[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Overheid start met Cyber Security Alliantie

Door Edwin Feldmann
De overheid vormt allianties met het bedrijfsleven en de wetenschap om te komen tot een landelijk dekkende samenwerking op het gebied van cybersecurity.

Nieuwe directeur voor Fox-IT

Door Edwin Feldmann
Erik Ploegmakers gaat het beveiligingsbedrijf Fox-IT leiden. Dat is woensdag bekend geworden. Hij volgt hiermee Ronald Prins op.

Nieuwe varianten van Spectre en Meltdown ontdekt

Door Edwin Feldmann
Er zijn nieuwe varianten gevonden van de kwetsbaarheden Spectre en Meltdown die extra risico's opleveren voor chips.

Fortinet: gebruik cryptojacking in een kwartaal verdubbeld

Door Edwin Feldmann
Het gebruik van cryptojacking door cybercriminelen is in een kwartaal bijzonder snel gestegen. Dat is een van de conclusies in het Fortinet Threat Landscape Report.

F-Secure introduceert nieuwe dienst Rapid Detection & Response

Door Edwin Feldmann
F-Secure biedt organisaties zonder grote IT-beveiligingsteams nu een nieuwe oplossing om snel en goed op te treden tegen cyberincidenten.

Het een-tweetje tussen Carbon Black en VMware

Door Redactie
Na twee jaar op de Nederlandse markt timmert Carbon Black flink aan de weg, met enkele grote corporate klanten in het portfolio. Dat wordt nog eens onderstreept door een recente exclusieve overeenkomst met VMware. Channelmanager Mark Beunk vertelt hoe deze partnerschap tot stand is gekomen en wat het inhoudt.

G DATA viert verjaardag met Total Security Birthday Box

Door Edwin Feldmann
Bij G DATA staat een verjaardagstaart op tafel. Het bedrijf is 33 jaar geworden en brengt ter gelegenheid daarvan een speciale versie van het pakket Total Security uit.

β€˜Aanvallen op ongepatchte servers nemen toeβ€˜

Door Edwin Feldmann
Cybercriminelen maken vaker gebruik van ongepatchte kwetsbaarheden in servers om cryptomunten te creëren.

Kaspersky geeft reactie op overheidsbeslissing

Door Redactie
Kaspersky Lab is zeer teleurgesteld over het besluit van de Nederlandse regering. Wij onderkennen als geen ander het belang van het waarborgen van de digitale veiligheid van Nederlandse burgers, overheidsinstanties en de vitale infrastructuur van ons land.

Kaspersky Lab verhuist kernactiviteiten van Rusland naar Zwitserland

Door Redactie
Kaspersky Lab verhuist zijn kernactiviteiten van Rusland naar Zwitserland als onderdeel van het Global Transparency Initiative. Het gaat om opslag en verwerking van klantgegevens en software-assemblage, inclusief updates voor dreigingsdetectie.

Nederlandse overheid weert Kaspersky software

Door Edwin Feldmann
Na de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gaat ook de Nederlandse overheid beveiligingssoftware van Kaspersky weren uit vrees voor mogelijke spionage.

Videoguard ontvangt award van softwaremaker Genetec

Door Edwin Feldmann
Security-leverancier Videoguard is door Genetec verkozen tot Regional Partner of the Year binnen de Benelux.

Gemalto introduceert nieuwe end-to-end beveiligingsoplossing voor smart energy

Door Dirkjan van Ittersum
ICT-beveiliger Gemalto introduceert een end-to-end beveiligingsoplossing voor de energiesector. Fabrikanten van slimme meters en netbeheerders kunnen hiermee zorgen voor een optimale beveiliging van smart grids. 

E-mailversleuteling PGP en S/MIME blijken lek

Door Edwin Feldmann
Wie versleutelde berichten wil versturen, wordt geadviseerd om een app als Signal te gebruiken, want PGP en S/MIME blijken lek te zijn.

Google: fabrikanten Android-telefoons moeten updaten

Door Edwin Feldmann
Fabrikanten van Android-telefoons zullen van Google gebruikers moeten voorzien van updates van het besturingssysteem. Dat moet de veiligheid van Android-gebruikers verbeteren.

The Launch Distribution vertegenwoordigt RepKnight dark web monitoring tool in de Benelux

Door Pim Hilferink
Dark web monitoring specialist RepKnight heeft bekend gemaakt dat het een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met de Nederlandse distributeur The Launch Distribution B.V..

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Door Edwin Feldmann
Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

NEN start werkgroep voor standaarden bij beveiliging van Internet of Things

Door Dirkjan van Ittersum
De Nederlandse standaardenorganisatie NEN heeft een werkgroep opgericht die moet toezien op de beveiliging van Internet of Things (IoT). Volgens NEN zorgt de populariteit van IoT voor risico's op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Consumentenbond: Bitdefender heeft beste virusscanner

Door Edwin Feldmann
Bitdefender Internet Security 2018 is de beste virusscanner voor consumenten. Dat blijkt uit een nieuwe test van de Consumentenbond.

Kaspersky introduceert Endpoint Security for Business 11

Door Edwin Feldmann
Kaspersky Lab heeft dinsdag een nieuwe versie van het vlaggenschip Endpoint Security for Business geïntroduceerd. Nieuw is onder meer automatisch beheer van patches en updates.
❌