[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Partytime: Mercedes SL R129 viert 30ste verjaardag

Onlangs maakten we melding van het bescheiden feestje dat de Mercedes 500 E vierde. Eigenlijk is het jubileum van Mercedes SL (R129) een veel grotere mijlpaal.
OuderAlle Nieuwskoppen

Mercedes E 500: bijna 30 jaar en nog steeds vet

Het duurt nog een jaar voordat de Mercedes E 500 zijn 30-jarig jubileum viert, toch is er ook dit jaar reden voor een feestje. In maart 1994 stond een speciale versie van de de performance zakenlimo op de salon van Genève. En een halfjaar later werd het 10.000ste exemplaar afgeleverd.

Weblog: Fuck you: het klinkt wat sneu na één race, Valtteri

Door AndrΓ© Venema

Valtteri Bottas begroette zijn overwinning in de Australische GP met een krachtterm naar al zijn criticasters: fuck you! Boem, daar moest iedereen die zich aangesproken voelde het mee doen. In de paddock werd er enigszins besmuikt om gelachen.

The post Weblog: Fuck you: het klinkt wat sneu na één race, Valtteri appeared first on Formule1.nl.

Mercedes-Maybach stapt nog dit jaar in het opper-SUV-segment

Mercedes-Benz gaat een ultraluxe Maybach-SUV bouwen. De concurrent voor de Rolls-Royce Cullinan en Bentley Bentayga wordt nog dit jaar onthuld en rolt vanaf begin 2019 in Alabama van de band. Laten we hopen dat hij niet te veel op de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury lijkt.

Mercedes op haar hoede voor Red Bull – Honda: β€˜Ze gaan zeker een bedreiging vormen’

Door Marijn Sourbron

Hoewel Mercedes in Australië dominant naar de overwinning reed, zien de Zilverpijlen de combinatie Red Bull-Honda toch steeds meer als mogelijke uitdager. Ook teambaas Toto Wolff is onder de indruk van de prestatie van het team van Max Verstappen.

The post Mercedes op haar hoede voor Red Bull – Honda: ‘Ze gaan zeker een bedreiging vormen’ appeared first on Formule1.nl.

Even bellen met Michael Bleekemolen: β€˜Honda kan momenteel niets fout doen, worden de hele dag gestreeld’

Door Sjaak Willems

Als alle gebeurtenissen van een raceweekend zijn ingedaald is het op maandag tijd om nog even na te babbelen. Vandaag doen we dat met oud F1-coureur Michael Bleekemolen, hij zag de Mercedes-overheersing al aankomen en vreest dat deze nog even zal aanhouden. Hoe verrast was u met de verhoudingen tussen de teams gisteren? Eigenlijk was […]

The post Even bellen met Michael Bleekemolen: ‘Honda kan momenteel niets fout doen, worden de hele dag gestreeld’ appeared first on Formule1.nl.

Een nieuwe Bottas? β€˜Ik zag juist de Bottas van voor de F1 terug’, zegt Wolff

Door Daan de Geus

Zagen we in Melbourne een 'nieuwe' Valtteri Bottas? Dat is wat veel kranten kopten, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff, die de Fin al elf jaar kent, zag juist iets terug van de Bottas van nog voor zijn Formule 1-debuut.

The post Een nieuwe Bottas? ‘Ik zag juist de Bottas van voor de F1 terug’, zegt Wolff appeared first on Formule1.nl.

Rondje buitenlandse media: β€˜Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’

Door Redactie

De eerste race van het jaar is achter de rug. Ferrari leek als nummer 1 aan het seizoen te beginnen, maar het was Mercedes dat de meeste indruk maakte rond Albert Park in Melbourne. Het zijn die twee teams die in de internationale media het vaakst aan bod komen, maar ook de Honda-motor van Max […]

The post Rondje buitenlandse media: ‘Snelheid Mercedes schokkend, Honda klaar voor winst’ appeared first on Formule1.nl.

Van A naar B met de Mercedes B-klasse

Bij de Mercedes B-klasse leek de B voor Braaf te staan. De eerste twee generaties waren niet erg spannend. Dat is veranderd, de B-klasse speelt nu een spelletje ‘Zoek de verschillen met de A-klasse’.

Vooruitblik: billenknijpen voor Australische trechter en gaat er eens echt ingehaald worden?

Door Sjaak Willems

De eerste slag was voor Mercedes, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas starten zondag in Melbourne vanaf de eerste rij. Maar wat levert de startopstelling voor mogelijke scenario’s op morgen? En zorgen de nieuwe voorvleugels voor meer inhaalacties, zelfs op een nauw circuit als Albert Park? De nieuwe voor- en achtervleugels voor dit seizoen werden met […]

The post Vooruitblik: billenknijpen voor Australische trechter en gaat er eens echt ingehaald worden? appeared first on Formule1.nl.

