[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 26 Mei 2020Alle Nieuwskoppen

β€˜Bedrijven slagen er niet in om waarde uit data te halen’

Door Dirkjan van Ittersum
Het lukt veel bedrijven niet om waarde te halen uit alle verzamelde data. Dat staat in een nieuw rapport van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise. Er werden 170 IT-beslissers en netwerk-engineers ondervraagd. 
Gisteren β€” 25 Mei 2020Alle Nieuwskoppen

Merkvraag 10: hoe creΓ«er je een sterk merkportfolio?

Merkvraag 10: hoe creëer je een sterk merkportfolio?

Iedere week bespreek ik op Marketingfacts een nieuwe, primaire vraag over merkstrategie. Dit is nummer 10: merken zijn net bloemen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige zijn zichtbaarder dan andere en je kunt ze op allerlei manieren combineren. Maar hoe maak je je merkportfolio sterk?


Lees meer over: Merkvraag 10: hoe creëer je een sterk merkportfolio?.
OuderAlle Nieuwskoppen

We moeten het eens over je merkpersoonlijkheid hebben

We moeten het eens over je merkpersoonlijkheid hebben

Je collega, je buurvrouw en andere personen zijn meestal gewoon – en automatisch – zichzelf. Gelukkig. Het zit ingebakken in ons brein en in ons DNA om te zijn wie we zijn. Wanneer het aankomt op je merk ligt dat uiteraard heel anders. Dat heeft geen neurologische verbindingen die automatisch aangestuurd worden. Kortom: de persoonlijkheid van je merk moet je uitwerken, plannen en regisseren. Zeker als je met meerdere mensen je merk vertegenwoordigt en uitdraagt. Iedereen in een organisatie draagt namelijk bij aan de persoonlijkheid van een merk. 


Lees meer over: We moeten het eens over je merkpersoonlijkheid hebben.

De nieuwe realiteit in marketingleiderschap

De nieuwe realiteit in marketingleiderschap

De kortetermijn-crisisdruk en de door adrenaline gedreven actiemodus zijn zó stevig, dat het iedere zinvolle marketingdiscussie frustreert. In deze tijd moet je als marketeer de discussie leiden, de kaasschaaf hanteren en vooroplopen in de transitie. Maar waar marketeers zich vaak bijzonder goed kunnen verplaatsen in de externe klant is de verdiepingvaardigheid naar de interne klant soms bedroevend mager. En daar komt het wel op aan, bij dapper marketing leadership.


Lees meer over: De nieuwe realiteit in marketingleiderschap.

De relevantie van een lekker merk

De relevantie van een lekker merk

Als de drivers die belangrijk voor ons zijn worden gestimuleerd, ervaren we een prettig gevoel van welbehagen en geluk. Hoe meer een merk appeleert aan die drivers, hoe hoger de aantrekkelijkheid van een merk, het brand appeal. Als je weet hoe aantrekkelijk je merk is en hoe je het aantrekkelijker kunt maken, kun je de stap maken naar gedragsverandering via gewoonten die op een natuurlijke manier in je leven passen. Die nieuwe gewoonten kun je voeden en aanwakkeren. 


Lees meer over: De relevantie van een lekker merk.

Merkvraag 9: waarom moet je merk juist polariseren?

Merkvraag 9: waarom moet je merk juist polariseren?

Wekelijks behandel ik op Marketingfacts een primaire merkvraag. Dit is nummer 9: onze samenleving polariseert en de spanning neemt daardoor toe. Dat is heftig en onwenselijk. Desondanks zijn polarisatie en spanning voor merken juist belangrijk. Waarom is dat zo?


Lees meer over: Merkvraag 9: waarom moet je merk juist polariseren?.

Waarom je branding Γ‘ltijd een plek in je business-strategie moet geven. En vice versa!

Waarom je branding áltijd een plek in je business-strategie moet geven. En vice versa!

Als we met een bedrijfskundige bril naar merken kijken en ze op basis van hun business-strategie indelen, zien we vier soorten merken: Profit Only Brands, Impact Only Brands, Impact First Brands en Profit First BrandsHet is belangrijk om bij het ontwikkelen van je business-strategie de verschillen tussen deze merken goed te begrijpen om te bepalen wat voor soort merk en organisatie je bent of wilt zijn. 


