[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 18 April 2019Alle Nieuwskoppen

F-Side woedend op KNVB: 'Wij laten ons niet naaien'

Het verplaatsen van speelronde 33 door de KNVB is ook bij de harde kern van Ajax niet goed ontvangen. Ajax zelf ging akkoord met het voorstel, maar de F-Side accepteert niet dat de supporters nu ineens een vrije dag moeten nemen en dreigen extra stappen te ondernemen.

Gemengde gevoelens bij Feyenoord over verplaatsen speelronde

De directie van Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de voorgenomen verschuiving van de voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. De Rotterdamse clubleiding is ,,zeer ongelukkig'' met het besluit. ,,Zoals veel andere clubs'' laat Feyenoord weten. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie in Limburg afsluiten tegen Fortuna Sittard.

Grootste stijging aantal verkeersdoden sinds 1989: plus 11 procent

Het aantal doden in het verkeer is in 2018 flink gestegen. In 2017 vielen er nog 613 verkeersdoden, in 2018 waren dat er 678. De stijging van 11 procent is de grootste sinds 1989.

OuderAlle Nieuwskoppen

NS brengt je naar jouw Koningsdagfeest

Voorbereid op reis

Advies aan reizigers is om de tijd te nemen en voor vertrek de Reisplanner te raadplegen of de NS app. Om wachttijd en drukte op het station te vermijden, kunnen ze het beste vooraf hun OV-chipkaart opladen of online een E-ticket kopen, dat ook op een mobiele telefoon te laden is. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf. Voor het snel in- en uitchecken bij de poortjes, raden wij reizigers aan hun vervoerbewijs gereed te houden.

Rond steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Amersfoort waar de koninklijke familie op bezoek komt, verwachten we de meeste drukte. Bezoekers aan de diverse betaalde dance-events informeren we dat toegangskaarten alléén in de voorverkoop verkrijgbaar zijn.

Amsterdam

Koningsdag Amsterdam trekt naar verwachting een kleine 200.000 bezoekers per trein. De vrijmarkten en festiviteiten in het centrum zijn via station Amsterdam Centraal te bereiken. Bezoekers aan de diverse dance-events reizen via het dichtstbijzijnde station. Zie hiervoor de informatie op onze site. Station Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park zijn net als andere jaren op Koningsdag gesloten. Bezoekers aan Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en die aan de RAI via station Amsterdam Zuid.

Internationale treinen

De aankomst- en vertrekstations van internationale treinen zijn op Koningsdag ongewijzigd. Reizigers vanuit Amsterdam die een vliegtuig moeten halen of met de internationale trein gaan reizen, raden wij aan om tijdig op pad te gaan vanwege de drukte.

Alcoholbeleid en bagagekluizen

Met z’n allen houden we Koningsdag gezellig, daarom geldt een aantal maatregelen. Zo wordt op de stations in de winkels geen alcohol verkocht. Alcoholhoudende dranken zijn die dag ook niet toegestaan in de treinen en op de stations. Op een aantal stations zijn de bagagekluizen/-depots niet beschikbaar. De maatregelen gelden vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.

ProRail

Vanuit 13 verkeersleidingposten in het land werken honderden treindienstleiders om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan storingsploegen en diesellocomotieven paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Ook is er maximale inzet van incidentenbestrijders.


Jehovah's Getuigen roepen leden op mee te werken aan onderzoek naar misbruik

Het bestuur van Jehovah's Getuigen Nederland heeft zijn leden opgeroepen om mee te werken aan onderzoek van de Universiteit Utrecht naar seksueel misbruik binnen de organisatie. De oproep is opmerkelijk, omdat het kerkgenootschap normaal gesproken contact met niet-kerkelijke instanties mijdt.

Google for Jobs: gaat Google eindelijk de strijd aan met Indeed?

Google for Jobs: gaat Google eindelijk de strijd aan met Indeed?

Het wervingslandschap verandert snel en het is steeds moeilijker om met vacatures goed vindbaar te zijn. Toen Google for Jobs vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk werd gelanceerd, werd er gewaarschuwd dat dit de online banenmarkt ernstig zou verstoren. Naar verwachting wordt Google for Jobs begin van deze zomer ook uitgerold binnen Nederland. Wat betekent dat?


Lees meer over: Google for Jobs: gaat Google eindelijk de strijd aan met Indeed?.

Werken bij Alibaba? Alleen als je 72 uur beschikbaar bent

Mocht je de ambitie hebben om bij webgigant Alibaba te werken, dan kan dat alleen als je 12 uur per dag, zes dagen per week beschikbaar bent. Dat is wat miljardair Jack Ma van zijn personeel eist.

