[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Norris behandeld voor pijn waardoor hij β€˜niet durfde remmen’

Door Marijn Sourbron

Lando Norris beleefde tijdens het tweede weekend op de Red Bull Ring niet zijn beste vrijdag. De Britse jongeling kreeg een gridstraf voor het inhalen onder gele vlag en klaagde na de tweede trainingssessie over pijn in de borststreek. Die pijn zou na een bezoek aan een specialist onder controle zijn. “Ik voel me beter.” […]

The post Norris behandeld voor pijn waardoor hij ‘niet durfde remmen’ appeared first on Formule1.nl.

Gisteren β€” 10 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Norris heeft het zwaar: pijnklachten, een gridstaf en een snel Racing Point

Door Daan de Geus

Lando Norris was vorige week in Oostenrijk de held, met een schitterende derde plaats in de race. De sequel in Spielberg is echter niet zo best begonnen voor de jonge Brit: hij heeft last van pijnklachten én pakte vrijdag alvast een gridstraf mee.

The post Norris heeft het zwaar: pijnklachten, een gridstaf en een snel Racing Point appeared first on Formule1.nl.

OuderAlle Nieuwskoppen

Ricciardo over terugkeer Alonso: β€˜Blij dat er nog een oudje bij komt!’

Door Laurens Stade

Daniel Ricciardo is blij dat Fernando Alonso terugkeert in de Formule 1. De Australiër, die Renault juist verruilt voor McLaren, verheugt zich erop om tegen de Spanjaard te racen, maar ook: “Ik voel me oud naast alle jonge coureurs, dus ik ben blij dat er nog een oudje bij komt!” Alonso neemt in 2021 het […]

The post Ricciardo over terugkeer Alonso: ‘Blij dat er nog een oudje bij komt!’ appeared first on Formule1.nl.

'McLaren gaat aandeel in McLaren Formule 1-team verkopen'

Vorige week kwam er voorlopig een eind aan de acute financiële nood bij McLaren. De Britse sportwagenfabrikant kreeg een lening van 150 miljoen pond van de Nationale Bank van Bahrein. Maar om de toekomst van McLaren veilig te stellen, moet er meer gebeuren. Daarom gaat het bedrijf een aandeel in zijn McLaren Formule 1-team verkopen. 

Zo beleefde de McLaren-garage Norris’ cruciale laatste ronde

Door Marijn Sourbron

Na zijn vierde plaats in de kwalificatie deed Lando Norris in de knotsgekke GP van Oostenrijk nog een plek beter door derde te finishen. Daarvoor had Norris wel een pijlsnelle laatste ronde nodig, want door Hamiltons tijdstraf moest de Britse jongeling binnen de vijf seconden na de wereldkampioen over de meet komen. Norris realiseerde met […]

The post Zo beleefde de McLaren-garage Norris’ cruciale laatste ronde appeared first on Formule1.nl.

McLaren-teambaas Seidl: β€˜Niet verwacht dat zo’n jonge kerel zo’n laatste ronde kon rijden’

Door Marijn Sourbron

Vreugde alom bij McLaren. Ook achter het mondkapje van teambaas Andreas Seidl schuilde na de knotsgekke GP van Oostenrijk een brede smile. Na een sterke kwalificatie toonde McLaren ook op zondag over de nodige snelheid te beschikken. “P3 en P5, dat is ongelofelijk voor ons team.” Andreas Seidl kan met zijn team terugblikken op een […]

The post McLaren-teambaas Seidl: ‘Niet verwacht dat zo’n jonge kerel zo’n laatste ronde kon rijden’ appeared first on Formule1.nl.

Norris dolblij met eerste podium: β€˜Trots op dit team’

Door Laurens Stade

De Grand Prix van Oostenrijk kende vele verrassingen, maar de derde plaats van Lando Norris mag wel de grootste verrassing genoemd worden. De Brit kan het zelf amper geloven dat hij zijn eerste Formule 1-podium heeft gepakt. Norris mocht de race vanaf de derde plaats aanvangen nadat Lewis Hamilton werd teruggezet naar de vijfde startplaats. […]

The post Norris dolblij met eerste podium: ‘Trots op dit team’ appeared first on Formule1.nl.

Norris na β€˜verrassende’ P4: β€˜Niet verwacht, dachten dat roze auto’s voor ons zouden staan’

Door Marijn Sourbron

Lando Norris scoorde in Oostenrijk zijn beste kwalificatieresultaat ooit. De Britse jongeling start zondag op plek vier, achter de Mercedessen en Verstappen, maar voor Albon en beide Racing Points. “We dachten dat we blij zouden mogen zijn met een 11de of 12de plaats.” Blije gezichten in de McLaren-garage na de kwalificatie, want het team uit […]

The post Norris na ‘verrassende’ P4: ‘Niet verwacht, dachten dat roze auto’s voor ons zouden staan’ appeared first on Formule1.nl.

Seidl hoopt dat Formule 1 DRS niet meer nodig heeft in 2022

Door Laurens Stade

McLaren-teambaas Andreas Seidl hoopt dat de Formule 1 in 2022 ‘kunstmatige’ hulpmiddelen voor het inhalen, zoals DRS, zal afschaffen. De Duitser droomt ervan dat het gebruik van deze hulpmiddelen niet meer nodig zal zijn, al blijft hij realistisch: “We kunnen dezelfde pikorde verwachten.” Het Drag Reduction System (DRS) werd in 2011 geïntroduceerd om meer inhaalmogelijkheden […]

The post Seidl hoopt dat Formule 1 DRS niet meer nodig heeft in 2022 appeared first on Formule1.nl.