Lees meer over: Waarom je branding áltijd een plek in je business-strategie moet geven. En vice versa!.

Lockdown switching: hoe speel je met je merk hierop in?

Lockdown switching: hoe speel je met je merk hierop in?

De lockdown-regels versoepelen. Gaan we zo snel mogelijk weer terug naar het oude normaal, of heeft de huidige periode blijvende impact op onze houding en gedrag? Het laatste lijkt op basis van wetenschappelijke inzichten waarschijnlijker. Merken die inspelen op de sociaal-emotionele spanningen die mensen nu ervaren zullen relevanter zijn. Zeker als ze blijven adverteren, want dit is hét moment waarop mensen andere merken overwegen.


Lees meer over: Lockdown switching: hoe speel je met je merk hierop in?.

Businesscase voor rebranding: wat kost het, wat levert het op?

Businesscase voor rebranding: wat kost het, wat levert het op?

Van tijd tot tijd is je merk toe aan een update: of het nu gaat om een compleet nieuwe positionering of een doorontwikkeling van de visuele identiteit. Een vraag die in de board vaak als eerste gesteld wordt: wat gaat dat eigenlijk kosten en wat levert het op? In deze blog laat ik je zien hoe je een sterke businesscase opstelt voor merkinvesteringen.


Lees meer over: Businesscase voor rebranding: wat kost het, wat levert het op?.

Vlog: waarom het Van Gogh Museum nu kunst gaat uitlenen

Vlog: waarom het Van Gogh Museum nu kunst gaat uitlenen

Welkom bij de vierde HelloMasters at Home-vlog! HelloMasters is de podcast, nu tijdelijk als vlog, van HelloMaaS, waarin founder Louise Doorn spreekt met de huidige en toekomstige leiders in de Nederlandse marketing- en mediascene. Deze keer met Lilly van Empel, hoofd Marketing bij het Van Gogh Museum.


Lees meer over: Vlog: waarom het Van Gogh Museum nu kunst gaat uitlenen.

Deze marketing-eindbaas is Γ©cht digital savvy

Deze marketing-eindbaas is écht digital savvy

Ralf Strauss is niet alleen voorzitter van de Duitse marketingvereniging, maar tegenwoordig ook van de Europese 'moeder aller marketingclubs', de EMC. Met recht een eindbaas marketing dus. Digitalisering en betere organisatie van marketing moet professionals in het vak in staat stellen écht potten te breken. Ook bij de lange weg terug omhoog die de samenleving, de economie en het vak te wachten staat: "Als je marketing vergelijkt met terreinen als supply chain, controlling en finance is het niveau van digitalisering daar veel beter ontwikkeld".


Lees meer over: Deze marketing-eindbaas is écht digital savvy.

CyberArk neemt Identity as a Service leverancier Idaptive over

Door Pim Hilferink
CyberArk, wereldwijd actieve leverancier van privileged access management, heeft het in Californië gevestigde IDaptive Holdings, Inc. overgenomen. Samen leveren CyberArk en Idaptive het enige moderne identity platform met een 'security-first' benadering.

Merken in crisistijd: jammer voor Bavaria, mooi voor Jumbo

Merken in crisistijd: jammer voor Bavaria, mooi voor Jumbo

Veel merken hebben de afgelopen weken laten zien iets te willen doen in het kader van de uitbraak van Covid-19. Bavaria lanceerde een hand sanitizer gemaakt uit overtollig bier van klanten, Coca-Cola trok zijn logo uit elkaar, Jumbo opende een pop-up store in een ziekenhuis voor het personeel en Honig deed een benefietconcert voor de voedselbank. Allemaal heel lovenswaardig. En op zich is het ook mooi als merken nog iets extra’s terug doen voor de maatschappij. Maar bij mij drongen zich een tweetal vragen op.


Lees meer over: Merken in crisistijd: jammer voor Bavaria, mooi voor Jumbo.

Merkvraag 8: zijn merken in deze digitale tijd overbodig?

Merkvraag 8: zijn merken in deze digitale tijd overbodig?

