[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Morgen zonnig

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond en komende nacht is het vrijwel onbewolkt. Mogelijk ontstaat er tegen de ochtend zeer lokaal grondmist. De minimumtemperatuur varieert van lokaal 8°C in het binnenland tot 14°C langs de Zeeuwse kust. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is zonnig met soms wat dunne sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 18.51 uur LT

  


Mercedes-Benz A en B-Klasse nu als PHEV

Onder het EQ Power-label breidt Mercedes Benz Cars zijn aanbod van plug-in hybrids consequent uit, nu met de A-Klasse 250 e Hatchback (brandstofverbruik gecombineerd: 1,5-1,4 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 34-33 g/km, stroomverbruik gecombineerd: 15,0-14,8 kWh/100 km), de A-Klasse 250 e Limousine (brandstofverbruik gecombineerd: 1,4 l/100 km, CO2- emissie gecombineerd: 33-32 g/km, stroomverbruik gecombineerd: 14,8 -14,7 kWh/100 km) en de B-Klasse 250 e.

Terugroepactie Albert Heijn Leverworst in plakjes

Door Redactie

Supermarktketen Albert Heijn roept verpakkingen van de AH Leverworst terug. Het product bevat mogelijk de Listeria bacterie. De terugroepactie betreft de verpakkingen 170 gram in plakjes terug met de houdbaarheidsdatum 2/9/2019. Het eten van producten waar de Listeria bacterie in zit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat risico is groter bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een […]

Het bericht Terugroepactie Albert Heijn Leverworst in plakjes is origineel van Productwaarschuwing.nl.

Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Vooral in de zuidelijke helft van het land is het zonnig, verder naar het noorden zijn er ook stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur ligt rond de 22°C. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minimumtemperatuur varieert van lokaal 8°C in het binnenland tot 14°C langs de Zeeuwse kust. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig met vooral in het noorden soms sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 15.08 uur LT

   


Beter tweede kwartaal dan verwacht voor Baidu

De omzet van Baidu in het tweede kwartaal kwam uit op 26 miljard yuan. Dat was aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte tussen 25,1 miljard yuan en 26,6 miljard yuan. Het betekent een stijging van 1,4% ten opzichte van vorig jaar en 9% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Hyundai kondigt i30 N Project C aan

Hyundai heeft een gelimiteerde versie van de krachtigste i30 N met 202 kW (275 pk) aangekondigd; de i30 N Project C. Door verschillende designupgrades en dynamische aanpassingen belooft de gelimiteerde i30 N Project C een nog opwindendere rijbeleving dan de standaard i30 N.

Voiceworks integreert kostenanalyse CALVI in partnerportal

Door Rene Frederick
Voiceworks heeft haar online portal Operator uitgebreid met CALVI zodat gebruikers onder andere facturen kunnen bekijken en analyseren.

Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Vooral in de zuidelijke helft van het land is het zonnig, verder naar het noorden zijn er meer stapelwolken. Ook is er af en toe wat sluierbewolking. Het blijft droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minimumtemperatuur varieert van lokaal 8°C in het binnenland tot 14°C langs de Zeeuwse kust. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig met vooral in het noorden soms sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 13.06 uur LT

   


Aan de Reis: Zorg over groei binnenvaartvloot

Door MdV

De vrachtprijzen houden nog steeds niet over. Sommigen zien betere najaarstarieven gloren aan de horizon, maar anderen zijn minder positief. Zij wijzen erop dat er nu al te weinig werk is om alle schepen in de slappe zomertijd aan de praat te houden en kijken met zorg naar de partij nieuwe binnenvaartcasco’s die vorige week in Rotterdam arriveerde.

Van Rotterdam naar Zwolle werd 5 euro per ton betaald en klinker ging van Antoing naar Maastricht voor 11,50 euro per ton. Van Rotterdam naar Deventer werd 5 euro per ton betaald. Van Rotterdam naar Duisburg was het tarief 6,40 euro per ton. Van Antwerpen naar de Main was het tarief 12,50 euro per ton. Van Gent naar Blerick 6,50 euro per ton.

Duitsland

Van Beinheim naar Neuss werd bijna 9 euro per ton betaald en van Wesel naar Rotterdam was het tarief 2,60 euro per ton. Van Mannheim naar Lochem werd een tientje betaald en van Mannheim naar Hengelo 9 euro per ton. Van Linz naar Waalwijk werd 5,50 euro per ton betaald.

Peterson

Peterson Amsterdam verwacht 24 augustus de Annika N met palmkernexpeller. Die dag komt ook de Chariklia Junior met sojaschroot en -pellets. De Soho Mandate wordt 25 augustus verwacht met sojaschroot en -pellets. Op 28 augustus wordt de RB Leah verwacht met sojaschroot en -pellets. De Yasa Venus komt 9 september met palmkernexpeller. Peterson Rotterdam verwacht 26 augustus de Helvetia One met sojaschroot en -pellets.

