[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Januari 2019Alle Nieuwskoppen

Minister overweegt verplicht rijbewijs voor besturen van stint

Door NU.nl

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) gaat kijken of voor het besturen van een stint in de toekomst een rijbewijs verplicht wordt.

Een CO2-heffing: wat wil Klaver en is het een goed idee?

Wat als bedrijven meer moeten gaan betalen voor hun CO2-uitstoot? GroenLinks-voorman Jesse Klaver wil een nationale CO2-heffing invoeren. Is dat een goed idee? Het korte antwoord is: ja, maar niet helemaal zoals Klaver het van plan is.

Doorberekeningen klimaatakkoord komen voor provinciale verkiezingen

Door ANP

De Tweede Kamer kan op 13 maart, dus nog voor de provinciale verkiezingen, kennisnemen van de doorrekeningen van het ontwerp-klimaatakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Coalitie is het nog niet eens over nieuw kinderpardon

Door NU.nl/Avinash Bhikhie

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU zijn het nog niet eens over een verruiming van het kinderpardon en het eventueel tijdelijk opschorten van het uitzetten van uitgeprocedeerde kinderen.

Nu blijkt of in Rutte een staatsman huist

Nu deze coalitie zichzelf voortdurend in de weg zit, rijst de vraag of dit voor Rutte goed kan aflopen, schrijft Tom-Jan Meeus. En hoe dan.

ChristenUnie zet de coalitie onder druk met vraag om uitzetstop

De ene na de andere coalitiepartij domineert het politieke nieuws, in de crisissfeer op het Binnenhof. Wat gunnen de anderen de ChristenUnie?

OuderAlle Nieuwskoppen

Jesse Klaver lanceert initiatiefwet voor CO2-heffing, opbrengst naar burgers

GroenLinks-leider Klaver heeft maandag een initiatiefvoorstel gelanceerd voor een CO2-heffing, waarvan de opbrengst is bestemd is voor verlaging van de energierekening van burgers.

Staatssecretaris ziet af van wetswijziging voor genderneutraalΒ paspoort

Door NU.nl/ANP

Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) ziet af van een wetswijziging die het verkrijgen van een genderneutraal paspoort makkelijker maakt. Wie liever een X op het paspoort ziet dan een M of V, moet daarvoor ook in de toekomst naar de rechter.

Spanningen in coalitie lopen op door kinderpardon, VVD staat alleen

Door NU.nl

Terwijl CU en D66 maandagochtend nog pleitten voor het tijdelijk opschorten van de uitzetting van asielkinderen, herhaalde VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff na afloop van het coalitieoverleg niet te willen tornen aan het regeerakkoord. De coalitie staat na de klimaatrel van vorige week opnieuw onder spanning. Met dit keer als inzet de verruiming van het kinderpardon.

Geruchtenmachine over May's plan B draait op volle toeren

Op de dag dat premier May haar plan B moet presenteren voor de brexit gonst het van de geruchten. Volgens sommige media zou de Britse regering een losse deal met Ierland willen sluiten om de impasse te doorbreken.

Dijkhoff: uitzetten kinderen gaat gewoon door

De VVD-fractieleider reageerde op een pleidooi van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind dat de uitzettingen voorlopig zouden moeten worden opgeschort.

CU en D66 willen dat Nederland direct stopt met uitzetten asielkinderen

Door ANP/NU.nl

Nu ook regeringspartij CDA een versoepeling van het kinderpardon wil, moeten er in Nederland voorlopig geen kinderen het land uit worden gezet, vindt de ChristenUnie. D66 sluit zich bij de oproep aan.

Deze kinderen moeten land uit ondanks wens soepeler kinderpardon

Door de draai van het CDA, is er een meerderheid voor een soepeler kinderpardon. De uitzettingen van kinderen gaan ondertussen door. Zoals die van de Armeense familie Grigoryan. Morgen vertrekt hun vliegtuig. "We gaan een vreselijke nacht tegemoet", vertelt vader Hovik (38) vanuit het detentiecentrum.

Baudet zoekt de boerenstem met steun van Henk Bleker

Bijgestaan door CDA-prominent Henk Bleker bezocht Thierry Baudet een landbouwbeurs in Berlijn, op zoek naar de agrarische stem.

Het kabinet houdt geld over

Het kabinet heeft het afgelopen jaar minder uitgegeven dan gepland, 1,4 procent minder dan mogelijk was. Het CPB spreekt van ‘onderschrijding’.

Van Hoekstra hoeft het geld niet op

Minister Hoekstra van Financiën denkt dat er dit jaar meer kan worden geïnvesteerd in de publieke sector. ‘Dat geld gaan we nu gewoon uitgeven.’

De PvdA wil het intern vooral gezellig houden

De PvdA staat er niet goed voor. Maar debat bleef uit op het congres in Den Bosch. Het past in een trend van vervlakking van partijcongressen.

CDA sluit zich aan bij wens D66 en CU voor versoepeling kinderpardon

Door ANP/NU.nl

Het CDA sluit zich aan bij de partijen binnen de coalitie die een versoepeling van het kinderpardon willen. Samen met de D66 en de ChristenUnie (CU) zijn nu drie van de vier regeringspartijen voor een versoepeling. De VVD wil niets weten van aanpassingen.

Brexit, shutdown: het Angelsaksische model is kapot. Zie je dit niet, Dijkhoff?

Ruim voordat andere partijen aan hun campagnerituelen beginnen heeft de VVD de voornaamste campagnefeiten al gecreëerd.

Regering stelt nieuw onderzoek in naar adopties binnen Nederland

Door ANP

De regering stelt nieuw onderzoek in naar binnenlandse adopties tussen 1956 en 1984. Hieruit moet duidelijk worden hoe adopties in die periode eraan toegingen, laat minister van Rechtsbescherming Sander Dekker weten in een brief aan de Tweede Kamer.

❌