[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Fransen roemen Oranjestoet: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Een oude bus, rood-wit-blauwe vlaggen, harde muziek en vooral heel erg veel mensen uitgedost in oranje. Inwoners van het Franse Le Havre keken gisteren hun ogen uit toen duizenden Oranjefans in een stoet door de straten trokken. "Zoiets heb ik nog nooit gezien."

De belangrijkste YouTube-insights van mei op een rij

De belangrijkste YouTube-insights van mei op een rij

YouTube is veruit het grootste videoplatform in Nederland en ter wereld. Ontwikkelingen op dit platform volgen elkaar razendsnel op. Dit maakt het moeilijk overzicht te houden. Daarom brengen we op Marketingfacts een maandelijks overzicht met vijf interessante YouTube-ontwikkelingen, nieuwe features, praktische tips of inspirerende verhalen voor marketing- en communicatieprofessionals. Deze keer gaat het onder andere over YouTube-marketing voor beginners, de ontwikkeling van het algoritme en tips om meer views te krijgen.


Lees meer over: De belangrijkste YouTube-insights van mei op een rij.

Ex-crimineel zet adres online van journalist die informatie lekte: 'Haal je kop eraf'

De voormalige drugscrimineel Steve Brown heeft het adres, telefoonnummer en een foto van het huis van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Dat gebeurde na de onthulling van de Volkskrant afgelopen weekend. De journalist bleek jarenlang informatie met de AIVD te hebben gedeeld, maar de samenwerking lekte door fouten van de geheime dienst uit.

Quiz: hoe goed ken jij onze Oranje Leeuwinnen?

De Oranjevrouwen worden steeds populairder onder de voetballiefhebbers in Nederland. En al helemaal nu ze voor de tweede keer in de geschiedenis een WK spelen. Hoeveel weet jij van de Oranje Leeuwinnen?

Van junk naar gevangenisdirecteur: zo ontsnapte Hank aan de dood

Op het dieptepunt leefde hij op straat en was zijn volgende shot heroïne het enige waar hij voor leefde. Maar ondanks zijn verslaving wist Hank (56) zich op te werken tot gevangenisdirecteur. Verslaafd bleef hij, tot hij na een kitesurfongeluk het licht zag. Letterlijk. "Het liet me niet los."

Een voetbalwedstrijd tussen vrouwen is hartstikke saai, toch?

Met het WK voetbal voor vrouwen voor de deur, komen ook de vooroordelen boven drijven: vrouwenvoetbal is niet om aan te gluren en er gebeurt niets tijdens een wedstrijd. Maar is dat wel zo? Uit statistieken zien we enkele opmerkelijke verschillen tussen een gemiddelde wedstrijd bij mannen en vrouwen.

Stroopwafel ongekend populair in VS: bakkers breiden booming business uit

Twaalfduizend stroopwafels die elk uur van een lopende band af schieten. Nee, dit is geen bakkerij in Gouda, maar in Canada. De stroopwafel heeft Amerika veroverd. Hij is in bijna elke supermarkt te koop en nu introduceert McDonald's zelfs stroopwafelijs van Alaska tot Hawaii. Nederlandse bakkers draaien overuren.

Zo lang moet jij nog werken voor je met pensioen mag

In het nieuwe pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt over het langzamer oplopen van de pensioensgerechtigde leeftijd. Wat de afspraken betekenen voor je eigen situatie kun je hier in onze tool opzoeken.

Meer ongelukken tussen de lakens: 'Je weet nooit of speeltjes veilig zijn'

Elke paar maanden krijgt spoedeisendehulparts Annemarie van der Velden wel iemand op de afdeling met een vibrator, dildo of een ander voorwerp dat vastzit in de anus. De gevolgen kunnen behoorlijk heftig zijn, tot aan een stoma aan toe.

Steeds meer ongelukken met seksspeeltjes: eisen onder de loep

Het aanscherpen van de regels rondom seksspeeltjes: daar gaat de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (IOS) het binnenkort over hebben. Diverse onderzoeken duiden namelijk op een toename van het aantal ongelukken met erotische attributen waar chirurgie aan te pas moet komen.

