[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Sainz: β€˜Als je als coureur meer dan een jaar bij een team zit, is dat een enorm voordeel’

Door Daan de Geus

Carlos Sainz denkt dat de buitenwereld onderschat hoe groot de verschillen tussen de teams en auto's onderling zijn en zodoende niet beseffen hoe lastig het voor een coureur is om van team te wisselen. "Pas na meer dan een jaar kun je er echt extra performance uit persen."

The post Sainz: ‘Als je als coureur meer dan een jaar bij een team zit, is dat een enorm voordeel’ appeared first on Formule1.nl.

Podcast F1 aan Tafel: Het grote zomerrapport – deel II: Van McLaren t/m Williams

Door Redactie

FORMULE 1 schuift regelmatig aan bij de podcast ‘Formule 1 aan tafel’ van Grand Prix Radio. In deel 2 van dit speciale zomerrapport wordt, nadat vorige week de top drie aan bod kwam, de eerste seizoenshelft van de rest van het veld besproken - van McLaren t/m Williams.

The post Podcast F1 aan Tafel: Het grote zomerrapport – deel II: Van McLaren t/m Williams appeared first on Formule1.nl.

OuderAlle Nieuwskoppen

Nieuw model van McLaren gaat Ferrari Monza SP2 achterna

Het wordt dringen in de Ultimate Series van McLaren. Want naast de Senna en Speedtail komt er nog een derde model bij. Het wordt een volledig open auto in de trant van de Ferrari Monza SP1 en SP2.

Zomerrapport McLaren – Indrukwekkende progressie na valse start

Door Laurens Stade

In de zomerpauze maakt FORMULE 1 traditiegetrouw de tussenstand op in de vorm van een zomerrapport. We gaan alle tien de teams af, van tien naar één. Na zes teams is het tijd voor het Britse McLaren, wat een beetje tussen ‘de rest’ en de top drie valt. Naast Williams, Alfa Romeo en Toro Rosso […]

The post Zomerrapport McLaren – Indrukwekkende progressie na valse start appeared first on Formule1.nl.

Nu al een speciale editie van de McLaren GT? Jazeker, de MSO!

De McLaren GT is koud op de markt, of hij werd al langsgestuurd bij MSO. Dat staat voor McLaren Special Operations. Klinkt spannend, toch?

Verstappen: β€˜Logisch dat Honda rustig begon na alle negatieve dingen bij McLaren’

Door Laurens Stade

Max Verstappen is van mening dat Honda terecht voorzichtig begon met het openzetten van de motor, na ‘alle negatieve dingen’ bij McLaren. Honda wilde opgeblazen motoren voorkomen na de dramatische samenwerking met McLaren, en Verstappen vindt dat het de juiste aanpak is geweest. ”Natuurlijk ben ik blij”, zegt Verstappen over zijn seizoensstart tegen Motorsport.com. ”Aan […]

The post Verstappen: ‘Logisch dat Honda rustig begon na alle negatieve dingen bij McLaren’ appeared first on Formule1.nl.

McLaren-teambaas Seidl: β€˜Je mag als team niet in een comfortzone terechtkomen’

Door Daan de Geus

McLarens nieuwe teambaas Andreas Seidl moet voor een frisse wind bij het team uit Woking zorgen, waarbij hij er op hamert dat het team op de weg terug naar boven niet blijft stilstaan. "Een raceteam moet blijven bewegen om te blijven leven."

The post McLaren-teambaas Seidl: ‘Je mag als team niet in een comfortzone terechtkomen’ appeared first on Formule1.nl.

McLaren keert vanaf 2020 terug in IndyCar met twee auto’s, staan open voor derde auto voor Alonso

Door Laurens Stade

McLaren Racing heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf 2020 deel zal nemen aan het volledige IndyCar-seizoen. In samenwerking met Arrow Schmidt Peterson Motorsports (Arrow SPM) en Chevrolet zal het team onafhankelijk van het McLaren Formule 1-team werken. Het team, wat Arrow McLaren Racing SP zal heten, gaat met twee auto’s deelnemen aan het kampioenschap.  McLaren […]

The post McLaren keert vanaf 2020 terug in IndyCar met twee auto’s, staan open voor derde auto voor Alonso appeared first on Formule1.nl.

