[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Alle Nieuwskoppen

Google-ceo op het matje bij Amerikaans Congres

Google-ceo Sundar Pichai wacht vanmiddag een vragenvuur bij het Amerikaanse Congres. Een juridische commissie wil van de topman horen of de zoekmachine conservatieve geluiden tegenhoudt, hoeveel gegevens het bedrijf binnenharkt en of de privacy van gebruikers wel goed wordt beschermd.

Hoe Brave het internet wil repareren

Hoe Brave het internet wil repareren

Is het internet kapot? Bepaalde digitale experts vinden van wel. Het was een thema dat aan de orde kwam op de Web Summit in Lissabon, één van ’s werelds grootste tech-events ter wereld. In dit verslag wordt ingezoomd op één specifieke oplossing van dit fundamentele probleem: Brave, een tegendraadse browser met een blockchain-token, waarbij tracking door middel van cookies niet standaard is. 


Lees meer over: Hoe Brave het internet wil repareren.

Google versnelt sluiten Google Plus na nieuw datalek

Google versnelt de sluiting van het consumentengedeelte van het sociale netwerk Google Plus. Voor de tweede keer dit jaar heeft de zoekgigant een fout in de software van het sociale platform gevonden, waardoor ontwikkelaars toegang kregen tot privégegevens van gebruikers.

Gisteren β€” 10 December 2018Alle Nieuwskoppen

'Chinese rechter verbiedt verkoop sommige iPhones'

Een rechter in China heeft de import en verkoop van bijna alle modellen van de iPhones van Apple verboden wegens patentschending. Apple is het niet eens met het verbod en zegt dat het gaat om patenten die niet van toepassing zijn op iPhones die draaien op het nieuwste besturingssysteem.

Lacherige Musk over beurswaakhond VS: 'Ik respecteer de SEC niet'

Elon Musk zoekt weer ruzie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dit keer zegt de Tesla-ceo lacherig dat hij geen respect heeft voor de toezichthouder. Hij houdt zich wel aan een schikking met de SEC, 'omdat ik het rechtssysteem respecteer'.

OuderAlle Nieuwskoppen

Nederlands bedrijf bouwt Tesla's om tot Zwitserse politiewagens

De politie in het Zwitserse Basel heeft sinds deze week drie Tesla's Model X in het wagenpark. Die moesten nog wel een kleine metamorfose ondergaan. De wagens zijn in Nederland voorzien van zwaailichten, een radiosysteem en de kleuren geel en blauw. "We krijgen nu wereldwijd aanvragen."

Efficiency en disruptie

Efficiency en disruptie

Op Marketingfacts delen NIMA Register Marketeers hun mening over vakliteratuur. Welke boeken zijn interessant of relevant en wat vinden ervaren marketingprofessionals ervan? We recenseren de meest uiteenlopende marketing-gerelateerde boeken. Deze keer: 'Muurtje Factuurtje' van Jan van de Poll.


Lees meer over: Efficiency en disruptie.

Moet Nederland verdacht Huawei ook in de ban doen? 'Niet naΓ―ef zijn'

Wereldwijd gooien overheden netwerkapparatuur van het Chinese Huawei op straat, omdat ze bang zijn voor spionage. Die angst is terecht, zegt beveiligingsbedrijf Fox-IT. Of Nederlandse telecombedrijven Huawei ook in de ban doen, is nog maar de vraag. KPN en VodafoneZiggo houden zich op de vlakte, T-Mobile heeft geen plan om afscheid te nemen van Huawei.

AliExpress-pakjes sneller in Nederland door distributiecentrum Luik

De Chinese internetgigant Alibaba steekt 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Na veel lobbywerk werden vandaag eindelijk de papieren getekend voor de bouw. Daarmee hoopt het moederbedrijf van  AliExpress bestellingen binnen 72 uur bij jou in huis te krijgen.

The Floor is Yours 2018: deze tien pitchers gaan de strijd aan

The Floor is Yours 2018: deze tien pitchers gaan de strijd aan

Tien pitchers zijn geselecteerd voor The Floor is Yours 2018, de december-editie van Online Tuesday. Vandaag maken we bekend wie dat zijn. Bovendien hebben we de jury uitgebreid met een associate partner van IBM die ook actief is voor Startup Bootcamp. Kortom: het wordt knallen op 11 december. Kom gratis kijken, er zijn nog plekken!


Lees meer over: The Floor is Yours 2018: deze tien pitchers gaan de strijd aan.