Iedere week behandel ik een basale, maar belangrijke merkvraag. Dit is nummer 8. Waarschijnlijk ken je deze situatie als merkbouwer: je hebt je flink verdiept in de merkmaterie. De definitie van je merk is scherp en je ambities zijn helder. Dan staat er ineens een eigentijdse slimmerik voor je. Die stelt dat merken in het digitale tijdperk niet meer belangrijk zijn. Is dit zo?


Lees meer over: Merkvraag 8: zijn merken in deze digitale tijd overbodig?.

Actie is nu veel beter dan adverteren

Actie is nu veel beter dan adverteren

Het advies aan marketeers dezer dagen: ‘spend your way out of the crisis’. De merken die blijven investeren in een recessie komen er sneller en sterker uit. Maar de meeste CFO’s zullen op dit moment niet erg gevoelig zijn voor dit argument. Wat kunnen merken dan wel doen? Als je niet kunt adverteren, neem dan actie, handel naar je purpose. De merken die dit doen zullen niet alleen opvallen, ze zullen ook echt betekenisvol zijn. Ze kunnen echte ‘hero brands’ worden.


Lees meer over: Actie is nu veel beter dan adverteren.

Merken kleuren grijs in coronatijd

Merken kleuren grijs in coronatijd

Het lijkt wel of de crisis maakt dat we alles vergeten wat we ooit in de collegebanken hebben geleerd. De korte termijn overheerst en tegen beter weten in zetten we de toekomst even uit. Dat is zonde. Waar de merkbelofte richting geeft aan het wát, kleurt je merkkarakter het hóe. Dat werkt in de kern heel eenvoudig. Een hartelijk merk moet hartelijk zijn, een avonturiersmerk moet het avontuur opzoeken.


Lees meer over: Merken kleuren grijs in coronatijd.

Merkvraag 7: waarom is eenvoud toch zo moeilijk voor merken?

Merkvraag 7: waarom is eenvoud toch zo moeilijk voor merken?

Wekelijks probeer ik een basale, maar belangrijke vraag rond merkbouwen te beantwoorden. Vraag 7 is ditmaal simpel: waarom is eenvoud zo lastig voor merken?


Lees meer over: Merkvraag 7: waarom is eenvoud toch zo moeilijk voor merken?.

Merken niet belangrijker in crisis

Merken niet belangrijker in crisis

Nu de coronacrisis ons leven overhoop gooit en de toekomst ongewis maakt, is een beetje zekerheid wel prettig. Kunnen merken dat bieden? Volgens sommigen wel. “Consumenten snakken naar vertrouwen en leiderschap van merken”, kopte Adformatie begin deze week. Maar is dat ook zo? De eerste uitkomsten van de Monitor Consumentengedrag laten anders zien. Merken zijn voor consumenten nu niet belangrijker dan anders. Wel lijken sommige merken tijdens deze crisis relevanter dan ervoor.


Lees meer over: Merken niet belangrijker in crisis.

Hoe jouw merk een held kan worden in crisistijd

Hoe jouw merk een held kan worden in crisistijd

We zitten midden in een ongekende crisis. Intussen produceren sommige merken precies wat nodig is om mensen gezond te houden. Zoals desinfecterende handgel en mondkapjes. Andere merken gebruiken hun mediabudget om mensen te waarschuwen 1,5 meter van elkaar vandaan te blijven. Weer anderen bieden digitale oplossingen of helpen bij het organiseren van de logistiek voor oudere mensen die hun huis niet kunnen verlaten.


Lees meer over: Hoe jouw merk een held kan worden in crisistijd.

Droom niet alleen over employee advocacy, ga ermee aan de slag

Droom niet alleen over employee advocacy, ga ermee aan de slag

Waar employee advocacy tot voor kort nog als een trend werd gezien, is het nu echt tijd het te integreren in de bedrijfsplannen. In de ideale wereld houden werknemers van hun collega’s en bedrijf en raken er op social media niet over uitgepraat. Voor veel bedrijven een droom, maar dat hoeft het niet te blijven als je investeert in een goed employee advocacy-plan, een van de vele tools die er inmiddels op de markt zijn en de personal branding van werknemers. Als mensen zelf actief op social media het bedrijf promoten is het zoveel overtuigender dan elke andere vorm van marketing. Hoe ga je aan de slag en hoe krijg je management mee?


Lees meer over: Droom niet alleen over employee advocacy, ga ermee aan de slag.
❌