[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 19 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Slotdebat: Wilders fel met Jetten en Rutte even draad kwijt

Een vrij ingetogen debat waarbij coalitiepartijen vooral de samenwerking zochten. Dat zag Frits Wester tijdens het Slotdebat. "De gebeurtenissen in Utrecht waren duidelijk van invloed op het debat. Alleen het debat met Wilders en Jetten was fel."

Wilders en Baudet vallen Rutte aan over aanslag Utrecht: 'Ongepast'

De dertien politieke leiders reageerden zojuist in het Slotdebat op de aanslag in Utrecht. PVV-leider Wilders en FvD-leider Baudet kozen de aanval op onder meer premier Rutte. Ongepast, vinden andere partijen.

Provincies geven minder geld uit om opkomst te bevorderen

De provincies besteedden deze verkiezingen 1,3 miljoen euro om mensen naar het stembureau te lokken en dat is minder dan voorgaande jaren. De provincie Zuid-Holland gaf zelfs helemaal niets uit aan opkomstcampagnes.

Dit zijn de stemhulpen voor de provincies en waterschappen

Door NU.nl

Woensdag kan er gestemd worden voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen die soms dwars door de provincies heen lopen. Maar wat valt er eigenlijk te kiezen? Onderzoeksbureau Citisens en NU.nl helpen je een eindje op weg met de stemhulpen.

Laatste verkiezingsdebat met fractieleiders (gesloten)

Door NU.nl

Fractie- en partijleiders nemen het op de laatste dag voor de Provinciale Statenverkiezingen tegen elkaar op in het door de NOS georganiseerde slotdebat. Lees de belangrijkste updates in ons liveblog.

GroenLinks grootste bij scholierenverkiezingen, PVV levert in

Als het aan leerlingen van het voortgezet onderwijs en het mbo ligt, wordt GroenLinks morgen de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen. De partij kreeg 20,6 procent van de stemmen in de scholierenverkiezingen.

Kamer wil weten waarom verdachte aanslag Utrecht GΓΆkmen T. vrij rondliep

Door NU.nl

Hoe heeft de verdachte van de aanslag in Utrecht Gökmen T. vrij rond kunnen lopen, terwijl hij een uitgebreid strafblad heeft en er een verkrachtingszaak tegen hem liep? Dat is de vraag die meerdere partijen dinsdag tijdens het Vragenuur aan het kabinet stelden.

Rustig weer in het hele land tijdens Provinciale Statenverkiezingen

Door NU.nl

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag is het weer naar verwachting rustig, melden meerdere weerdiensten dinsdag. Het wordt in het hele land bewolkt, het blijft droog en de temperatuur zakt nergens onder de 10 graden.

Partijen hervatten verkiezingscampagne op ingetogen manier

Door NU.nl

De politieke partijen zullen dinsdag de campagne op de laatste dag voor de Provinciale Statenverkiezingenverkiezingen hervatten, maar doen dat wel op een ingetogen wijze. Maandag was besloten niet de straat op te gaan vanwege de dodelijke aanslag in Utrecht.

Politieke partijen hervatten campagnes, maar wel in aangepaste vorm

Na gisteren de campagne te hebben stilgelegd vanwege de dodelijke schietpartij in Utrecht, hervatten de politieke partijen vandaag hun activiteiten voor de Statenverkiezingen. Maar dat doen de partijen wel in aangepaste vorm uit piëteit voor de nabestaanden van de slachtoffers.

OuderAlle Nieuwskoppen

Premier Rutte: Ongeloof en afschuw over mogelijke terreurdaad

"Mocht dit een terreurdaad zijn, dan geldt er maar 1 antwoord: we zullen niet wijken voor onverdraagzaamheid. Nooit. " Dat zegt premier Rutte in een persconferentie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Utrecht.

Partijen schorten verkiezingscampagne op na aanslag in Utrecht

Door NU.nl

Alle politieke partijen, met uitzondering van Forum van Democratie, schorten de verkiezingscampagne in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op vanwege de aanslag van maandagochtend in Utrecht.

Folderen of proefballonnen: werkt campagnevoeren?

Vrijwel alle landelijke kopstukken gingen afgelopen weekend het land in om kiezers te ontmoeten, werkt dat? Of is het slimmer om proefballonnen op te laten? De VVD ziet het tijdperk-Rutte aflopen. En waarom Jesse Klaver en Thierry Baudet toch niet in debat gingen bij Buitenhof.

Intelligent racisme

Het ‘domme’ racisme en de klassieke vreemdelingenhaat van de NVU en Centrum Democraten hebben plaatsgemaakt voor het ‘intelligente’ racisme van Wilders en Baudet.

Kabinet komt met nieuwe criteria voor uiterlijk gefokte honden

Door ANP

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) komt met nieuwe dierenwelzijnscriteria voor hondenfokkerijen. Deze richten zich vooral op uiterlijke kenmerken, zoals de vorm van de schedel, de neus en de ogen. Dat heeft minister Schouten in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Moeten we straks tot ons 75ste werken? Zes vragen aan minister Koolmees

In het hele land zijn morgen acties georganiseerd voor een beter pensioen. Vakbonden eisen dat de pensioenleeftijd voorlopig niet verder stijgt dan 66 jaar. Is dat haalbaar? Wat is er aan de hand met onze pensioenen? Zes vragen aan de verantwoordelijk minister: Wouter Koolmees

Premier Rutte krijgt lesje van kickbokser Rico Verhoeven: 'Ik zie talent'

Premier Mark Rutte heeft na de tv-uitzending van WNL op Zondag een lesje 'staredown' gehad van wereldster Rico Verhoeven. "Ik zie talent", aldus de kickbokser. "Echt top."

Forum voor Democratie nadert VVD in peilingen: verschil van 2 zetels

Met nog twee dagen voor de verkiezingen nadert Forum voor Democratie de VVD in de peilingen: het virtuele verschil is 2 zetels. "Dat doet-ie knap", reageert premier Rutte bij WNL op Zondag. "Maar het is niet mijn politiek. We moeten in dit land naast elkaar staan en compromissen sluiten."

Deze coalitie verruilt lenige standpunten voor nieuwe

Rutte III veranderde deze week van mening: er komt tóch een CO2-heffing voor bedrijven. De coalitie hoopt kiezers te winnen in het midden.

❌