[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

E-mail is enorm hoofdpijndossier voor IT-beveiliging

Door Edwin Feldmann
Veel organisaties worstelen met het goed en accuraat ontdekken van cyberaanvallen, toont een rapport van F-Secure aan.
Gisteren β€” 22 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Fortinet: β€˜aantal cyberaanvallen met 82% toegenomen’

Door Dirkjan van Ittersum
Uit nieuw onderzoek door cyberbeveiliger Fortinet blijkt dat het aantal cyberaanvallen per bedrijf met 82 procent is toegenomen. In het Global Threat Landscape Report valt op dat geautomatiseerde en geavanceerde zwermaanvallen in opmars zijn. Ze treffen met name IoT-apparaten steeds harder. 

Cybercriminelen lastig te ontdekken dankzij versleuteling

Door Edwin Feldmann
Cybercriminelen gebruiken steeds vaker zelf versleuteling en dat maakt de ontdekking van aanvallen moeilijker, constateert Cisco in het jaarlijkse Cybersecurity Report.
OuderAlle Nieuwskoppen

Openbaar Ministerie wordt partner van The Hague Security Delta

Door Edwin Feldmann
Het Openbaar Ministerie heeft zich aangesloten bij het initiatief van The Hague Security Delta (HSD).

β€˜Melden van security-incidenten moet vertrouwelijk blijven’

Door Edwin Feldmann
Informatie die bedrijven delen als ze cyberincidenten melden met de nieuw voorgestelde Cybersecuritywet, moet vertrouwelijk blijven. Daarvoor pleit een aantal organisaties in een brief aan minister Grapperhaus.

Juridisch gevecht tegen Intel neemt grote vormen aan

Door Edwin Feldmann
Intel moet zich in tientallen rechtszaken verdedigen vanwege de kwetsbaarheden Spectre en Meltdown die veel chips in computers onveilig heeft gemaakt.

β€˜Iedereen is de weg kwijt in het GDPR-oerwoud’

Door Edwin Feldmann
Het aanbod van diensten om aan de Europese GDPR-wetgeving (AVG) te voldoen zijn zo uiteenlopend dat velen in de war raken en niet weten wat ze moeten kiezen. Zo blijkt uit een onderzoek.

Cybersprint wint innovatiecompetitie met platform voor IoT-beveiliging

Door Edwin Feldmann

Het beveiligingsbedrijf Cybersprint krijgt de kans om haar IoT-beveiligingsplatform verder te ontwikkelen nu het een innovatiecompetitie van de overheid heeft gewonnen.

Kaspersky Lab introduceert mailbeveiliging voor Office 365

Door Edwin Feldmann

Bedrijven die Office 365 gebruiken voor hun mail, kunnen deze beveiligen met Kaspersky Security for Microsoft Office 365. De bescherming is gebaseerd op menselijke expertise, big data en machine learning.

Barracuda opent real-time dashboard voor cyberrisico’s

Door Edwin Feldmann

Barracuda Networks geeft vanaf nu via het gratis platform Barracuda Security Insight een overzicht van actuele cyberdreigingen.

ESET helpt msp’s met plug-in voor ConnectWise

Door Edwin Feldmann

De installatie en het beheer van ESET endpoint beveiliging wordt eenvoudiger en sneller voor msp's dankzij de integratie van een ConnectWise plug-in.

Bitdefender bekroond met AV-Comparatives Product of the Year Award

Door Edwin Feldmann

De beveiligingssoftware voor consumenten van Bitdefender is door AV-Comparatives verkozen tot Product van het Jaar 2017. Ook Kaspersky Lab heeft een 'Outstanding Product' gemaakt.

NETGEAR introduceert Arlo Pro 2 draadloze beveiligingscamera

Door Pim Hilferink

NETGEAR heeft de nieuwe generatie Arlo Pro geïntroduceerd: de Arlo Pro 2. Deze draadloze beveiligingscamera beschikt over alle functionaliteiten van zijn voorganger, uitgebreid met kwalitatief hoogwaardige 1080p HD-video, een plugin-optie voor zonne-energie.

Patch voor wifi-controller in Lenovo ThinkPads

Door Edwin Feldmann

Een kwetsbaarheid in de wifi-controller in een aantal ThinkPad-laptops van Lenovo kan nu met een nieuwe software-update worden gedicht.

β€˜Mkb moet zich voorbereiden op toename ransomware-aanvallen’

Door Edwin Feldmann

Vrijwel alle managed service providers verwachten dat het aantal aanvallen met ransomware gericht op kleine en middelgrote bedrijven de komende jaren verder zal toenemen.

Irdeto ontvangt Cisco Circle Security Award

Door Edwin Feldmann

Het Nederlandse beveiligingsbedrijf Irdeto is door Cisco onderscheiden met een Cisco Circle Security Award voor het innovatieve gebruik van Cisco beveiligingsoplossingen.

β€˜Kwart van zzp’ers is niet goed beveiligd tegen cybercrime’

Door Edwin Feldmann

Bijna 1 op de 4 zzp’ers is onvoldoende beveiligd tegen cybercrime. Er valt onder de zelfstandigen nog het nodige te verbeteren aan het gebruik van VPN-verbindingen, wachtwoordmanagers en back-ups.

Huurhardware voor onderwijs voorzien van G Data internetbeveiliging

Door Edwin Feldmann

Onderwijsinstellingen die Windows en Android-apparaten huren bij The Rent Company, kunnen vanaf nu tegen een voordelig tarief internetbeveiliging van G Data aanschaffen.

Check Point wil IaaS en SaaS veiliger maken

Door Edwin Feldmann

Check Point Technologies introduceert beveiliging voor infrastructuur en applicaties in de cloud. Dit moet de twijfels over de beveiliging in de cloud bij grote organisaties wegnemen.

1 op de 4 kantoormedewerkers weet te weinig over cyberrisico’s

Door Edwin Feldmann

Ruim een kwart van de organisaties blijkt niets te doen om werknemers bewust te maken van cybercrime. Dat brengt onnodige risico's met zich mee. 14 procent van de werknemers op de werkvloer bijvoorbeeld klikt wel eens op linkjes in e-mails van onbekende afzenders.

❌