten buren een van de drie mannen te overmeesteren en over te dragen aan de politie. Deze man, Robert B. (49), was speciaal voor het ontvoeringsplan ingevlogen vanuit Amerika.

Voor de voorbereiding van de operatie werden vergaderzaaltjes, hotelkamers en auto’s gehuurd. Er was een chatgroep, een observatie- en een ‘pick-upteam’.

Willem V., de schrijver van het plan en chauffeur van de kidnapauto, meldde zich een dag na de ontvoering bij de politie. Hij dacht naar eigen zeggen dat hij aan een zinvol plan had meegewerkt (de hereniging van een kind met haar vader), maar door een Amber Alert over Insiya besefte hij dat de zaken anders lagen. De rechtbank leek zijn deelname aan het project maar moeilijk te kunnen begrijpen, net als V. zelf.

Het bericht ‘Kidnap Insiya was goed voorbereide operatie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Twee nesten Aziatische hoornaars vernietigd

Door ANP

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft dit jaar tot dusver twee nesten van Aziatische hoornaars vernietigd. In totaal zijn er drie meldingen van de gevaarlijke steekinsecten binnengekomen. In 2017 werd het eerste nest in Nederland gevonden. Het insect heeft zich al gevestigd in België.

Het eerste nest werd gevonden in het Zeeuwse Sluis. Het tweede nest zat in Spijkenisse in Zuid-Holland. De derde waarneming was ook in Zeeland, maar daar werd geen nest gevonden. Het ging om Aziatische hoornaars in een bijenkast.

De nesten die zijn gevonden, bevonden zich hoog in bomen, waardoor ze vanaf de grond niet te zien zijn. De bestrijders hebben drones ingezet om te achterhalen waar de nesten precies zaten.

De Aziatische hoornaar is een invasieve soort die honingbijen eet, waardoor het insect een bedreiging vormt voor het Nederlandse ecosysteem.

Het bericht Twee nesten Aziatische hoornaars vernietigd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Twintig jongeren opgepakt om internetfraude

Door ANP

De politie heeft afgelopen weekend twintig jongeren uit Rotterdam aangehouden die worden verdacht van oplichting via het internet. De meesten hebben hun bankrekening laten gebruiken door oplichters, één van de gearresteerden was een oplichter, aldus de politie.

De oplichters vragen jongeren om hun rekening te gebruiken voor het storten van een geldbedrag. Zij krijgen in ruil daarvoor een vergoeding, die varieert van een hamburger tot een paar honderd euro.

Het geld dat op de rekening van de jongeren wordt gestort, is afkomstig van fraude via Marktplaats of Facebook. De oplichters bieden daar goederen te koop aan, maar die worden nooit geleverd.

De meeste arrestanten zijn minderjarig. Ze zijn doorgestuurd naar Halt en hebben direct hun straf te horen gekregen. Naast een straf kunnen zij een weerbaarheidstraining krijgen. Een aantal andere jongeren komt begin volgend jaar voor de rechter.

Het bericht Twintig jongeren opgepakt om internetfraude verscheen eerst op Nieuws.nl.

Deel proces ontvoering Insiya uitgesteld

Door ANP

De rechtbank in Amsterdam heeft het proces rond de ontvoering van Insiya Hemani gedeeltelijk uitgesteld. Zij zal de komende twee dagen wel de feiten in het dossier bespreken, maar tot een afronding van de zaak, inclusief strafeisen, komt het pas in mei volgend jaar. De rechtbank wil dat een laatste poging wordt ondernomen de vader van het nu vierjarige meisje als getuige te horen. De man verblijft in India.

Insiya werd werd in 2016 ontvoerd en uit het land gesmokkeld, volgens het Openbaar Ministerie (OM) op verzoek van haar vader. Insiya woont sindsdien bij haar vader. Pogingen de man als getuige te horen liepen tot nu toe op niets uit.

Maandag begon de rechtbank aan de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen zes verdachten, vijf mannen en een vrouw. Zij zouden handlangers zijn geweest van vader Shehzad H.

Het bericht Deel proces ontvoering Insiya uitgesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Pleister tegen lekkage hersenvocht

Door ANP

Een pleister die lekkage van hersenvocht kan tegenhouden, wordt vermoedelijk over ongeveer een jaar algemeen beschikbaar. De eerste goede ervaringen met de nieuwe vinding zijn inmiddels opgedaan, meldt UMC Utrecht. Lekkage van vocht na een hersenoperatie is een veel voorkomende complicatie.

Neurochirurg Tristan van Doormaal uit het UMC Utrecht bedacht de pleister met het Brain Technology Institute in Utrecht en Polyganics bv in Groningen. ,,We hadden iets nodig dat de hersenvliezen 100 procent waterdicht zou maken. De huidige lijmsoorten of andere middelen zijn vaak niet specifiek voor hersenvliezen gemaakt en boden daarom onvoldoende resultaat.”

