[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Deze Mercedes neemt je het stuur letterlijk uit handen!

Met hun experimental Safety Vehicle gaan de veiligheidsexperts van Mercedes helemaal uit hun bol. De Mercedes ESF kan volledig autonoom rijden. Daarmee worden de meeste ongevallen voorkomen. Toch zijn er ook allerlei maatregelen getroffen op het gebied van passieve veiligheid.
OuderAlle Nieuwskoppen

Jos Verstappen: β€˜Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’

Door Daan de Geus

Jos Verstappen benadrukt het nog maar even, in interview met De Telegraaf: "Zoals het er nu naar uitziet, is het gewoon goed voor Max om bij Red Bull te blijven." Maar, zegt hij ook: "We houden wel heel kritisch in de gaten welke kant het opgaat."

The post Jos Verstappen: ‘Max zit heel goed bij Red Bull, maar we kijken kritisch welke kant het opgaat’ appeared first on Formule1.nl.

Mercedes dankzij Mazepin ook tijdens tweede testdag in Barcelona snelste

Door Marijn Sourbron

Formule 2-coureur Nikita Mazepin heeft in een Mercedes de tweede testdag in Barcelona als snelste afgesloten. De Rus, die zich in privétests voorbereidde op deze dag voor Mercedes, zette een 1:15,775 neer. Hij is daarmee 0,264 trager dan Bottas een dag eerder. Beiden gebruikten de Pirelli C5-band voor hun snelste tijd. Verschillende minder bekende namen […]

The post Mercedes dankzij Mazepin ook tijdens tweede testdag in Barcelona snelste appeared first on Formule1.nl.

Weblog: Driver of the day, wat win je ermee?

Door Koen Vergeer

Je ligt in bed. Je bent alleen. De race… ach nee, de race giert allang niet meer door je hoofd. Dat zondagsritje in Barcelona. Je kijkt nog een keer naar de trofee in de hoek van je kamer: een ludiek in elkaar geknutselde klerenhanger. Daar heb je het dan allemaal voor gedaan, deze winter. Al […]

The post Weblog: Driver of the day, wat win je ermee? appeared first on Formule1.nl.

Bottas snelste tijdens eerste testdag in Barcelona, Alfa Romeo-testrijder Ilott crasht

Door Marijn Sourbron

Terwijl de meeste Formule 1-aandacht op dinsdag gevestigd was op het nieuws over de Grote Prijs van Nederland, werd er getest in Barcelona. Mercedes-coureur Valtteri Bottas reed de snelste tijd: 1:15,511, slechts een tiende trager dan de pole-tijd van afgelopen zaterdag. Hoewel Bottas de pole-tijd benaderde, moet het wel gezegd dat hij dat deed op […]

The post Bottas snelste tijdens eerste testdag in Barcelona, Alfa Romeo-testrijder Ilott crasht appeared first on Formule1.nl.

β€˜In 2039 alleen nog uitstootvrije Mercedessen’

"Vanaf 2039 bouwen wij alleen nog uitstootvrije auto's." Dat maakte Daimler vandaag bekend, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Hoe gaat de Duitse autobouwer dat doen?

Even bellen met… Jeroen Bleekemolen: β€˜Er zijn maar twee auto’s waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in’

Door Daan de Geus

In onze rubriek Even bellen met… spreken we met endurance- en GT-coureur Jeroen Bleekemolen over de Grand Prix van Spanje, Mercedes' machtsvertoon, welke kansen Ferrari en Red Bull nog hebben en wat de huidige gang van zaken voor Max Verstappen kan betekenen. "Er zijn nu maar twee auto's waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in."

The post Even bellen met… Jeroen Bleekemolen: ‘Er zijn maar twee auto’s waar je mee kan winnen, en Max zit daar niet in’ appeared first on Formule1.nl.

Vooruitblik: Spektakel of processie, houdt Mercedes ook op zondag de Spaanse GP in een wurggreep?

Door Sjaak Willems

Vooruitblikken op een Formule 1-race is leuk als het dicht bij elkaar zit, als er een vorm van onvoorspelbaarheid in zit. Maar met Mercedes op 1 en 2 met een comfortabele voorsprong op de rest is het 2014-2016 all over again. In 2016 stond het circus op zondag met eenzelfde soort humeur klaar in Spanje. […]

The post Vooruitblik: Spektakel of processie, houdt Mercedes ook op zondag de Spaanse GP in een wurggreep? appeared first on Formule1.nl.

Bottas: β€˜De auto voelt steeds beter aan’

Door Eelco den Boer

Valtteri Bottas maakte al een sterke indruk tot dusver dit seizoen, maar doet daar in Spanje nog een schepje bovenaan. Met ruime voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton pakt hij zijn derde poleposition op rij. 

The post Bottas: ‘De auto voelt steeds beter aan’ appeared first on Formule1.nl.

VT2: Bottas blijft bovenaan in Barcelona, Verstappen vijfde

Door Daan de Geus

Valtteri Bottas heeft na de eerste ook de tweede vrije training in Barcelona als snelste afgesloten. Max Verstappen zette de vijfde tijd op de klokken.