Alonso: β€˜Als ik besluit om terug te keren in de Formule 1, horen jullie dat wel’

Door Laurens Stade

Oud-Formule 1-coureur Fernando Alonso zegt dat als hij terug wil keren in de Formule 1, dat hij dat meteen wereldkundig zou maken. Daarnaast is hij blij voor Honda dat de samenwerking met Red Bull goed verloopt en weerspreekt hij dat hij Sebastian Vettel niet zou mogen. De afgelopen tijd namen de geruchten toe over een eventuele […]

The post Alonso: ‘Als ik besluit om terug te keren in de Formule 1, horen jullie dat wel’ appeared first on Formule1.nl.

Seidl: β€˜Mijn grootste kracht? Ik heb het werk dat de mensen onder me doen, zelf gedaan’

Door Daan de Geus

Andreas Seidl bracht BMW met veel succes terug in de DTM en stuwde Porsche tot grote hoogte in de endurance-racerij. Nu wacht hem zijn misschien wel grootste klus: McLaren terug aan de top brengen. Zijn grootste kracht? "Dat ik het meeste werk dat de mensen onder me doen, zelf heb gedaan."

The post Seidl: ‘Mijn grootste kracht? Ik heb het werk dat de mensen onder me doen, zelf gedaan’ appeared first on Formule1.nl.

Sainz: β€˜Deze vijfde plek smaakt veel beter dan in Hockenheim’

Door Vincent Malafronte

Carlos Sainz kan dankzij twee opeenvolgende vijfde plekken met een goed gevoel op vakantie. Dankzij deze resultaten is hij nog maar vijf punten verwijderd van de zesde plek van Pierre Gasly in de tussenstand.

The post Sainz: ‘Deze vijfde plek smaakt veel beter dan in Hockenheim’ appeared first on Formule1.nl.

Sainz smult van Duitse Grand Prix: β€˜In dit soort condities geniet ik het meeste van racen’

Door Vincent Malafronte

Carlos Sainz was al 'best of the rest' in het kampioenschap, maar hij heeft die positie vandaag verstevigd met een sterk optreden tijdens de Grand Prix van Duitsland. 

The post Sainz smult van Duitse Grand Prix: ‘In dit soort condities geniet ik het meeste van racen’ appeared first on Formule1.nl.

McLaren denkt toch weer na over fulltime Indycar-programma

Door Daan de Geus

De optie van een fulltime Indycar-programma ligt weer op tafel op het McLaren-hoofdkwartier in Woking. Na het mislukte Amerikaanse avontuur eerder dit jaar moest McLaren daar even niet aan denken, maar volgens CEO Zak Brown lijkt fulltime gaan nu juist een logischer optie dan alleen de Indy 500 als one-off doen.

The post McLaren denkt toch weer na over fulltime Indycar-programma appeared first on Formule1.nl.

Flashback ’05: Een vrolijke Kimi RΓ€ikkΓΆnen over paparazzi, feesten en zijn zwembad zonder duikplank

Door Redactie

Als je een interviewafspraak met Kimi Räikkönen hebt, is het altijd de vraag in welke gemoedstoestand je The Iceman aantreft. FORMULE 1 had in 2005 een keer geluk, de stercoureur van McLaren is mondig en vrolijk. Räikkönen vertelde uitgebreid over zijn nieuwe huis, de ontbrekende duikplank en zijn grafhekel aan de Finse en Engelse paparazzi.  Door Linda […]

The post Flashback ’05: Een vrolijke Kimi Räikkönen over paparazzi, feesten en zijn zwembad zonder duikplank appeared first on Formule1.nl.

Waarom deze McLaren F1 LM Specification 20 miljoen euro gaat opbrengen

Om de absolute krankzinnigheid van de supercarmarkt te benadrukken: deze zeldzame McLaren F1 LM Specification wordt half augustus geveild en gaat naar verwachting rond de 20 miljoen euro opleveren. Waarom? Omdat er maar twee exemplaren van zijn.

Waarom gaat deze McLaren F1 LM Specification 20 miljoen opbrengen?

Om de absolute krankzinnigheid van de supercarmarkt te benadrukken: deze zeldzame McLaren F1 LM Specification wordt half augustus geveild en gaat naar verwachting rond de 20 miljoen euro opleveren. Waarom? Omdat er maar twee exemplaren van zijn.
❌