[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Check Point: hacker kan netwerk binnendringen via fax

Door Edwin Feldmann
Ongebruikte faxmachines die deel uitmaken van een IT-netwerk moeten geüpdatet of uitgeschakeld worden omdat hackers ze eenvoudig kunnen misbruiken, stelt Check Point.
Gisteren β€” 13 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Kaspersky vernieuwt gratis versie van antivirussoftware

Door Edwin Feldmann
Internetbeveiliger Kaspersky Lab heeft onlangs een nieuwe versie uitgebracht van zijn gratis beveiligingssoftware Kaspersky Free. De software heeft ook een nieuwe naam gekregen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Juniper Networks introduceert snellere firewall voor 5G, IoT en cloud

Door Dirkjan van Ittersum
Netwerkspecialist Juniper Networks komt met een uitbreiding op de SRX5000-reeks waardoor firewall-prestaties met een factor elf omhoog kunnen. Met de SPC3 Advanced Security Acceleration Card kunnen internetproviders, cloudleveranciers en grote bedrijven de beveiliging van Internet of Things (IoT)-, 5G- en multi-cloudomgevingen opschroeven. 

FBI: β€˜Cybercriminelen gebruiken IoT-devices als proxy’

Door Dirkjan van Ittersum
Cybercriminelen breken in op Internet of Things (IoT)-apparaten om ze als proxy te gebruiken. Inbrekers kunnen zo hun activiteiten anoniem uitvoeren. Daarvoor waarschuwt de FBI. 

F5: β€˜Bijna de helft van alle IoT-aanvallen komt uit China’

Door Dirkjan van Ittersum
Bijna de helft van alle Telnet brute force attacks op Internet of Things (IoT)-devices komt uit China. Dat blijkt onderzoek door F5 Labs, de onderzoekstak van F5 Networks. Het aantal aanvallen is in een jaar tijd toegenomen met 249 procent. 

WatchGuard introduceert AuthPoint: multifactorauthenticatie voor mkb

Door Redactie
WatchGuard Technologies kondigt de beschikbaarheid aan van AuthPoint, een cloudgebaseerde oplossing voor multifactorauthenticatie gericht op het mkb.

Netgear beveiligt IoT-apparaten met nieuwe dienst

Door Dirkjan van Ittersum
Netgear komt met Armor, een nieuwe dienst om apparaten te beveiligen die zijn verbonden met een Netgear-router. Netgear Armor is beschikbaar voor de Nighthawk AC2300 Smart WiFi router (R7000P) en de Nighthawk AC1900 Smart WiFi Dual Band Gigabit Router (R6900P) via een firmware update en abonnement.

ESET lanceert vernieuwde MSP Administrator

Door Redactie
ESET heeft zijn nieuwe online licentiebeheersysteem gelanceerd. De vernieuwde MSP Administrator geeft MSP's inzicht in de licenties van hun klanten, het gebruik en geactiveerde apparaten, zodat zij hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

Trend Micro: β€˜IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Door Dirkjan van Ittersum
Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers. 

Samsung repareert meerdere lekken in SmartThings Hub

Door Dirkjan van Ittersum
Onderzoekers hebben twintig kwetsbaarheden gevonden in de SmartThings Hub van Samsung. Aanvallers konden onder meer 'slimme' sloten openen en bij mensen binnengluren via internetcamera's. 

Kaspersky Lab constateert onrust over mobiele apps

Door Floris Hulshoff Pol
Beveiligingsspecialist Kaspersky Lab constateert in een onderzoek dat veel Nederlandse eindgebruikers van smartphones zich zogen maken over wat mobiele apps allemaal voor gegevens registreren.

Onderzoek: β€˜endpoints zijn zwakste schakel in IoT-beveiliging’

Door Dirkjan van Ittersum
Organisaties hebben vaak tegenstrijdige en onrealistische verwachtingen van de beveiliging van Industrial Internet of Things (IIoT). Endpoints worden gezien als de zwakste schakel in beveiliging, maar er bestaat verwarring rond dit begrip.

ESET treedt toe tot de Advisory Group on Internet Security van Europol

Door Redactie
ESET is vanaf heden lid van de Advisory Group on Internet Security van Europol. De vertegenwoordiger van ESET in de groep is Righard Zwienenberg. De groep werkt binnen het European Cyber Crime Center van Europol.

G DATA: Malware voor Android blijft nog steeds toenemen

Door Floris Hulshoff Pol
Beveiligingsspecialist G Data constateert dat malware voor Android nog steeds flink toeneemt. De eerste maanden van dit jaar werd een nieuw diepterecord gevestigd.

Netwerkbeveiliger Untangle vergroot Europees marktaandeel via BIT

Door Edwin Feldmann
Datacenterbedrijf BIT wordt de eerste een enige distributeur van het Amerikaanse Untangle, specialist in netwerkbeveiliging voor het MKB.

Cybercrimineel zoekt naar slecht beveiligde cloudinfrastructuur

Door Edwin Feldmann
Cybercriminelen richten hun aanvallen steeds vaker op cloudinfrastructuur, stelt Check Point in een halfjaarlijks rapport

Fortinet verenigt SD-WAN functies met Next Generation Firewall

Door Pim Hilferink
Fortinet, leverancier van uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft zijn SD-WAN-functionaliteit hecht geïntegreerd met de FortiGate Next-Generation Firewall.

β€˜Vakantiekrachten doelwit van cybercriminelen’

Door Edwin Feldmann
De zomer is een goed moment voor cybercriminelen om toe te slaan, waarschuwt de SIDN. Zo zijn er meer DDoS-aanvallen, meer gevallen van ceo-fraude en worden vakantiekrachten op de proef gesteld.

CyberArk voegt privileged access security toe aan AWS

Door Edwin Feldmann
Misbruik van beheerdersrechten in de cloud is een serieus risico voor bedrijven die in de public cloud werken. CyberArk hoopt dat risico nu te verkleinen.

β€˜Aantal doelgerichte cyberaanvallen is in 1 jaar verdubbeld’

Door Edwin Feldmann
Nederlanders weten zich steeds beter te wapenen tegen doelgerichte cyberaanvallen zoals ransomware. En dat is maar goed ook want het aantal aanvallen stijgt snel.
❌