[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

'Huawei kan omvallen door Amerikaanse maatregelen'

Het Amerikaanse verbod om zaken te doen met Huawei, is catastrofaal voor de Chinese techreus. Het is zo afhankelijk van onderdelen uit de VS, dat het voortbestaan van Huawei op het spel staat. "Ze kunnen hierdoor omvallen", zegt analist Jos Versteeg.

Boycot door VS wordt pijnlijk: 'geen chips meer voor Huawei'

Weer een tik voor Huawei. Grote Amerikaanse chipfabrikanten stoppen mogelijk met het leveren van onderdelen aan de Chinese techreus. Intel, Qualcomm en Broadcom houden zich aan het opgelegde Amerikaanse verbod om zaken te doen met Huawei.

OuderAlle Nieuwskoppen

Podcast: Willemijn Schneyder (SwipeGuide) over female founders en verandering

Podcast: Willemijn Schneyder (SwipeGuide) over female founders en verandering

HelloMasters is de tweewekelijkse podcast van HelloMaaS, waarin Louise Doorn spreekt met de toekomstige leiders in de Nederlandse marketing-scene. CEO's en CMO's spreken over de staat van marketing, successen én twijfelmomenten uit hun loopbaan. In deze aflevering Willemijn Schneyder, oprichter van SwipeGuide, over haar werk als female founder, het inspelen op veranderingen en teamcultuur.


Lees meer over: Podcast: Willemijn Schneyder (SwipeGuide) over female founders en verandering.

Spionage via telefoons Huawei? Vijf vragen en antwoorden

De Chinese techreus Huawei ligt al meer dan jaar onder flink vuur. Overheden weten niet of ze het bedrijf nou moeten weren of omarmen. Wat is er aan de hand? We zetten het in vijf vragen en antwoorden op een rij.

Zelfrijdende vrachtwagen met 5 km/u de weg op in Zweden

In Zweden is de toekomst van vrachtvervoer de weg op gegaan: een zelfrijdende elektrische vrachtwagen. Erg snel gaat het vrachtvervoer niet. De truck mag maar 5 kilometer per uur rijden.

Negen Google-innovaties voor 2019 die je niet mag missen

Negen Google-innovaties voor 2019 die je niet mag missen

Google Marketing Live is hét jaarlijkse evenement van Google waar alle professionals van over de wereld bij elkaar komen om kennis uit te wisselen met elkaar. Maar nog belangrijker: Google staat niet stil en blijft zich ontwikkelen als bedrijf. Op het event worden alle nieuwe ontwikkelingen binnen Google gedeeld. Ditmaal ging het onder meer over advertising, Google Shopping, smart bidding en Custom Audiences.


Lees meer over: Negen Google-innovaties voor 2019 die je niet mag missen.

Waarom platforms van coΓΆperatieve kleintjes het vaak verliezen van de grote jongens

Waarom platforms van coöperatieve kleintjes het vaak verliezen van de grote jongens

Door samen te werken via coöperatieve platformen kan een groep bedrijven samen sterk staan tegenover de grote jongens als Amazon, Alibaba en Google. Toch beperken de leden vaak de ruimte van hun eigen coöperatieve platform om te groeien, de functies uit te breiden en verder te evolueren. Op langere termijn brengt dit de (concurrentie)positie van het platform in gevaar. Dan verliezen coöperatieve platformen het van de grote commerciële platformen. Maar het kan ook anders zo laten Funda en FloraHolland zien.


Lees meer over: Waarom platforms van coöperatieve kleintjes het vaak verliezen van de grote jongens.

Honderden miljoenen computers onveilig door lek Intel-processoren

Nederlandse onderzoekers hebben grote fouten ontdekt in Intel-chips die in computers en servers zitten. Een pijnlijke situatie voor Intel, dat voor de derde keer in iets meer dan een jaar een groot lek moet constateren. "Het is een indicatie dat Intel het niet onder controle heeft."

Honderden miljoenen computers onveilig door lek Intel-processoren

Nederlandse onderzoekers hebben grote fouten ontdekt in Intel-chips die in computers en servers zitten. Een pijnlijke situatie voor Intel, dat voor de derde keer in iets meer dan een jaar een groot lek moet constateren. "Het is een indicatie dat Intel het niet onder controle heeft."

