[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Zandvoort passeert F1’s huisarchitect Tilke ten faveure van Dromo Circuit Design

Door AndrΓ© Venema

Circuit Zandvoort heeft Formule 1’s huisarchitect Hermann Tilke gepasseerd voor de aanpassingen aan de baan die met het oog op de terugkeer van de Nederlandse GP, volgend jaar mei, noodzakelijk zijn. Dromo Circuit Design, eigendom van de Italiaan Jarno Zaffelli, heeft de opdracht gekregen. Het komt zelden voor. Als er een racecircuit gebouwd moet worden […]

The post Zandvoort passeert F1’s huisarchitect Tilke ten faveure van Dromo Circuit Design appeared first on Formule1.nl.

Trouwfoto's verpest door fotograferende gasten: 'Ik was zΓ³ boos'

Het zal je als trouwfotograaf maar gebeuren: de ceremonie begint, de bruid komt binnenlopen met haar vader. Een prachtig moment dat je natuurlijk moet vastleggen, maar voor je de sluiterknop kunt indrukken gaat het mis: één van de gasten springt voor je lens op om zelf een foto te maken. "Ze stond recht voor mijn neus, ik kon geen kant meer op. Die foto was volledig verpest."

Verwarde vrouw klimt in boom langs snelweg A1, hulpdiensten halen haar eruit

Een verwarde vrouw is door de Gelderse brandweer en leden van een arrestatieteam uit een boom gehaald langs de A1 bij Ugchelen. Ze dreigde de snelweg op te lopen en is daarna het naastgelegen bos in gegaan en een boom in geklommen.

Vijf jaar na MH17: 'Waarom zegt niemand sorry?'

Het neerhalen van vlucht MH17 is de grootste oorlogsmisdaad tegen Nederlandse burgers sinds de Tweede Wereldoorlog. Woede en verdriet verenigden het land, in die zwarte dagen van ontreddering en zonnebloemen. Pieter Klein reconstrueert de dagen vóór die 17de juli 2014. Conclusie: iedereen wist dat het luchtruim onveilig was, of kon dat weten. Maar niemand deed iets.

Rapport: politie en gemeente Amsterdam maakten fouten rond Ajax - Juventus

De gemeente Amsterdam en de politie hebben meerdere fouten gemaakt rond de Champions League-wedstrijd in april tussen Ajax en Juventus. Dat concludeert het instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) in een rapport.

Journalist moet passages over AIVD in boek aanpassen

Journalist Huib Modderkolk moet enkele passages schrappen uit een boek over de inlichtingendienst AIVD, dat volgende maand verschijnt. Volgens de rechter kan anders een bron van de AIVD mogelijk in levensgevaar komen.

Benaouf A. moet vier jaar extra zitten door mislukte ontsnappingspoging met helikopter

Benaouf A., veroordeeld voor betrokkenheid bij een liquidatie in Antwerpen in 2012, komt niet voorwaardelijk vrij en moet ruim vier jaar extra in de cel blijven. Dit vanwege de mislukte poging van een groep criminelen om hem een helikopter uit de gevangenis in Roermond te bevrijden.

Hoe D-Day-vlag in het geheim van Soesterberg naar Amerika ging

Zo min mogelijk mensen mochten om veiligheidsredenen weten dat één van de belangrijkste vlaggen van Amerika gisteren naar het land zou komen. De Nederlandse eigenaar Bert Kreuk zag toe hoe zijn vlag, met een waarde van zeker 7 miljoen euro, vanuit Soesterberg werd 'thuisgebracht'.

Trump definitief niet naar Terneuzen voor herdenking Slag om de Schelde

President Donald Trump zal niet naar Terneuzen komen voor de herdenking van de Slag om de Schelde. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Nederland grijpt in op Curaçao om financiën op orde te brengen

Nederland grijpt alsnog in in de financiën van Curaçao omdat het land al jaren te weinig doet om de tekorten weg te werken. Daarvoor legt de Rijksministerraad vrijdag, zoals dat formeel heet, een aanwijzing op aan Curaçao.

'Man die vrouw doodstak in Kerkrade vermoordde in 1994 al iemand'

De 52-jarige man die woensdag een 42-jarige vrouw doodstak in Kerkrade, heeft in 1994 al een man vermoord. Hij zat voor die daad al jaren in de cel en in een tbs-kliniek. Dat meldt De Limburger.

Kroongetuige Nabil B. smokkelde BlackBerry cel in voor contact met topcrimineel

Kroongetuige Nabil B. smokkelde een BlackBerry zijn cel in om contact te hebben met topcrimineel Ridouan Taghi. B. had de telefoon naar eigen zeggen nodig om de geruchten te ontkennen dat hij kroongetuige zou worden. Dit deed hij om zijn familie te beschermen.

VVD-fractieleider Emmen verdacht van smokkel organen dieren

De fractieleider van de VVD in Emmen, de 49-jarige Johan Scheltens, is maandag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij in 2017 en 2018 via zijn bedrijf illegaal organen en andere delen van koeien en schapen naar Azië heeft geëxporteerd.

Haga Lyceum daagt minister uit: 'Ik wil zijn gezicht zien als er geld uit Saoedi-ArabiΓ« komt'

Als minister Slob de geldkraan dichtdraait, wil directeur-bestuurder Söner Atasoy van het Cornelius Haga Lyceum andere manieren zoeken om de school toch voort te zetten. "Ik daag de minister uit om de financiering te stoppen. Ik wil zijn gezicht zien als er geld uit Saoedi-Arabië komt."

Koningin MΓ‘xima reageert niet op ophef na gesprek met Saoedische prins

Koningin Máxima is vandaag in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, niet ingegaan op de ophef die eind vorige maand is ontstaan over haar ontmoeting tijdens de G20 in Osaka met de omstreden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.

Belgische vrouw gered na bergbeklimming op teenslippers

Een Belgische vrouw die gisteren in Frankrijk op haar teenslippers naar de top van de Dent du Chat wandelde, moest met een helikopter worden gered. Ze verstuikte haar enkel en kon daarna niet meer verder lopen.

Man springt met 68.000 euro op zak in de Maas, politie houdt hem aan

Een man uit Rotterdam is met 68.000 euro op zak de Maas ingesprongen. Hij probeerde te ontkomen aan de politie, maar dat is niet gelukt. De man is opgepakt en het briefgeld ligt op dit moment te drogen op het politiebureau.

Vrouw doodgestoken in Kerkrade, mogelijke dader opgepakt in Heerlen

In Kerkrade is een vrouw op straat neergestoken en overleden. De verdachte is uren later in Heerlen aangehouden. De politie meldt dat de verdachte een 52-jarige man uit Kerkrade is. Het slachtoffer is een vrouw van 42 uit dezelfde stad.

Vrouw doodgestoken in Kerkrade, politie op zoek naar dader

In Kerkrade is een vrouw op straat neergestoken en overleden. Dat meldt de politie die met onder meer speurhonden op zoek is naar de verdachte.

Brrr: het vroor vannacht in Nederland, en dat is best bijzonder

Vaak komt het niet voor: nachtvorst in juli. Toch was het vannacht voor de twee keer deze maand raak. In Twente zakte het kwik naar -0,7 graden. "Dat is best uitzonderlijk", zegt Nicolien Kroon van Buienradar.

❌