[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Mei 2019Alle Nieuwskoppen

Het tweetalige lijsttrekkersdebat knettert

Terrorismebestrijding, extra fondsen voor de zwakken, CO2-belasting: in het ‘spitzenkandidaten’-debat ging het hard tegen hard.

'IND heeft processen en administratie niet altijd op orde'

Veel criminele asielzoekers behouden hun verblijfsvergunning, aldus de commissie De Leeuw. Die constateert bij de IND fouten, stroeve procedures en personeelstekorten.

Rechter: Trump moet voldoen aan eis Congres om financiΓ«le gegevens

De uitspraak vormt een eerste nederlaag voor het Witte Huis in een strijd met het Congres. De president gaat tegen het oordeel in beroep.

iCulture Vandaag: dit was maandag 20 mei 2019

Door Redactie

Wat gebeurde er op Apple-gebied op maandag 20 mei 2019? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

Het artikel iCulture Vandaag: dit was maandag 20 mei 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


Percentage bijensterfte duikt onder tien procent

Vorig jaar heeft 9 procent van de bijen de koude maanden niet overleefd. Dat is het wenselijke percentage, zeggen onderzoekers uit Wageningen.


Alle FPΓ–-ministers stappen uit demissionaire regering Oostenrijk

Dit weekend diende bondskanselier Sebastian Kurz het ontslag van zijn kabinet in. Aanleiding was een schandaal rond FPÖ-vicekanselier Heinz-Christian Strache.


Iran zegt productie lichtverrijkt uranium te verviervoudigen

Eerder deze maand dreigde Iran in juli uit het nucleaire akkoord te stappen als de VS de sancties niet verlichten. De productie van uranium voor kernenergie is volgens Teheran al opgevoerd.

Sterke toename aantal klachten over huurwoningen

Ruim 10.000 keer kreeg de Huurcommissie in 2018 een klacht binnen, vaak over de huurprijs of afgesproken servicekosten.

Amerikaanse miljardair lost honderden studieschulden af

Robert F. Smith had een bijzondere boodschap aan het einde van zijn toespraak voor 396 afstudeerders in Atlanta. Hij beloofde ieder van hen de studieschuld af te betalen.


Techoorlog treft Huawei in het hart

Google sluit Huawei-telefoons buiten van Android. Deze blokkade raakt het Chinese bedrijf in de kern: de snelgroeiende smartphone-tak.

Tot 7 jaar cel geΓ«ist voor aanslag met raketwerper op Panorama-redactie

Het pand van weekblad Panorama in Amsterdam werd vorig jaar juni beschoten met een antitankwapen. Volgens justitie was het een „aanslag op de persvrijheid”.

Rechter: GGZ Eindhoven niet verantwoordelijk voor dood patiΓ«nt

Janneke van Erum is overleden door nalatig handelen van betrokken personeel en artsen, aldus rechtbank, maar de instelling voldeed aan de bezettingsnorm.

Turkije wil 249 medewerkers Buitenlandse Zaken arresteren

De medewerkers worden ervan beschuldigd Gülenaanhanger te zijn vanwege „onregelmatigheden” in hun oude toelatingsexamens.

Jaarwinst Ryanair valt fors lager uit door lagere ticketprijzen

De Ierse prijsvechter heeft last van lage ticketprijzen, overcapaciteit en hogere olieprijzen. De winst bedroeg 1,02 miljard euro.

Onderzoek naar etnisch profileren door Belastingdienst

De Belastingdienst heeft informatie over de nationaliteit van toeslagaanvragers. De Autoriteit Persoonsgegevens onderzoekt of deze informatie wordt gebruikt voor etnisch profileren.

Tientallen doden door rellen in gevangenis Tadzjikistan

Bij de rellen in de zwaarbeveiligde gevangenis zijn 29 gevangenen en drie bewakers om het leven gekomen. De regering houdt IS-strijders verantwoordelijk.


Gewapende groep doodt 11 mensen in bar in BraziliΓ«

De schietpartij vond plaats in de deelstaat Pará, waar de Braziliaanse regering begin dit jaar militairen heeft ingezet om de veiligheid te bevorderen.


Zes partijen sluiten akkoord over nieuw provinciebestuur Groningen

Groningen is ruim acht weken na de verkiezingen de eerste provincie waar een akkoord is bereikt over een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Migranten aan boord van Sea-Watch 3 mogen toch aan wal in ItaliΓ«

De Italiaanse minister Salvini zei eerder deze week dat de havens gesloten zouden blijven. Nu heeft de Italiaanse kustwacht toch alle migranten aan wal gebracht.

OuderAlle Nieuwskoppen

Defensie hervat trainingsmissie in Irak

Het werk van zestig militairen werd een week geleden stilgelegd nadat de spanningen tussen de VS en Iran in de regio waren opgelopen.


❌