[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

'Zo koop je een DDoS-aanval': politie gebruikt Fortnite om hackers te waarschuwen

Geld stelen in Fortnite, een account hacken op Instagram of een DDos-aanval kopen om een middelbare school plat te leggen, zodat je een toets niet hoeft te maken. Hartstikke strafbaar, maar bijna duizend jongeren stonden op het punt om dit de afgelopen dagen te doen.

Japanse techinvesteerder steekt miljard in zelfrijdende bezorgauto's

Het Japanse bedrijf SoftBank steekt 920 miljoen dollar (815 miljoen euro) in zelfrijdende bezorgwagens van de Amerikaanse startup Nuro. Door de investering wordt het bedrijf gewaardeerd op 2,7 miljard dollar.

Nederlandse marketingbaas snakt naar data-analisten

Nederlandse marketingbaas snakt naar data-analisten

Uitvoerig onderzoek onder bijna zevenhonderd Europese Chiefs in Marketing wijst uit dat vooral Duitse CMO’s tobben over multidiciplinaire teams. Nederlandse marketingbazen blijven Big Data (27%), contentmarketing (32%) en marketing-automation (22%) noemen als belangrijkste issues voor komend jaar. Iedereen worstelt met de steeds onoverzichtelijker data-berg. De roep om duiding van data klinkt dan ook luider dan ooit.


Lees meer over: Nederlandse marketingbaas snakt naar data-analisten.

M! International Cherry Picking: CES-kater, CMO-leed en gympies van 25.000 euro

M! International Cherry Picking: CES-kater, CMO-leed en gympies van 25.000 euro

De nieuwe onregelmatig verschijnende rubriek met kersen van de taart: vier artikelen uit de internationale vakpers die je niet had willen missen. Tom Goodwin was nog niet klaar met de CES en ergerde zich wezenloos aan het gebrek aan relevantie voor 'society at large', IBM publiceerde een CMO-rapport met aandacht voor de nieuwe rol van de marketing-eindbaas, WARC zet nuchter uiteen dat influencers bruikbaar zijn voor marketeers (maar de meeste metrics erover niet) en in Duitsland donderden de redacteuren van Lead Digital van hun kruk over de volkomen ontspoorde vraag naar zoiets lulligs als een paar afgetrapte Adidasjes.


Lees meer over: M! International Cherry Picking: CES-kater, CMO-leed en gympies van 25.000 euro.

De (on)mogelijkheden van crypto

De (on)mogelijkheden van crypto

Toon Schraven is manager Marketing & Communications bij BTC Direct, een handelsplatform voor cryptovaluta. Hij solliciteerde tijdens de piek van de markt, maar toen hij startte begon de crypto-markt in te zakken. Toch groeit BTC Direct rustig door. Een interview over de roerige jaren rond cryptomunten en de (on)mogelijkheden in marketing waar Schraven dagelijks mee te maken heeft.


Lees meer over: De (on)mogelijkheden van crypto.

Voorkom telefoontjes: Contexta zet spraak om naar tekst

Voorkom telefoontjes: Contexta zet spraak om naar tekst

Veel mensen kennen Siri of Alexa, maar Contexta is onbekend. Terwijl het Amsterdamse bedrijf veel beter is in het omzetten van spraak naar tekst. Mede-oprichter Marc van der Peet vertelt over machine learning, niche-talen en grote bedrijven die overspoeld worden door telefoontjes, maar eigenlijk niet weten waar klanten over bellen.


Lees meer over: Voorkom telefoontjes: Contexta zet spraak om naar tekst.

Marketingtechnologie goes beyond the shiny sexy stuff

Marketingtechnologie goes beyond the shiny sexy stuff

Of het nu gaat om mobile marketing, display & programmatic advertising, contentmarketing, e-mailmarketing, marketing analytics of campaign management: voor elke marketinguitdaging is er wel een systeem, dat dit proces kan automatiseren en ondersteunen. En de systemen worden door de inzet van AI ook nog slimmer. Wat de marketeer allemaal kán met Martech is wel duidelijk. Vraag is of het echt hélpt en wat je er als marketeer van moet begrijpen.


Lees meer over: Marketingtechnologie goes beyond the shiny sexy stuff.

'2018 slechtste jaar ooit voor verkoop smartphones'

Het gaat niet zo lekker met de smartphonemarkt. Sterker nog: 2018 gaat de boeken in als het slechtste verkoopjaar ooit. Er werden 'slechts' 1,4 miljard telefoons verkocht en de kans dat het dit jaar verder daalt wordt groter en groter.

Fix het internet! Maar waar moet je beginnen?

Fix het internet! Maar waar moet je beginnen?

Het internet kampt met een dertigersdilemma, zo werd gezegd tijdens de bijeenkomst Fixing the Internet bij FreedomLab Campus. Het internet zou gefixt moeten worden. Maar techniek is niet goed of slecht en de balans is nog steeds bijzonder positief. Het internet is niet kapot, het businessmodel van het internet is kapot. En daar kunnen we wel wat aan doen.


