[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Helft Nederlanders laat werk niet los op vakantie

Door Metro

Ben je eindelijk met je caravan in de buitenlucht, denk je nog steeds aan al de taken die je over twee weken op het werk moet uitvoeren. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) kan het werk op vakantie niet loslaten. 

Lees de krant van morgen nu al online!

Door Metro

De krant van dinsdag 21 mei is morgenochtend weer te vinden in de bakken op onder andere de grote treinstations in Nederland. Kun je niet wachten? Niet getreurd, de krant staat nu al online! En je hebt geluk... want we hebben een speciale editie! 

Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Blerick - Drie aanhoudingen na vondst drugs in woning

De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden na het aantreffen van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs in een appartement in de Molenbossen in Blerick. De drugs zijn inbeslaggenomen en de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

'Arcade' van Duncan Laurence breekt Spotify-record

Door Metro

Duncan Laurence gaat lekker! Na het winnen van het Eurovisie Songfestival afgelopen zaterdag, heeft de 25-jarige zanger nu ook een spotify-record gebroken. Het nummer Arcade is zondag maar liefst 1,24 miljoen keer gestreamd. Daarmee is het nummer in Nederland het vaakst binnen 24 uur afgespeeld. 

Miljoenen telefoonnummers van Instagram-influencers openbaar

De persoonlijke informatie, waaronder telefoonnummers en e-mailadressen, van miljoenen Instagram-influencers heeft voor onbekende tijd online gestaan, meldt TechCrunch maandag. De gegevens waren gekoppeld aan openbare profielinformatie.

De gegevens waren inzichtelijk via een server die niet was afgeschermd met een wachtwoord. Volgens de Amerikaanse nieuwssite waren daar de gegevens van in ieder geval 49 miljoen accounts te vinden.

Naast influencers, personen met een groot online bereik die via sociale media marketing bedrijven, bevatte de database ook gegevens van accounts van beroemdheden en bedrijven. Wie precies slachtoffer is geworden van de dataverzameling, is uit de berichtgeving niet duidelijk.

Alles bij de bron; NU


 

Nota nav verslag Wet gebruik van passagiersgegevens voor de bestrijding van terroristische en ernstige misdrijven

Minister Grapperhaus reageert op vragen en opmerkingen in de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Wet gebruik van passagiersgegevens voor de bestrijding van terroristische en ernstige misdrijven.

Alles bij de bron; RijksOverheid


 

OM test slimme camera om doorrijden op gesloten rijstrook vast te leggen

Het OM test in de komende maanden de inzet van slimme camera's langs de A28 bij Amersfoort . Het doel is om kentekens vast te leggen van automobilisten die rode kruizen boven de snelweg negeren.

De camera's zijn slim in die zin dat ze het rode kruis van borden onder verschillende hoeken herkennen, vertelt Marloes van Kessel van het OM. "De bedoeling is dat de camera's op verschillende plekken opgesteld kunnen worden zodat ze vanuit verschillende hoeken de rode kruizen moeten kunnen herkennen, ook als die tijdelijk bij wegwerkzaamheden aanwezig zijn. Daarnaast ziet de camera als en zo ja om wat voor voertuig het gaat en maakt deze zowel een foto als een video-opname. Op de beelden zijn de auto's om die van de overtreder heen geblurred." Volgens Van Kessel is er ondersteuning voor kentekenherkenning: daar stelt de camera op scherp.

Het Openbaar Ministerie en Rijkswaterstaat gaan de camerabeelden van 27 mei tot en met 1 juli uitlezen.

Alles bij de bron; Tweakers


 

Google scant je e-mails en bewaart al je online aankopen: zo controleer je het zelf

Google blijkt bij te houden wat gebruikers kopen door e-mails te scannen en aankopen onder te brengen op een aparte webpagina. Deze is weliswaar alleen in te zien door de gebruiker, maar de gegevens lijken verzameld te worden zonder goedkeuring van de gebruiker.

Gebruikers kunnen hun eigen aankopen inzien op de webpagina ‘Purchases’ of ‘Aankopen’. De gegevens worden automatisch gescand uit e-mails in Gmail, en vervolgens in een lijst gezet. Het lijkt dus een functionaliteit te zijn die door Google doelbewust is ingebouwd, maar vooralsnog geen aandacht heeft gekregen...

