[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 15 Juni 2019Alle Nieuwskoppen

Rutte dreigt met maatregelen tegen bedrijven die personeel geen salarisverhoging geven

Bedrijven moeten betere cao’s afsluiten voor hun personeel, zei premier Mark Rutte op het VVD-festival. Hij dreigt met fiscale maatregelen als ze dat niet doen.

Rutte eist salarisverhogingen bij grote bedrijven, anders grijpt kabinet in

Mark Rutte eist dat bedrijven de salarissen van het personeel verhogen. Als ze dat niet doen, zal hij geplande lastenverlichtingen voor datzelfde bedrijfsleven terugdraaien.

FNV-ledenparlement stemt in met pensioenakkoord

Door NU.nl

Het ledenparlement van de FNV, het hoogste orgaan van de vakbond, heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet vorige week met elkaar sloten. Daarmee is de laatste hobbel genomen en kunnen de maatregelen verder worden uitgewerkt.

Toen de politieke druk toenam was de ambtelijke baas van Justitie op safari

Deze week: Wilders, WODC, Harbers: het ministerie van Justitie en Politieke Onveiligheid. Ofwel: wanneer doorziet de politiek de cyclus die JenV telkens verder in de modder duwt?

'Belastingdienst frustreerde onderzoek naar kinderopvangtoeslagaffaire'

Door NU.nl

De Belastingdienst zou een onderzoek naar de affaire rond het stopzetten van de kinderopvangtoeslag gefrustreerd hebben. Ambtenaren die betrokken waren bij het onjuist en hardhandig aanpakken van honderden ouders konden belangrijke stukken achterhouden voor de auditors, zo blijkt uit berichtgeving van RTL Nieuws en Trouw.

OuderAlle Nieuwskoppen

Veel veranderingen NPO: minder reclame, meer bezuinigingen

Er gaat veel veranderen bij de publieke omroep. In de toekomst is er tot 20:00 uur geen reclame meer te zien op tv en NPO 3 wordt grotendeels een regiozender. Ook worden de topsalarissen van presentatoren aangepakt. "Dat zorgt voor zoveel irritatie, we gaan daar heel streng in worden", zegt minister Slob.

VVD lanceert hulplijn voor leden die worstelen met hun integriteit

De afgelopen jaren kwamen VVD-politici regelmatig in de problemen vanwege integriteitskwesties. De partij opent daarom een telefonische helpdesk waar partijleden met vragen over integriteit terecht kunnen. "Integriteitsproblemen helemaal uitsluiten gaat niet, maar we kunnen er wel alles aan doen."

Curaçao krijgt extra tijd om begroting op orde te krijgen

Door NU.nl

Curaçao krijgt meer tijd om de begroting op orde te brengen. De Rijksministerraad, de gezamenlijke ministerraad waar Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten in zitten, besloot vrijdag dat het eiland nog geen zogenoemde aanwijzing krijgt. Daarmee wordt Curaçao nog niet gedwongen om te bezuinigen.

Geen straf voor Curaçao, maar meer samenwerking

Het uitblijven van een straf voor het begrotingstekort is een grote overwinning voor de Curaçaose premier Rhuggenaath.

VVD lanceert telefonische helpdesk voor integriteitskwesties

Mag een raadslid van een lokale aannemer korting accepteren op een verbouwing? Een telefonische hulpdesk moet VVD-leden helpen bij dit soort vragen over integriteit.

Klaas Dijkhoff ziet wel wat in kilometerheffing | Schreeuwen en schelden bij FNV

Met Klaas Dijkhoff, Ferdinand Grapperhaus en Christianne van der Wal. Ook elke ochtend De Haagse Stemming in je inbox? Schrijf je in!


VVD-voorzitter Christianne de Wal: β€˜Gaaf om de winkel te verbouwen’

De VVD mag niet achteroverleunen en denken: wij zijn de grootste, zegt partijvoorzitter Christianne van der Wal.

Strafrechtelijk onderzoek naar bronnen van Nieuwsuur in WODC-affaire

Door NU.nl

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek gestart om de bronnen van Nieuwsuur in de WODC-affaire te achterhalen, meldt NOS donderdagavond. Het onderzoek volgt na aangifte door het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Pechtold moet conflict bezweren tussen Knops en Kamer

Alexander Pechtold is meer crisismanager dan ‘procesvoorzitter’ in de vastlopende voorbereidingen van de verbouwing van het Binnenhof.

Verbod op pulsvissen door EU-ministers in wet gegoten

Door DvdM

Het verbod op pulsvissen in Europa per 1 juli 2021 is definitief vastgelegd in wetgeving. De Europese Raad van ministers is er donderdag 13 juni  in Luxemburg mee akkoord gegaan. Nederland stemde als enige lidstaat tegen. Het Europees Parlement had het verbod op vissen met stroomstootjes twee maanden geleden al bezegeld.

Volgens verantwoordelijk minister Carola Schouten kunnen 22 van de 79 met pulstuig uitgeruste viskotters tot medio 2021 actief blijven. Twintig andere schepen krijgen nog tot eind dit jaar respijt. Nederland mag daarnaast op zeer beperkte schaal vergunningen uitgeven voor pulsvisserij in het kader van wetenschappelijk onderzoek.

Schouten wil het verbod overigens aanvechten bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Volgens haar kan een verbod alleen rusten op de best beschikbare wetenschappelijk adviezen, terwijl een groot onderzoek naar de gevolgen van pulsvissen nog loopt.

‘Hoewel Nederland de uiteindelijke verordening niet kan steunen, verwelkomen we de plek die is ingeruimd voor (toekomstig) onderzoek’, reageert een woordvoerder van de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de EU. ‘Innovatie is en blijft noodzakelijk om de visserijsector in staat te stellen de uitdagingen rond klimaatverandering, natuurbehoud, en economische duurzaamheid het hoofd te bieden.’ (ANP)

Stemsysteem van FNV loopt nu al vast | Alexander Pechtold maakt comeback op Binnenhof

Met Alexander Pechtold, Selçuk Öztürk en Khadija Arib. Ook elke dag De Haagse Stemming in je inbox? Schrijf je in!


Γ–ztΓΌrk vooralsnog niet te beteugelen

Kamerleden behandelen elkaar steeds ruwer. Heeft voorzitter Arib de middelen om deze escalatie een halt toe te roepen?


Voormalig D66-leider Pechtold begeleidt renovatie Binnenhof

Door NU.nl/ANP

Voormalig D66-leider Alexander Pechtold gaat de renovatie van het Binnenhof begeleiden. Op aandringen van de Tweede Kamer buigt hij zich de komende weken over het project.

Forum komt bijna niet aan de bak in provincies: 'Beledigend voor kiezer'

Het is Forum voor Democratie niet gelukt om de verkiezingswinst te verzilveren. Vandaag zijn de onderhandeling in Zuid-Holland geklapt, dus gaat de partij alleen in Limburg meebesturen. Forum-leider Thierry Baudet heeft wel een verklaring: "De partijen doen liever zaken met hun oude vriendjes en willen het partijkartel in stand houden."

Opening Lelystad Airport opnieuw op losse schroeven

Door NU.nl

De voorgenomen opening van Lelystad Airport per april 2020 wordt misschien opnieuw uitgesteld. Een recente uitspraak van de Raad van State dwingt het kabinet de uitstoot van stikstof terug te dringen. Dat heeft mogelijk zeer grote gevolgen voor de aanleg van veel infrastructurele projecten.

❌