Chinezen halen Apple weer in op wearablemarkt

Apple moet op de markt voor wearables opnieuw een Chinese fabrikant voor laten gaan. Xiaomi heeft de Amerikaanse techreus het afgelopen kwartaal weer ingehaald als marktleider voor wearables zoals smartwatches en fitnesstrackers.

Merken zijn niet toekomstbestendig

Merken zijn niet toekomstbestendig

Zeven op de tien merken is niet toekomstbestendig. Kunstmatige intelligentie, voice-search en spraakbediening (denk aan Siri, Alexa en Google Home), de opkomst van 5G: stuk voor stuk ontwikkelingen die maken dat merken continu moeten meebewegen met de tijd. Bestuurders en merkeigenaren zijn zich daarvan bewust, maar weten vaak niet hoe ze het merk ook echt future-proof maken én houden. 


Lees meer over: Merken zijn niet toekomstbestendig.

De zorg is ziek: hoog tijd voor disruptie

De zorg is ziek: hoog tijd voor disruptie

De gezondheidszorg kampt met een groot probleem. Er is een grote mate van inefficiëntie en het personeelstekort loopt op. De merkbeleving van de consument bij de verschillende zekeraars is nihil en de kosten stijgen in rap tempo. Waarom is er nog geen persoonsgerichte technologie ingevoerd, terwijl deze in ruime mate voorhanden is? De digitale kansen voor de zorg op een rij. 


Lees meer over: De zorg is ziek: hoog tijd voor disruptie.

Google wil hΓ©t platform worden voor voice- en chatbots

Google wil hét platform worden voor voice- en chatbots

Eigenlijk zijn we al twee eeuwen lang - sinds de uitvinding van de typemachine – behoorlijk inefficiënt met elkaar aan het communiceren. Tijdens het praten gebruiken we gemiddeld 270 woorden per minuut en als we schrijven hooguit een woord of vijftig (zelfs na een cursus blind typen). Voice is dus wel een dingetje aan het worden, zeker in klantenservice- en e-commerce-land. Google wil graag hét platform worden waarop bedrijven hun chat- en voicebots bouwen, zo hoorden bezoekers van Google Cloud Summit in Zaandam.


Lees meer over: Google wil hét platform worden voor voice- en chatbots.

Op bezoek bij Facebook: deze mensen houden je tijdlijn schoon

Iedere dag worden twee miljoen berichten, foto's en video's op Facebook en Instagram bekeken door contentmoderators. Zij bekijken kinderporno, pesterijen en gewelddadige video's, zodat wij die niet hoeven te zien in onze tijdlijn. RTL Z ging langs bij Nederlanders die daar hun werk van hebben gemaakt.

Consumentenbond dient klacht in tegen Google voor stiekem locatievolgen

De Consumentenbond heeft een klacht ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens over Google. De techgigant zou bij veel Nederlanders data ontfutselen waar ze allemaal zijn geweest, zonder dat mensen daar duidelijke toestemming voor geven.

Ondernemers kunnen nu betaalverzoekjes sturen met Tikkie-app

Even snel een Tikkie sturen vanaf een smartphone is nu niet alleen nog maar voorbehouden aan consumenten. Ook ondernemers kunnen vanaf vandaag betaalapp Tikkie gebruiken om rekeningen te innen.

Tikkie laat je geld overmaken naar 06-nummers

Betaal-app Tikkie maakt het mogelijk om geld proactief over te boeken naar 06-nummers. Tot nu toe kon er alleen betaald worden nadat er een betaalverzoek werd ontvangen maar dat hoeft nu niet meer.

Iedereen zijn eigen butler met een spraakgestuurd internet

Iedereen zijn eigen butler met een spraakgestuurd internet

Het huidige internet heeft zijn beste tijd gehad. Deze versie is op. We staan op de drempel van de volgende grote verandering: een spraakgestuurd internet gaat uitkomst bieden en het zal online marketing zoals we dat vandaag kennen, compleet wegvagen. Je klant via authentieke en zogenaamde relevante content de salesfunnel inlokken? Dat wordt iets van vroeger.


Lees meer over: Iedereen zijn eigen butler met een spraakgestuurd internet.

Zuckerberg is niet van plan uit het Facebook-bestuur te stappen

Mark Zuckerberg is niet van plan om op te stappen als voorzitter van de raad commissarissen van Facebook en blijft achter zijn coo Sheryl Sandberg staan. Hij ontkracht de geruchten dat hij haar verantwoordelijk zou houden voor de ophef na het Cambridge Analytica-schandaal.

❌