EMO

De EMO verwacht deze week vier schepen met erts. De Golden Suek ligt 20 en 21 augustus te lossen en de Flag Mette lost tot en met 23 augustus. De Golden Pearl lost 23 en 24 augustus en de Golden Saguenay ligt van 24 tot en met 26 augustus erts te lossen.

Waterstanden

De Pegel van Pfelling gaf begin deze week 3,70 meter aan, de verwachting is dat het water hier later deze week stijgt naar 4,40 meter. Maxau gaf begin deze week ruim 5 meter aan en Mannheim stond op 2,63 meter.

De Pegel van Kaub stond op 1,65 meter en eind van de week wordt een stand van 2,42 meter verwacht. In Koblenz gaf de Pegel 1,50 meter aan en stijgt deze week naar ruim 2 meter. De Pegel van Keulen stond begin deze week rond de 2,25 meter. De Pegel van Duisburg-Ruhrort gaf begin deze week 3,13 meter aan. Hier stijgt het water in de loop van de week naar een stand van rond 3,50 meter.

Tankvaart

Insights Global-Rijnvrachttarieven per 19 augustus 2019 © PJK International bv
Basis 2000 tons partijen of op waterstand geladen (voor Dortmund: incl. 1000-1200 ton).

Euro/ton Gasolie Benzine
Duisburg 12,00 12,55
Dortmund 13,50 14,05
Keulen 15,00 15,55
Frankfurt 22,50 23,30
Karlsruhe 24,75 25,55
Straatsburg 27,00 27,80
Bazel in CHF 35,00 36,50
Bazel in € 32,15 33,53

De olieprijzen bleven de afgelopen dagen vrij stabiel. Brent crude olie wordt nog altijd net onder de 60 dollar per vat verhandeld. Druk op de prijzen bleef door angst dat de wereldeconomie afkoelt, wat de vraag naar olie zal verlagen.

Naast de importtarieven van de VS op Chinese producten, richt Trump zich nu ook op de Europese handelspartners. Die hebben volgens de Amerikaanse president een oneerlijk voordeel en exporteren veel meer naar de VS dan dat er vanuit dat land wordt geïmporteerd. De Duitse economie en vooral de industrie wordt momenteel geraakt door de importtarieven.

Steun voor de prijzen kwam vanuit het Midden-Oosten, waar de Opec de olieprijzen wil laten stijgen. De productiebeperkingen die sinds begin dit jaar gelden, kunnen strenger nageleefd gaan worden.

Daarnaast zijn er conflicten in de regio, waarbij de spanningen tussen Iran en andere landen leidend zijn. Ook een rebellenaanval op een Saoedische oliefaciliteit afgelopen weekend, waardoor de aanvoer van olie uit de regio in het gedrang komt,  zorgt voor hogere prijzen.

Rijnvaart

Op de Rijn is de spotvraag naar schepen toegenomen. Dit wordt mede veroorzaakt door hogere waterstanden op de Rijn, waar een golf water zorgt voor een korte opleving en intakes naar Boven-Rijnbestemmingen boven de 2000 ton mogelijk maakt voor 110-metertankers.

Ook is er momenteel meer import te zien van product naar Karlsruhe en omgeving. De MiRo-raffinaderij heeft problemen met de productie van benzine en diesel door het uitvallen van een FCC-unit. Deze storing zal drie tot vijf weken duren. De omliggende regio dient daardoor via import te worden beleverd, wat de vraag ondersteunt.

Ook een kortdurende storing bij de BP Gelsenkirchen-raffinaderij zorgde voor meer vraag naar schepen. Veel schepen zijn al volgeboekt tot het einde van de maand. Het lukt importeurs echter wel spotschepen te boeken voor wat lagere prijzen dankzij de hoger geladen volumes, met name op de Boven-Rijn.

Binnen de ARA is de handel wat teruggelopen, hoewel de vraag naar benzinetankers hoog bleef. Dit veroorzaakt vertragingen in onder meer Amsterdam en weerhoudt anderen ervan schepen in die haven te laten laden/lossen. Het sluiten van de arbitragemogelijkheid van benzine voor de Amerikaanse markt kan de export naar die regio verminderen en mogelijk ook de vraag naar transport van componenten in de ARA verlagen. De ICE-expiratie van het gasoliecontract heeft amper effect op de markt, waardoor het lijkt dat deze volumes ofwel verpompt worden tussen tanks, ofwel met enkele timecharterschepen worden gevaren.