Dromen komen uit: 'De gedachte alleen al, wij de beste van de wereld...'

Toen ze zes jaar oud was, vroeg Oranje Leeuwin Merel van Dongen in een brief aan toenmalig jeugdtrainer Maarten Stekelenburg of ze bij Ajax mocht voetballen. Ze kreeg antwoord: "Ajax heeft geen meisjesvoetbal en meisjes met jongens mee laten voetballen, mag vanaf een bepaalde leeftijd niet meer. Dus helaas een carrière bij Ajax zit er niet in." Hoe anders is het nu.

'Enorme verkeerschaos dreigt door slechte staat van tunnels, bruggen en viaducten'

Er moet veel meer onderhoud worden gepleegd aan bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Dat staat in een brief die Bouwend Nederland samen met de ANWB, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex vandaag stuurt aan de Tweede Kamer.

Kit Harington in kliniek voor stress- en alcoholprobleem

Kit Harington heeft het moeilijk met het einde van Game of Thrones. De manager van de Game of Thrones-acteur bevestigt aan USA Today dat hij zich heeft laten opnemen in een kliniek omdat hij kampt met "persoonlijke problemen".

Waarom we gisteren wel carpoolden, maar vandaag liever alleen in de file staan

De ov-staking van gisteren zorgde voor volle snelwegen, maar het had veel erger gekund. Eén van de redenen: mensen vonden elkaar om te carpoolen. Vandaag weer doen? Waarschijnlijk niet. Hoogleraar transportbeleid Bert van Wee legt uit waarom.

Belastingdienst gebruikte nepbewijs om fraude aan te tonen

De Belastingdienst heeft nepbewijs gebruikt om een gastouderbureau voor kinderopvang – en honderden ouders – keihard aan te pakken en toeslagen voor kinderopvang onterecht stop te zetten. Het gaat in vrijwel alle gevallen om ouders met een tweede nationaliteit, zoals de Turkse of Marokkaanse.

GoT-acteur naar kliniek voor stress- en alcoholprobleem

Kit Harington heeft het zo moeilijk met het einde van Game of Thrones dat hij zijn intrek heeft genomen in een kliniek. Ook kampt de acteur met alcoholproblemen, lieten meerdere ingewijden weten aan The New York Post.

GroenLinks-Kamerlid ร–zdil uit fractie gezet na 'vertrouwensbreuk'

Zihni Özdil vertrekt als Tweede Kamerlid namens GroenLinks. Partijleider Jesse Klaver zei vanavond, net als de rest van de fractie, het vertrouwen in Özdil op na een 'vertrouwensbreuk'. Özdil zelf had graag willen aanblijven, zegt hij in een reactie tegen RTL Nieuws, al heeft hij ook kritiek op de gang van zaken in de fractie. "Het is alle ballen op Jesse."

Veel consumenten ergeren zich aan geadresseerde reclamepost

Bij iedereen ligt hij wel eens op de mat: een envelop van de Nationale Postcode Loterij gericht 'aan de bewoners van dit adres'. Enorm storend en slecht voor het milieu omdat de brief vaak direct bij het oud papier belandt, zegt de Consumentenbond, die afzenders oproept er direct mee te stoppen.

Avondspits minder druk dan verwacht: 'Iets drukker dan normaal

Geen treinen, trams of bussen met mensen vandaag, want het is de dag van de landelijke ov-staking. En dat zorgt voor problemen in het land. Volg de laatste updates in ons liveblog.

Chaos verwacht door ov-staking: 'Werk thuis als dat kan'

Geen bussen, treinen, trams, metro's en zelfs geen pontjes. Vrijwel alle werknemers van het openbaar vervoer staken morgen voor een beter pensioen. Zo'n grote staking, van tegelijkertijd spoor-, stad- en streekvervoer, is in Nederland in geen jaren meer voorgekomen.

โŒ