...Overigens is het wel mogelijk om aankopen te verwijderen uit de lijst, maar daarvoor moet je de e-mail met de gegevens ook verwijderen. Dat is niet evident als je die e-mail wilt bijhouden voor je administratie of als garantiebewijs. Er is bovendien geen functie om meerdere items tegelijkertijd te verwijderen. Ook hoe de functie volledig uitgezet kan worden, blijkt niet uit de informatie die Google online heeft gezet. 

Wil je de lijst toch wissen? Dan moet je handmatig alle e-mails verwijderen die Google gebruikt om je aankopen te registreren. Zo doe je het;

Ga naar ‘Aankopen’. Klik op de aankoop die je wilt verwijderen en klik op het volgende scherm op ‘Aankoop verwijderen’. Daarna word je doorgestuurd naar de e-mail in je Gmail-inbox. Verwijder tot slot de e-mail door op het vuilbakje bovenaan te klikken. Herhaal het proces voor elke aankoop die je wilt wissen.

Alles bij de bron; HLN [Thnx-2-Luc]


 

Renesse krijgt eerste rookvrije strand van Nederland

Door Metro

Als iedereen een beetje meewerkt, krijgt Renesse het eerste rookvrije strand van Nederland. Vanaf 1 juni mag je op een gedeelte van het strand in Renesse namelijk geen sigaret meer opsteken. 

Hellevoetsluis op zijn kop door winst Duncan: 'We wisten dat-ie ging winnen'

Hellevoetsluis, de plaats waar Duncan Laurence is opgegroeid, staat op zijn kop nu de singer-songwriter het Songfestival heeft gewonnen. De bakker verkoopt Duncan-tompoezen, zijn oude middelbare school en het muziekcafé leven mee en de burgemeester hoopt dat Duncan in zijn oude woonplaats wil worden gehuldigd.

VS zet Huawei op de zwarte lijst, risico’s voor de iPhone?

Door Raymon Mens

De Amerikaanse overheid en het Chinese Huawei liggen op ramkoers en dat heeft grote gevolgen. Mogelijk ook voor Apple en de iPhone.

Belastingdienst blundert met toeslagen

Door Metro en ANP

De Belastingdienst heeft aan drie ministeries onjuiste informatie verstrekt over verstrekte voorschotten voor huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen. Hierdoor klopten de jaarrekeningen van de betreffende departementen niet. In totaal stond er 1,2 miljard euro te weinig aan openstaande voorschotten in de boeken.

Baudet stelt positie vrouwen ter discussie in essay

Door Metro

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet stelt in een essay in American Affairs de positie van vrouwen die werken en (financieel) onafhankelijk zijn, ter discussie. Ook spreekt hij zich uit over de omgang met abortus en euthanasie. 

Apple’s creditcard: Steve Jobs wilde ook een β€œApple Card”

Door Raymon Mens

"ALS STEVE NOG GELEEFD HAD ZOU APPLE NOOIT IDIOTE DINGEN DOEN ZOALS EEN CREDIT CARD LANCEREN!" Oh wacht...

Apple, Amazon en Google aangeklaagd voor β€˜massale muziekpiraterij’

Door Raymon Mens

Bij het illegaal downloaden van muziek denk je niet aan Apple, Amazon, Google, Microsoft of Pandora. Toch worden de bedrijven aangeklaagd voor piraterij.

'Huawei kan omvallen door Amerikaanse maatregelen'

Het Amerikaanse verbod om zaken te doen met Huawei, is catastrofaal voor de Chinese techreus. Het is zo afhankelijk van onderdelen uit de VS, dat het voortbestaan van Huawei op het spel staat. "Ze kunnen hierdoor omvallen", zegt analist Jos Versteeg.

Eiffeltoren geΓ«vacueerd nadat iemand toren beklimt

Door Metro

Alle bezoekers van de Eiffeltoren zijn maandagmiddag omstreeks 15.30 uur geëvacueerd, ook het plein voor de toren is ontruimd. De reden: een jongeman beklom de Eiffeltoren van de buitenkant.

Goes - Politie onderzoekt steekincident en zoekt nog getuigen

Maandagochtend is in de Frans den Hollanderlaan na een vechtpartij een man aangehouden. Hierbij is mogelijk ook een mes gebruikt.

❌