[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Juli 2019Alle Nieuwskoppen

Trump probeert zijn grenscrisis op Mexico af te wentelen

Geïnspireerd door het Europese migratiebeleid nemen de VS aan hun zuidgrens geen asielverzoek meer in behandeling. Mexico zou veilig genoeg zijn. Zondagmiddag praten de ministers van Buitenlandse Zaken met elkaar.

Volvo roept half miljoen auto’s terug om brandgevaar

In Nederland gaat het om 37.000 Volvo’s. Een plastic luchtinlaat van de motor kan heet worden, smelten en brand veroorzaken.


Steven Kruijswijk: β€˜Voorlopig is die in het geel er nog niet af’

Terwijl de favorieten op weg naar de top van de Tourmalet een voor een tijd verliezen, staat Steven Kruijswijk nog steeds op een podiumplaats. Het verschil met geletruidrager Julian Alaphilippe is ruim twee minuten.

De emblemen zitten verborgen onder de Harley-jasjes

Dit jaar mocht de Harleydag in Woerden weer doorgaan, nadat de gemeente het vorig jaar afgelaste. „De media zetten die gasten in een kwaad daglicht.”

Pinot klimt naar winst op de Tourmalet

Thibaut Pinot reed op de Pyreneeën-col in de laatste meters weg bij de favorietengroep. Steven Kruijswijk finishte als derde en maakte een sterke indruk.

Verdachte opgepakt voor moord op Turkse diplomaat Erbil

Woensdag werden de Turkse plaatsvervangend consul en een andere man doodgeschoten in een restaurant in de Koerdische regio in Irak. De Koerden zeggen de dader te hebben.

Tienduizenden in Hongkong de straat op voor einde aan geweld

Al weken leiden demonstraties tegen een wetsvoorstel over de uitlevering van verdachten in rechtszaken aan China tot massale straatprotesten in de stad.

50Plus ontslaat medewerker vanwege β€˜anonieme gift’

De bureaumanager van de partij toonde zich bereid een ongeoorloofd hoog bedrag aan te nemen van een donateur, die in werkelijkheid journalist van De Telegraaf bleek.

β€˜Equifax biedt slachtoffers hack schikking van 700 miljoen dollar’

Bij een cyberaanval in 2017 kregen hackers toegang tot de persoonlijke gegevens van 143 miljoen Amerikanen. Het duurde zes weken voor Equifax het datalek opmerkte.


VS sturen voor het eerst sinds Irak-oorlog troepen naar Saoedi-ArabiΓ«

De twee landen hebben afgesproken om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren. Vrijdag nam Iran een Britse olietanker in, tot woede van Londen.

Meer niet-werkende jonge mannen

Een steeds groter deel van de 25- tot 45-jarige mannen wil of kan niet werken. „Op een complexe arbeidsmarkt is een ‘vlekje’ een probleem.”

Algerije te sterk voor Senegal, verovert voor tweede keer Afrika Cup

Algerije ging er in Egypte met de winst vandoor dankzij een vroege goal van Baghdad Bounedjah.


OuderAlle Nieuwskoppen

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 19 juli 2019

Door Redactie

Wat gebeurde er op Apple-gebied op vrijdag 19 juli 2019? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht op iCulture.

Het artikel iCulture Vandaag: dit was vrijdag 19 juli 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


Premier Kosovo treedt af om gehoord te worden door Kosovotribunaal

Premier Ramush Haradinaj strapt vrijwillig op omdat hij vindt dat hij niet als kabinetshoofd kan getuigen voor het tribunaal in Den Haag.

Geletruidrager Alaphilippe wint individuele tijdrit in Tour

De Fransman liep veertien seconden uit op de Brit Geraint Thomas, die als tweede eindigde. Steven Kruijswijk behaalde de zesde tijd en schoof een plek op in het klassement.


Tijs van Lieshout wordt nieuwe brandweercommandant Amsterdam

Van Lieshout volgt vanaf 1 oktober Leen Schaap op als brandweercommandant. Schaap moest de machocultuur binnen het korps aanpakken, maar belandde in een steeds verder escalerend conflict.


OM-medewerker in Duitsland vastgezet om drugssmokkel

Een 53-jarige medewerker van het Openbaar Ministerie in Den Haag is in Duitsland aangehouden met kilo’s cocaïne, amfetamine en tienduizend xtc-tabletten in haar auto.


Sea-watch kapitein weg uit ItaliΓ«

Een woordvoerder van de hulporganisatie meldt dat kapitein Carola Rackete naar Duitsland is vertrokken. Vice-premier Salvini had haar vertrek op Twitter al aangemoedigd.


Marianne Vos wint eendaagse Tour de France voor vrouwen

De Nederlandse wielrenner Marianne Vos heeft La Course, de Tour de France voor vrouwen, gewonnen. Ze schreef in 2014 al de eerste editie van die wedstrijd op haar naam.


1.200 jaar oude moskee ontdekt in IsraΓ«l

In de Israëlische Negev zijn de restanten gevonden van een moskee die dateert uit de begintijd van de islam.


❌