Tyago (10) gaat viral na momentje met Ronaldo: 'Pap, hij lachte naar me'

De 10-jarige Tyago uit Maastricht had gisteren de dag van zijn leven toen hij als mascotte het veld op mocht vooraf aan de wedstrijd Ajax - Juventus. Hij en Cristiano Ronaldo hadden een 'momentje' dat werd vastgelegd en inmiddels viral gaat.

Verenigde Staten vragen om uitlevering Assange

De VS hebben om uitlevering gevraagd van de in Londen aangehouden Julian Assange. De Amerikaanse justitie beschuldigt de WikiLeaks-activist van samenzwering en computervredebreuk.

Eindelijk is-ie er: de eerste foto van een zwart gat

Na veel gepuzzel en samenwerking is het astronomen gelukt om een van de meest tot de verbeelding sprekende objecten in de ruimte vast te leggen: het zwarte gat. "Een belangrijke mijlpaal."

Dit zijn de nieuwe features van Snapchat

Dit zijn de nieuwe features van Snapchat

Het was een explosie van nieuwe features tijdens de Snap Partner Summit van Snapchat. Er werd zoveel nieuws geïntroduceerd dat het zeker de moeite waard is om er in te duiken: het doel van alle nieuwe toepassingen is om gebruikers langer vast te houden in de app, waardoor er meer ruimte komt voor advertenties, wat het aantrekkelijker maakt voor bedrijven om het advertentieplatform van Snapchat te gaan gebruiken. Maar het Snapchat-doel blijft natuurlijk, en bovenal, het aantrekken van nieuwe Snapchatters.  


Lees meer over: Dit zijn de nieuwe features van Snapchat.

Bij deze restaurants in jouw buurt was iets mis

Welke restaurants in jouw buurt hadden voedselveiligheid en hygiëne niet op orde? Ruim 450 horecazaken stonden in 2017 onder verscherpt toezicht van de NVWA. Bekijk hier om welke zaken het gaat, lees wat de inspecteurs er aantroffen en hoe de ondernemers er zelf op terugkijken.

Van kakkerlakken in de oven tot beschimmelde spareribs: meer horeca onder verscherpt toezicht

Steeds meer restaurants staan onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij regels voor hygiëne en voedselveiligheid aan hun laars lappen. In 2017 stonden 456 horecazaken te boek als notoir overtreder. Ruim 120 meer dan drie jaar daarvoor.

De langste reis ooit in een elektrische auto, het is Wiebe gelukt

Drie jaar geleden vertrok Wiebe Wakker vanuit Houten voor zijn bizarre tocht in een elektrische auto. Ruim 95.000 kilometer en 33 landen later heeft de Nederlandse avonturier Wiebe Wakker vandaag Sydney bereikt. Het is de langste reis ooit in een elektrische auto.

Voetbalsters Oranje winnen eenvoudig van Mexico

De Nederlandse voetbalsters hebben het oefenduel tegen Mexico met 2-0 gewonnen. In een nagenoeg uitverkocht Gelredome kwamen de Oranje Leeuwinnen nauwelijks in moeilijkheden.

EU stemt in met twee maanden betaald ouderschapsverlof

Ouders hebben binnenkort recht op vier maanden ouderschapsverlof, waarvan twee maanden moeten worden betaald. Het Europees Parlement stemde vandaag definitief in met een wet waarin dit is afgesproken.

Jeff Bezos blijft de rijkste man ter wereld; ex-vrouw MacKenzie krijgt 35 miljard

Jeff Bezos en zijn vrouw MacKenzie Bezos hebben de scheidingspapieren zo goed als rond. Bezos blijft de rijkste man op aarde, zijn vrouw houdt een deel van de aandelen Amazon.

Merel van Vroonhoven verruilt toezichthouder voor speciaal onderwijs

Een opmerkelijke carrièrestap: Merel van Vroonhoven stapt op als bestuursvoorzitter van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor ze aan de slag kan als leraar, gaat ze eerst een opleiding doen.

Google Facts: over updates van core-algoritme, ads en api’s

Google Facts: over updates van core-algoritme, ads en api’s

Afgelopen maand gebeurde er veel in Google en rond Google. De SEO’s werden opgeschrikt door een aanpassing in het core-algoritme van de zoekmachine en de SEA’s konden flink wat aanpassingen in Google Ads tegenkomen. Voor wie vooral druk was met de dagelijkse werkzaamheden, lees je hier een overzicht van alles wat je moet weten.


Lees meer over: Google Facts: over updates van core-algoritme, ads en api’s.

Blok afwachtend na speech May over brexit: 'Dit roept vragen op'

De verklaring van de Britse premier Theresa May over de brexit roept een aantal vragen op. Dat zei minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer. May zei met de Britse oppositie te willen praten over de brexit en een nieuw kort uitstel te willen.

❌