De vrachten in deze wekelijkse rubriek komen van schippers en bevrachters. Samen vormen zij een panel dat de markt redelijk vertegenwoordigt. Niettemin kan het panel nog groeien. Voelt u zich aangesproken, meldt u zich dan aan bij de redactie op telefoonnummer 0570-581005 (marjadevet@schuttevaer.nl).

Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vrijwel overal zonnig en geleidelijk ontstaan er stapelwolken. In het noorden komen soms enkele wolkenvelden voor en later vandaag trekken er ook elders velden sluierbewolking over, maar de zon houdt de overhand. Het blijft overal droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig met vooral in het noorden soms sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 10.40 uur LT

   


Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is op de meeste plaatsen zonnig, in het noorden komen soms enkele wolkenvelden voor. Later vandaag ontstaan er stapelwolken en trekken er velden sluierbewolking over het land, maar de zon houdt de overhand. Het blijft overal droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig met vooral in het noorden soms sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 09.36 uur LT

   


Some like it hot! De nieuwe Audi RS 6 Avant is een regelrechte 'power station'

Zeg bodykit, waar ga je met die Audi RS 6 Avant naartoe? Want mijn hemel, wat is de nieuwe 'power station' dik aangekleed met spoilerrandjes, diffusers en koelopeningen. 'Some like it hot', om de gelijknamige band maar even aan te halen.

Eurofiber: Tooling mag niet de persoonlijke interactie wegnemen

Door Redactie
In 2017 introduceerde Eurofiber een partnerprogramma voor het indirecte kanaal. Hans Messemaker en Hilda Koenes vertellen hierover.

Onrust binnen Apple Health-team: nadruk op gezondheid of ziektes?

Door Gonny van der Zwaag

Het is onrustig binnen het gezondheidsteam van Apple. Wisselend management en interne conflicten over de richting waarin Apple Health moet gaan, heeft ertoe geleid dat sommige mensen alweer zijn opgestapt.

Het artikel Onrust binnen Apple Health-team: nadruk op gezondheid of ziektes? verscheen voor het eerst op iCulture


T-Mobile’s eSIM voor iPhone vanaf nu beschikbaar: dit heb je eraan [interview]

Door Benjamin Kuijten

Het is zover: T-Mobile is de eerste van de grote Nederlandse providers die de eSIM in de iPhone vanaf nu ondersteunt, zo kan iCulture als eerste melden. Wat heb je aan de T-Mobile eSIM? En hoe zit het met de Apple Watch? Lees hier alle details en een exclusief interview over de totstandkoming van deze eSIM bij T-Mobile.

Het artikel T-Mobile’s eSIM voor iPhone vanaf nu beschikbaar: dit heb je eraan [interview] verscheen voor het eerst op iCulture


Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

De dag begint zonnig, in het Waddengebied komen enkele wolkenvelden voor. Later vandaag ontstaan er stapelwolken en trekken er velden sluierbewolking over het land, maar de zon houdt de overhand. Het blijft overal droog en de maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig met vooral in het noorden soms sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 26°C in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 08.11 uur LT

   


Zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft overal droog. De mistbanken die aanvankelijk nog op diverse plekken aanwezig zijn, lossen snel op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit een zuid tot zuidwestelijke richting. In de middag wordt de wind aan de kust westelijk.

Komende nacht is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minima liggen rond 10°C. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Morgen overdag is het overwegend zonnig. De maxima lopen uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 05.57 uur LT

   


Meerdaagse verwachtingen

Zonnige perioden en droog. Temperaturen lopen op naar waardes ruim boven het langjarig gemiddelde.
Uitgifte: 21/08/2019 01.57 uur LT

Lange termijnverwachting

Woensdag 28 augustus tot en met woensdag 04 september
Geleidelijk meer bewolking en iets hogere neerslagkansen (30%). Eerst een grote kans (70%) op maxima boven normaal, daarna neemt die kans af naar 30% aan het begin van september.
Uitgifte: 21/08/2019 01.57 uur LT

Vannacht enkele mistbanken, overdag zonnige perioden en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Er is weinig bewolking en lokaal kan er een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 7°C plaatselijk in het oosten tot 13°C aan de kust. De wind is overwegend zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Overdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot plaatselijk 24°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig en komt uit richtingen tussen zuid en west.

In de nacht naar donderdag is het vrijwel onbewolkt en ontstaat plaatselijk grondmist. De minima liggen rond 10°C. De zuidoostelijke wind is zwak, aan de kust matig.

Donderdag overdag is het overwegend zonnig. De maxima lopen uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zuid, zwak tot matig en draait in de middag naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/08/2019 00.04 uur LT

    


❌