Facebook-medeoprichter: hoogste tijd voor opbreken Facebook

"De hoeveelheid macht die Mark Zuckerberg heeft is ongekend en on-Amerikaans. Het is tijd om Facebook op te breken." Het zijn niet de woorden van boze senator of toezichthouder, maar van Chris Hughes, oud-huisgenoot van Zuckerberg en mede-oprichter van de techreus.

'Europa doet onderzoek naar machtsmisbruik door Apple'

De Europese Commissie gaat een formeel onderzoek doen naar machtsmisbruik door Apple. Mocht dat uitdraaien op een boete, dan kan dat Apple tot 10 procent van de wereldwijde jaaromzet kosten. Spotify diende vorige maand een klacht in tegen de iPhone-maker.

Hoe is het audio-landschap veranderd in 2025?

Hoe is het audio-landschap veranderd in 2025?

“Sound Matters: the Future of Audio.” Dat was afgelopen maand het thema van de internationale conferentie Radiodays Europe. Interessant, want het radiolandschap ontwikkelt zich stormachtige door de opkomst van podcasting en online radio. Laat er nou net een Nederlandse podcast zijn gemaakt met een terugblik op dit event. Deze Radio Podcast is onze luistertip van deze week. Lees hier waarom.


Lees meer over: Hoe is het audio-landschap veranderd in 2025?.

Instagram gestart met verbergen van aantal likes

Instagram begint een test met het verbergen van het aantal likes bij foto's en video's. Ook voegt Instagram meer opties toe aan zijn camerafunctie.

Facebook krijgt grote facelift: rustiger ontwerp aangekondigd

Facebook krijgt de grootste facelift in zijn bestaan. Daarnaast gaat het sociale netwerk Windows- en Mac-versies uitbrengen van zijn chatprogramma Messenger.

KPN weert Huawei uit kern netwerk: 'Geen garantie voor veiligheid'

Huawei mag het radio- en antennenetwerk voor het toekomstige 5G-netwerk van KPN aanleggen. De kern van het netwerk is gevoeliger voor mogelijke spionage en dat wil KPN alleen laten doen door een westerse fabrikant. Toch is het weren van Chinese aanbieders uit de kern van het netwerk geen garantie voor veiligheid, zeggen veiligheidsexperts én KPN zelf.

Marketing bij start-ups gaat verder dan growth hacking

Marketing bij start-ups gaat verder dan growth hacking

"Het leuke aan mijn rol bij YES!Delft is het vormgeven van start-uptalent, maar ik wil er wel meteen bij zeggen dat dit ook broodnodig is als we het talent en de innovatiekracht van start-ups in Nederland willen behouden", zo zegt Robert Jan van Vugt. NIMA Young Profs in gesprek met Van Vugt over het verschil van marketinginzet binnen start-ups en gevestigde bedrijven, de technologie van de toekomst en zijn visie op de toekomst van het start-upklimaat in Nederland. 


Lees meer over: Marketing bij start-ups gaat verder dan growth hacking.

'Floppende Galaxy Fold is een pr-nachtmerrie voor Samsung'

Het klonk zo goed: aan de haal gaan met de eer van grote innovator door als eerste fabrikant een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Maar testexemplaren gingen stuk en de verkoop van het toestel is voor onbepaalde tijd uitgesteld. "Het is echt een PR-nachtmerrie", zegt merkendeskundige Bas Kist van Chiever.

Zelflerende webwinkels met REXai

Zelflerende webwinkels met REXai

Ieder mens is anders. Dus waarom zou je ze online dan hetzelfde laten zien? REXai bouwt artificial intelligence-technologie die aan e-commercewebsites gekoppeld kan worden, waardoor de websites zelflerend worden. "Wij proberen de dingen die niet relevant voor de klant zijn, niet te laten zien. We leren van wat je online doet en daarmee willen we een plezierigere web- en winkelervaring creëren. We doen waar Amazon ook heel goed in is: luisteren, leren en daarop inspelen door relevantere dingen te tonen", aldus REXai-founder Saeed Younesi. 


Lees meer over: Zelflerende webwinkels met REXai.
❌