[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Flashback ’13: Profetische woorden van Hamilton: β€˜Bij Mercedes valt nog wat te winnen’

Door Linda van der Heide

Er werd met afkeur en verwondering gereageerd op de overstap van Lewis Hamilton van McLaren naar Mercedes. De conclusie na vier races was dat het misschien toch niet zo’n gekke overstap is geweest. De rest is historie, tientallen pole positions, overwinningen en vier wereldtitels  volgden (en hij is nog niet klaar). Verslaggever Linda van der […]

The post Flashback ’13: Profetische woorden van Hamilton: ‘Bij Mercedes valt nog wat te winnen’ appeared first on Formule1.nl.

Vooruitblik: Vettel in vorm, slipstreamduels en 2 andere talking points voor een Canadese kraker

Door Daan de Geus

De Grand Prix van Canada staat doorgaans garant voor spektakel. De editie van vorig jaar was de uitzondering op de regel, maar voor vanavond zijn er op voorhand genoeg pittige ingrediënten om deze 'met het bord op schoot'-race wel weer de nodige smaak te geven. Over Vettel, slipstreamen, McLaren en Renault, en meer.

The post Vooruitblik: Vettel in vorm, slipstreamduels en 2 andere talking points voor een Canadese kraker appeared first on Formule1.nl.

Sainz bestraft en pitsstart voor Magnussen: twee plekken winst voor Verstappen

Door Sjaak Willems

Het wordt zondag een inhaalrace voor Max Verstappen maar over twee coureurs hoeft hij zich voorlopig niet meer druk te maken. Carlos Sainz heeft een gridstraf gekregen omdat hij in Q1 Alexander Albon in de weg reed. Kevin Magnussen start na zijn klapper vanuit de pitsstraat. Het incident met Sainz en Albon vond plaats in de […]

The post Sainz bestraft en pitsstart voor Magnussen: twee plekken winst voor Verstappen appeared first on Formule1.nl.

β€˜Veelbelovende’ Porsche Supercup test voor Rudy van Buren

Door Daan de Geus

Rudy van Buren kan terugblikken op een leerzame en 'veelbelovende' test in de Porsche Supercup. De Nederlander, simcoureur van McLaren en begenadigd simracer, wil dit jaar ook weer in het echt gaan racen.

The post ‘Veelbelovende’ Porsche Supercup test voor Rudy van Buren appeared first on Formule1.nl.

β€˜Zeer onwaarschijnlijk’ dat McLaren in 2020 fulltime in Indycar gaat racen

Door Daan de Geus

McLaren-ceo Zak Brown noemt het na het kwalificatie-echec tijdens de laatste Indy 500 'zeer onwaarschijnlijk' dat McLaren in 2020 een fulltime Indycar-programma start. Tegelijkertijd hangen McLarens plannen in de Amerikaanse single seater-klasse niet van Fernando Alonso af, zegt Brown.

The post ‘Zeer onwaarschijnlijk’ dat McLaren in 2020 fulltime in Indycar gaat racen appeared first on Formule1.nl.

Top & Flop Monaco 2019: Topscores voor Hamilton en sterke subtoppers, harde les voor Leclerc

Door Daan de Geus

Bij elke Grand Prix deelt FORMULE 1 cijfers uit aan de coureurs en licht er in Top & Flop een aantal uit. Dit zijn de coureurs die volgens ons schitterden en schutterden in de straten van Monaco.

The post Top & Flop Monaco 2019: Topscores voor Hamilton en sterke subtoppers, harde les voor Leclerc appeared first on Formule1.nl.

Sainz na zesde plaats: β€˜We piekten dit weekend telkens op het juiste moment’

Door Marijn Sourbron

Carlos Sainz komt in Monaco als ‘best of the rest’ over de streep. De Spanjaard is dan ook erg tevreden, en bedankt zijn team voor de juiste beslissingen die ze maakten dit weekend. “Dit is gewoon een heel goed weekend voor ons”, aldus een zichtbaar opgetogen Sainz. Carlos Sainz vertrok op de straten van Monaco […]

The post Sainz na zesde plaats: ‘We piekten dit weekend telkens op het juiste moment’ appeared first on Formule1.nl.

β€˜Ouderwets’ en β€˜Gewoon gek’: Andere teams willen van vetorecht Ferrari af

Door Daan de Geus

Het is een heet hangijzer in de onderhandelingen over de toekomst van de Formule 1: Ferrari's vetorecht. De Scuderia wil hier uiteraard graag aan vasthouden, de rest staat daar net zo vanzelfsprekend anders tegenover.

The post ‘Ouderwets’ en ‘Gewoon gek’: Andere teams willen van vetorecht Ferrari af appeared first on Formule1.nl.

Geen Alonso aan de start in Indy 500, pole voor Pagenaud

Door Daan de Geus

De Fransman Simon Pagenaud start de beroemde Indianapolis 500 komende zondag van pole. Niet aanwezig in het veld van 33 deelnemers is tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso, die zich met McLaren niet wist te kwalificeren voor de race waar hij eerder in 2017 een van de sterren van was.

The post Geen Alonso aan de start in Indy 500, pole voor Pagenaud appeared first on Formule1.nl.

❌