[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Dronken ouders laten peuter achter na zwaar ongeval

Door Metro

Na een zwaar verkeersongeval in Frankrijk maandag hebben twee ouders hun kind achtergelaten in het ziekenhuis. Woensdag werden ze, na anderhalve dag, alsnog gearresteerd. Op het moment van het ongeluk zat de moeder dronken achter het stuur, wat mogelijk een verklaring geeft voor hun 'ontsnappingspoging'. Hun peuter van achttien maanden is hersendood verklaard.

'Bindend quotum zorgt voor meer vrouwen in top'

Door Metro en ANP

De invoering van een bindend quotum vergroot het aandeel vrouwen aan de top, concluderen het Centraal Planbureau (CPB) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Maar het quotum is geen wondermiddel: het verhoogt niet de winstgevendheid van bedrijven of het aandeel vrouwen in het middenmanagement.

Ron wil Britten uitzwaaien tijdens Brexit aan Zee

Door Amarins de Boer

Als de Britten 31 oktober uit de Europese Unie stappen, wil Ron Toekook hen uitzwaaien op het strand van Wijk aan Zee.

Efteling-bezoekers uur vast op hoogste punt achtbaan

Door Metro en ANP

Het was flink schrikken voor bezoekers van de Eftelingattractie Baron 1898: zij zaten een uur lang vast op het hoogste punt van de achtbaan. Dat is bijna veertig meter. De mensen zijn inmiddels uit de karretjes gehaald. 

Belgische touringcar met tientallen kinderen betrokken bij ongeval op A58

Op de A58 bij het Brabantse Oirschot is aan het eind van de middag een ongeluk gebeurd met een bus met 70 Belgische kinderen en begeleiders die op schoolreisje waren.

Brandend BraziliΓ«: bijna twee keer zoveel bosbranden

Door Metro en ANP

Het Braziliaanse oerwoud is dit jaar getroffen door een recordaantal branden. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een stijging van 83 procent. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo's) ervan de bosbranden te hebben gesticht. Dat zouden ze volgens de president hebben gedaan nadat de Braziliaanse regering de financiële steun aan de ngo's had ingetrokken.

Dordrecht - Politie houdt 2 verdachten drugshandel aan

De politie hoopt met de aanhouding van twee mannen de drugsoverlast in de wijk Krispijn in Dordrecht voor een deel te hebben teruggedrongen.

Angerfist met solo-show naar AFAS Live

Hardcore DJ en producer Angerfist (echte naam Danny Masseling) komt in het najaar met een solo-show naar de Amsterdamse AFAS Live. De gemaskerde DJ zal op 23 november een optreden geven, op de album release dag.

Man valt van balustrade bij studentensociΓ«teit

Door Metro en ANP

Een 21-jarige man is in de nacht van dinsdag op woensdag van een 3 meter hoge balustrade gevallen in het pand van de Delftsche Studenten Sociëteit Phoenix. Het slachtoffer raakte daarbij gewond, maar is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, meldt de sociëteit.

In the picture: Lowlands, Sziget, Alan Parsons Live Project, Prophets Of Rage en A Day To Remember

Afgelopen week waren er weer genoeg festivals en concerten waar onze razende reporters ter plaatse waren om mooie kiekjes te schieten. Hieronder ons wekelijkse overzicht met dit keer Lowlands, Sziget, Alan Parsons Live Project, Prophets Of Rage en A Day To Remember.

AH haalt leverworst terug wegens gevaarlijke bacterie

Supermarktketen Albert Heijn haalt de 'AH Leverworst (170 gram in plakjes)' terug vanwege de listeria-bacterie.

Deel overgeplaatste konikpaarden Oostvaardersplassen heeft parasiet

Een deel van de 29 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in maart zijn overgeplaatst naar Spanje, heeft een parasiet. Dat blijkt vandaag uit bloedonderzoek dat is gedaan omdat de dieren ziek waren geworden.

Venlo - Fietsster overleden bij verkeersongeval

Een 70-jarige vrouw uit Venlo is dinsdag overleden, nadat zij als fietsster betrokken was geweest bij een verkeersongeval op de Emmastraat.

Venlo - Vrouw overleden na verkeersongeval

Een 70-jarige vrouw uit Venlo is dinsdag overleden, nadat zij eerder die dag als fietser betrokken was geweest bij een verkeersongeval op de Emmastraat.

Deel overgeplaatste konikpaarden Oostvaardersplassen hebben parasiet

Een deel van de 29 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen die in maart zijn overgeplaatst naar Spanje, hebben een parasiet. Dat blijkt vandaag uit bloedonderzoek dat is gedaan omdat de dieren ziek waren geworden.

❌