Samen ontwikkelden ze een synthetisch plakkertje dat blijft zitten in een vochtige omgeving. ,,De hersenen drijven namelijk in vocht en dit maakt het lastig iets echt goed vast te plakken. Deze pleister zuigt zich als het ware vast en blijft lang genoeg zitten om er nieuw hersenvlies in te laten groeien. Uiteindelijk lost de pleister vanzelf op en is het gevaar geweken.”

Van Doormaal heeft de eerste twee patiënten al met de pleister behandeld.

Het bericht Pleister tegen lekkage hersenvocht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Opsporing Verzocht toont beelden schietpartij

Door ANP

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht toont dinsdag beelden van de verdachte van de liquidatiepoging aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam van vorige week woensdag. Een 64-jarige man werd in zijn auto meerdere malen beschoten door een persoon die op een scooter zat. Het slachtoffer verkeert nog in levensgevaar.

De schutter vluchtte op de scooter en werd aangereden op de ‘s-Gravenweg. Dat is te zien op de beelden van een bewakingscamera die Opsporing Verzocht dinsdag uitzendt. De scooter en de helm van de verdachte zijn door de politie gevonden. De schutter is te voet verder gevlucht.

Het bericht Opsporing Verzocht toont beelden schietpartij verscheen eerst op Nieuws.nl.

Verwarde man bij Poolse ambassade afgevoerd

Door ANP

De politie heeft de verwarde man afgevoerd die eerder maandag de Poolse ambassade in Den Haag was binnengegaan. Hij werd gewikkeld in dekens en met een kapje over de ogen meegenomen in een ambulance.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen in of bij de ambassade. De man is aangehouden en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politie laat weten dat de man zich met een vermoedelijk brandbare stof had overgoten. Daarom wordt onder meer onderzocht of hij giftige stoffen heeft binnengekregen.

De man heeft heeft enkele uren in het ambassadegebouw aan de Alexanderstraat gezeten. Er was een onderhandelaar ingezet om hem tot bedaren te brengen en de situatie op te lossen. Ook stuurde de politie een arrestatieteam naar het gebouw en werden brandweerauto’s aan weerszijden van de ambassade opgesteld.

De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de man. Ook is onbekend waarom hij het ambassadegebouw was binnengegaan en wat hij van plan was.

Het bericht Verwarde man bij Poolse ambassade afgevoerd verscheen eerst op Nieuws.nl.

Oudste orang-oetan Apenheul overleden

Door ANP

De oudste bewoonster van Apenheul in Apeldoorn is maandag overleden. De 52-jarige Silvia behoorde in 1999 met zes andere orang-oetans tot de eerste bewoners van het speciale orang-oetanverblijf in Apeldoorn.

Het ging volgens Apenheul al een poosje niet zo goed met de mensaap. Daarom is maandag besloten om haar te laten inslapen. Silvia was echt hoogbejaard, want in het wild worden orang-oetans tussen de veertig en vijftig jaar, aldus het park.

Borneo-orang-oetans zijn in het wild bedreigd. Apenheul doet mee aan een fokprogramma. In Apeldoorn wonen op dit moment negen orang-oetans. De maandag overleden aap heeft in Apeldoorn nooit nakomelingen gekregen.

Het bericht Oudste orang-oetan Apenheul overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Wandelduo’s 3FM Serious Request bekend

Door ANP

De drie dj-teams die tijdens de komende editie van de 3FM-actie Serious Request een zes dagen lange wandeltocht moeten afleggen, zijn bekend. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman beginnen op Vlieland, Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen hebben als startpunt Hengelo. Alle drie de teams eindigen op de laatste dag in TivoliVredenburg, in Utrecht.

De radiozender gooit de jaarlijkse benefietactie dit jaar over een andere boeg. Zo is er dit keer geen Glazen Huis, van waaruit dj’s zes dagen lang radio maken zonder te eten. In plaats daarvan trekken in de week voor de kerst drie duo’s onder de noemer De Lifeline een week lang te voet door het land. Ze gaan daarbij 24 uur per dag van actie naar actie en moeten onderweg hun eigen onderkomen en maaltijden zien te regelen. De opbrengst gaat dit keer niet naar één maar naar drie verschillende goede doelen, wederom in samenwerking met Het Rode Kruis.

Het eerste team legt in totaal 179 kilometer af. Ze gaan van Vlieland via onder meer Harlingen, Afsluitdijk, Hoorn, Volendam, Amsterdam Noord, Diemen en Loenen naar hun eindbestemming. Team twee loopt 171 kilometer vanaf Weert langs plaatsen als Heeze, Geldrop, Eindhoven, Tilburg, Bavel, Breda, Raamsdonksveer, Hank en Lopik en het laatste team heeft 169 kilometer voor de boeg van Hengelo naar Enschede, Groenlo, Lichtenvoorde, Doetinchem, Arnhem, Oosterbeek, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Bunnik.