Lees meer over: Fix het internet! Maar waar moet je beginnen?.

Facebook groeit door, alle schandalen ten spijt

Facebook lijkt de schandalen die het bedrijf teisteren van zich af te schudden alsof het niets is. Het aantal gebruikers blijft groeien en ook de omzet en winst stijgen spectaculair.

Eerste omzetdaling voor Apple in jaren

Apple heeft voor het eerst in jaren te maken met een dalende omzet. Het bedrijf verlaagde die verwachtingen in januari al. Nu blijkt dat de techreus vorig kwartaal 15 procent minder iPhones heeft verkocht dan vorig jaar en dat ook de winst daalde.

De Google van lost and found

De Google van lost and found

In iedere honderd hotelkamers worden per nacht één a twee voorwerpen vergeten. Een festival met duizend bezoekers waar gedronken wordt, levert meer verloren spullen op dan eenzelfde festival zonder drank. Hanneke Stegweg, founder van iLost, heeft de cijfers zo paraat. Niet voor niets. Sinds 2013 werkt Stegweg aan haar droom om de Google van lost en found te worden.


Lees meer over: De Google van lost and found.

Hoe banken kunnen voorkomen dat ze overbodig worden

Hoe banken kunnen voorkomen dat ze overbodig worden

Banken zoeken hun heil in fintech, maar om relevant te blijven voor consumenten zijn niet zozeer technologische innovaties nodig, maar vooral innovatieve diensten die inspelen op de sociale kant van geld en financiering. Misschien ligt hun toekomst wel in het her-uitvinden van een eenvoudige dienst als sparen.


Lees meer over: Hoe banken kunnen voorkomen dat ze overbodig worden.

'Bing niet geblokkeerd in China, was onbereikbaar door storing'

Microsoft-zoekmachine Bing was vorige week onbereikbaar in China. Eerst werd gedacht aan censuur door Chinese autoriteiten, maar nu lijkt het erop dat het een storing was.

Rutte: 'Niet naΓ―ef zijn over signalen spionage' door bedrijven als Huawei

Het kabinet kijkt kritisch naar de rol van buitenlandse technologiebedrijven bij de aanleg van telecomnetwerken. Dat heeft premier Rutte vrijdagmiddag gezegd bij zijn wekelijkse persconferentie.

M! International Cherry Picking: Gillette, Lego en Super Bowl

M! International Cherry Picking: Gillette, Lego en Super Bowl

Een nieuwe rubriek: vier artikelen uit de internationale vakpers die je niet had willen missen. Het naar binnen halen van marketingskills door bedrijven (inhousing) neemt een hoge vlucht, maar hoe hoog precies is onderwerp van debat. Vloekende marketingprof Mark Ritson beargumenteert waarom je de veelbesproken Gillette-campagne moeilijk kunt afrekenen op sales. Customer Participation kan voor sommige merken leiden tot de hoogste vorm van Customer Intimacy. En de Duitsers doen vast een rondje Super Bowl.


Lees meer over: M! International Cherry Picking: Gillette, Lego en Super Bowl.

Grote Microsoft-storing niet opgelost: oplossing nog niet in zicht

De grote storing in Office 365, waardoor veel bedrijven en organisaties sinds vanochtend niet kunnen mailen vanuit Outlook, is nog steeds niet opgelost. Microsoft slaagde er niet in om de storing voor het eind van de werkdag te verhelpen.

Enorme storing bij Microsoft-diensten: veel mensen kunnen niet mailen

Door een storing in Office 365 zijn meerdere diensten van Microsoft sinds vanochtend niet bereikbaar. Daardoor is het voor veel gebruikers onder andere niet mogelijk om mails te versturen met Outlook, het e-mailprogramma van Microsoft.

Slag in handelsoorlog? China blokkeert Microsoft-zoekmachine Bing

Internetgebruikers in China kunnen geen gebruik meer maken van Bing: de zoekmachine van Microsoft. De Chinese overheid lijkt daarmee een van de laatste buitenlandse zoekmachines te blokkeren die in China actief was. "Dit is haast niet los te zien van de handelsoorlog tussen de VS en China."

CreΓ«er eerlijke markten met behulp van algoritmen

Creëer eerlijke markten met behulp van algoritmen

Fairness en bias in machine learning zijn bloeiende onderzoekslijnen. Het grootste deel van dit werk richt zich op discriminatie en inclusiviteit. Hoewel dit een belangrijke onderzoekslijn is die ik van harte steun, stel ik voor dat technologie bedrijven en platforms ook gaan werken aan 'bevooroordeelde' algoritmen die eerlijke markten mogelijk maken. Bias en oneerlijkheid zijn alomtegenwoordig in technologie, ook in machinelearning-technologie. Maar eerlijkheid van markten kan juist ook worden bevorderd door machine learning.


Lees meer over: Creëer eerlijke markten met behulp van algoritmen.
❌