Netflix volgt McLaren en Red Bull in Oostenrijk voor nieuw seizoen Drive to Survive

Door Laurens Stade

Netflix is dit weekend in Oostenrijk aanwezig met een crew voor de opnames voor het nieuwe seizoen van Drive to Survive. Tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen zullen de camera’s gericht zijn op McLaren en Red Bull.  Ondanks de getroffen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft Netflix ruimte gevonden […]

The post Netflix volgt McLaren en Red Bull in Oostenrijk voor nieuw seizoen Drive to Survive appeared first on Formule1.nl.

McLaren heeft lening van 165 miljoen binnen, β€˜toekomst team stond nooit op het spel’

Door Daan de Geus

De McLaren Group heeft een broodnodige lening van - omgerekend en afgerond - 165 miljoen euro binnen, al stond de toekomst van het Formule 1-team volgens teambaas Andreas Seidl nooit op het spel.

The post McLaren heeft lening van 165 miljoen binnen, ‘toekomst team stond nooit op het spel’ appeared first on Formule1.nl.

Teams werken hard aan reserveonderdelen voor dubbel op autoslopende Red Bull Ring

Door Daan de Geus

McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris hebben niet bepaald de reputatie brokkenpiloten te zijn - en deden het vorig jaar bovendien goed in Oostenrijk - maar toch was het maken van genoeg (reserve)onderdelen een speerpunt voor McLaren toen de fabriek weer begon te draaien. Dit vanwege de dubbel op de slopende Red Bull Ring.

The post Teams werken hard aan reserveonderdelen voor dubbel op autoslopende Red Bull Ring appeared first on Formule1.nl.

Brown belooft snel goed nieuws over McLaren: β€˜FinanciΓ«le problemen zijn opgelost’

Door Daan de Geus

McLarens financiële problemen zijn, volgens McLaren Racing-CEO Zak Brown, 'opgelost'. "In de komende dagen zul je goed nieuws van ons horen."

The post Brown belooft snel goed nieuws over McLaren: ‘Financiële problemen zijn opgelost’ appeared first on Formule1.nl.

Zak Brown: β€˜Red Bull zal Mercedes op de hielen zitten’

Door Marijn Sourbron

Zak Brown denkt dat Red Bull Ferrari heeft voorbijgestoken in de jacht op Mercedes. Volgens de McLaren-CEO heeft het team uit Milton Keynes een stap in de goede richting gezet, maar of dat genoeg is Mercedes daadwerkelijk te bedreigen moet nog blijken. “Red Bull zal Mercedes op de hielen zitten.” McLaren-baas Zak Brown doet op […]

The post Zak Brown: ‘Red Bull zal Mercedes op de hielen zitten’ appeared first on Formule1.nl.

β€˜Norris moet wel doorgroeien, anders walst Ricciardo hem volgend jaar plat’

Door Redactie

In de nieuwe FORMULE 1-podcast, 'de grote vooruitblik', bespreken FORMULE 1's André Venema, Sjaak Willems en Daan de Geus samen met speciale gast Ivo op den Camp van De Limburger de teams en coureurs van 2020. De blik wordt ook alvast op 2021 en Daniel Ricciardo's komst naar McLaren gericht, en wat dat voor Lando Norris betekent. "Als Norris niet doorgroeit, wordt hij platgewalst."

The post ‘Norris moet wel doorgroeien, anders walst Ricciardo hem volgend jaar plat’ appeared first on Formule1.nl.

McLaren houdt niks achter voor naar Ferrari vertrekkende Sainz: β€˜Zijn professionals’

Door Daan de Geus

Carlos Sainz en McLaren moeten nog een heel (ingekort) seizoen met elkaar samenwerken, ondanks dat al vaststaat dat de Spanjaard in 2021 naar Ferrari vertrekt. Zo'n aangekondigde exit kan zo'n samenwerking soms lastig maken, maar McLaren belooft niks achter te houden voor Sainz.

The post McLaren houdt niks achter voor naar Ferrari vertrekkende Sainz: ‘Zijn professionals’ appeared first on Formule1.nl.

McLaren gaat failliet als er niet snel wat gebeurt

McLaren heeft een groep investeerders voor de rechter gedaagd. De sportwagenfabrikant heeft dringend geld nodig, anders gaat het bedrijf failliet. Maar een aantal investeerders houdt een nieuwe financieringsronde tegen.

Lening van Bahreinse bank moet McLaren helpen coronacrisis door te komen

Door Daan de Geus

McLaren heeft haar hoop gevestigd op de National Bank of Bahrain om het een lening te verstrekken om het gebrek aan cash flow door de coronacrisis te overbruggen.

The post Lening van Bahreinse bank moet McLaren helpen coronacrisis door te komen appeared first on Formule1.nl.

Weblog: McLarens wederopstanding lijkt door geldgebrek ineens een valse dageraad

Door Daan de Geus

Na een reeks stroeve jaren, was 2019 voor McLaren het begin van de langverwachte wederopstanding. De manier waarop de gevallen gigant de rug rechtte, was één van de feel good stories van het jaar. Het beloofde veel voor 2020, maar door de coronacrisis lijkt het ineens een valse dageraad.

The post Weblog: McLarens wederopstanding lijkt door geldgebrek ineens een valse dageraad appeared first on Formule1.nl.

Speciale McLaren 720S viert Le Mans-overwinning van McLaren F1

'Win on Sunday, sell on Monday', was het devies van Amerikaanse fabrikanten vroeger. McLaren doet het net even anders, met 'Win twenty-five years ago, sell now'. Want deze bijzondere 720S Le Mans is een ode aan de overwinning van de McLaren F1 tijdens de 24 uur van Le Mans in 1995.

❌