Het bericht Wandelduo’s 3FM Serious Request bekend verscheen eerst op Nieuws.nl.

Weer relatie tussen geiten en longontsteking

Door ANP

Mensen die binnen twee kilometer van een geitenhouderij wonen, lopen meer kans op longontsteking dan gemiddeld. Er was al sprake van een verband, maar nieuw en recenter onderzoek in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg toont dit opnieuw aan, zegt onderzoeksinstituut Nivel. Het gaat nu om een onderzoek over de periode 2014-2016.

De oorzaken van de relatie zijn nog niet bekend en worden nader onderzocht. Ook wordt nog gekeken of de kans op longontsteking ook in andere provincies verhoogd is voor mensen in de omgeving van een geitenhouderij.

Verder is de relatie van de kwaal met pluimveehouderijen onderzocht. Een eerder gezien verband werd in de nieuwe studie ook bevestigd, maar alleen in 2014.

Het bericht Weer relatie tussen geiten en longontsteking verscheen eerst op Nieuws.nl.

Australian Gold daagt Consumentenbond

Door ANP

Zonnebrandmerk Australian Gold heeft de Consumentenbond voor de rechter gedaagd. Het zonnebrandmerk kwam eerder dit jaar slecht uit een test van de Consumentenbond en daar is het niet mee eens. Volgens het merk kloppen de testresultaten niet.

Australian Gold eist in het kort geding een rectificatie en intrekking van het bericht op de website. Het kort geding dient dinsdag in de rechtbank in Den Haag.

De Consumentenbond testte verschillende zonnebrandcrèmes met factor 30 en daaruit bleek dat niet alle crèmes de beloofde bescherming boden. De spray van Australian Gold zou zelfs niet meer dan factor 15 bescherming bieden.

Een woordvoerster van de Consumentenbond laat weten dat er meerdere keren en in een laboratorium is getest, met verschillende flesjes die in de drogist waren gekocht. ,,Wij staan achter onze resultaten.”

Het artikel verscheen afgelopen mei. Er bleek overigens wel meer mis met de geteste crèmes. Zeven producten bleken allergenen te bevatten die irritatie kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Twee sprays bevatten een hormoonverstorend ingrediënt dat de EU afraadt in sprays en werden daarom uitgesloten van de test.

Het bericht Australian Gold daagt Consumentenbond verscheen eerst op Nieuws.nl.

Australian Gold daagt Consumentenbond

Door ANP

Zonnebrandmerk Australian Gold heeft de Consumentenbond voor de rechter gedaagd. Het zonnebrandmerk kwam eerder dit jaar slecht uit een test van de Consumentenbond en daar is het niet mee eens. Volgens het merk kloppen de testresultaten niet.

Australian Gold eist in het kort geding een rectificatie en intrekking van het bericht op de website. Het kort geding dient dinsdag in de rechtbank in Den Haag.

De Consumentenbond testte verschillende zonnebrandcrèmes met factor 30 en daaruit bleek dat niet alle crèmes de beloofde bescherming boden. De spray van Australian Gold zou zelfs niet meer dan factor 15 bescherming bieden.

Een woordvoerster van de Consumentenbond laat weten dat er meerdere keren en in een laboratorium is getest, met verschillende flesjes die in de drogist waren gekocht. ,,Wij staan achter onze resultaten.”

Het artikel verscheen afgelopen mei. Er bleek overigens wel meer mis met de geteste crèmes. Zeven producten bleken allergenen te bevatten die irritatie kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Twee sprays bevatten een hormoonverstorend ingrediënt dat de EU afraadt in sprays en werden daarom uitgesloten van de test.

Het bericht Australian Gold daagt Consumentenbond verscheen eerst op Nieuws.nl.

Utrecht: geen Pegida-demonstratie bij moskee

Door ANP

Pegida Nederland mag komende woensdag niet bij de grootste moskee van Utrecht op het Moskeeplein demonstreren tegen islamisering. Locoburgemeester Kees Diepeveen heeft dat besloten na eerdere wanordelijkheden bij een protest bij de moskee op vrijdag 5 oktober.

Hij heeft in samenspraak met politie en Openbaar Ministerie een terrein elders in Utrecht aangewezen als alternatieve plek voor de demonstratie.

De politie hield maandag een 22-jarige man uit Utrecht aan in verband met rellen, onder meer voor het verstoren van een demonstratie en het plegen van vernielingen. Politie en demonstranten werden ruim twee weken geleden bekogeld met onder meer vuurwerk, glas en eieren. Er werden charges uitgevoerd door de politie te paard.

