[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Op afstand onder de treinmotorkap kijken

Met honderden technische systemen kunnen we onze treinen haast rijdende computers noemen. Dat biedt allerlei voordelen, waaronder het op afstand monitoren van de fysieke gesteldheid van de trein door middel van een real time monitoring systeem. Hierdoor hebben we direct en altijd inzicht in de status van onze treinen. Deze informatie kan stilgevallen treinen sneller op weg helpen, storingen in treinsystemen voorkomen en de onderhoudsbehoefte per trein voorspellen. Met als resultaat voor de reiziger: meer reiscomfort en verdere verbetering van de punctualiteit. 

Een trein, die aangesloten is op het real time monitoring systeem, stuurt continue automatisch een live update naar de ‘wal’. Bijvoorbeeld over de status van de airco en de tempratuur in de treinen. Deze informatie geeft inzicht in potentiele storingen en de onderhoudsbehoefte, nog voor dat dit een probleem kan vormen voor reizigers. Hierdoor kan NS preventief ingrijpen door een trein bijvoorbeeld aan het einde van de dag naar een van de onderhoudsbedrijven te sturen. Alle data wordt opgeslagen zodat we sneller, gerichter en efficiënter kunnen onderhouden. We willen uiteraard niet alleen weten wat er mis is, we willen ook weten waardoor een storing ontstaat en of dit een eenmalig probleem is of vaker voor kan komen.

Ondanks de preventieve werking kan het helaas gebeuren dat een trein een storing krijgt. Extra vervelend als dit gebeurt op het spoor met vele reizigers. Door real time monitoring kunnen we storingen op afstand sneller verhelpen. Speciaal opgeleide medewerkers kunnen de machinist op afstand ondersteunen de storing te verhelpen door live mee te kijken. Mocht de storing ingewikkelder zijn dan kan een monteur, met de juiste gereedschap en treinonderdelen naar de trein gestuurd worden.

In 2017 is NS stapsgewijs gestart met de introductie van Real Time Monitoring. Voor we onze treinen konden aansluiten en we de processen hierop konden inrichten, moest de techniek en de data betrouwbaar zijn. Op dit moment zijn ongeveer 300 treinen aangesloten op het systeem (treintype SLT, SNG en TRAXX). In de komende tijd worden daar ook de treinen van het type VIRM, FLIRT en ICNG aan toegevoegd. In 2021 zijn naar verwachting al onze treinen verbonden en live te monitoren.


Amsterdam Centraal in teken van Pride

Vanaf 27 juli t/m 4 augustus staat ook station Amsterdam Centraal in het teken van Pride Amsterdam. Tijdens piekmomenten rond Pride at the Beach en Canal Pride rijdt NS extra en langere treinen van en naar Amsterdam Centraal. De hele week wappert de regenboogvlag op het dak van het stationsgebouw, verandert het lichtobject in de centrale hal van roze naar de regenboogkleuren en serveert Smullers weer frites met roze fritessaus. Bij Lil'Amsterdam in de Amstelpassage is de expositie te zien van Pride Photo Award en het Transgender Museum van Stichting Lellebel. Bij de infobalie halverwege de passage kunnen bezoekers dagelijks terecht voor gratis rondleidingen.

Pride at the Beach

Op maandag 29 juli vindt Pride at the Beach plaats. NS rijdt tijdens piekmomenten een aantal extra treinen van station Amsterdam Centraal naar station Zandvoort aan Zee, waar het feest al op het stationsplein begint.

Canal Parade

Op zaterdag 3 augustus vindt de Canal Parade plaats in Amsterdam. De botenparade is zowel vanaf station Amsterdam Centraal als Amsterdam Amstel goed lopend bereikbaar. Tijdens de piekmomenten rijdt NS langere treinen. In het station worden reizigers door servicemedewerkers in roze outfits de weg naar het evenement gewezen.

Ook diverse winkels spelen in op de Pride. AH-to-Go wordt traditioneel AH to Gay en geeft roze fluitjes weg. Kiosk heeft regenbooglollies en de Railcatering een roze donut in de aanbieding. Wil je in stijl op de foto, dan kun je terecht in de IJ-passage die in Pride-sfeer is gebracht.

Voorbereid op reis

Voor een actueel reisadvies is de NS Reisplanner beschikbaar en de Reisplanner Xtra app. Check deze kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie, ook in verband met geplande werkzaamheden.

Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond nog per trein bereikbaar. Houd daarom goed in de gaten welke trein je moet nemen om nog thuis te komen.

Iedereen welkom

NS streeft naar een inclusieve bedrijfscultuur waar iedereen gelijke kansen heeft. Bij ons is iedereen welkom, dat geldt voor reizigers en medewerkers. NS heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow.

 


โŒ