The post VT2: Bottas blijft bovenaan in Barcelona, Verstappen vijfde appeared first on Formule1.nl.

Hamilton: β€˜Met Bottas geen herhaling van situatie met Rosberg’

Door Daan de Geus

Drie jaar geleden hielp een botsing in Barcelona tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg de Nederlander Max Verstappen aan de zege. Hamilton en Rosberg stonden vochten destijds samen om de titel; een situatie die zich lijkt te herhalen met Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas. Maar een herhaling van zo'n botsing? Reken daar maar niet op, zegt Hamilton.

The post Hamilton: ‘Met Bottas geen herhaling van situatie met Rosberg’ appeared first on Formule1.nl.

Gerucht: β€˜Wolff in beeld als toekomstig vervanger van F1-topman Carey’

Door Daan de Geus

Als teambaas van Mercedes staat Toto Wolff aan de top van de Formule 1 en heeft hij de laatste jaren alles gewonnen wat er te winnen valt, toch is er een nog hogere troon waar hij wel eens aanspraak op kan maken: die van ceo van de Formule 1 zelf. Wolff zou, zo bericht het […]

The post Gerucht: ‘Wolff in beeld als toekomstig vervanger van F1-topman Carey’ appeared first on Formule1.nl.

Gelekt: dit is de Mercedes-AMG CLA 45!

Diep weggestopt in een car configurator van de Duitse Mercedes-website stond hij daar ineens in zijn volle glorie: de Mercedes-AMG CLA 45. Ongecamoufleerd!

Vooruitgang in gesprekken 2021-regels, maar haast blijft geboden: β€˜We zien eind juni als deadline’

Door Daan de Geus

Er zijn 'nog een paar hete hangijzers' in de onderhandelingen tussen de Formule 1 en de teams over de regels voor 2021, maar in grote lijnen gaat het de goede kant op. En dat is goed ook, want de tijd begint te dringen.

The post Vooruitgang in gesprekken 2021-regels, maar haast blijft geboden: ‘We zien eind juni als deadline’ appeared first on Formule1.nl.

De Mercedes EQC is 3105 euro goedkoper dan de Audi E-Tron

Vandaag is de eerste Mercedes EQC uit de fabriek in Bremen gerold. En werd bovendien de prijs van de elektrische suv bekendgemaakt. De Mercedes EQC is verkrijgbaar vanaf 80.995 euro. Dat is 3105 euro goedkoper dan een kale Audi E-Tron.

Bottas: β€˜Nieuwe aanpak en engineers helpen me het verschil te maken’

Door Daan de Geus

Of we dit jaar nu een 'nieuwe' Valtteri Bottas zien of niet, volgens de Fin zelf helpt het hem zeker dat hij dit seizoen 'directer is' naar het team van Mercedes toe en een nieuwe crew van engineers heeft.

The post Bottas: ‘Nieuwe aanpak en engineers helpen me het verschil te maken’ appeared first on Formule1.nl.

De Mercedes Icon E Concept bestaat alleen op je beeldscherm

Is de Mercedes E-klasse je niet 'retro' genoeg? Verlekker je dan aan deze Icon E Concept van ontwerper David Obendorfer.

Vettel vindt dominantie van β€˜fenomenaal’ Mercedes maar saai

Door Daan de Geus

Ferrari-coureur Sebatian Vettel vindt het maar saai; de manier waarop Mercedes de Formule 1 domineert. "Dat gaat nu al een jaar of vier zo."

The post Vettel vindt dominantie van ‘fenomenaal’ Mercedes maar saai appeared first on Formule1.nl.

Rondje buitenlandse media: β€˜Bottas enige uitdager Hamilton’

Door Marijn Sourbron

Mercedes reed in Bakoe naar een vierde een-twee op rij. Terwijl Ferrari tijdens de wintertesten nog als grote favoriet voor de titel gezien werd, is het Mercedes dat met voorsprong aan de leiding staat. Buitenlandse media stellen vast dat Ferrari en Vettel de titel stilaan helemaal kunnen vergeten. Niet Vettel, maar Bottas zou wel eens […]

The post Rondje buitenlandse media: ‘Bottas enige uitdager Hamilton’ appeared first on Formule1.nl.

Vettel zag snelle Verstappen naderen: β€˜Tot ik ineens weer van hem weg kon rijden’

Door Sjaak Willems

Sebastian Vettel kon niet echt meedoen om de zege in Bakoe maar toonde zich toch gematigd tevreden met zijn derde plek. De racepace van de Ferrari was goed genoeg voor het podium en zijn teamgenoot Leclerc kon met de snelste ronde nog een puntje wegsnoepen bij het Mercedes-koppel.  Vettel zag de twee Mercedessen in eerste […]

The post Vettel zag snelle Verstappen naderen: ‘Tot ik ineens weer van hem weg kon rijden’ appeared first on Formule1.nl.

❌