De politie meldt dat er meer aanhoudingen van relschoppers kunnen volgen. Tevens wordt onderzocht of door demonstranten strafbare uitlatingen zijn gedaan.

Het bericht Utrecht: geen Pegida-demonstratie bij moskee verscheen eerst op Nieuws.nl.

Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer

Door ANP

De banden van een aantal dienstauto’s van Staatsbosbeheer in de Ooijpolder bij Nijmegen zijn lekgestoken. Op het afgesloten parkeerterrein stonden ook auto’s van particulieren, waarvan de banden eveneens zijn lekgeprikt. Daarnaast is een hek vernield, terwijl op andere hekken een extra slot is aangebracht. De dienst doet maandag aangifte van de vernielingen.

De vernielingen hebben mogelijk te maken met bomenkap langs de Bisonbaai in de Ooijpolder. Staatsbosbeheer begint maandag met het weghalen van 23 van de bijna negentig populieren rondom de baai. Tegen de kap van de beeldbepalende bomen is veel geprotesteerd.

Natuurbeschermers wilden dat Staatsbosbeheer de populieren flink zou snoeien, maar volgens de dienst is kap noodzakelijk. De Bisonbaai is een drukbezocht recreatiegebied en de bomen zijn niet meer betrouwbaar.

Het bericht Vernielingen bij terrein Staatsbosbeheer verscheen eerst op Nieuws.nl.

Defensie koopt munitie

Door ANP

Nederlandse militairen krijgen meer kogels, granaten, torpedo’s en raketten. Defensie trekt 250 miljoen tot 1 miljard euro uit om munitie te kopen. Dat begint volgend jaar en moet rond 2033 klaar zijn. Dan zijn volgens het ministerie de ,,munitievoorraden op peil”.

Als er genoeg munitie is, kunnen militairen beter worden getraind, zegt Defensie. De beschikbare munitie gaat namelijk eerst naar militairen die op een missie zijn. Zij hebben voorrang op de oefenterreinen.

Het bericht Defensie koopt munitie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Buit door phishing in jaar tijd verdubbeld

Door ANP

Cybercriminelen hebben in de eerste helft van dit jaar veel meer geld buitgemaakt met phishing, waarbij ze via valse e-mails, appjes of per telefoon hengelen naar toegangscodes voor internetbankieren. De schade voor Nederlandse rekeninghouders is in een jaar tijd meer dan verdubbeld.

Door gesjoemel met internetbankieren maakten criminelen in de eerste zes maanden van 2018 in totaal 1,56 miljoen euro buit, waarvan 85 procent het gevolg is van phishing. Een jaar eerder kostte fraude via internetrekeningen Nederlanders nog 679.000 euro, melden de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland.

Volgens de brancheverenigingen zijn de vervalste e-mails steeds moeilijker te onderscheiden van echte berichten van bijvoorbeeld banken of overheidsinstanties. Daarnaast zijn dit jaar veel meer phishingberichten verzonden.

Het bericht Buit door phishing in jaar tijd verdubbeld verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Kidnap Insiya was goed voorbereide operatie’

Door ANP

De ontvoering van Insiya Hemani was een grondige, tot in detail voorbereide operatie, die door de betrokkenen ‘operatie-Barney’ werd genoemd. Aan de basis van het misdrijf lag een document ,,in militaire termen’’, opgesteld door verdachte Willem V., waarin werd beschreven hoe het plan moest worden uitgevoerd. De groep verdachten is bijeengebracht door de vader van Insiya en hoofdverdachte Erik S. (60).

Dat blijkt uit de dossierstukken die de rechtbank maandag besprak op de eerste dag van het proces tegen zes verdachten in de zaak.

Insiya (destijds twee jaar oud) werd op de ochtend van 29 september 2016 met geweld uit het huis van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer ontvoerd en uiteindelijk naar India gebracht, om daar bij haar vader te verblijven.

Op de bewuste dag drongen drie mannen de woning binnen. Nadat het meisje in de gereedstaande vluchtauto was gezet, wisten buren een van de drie mannen te overmeesteren en over te dragen aan de politie. Deze man, Robert B. (49), was speciaal voor het ontvoeringsplan ingevlogen vanuit Amerika.

Voor de voorbereiding van de operatie werden vergaderzaaltjes, hotelkamers en auto’s gehuurd. Er was een chatgroep, een observatie- en een ‘pick-upteam’.

Willem V., de schrijver van het plan en chauffeur van de kidnapauto, meldde zich een dag na de ontvoering bij de politie. Hij dacht naar eigen zeggen dat hij aan een zinvol plan had meegewerkt (de hereniging van een kind met haar vader), maar door een Amber Alert over Insiya besefte hij dat de zaken anders lagen. De rechtbank leek zijn deelname aan het project maar moeilijk te kunnen begrijpen, net als V. zelf.

Het bericht ‘Kidnap Insiya was goed voorbereide operatie’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