Verstappen niet verbaasd door gat naar Mercedes: β€˜We moeten aan de slag’

Door Daan de Geus

Max Verstappen is 'niet verbaasd' door de voorsprong die Mercedes in Melbourne heeft. "Zij zijn hier altijd goed en voor ons is het geen vlekkeloos weekend." Ook wat de langere termijn betreft moet Red Bull echter 'nog aan de slag'.

The post Verstappen niet verbaasd door gat naar Mercedes: ‘We moeten aan de slag’ appeared first on Formule1.nl.

Marko verrast door dominantie Mercedes maar ziet podiumkansen voor Verstappen

Door AndrΓ© Venema

Een jaar geleden verklaarde Helmut Marko na de kwalificatie van het openingsnummer in Melbourne nog dat Mercedes de komende jaren niet te achterhalen zou zijn. En hoewel het gat van Max Verstappen met polesitter Lewis Hamilton in vergelijking met 2018 zelfs iets groter is (0,7 om 0,8 seconde), ziet Red Bulls topman de toekomst helemaal […]

The post Marko verrast door dominantie Mercedes maar ziet podiumkansen voor Verstappen appeared first on Formule1.nl.

Hamilton en Bottas vol lof over Mercedes na dominant optreden

Door Daan de Geus

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas maakten de dienst uit in de kwalificatie in Melbourne en de Engelsman en de Fin zijn na afloop vol lof over hun team Mercedes: "De wintertests waren lastig voor ons, maar sindsdien hebben de jongens geweldig werk verricht."

The post Hamilton en Bottas vol lof over Mercedes na dominant optreden appeared first on Formule1.nl.

Kwalificatie: Lewis Hamilton pakt eerste poleposition van 2019

Door Vincent Malafronte

Lewis Hamilton pakt polepositon voor de Grand Prix van Australië. De coureur van Mercedes mag morgen de eerste Grand Prix van 2019 vanaf de eerste plek starten. Dat doet hij voor de zesde keer op rij.

The post Kwalificatie: Lewis Hamilton pakt eerste poleposition van 2019 appeared first on Formule1.nl.

VT3: Hamilton ziet Ferrari naderen, Verstappen op ruim een seconde

Door AndrΓ© Venema

Wie kan Lewis Hamilton in de kwalificatie verslaan? De Brit is het nieuwe seizoen voortvarend gestart. Ook in de derde vrije training noteert de regerend wereldkampioen de snelste tijd, 1.22,292. Max Verstappen, met een nieuw chassis op zijn RB15, volgt op ruim een seconde als negende. Het gebeurt niet vaak, maar Max Verstappen is bij […]

The post VT3: Hamilton ziet Ferrari naderen, Verstappen op ruim een seconde appeared first on Formule1.nl.

Video: Even vragen aan… AndrΓ© Venema in Melbourne: β€˜Verstappen oogt zeer ontspannen’

Door Redactie

In de rubriek Even vragen aan... vertellen onze verslaggevers dit seizoen op video over wat er speelt in de paddock. Vanuit Melbourne spreken we André Venema over Mercedes vs. Ferrari, het goede humeur van Max Verstappen en een gekke opmerking van F1-topman Carey over de Nederlandse Grand Prix.

The post Video: Even vragen aan… André Venema in Melbourne: ‘Verstappen oogt zeer ontspannen’ appeared first on Formule1.nl.

Mercedes kan nog sneller, waarschuwt Hamilton: β€˜Er is genoeg dat beter kan’

Door Daan de Geus

"Geen slecht begin", zo noemt Lewis Hamilton, met gevoel voor understatement, de indrukwekkende wijze waarop Mercedes in Melbourne uit de startblokken is gekomen. En, zo waarschuwt hij de concurrentie: er zit nog meer in het vat.

The post Mercedes kan nog sneller, waarschuwt Hamilton: ‘Er is genoeg dat beter kan’ appeared first on Formule1.nl.

VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

Door Daan de Geus

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft na de eerste vrije training ook de tweede vrijdagsessie als snelste afgesloten, al kwam teamgenoot Valtteri Bottas dichtbij. Achter de Mercedes-coureurs reed Max Verstappen de derde tijd, maar die was wel acht tienden trager dan die van Hamilton.

The post VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3 appeared first on Formule1.nl.

VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen

Door AndrΓ© Venema

Lewis Hamilton heeft het nieuwe seizoen in stijl afgetrapt. De vijfvoudig wereldkampioen klokte bij de eerste trainingssessie van 2019 in Melbourne de snelste trainingstijd, nipt voor beide Ferrari’s en Max Verstappen. Opvallend: drie Honda-motoren in de top-6 wat betreft hoogste topsnelheid. Om klokslag twaalf uur lokale tijd is Kimi Räikkönen namens Alfa Romeo de eerste […]

The post VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen appeared first on Formule1.nl.

❌