[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 19 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Drie doden bij aanval op Turks konvooi in SyriΓ«

De Syrische luchtaanval vond plaats in de provincie Idlib waar al enige maanden wordt gevochten. Turkije heeft de aanval sterk veroordeeld.

SP: leer kinderen zwemmen in open water

Een fraaie schoolslag betekent nog niet dat je de gevaren van het open water kent. Daar moet aandacht voor komen, vindt de SP.

Videodienst Disney+ in november in Nederland

De langverwachte streamingdienst wordt gelijktijdig ook in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd.


Dressuurtoppers Van Grunsven en Werth vrezen voor einde paardensport

Top-amazones Isabell Werth en Anky van Grunsven vrezen voor het einde van de paardensport. Er is steeds meer kritiek en op sociale media wordt fel gereageerd.

Forum voor Democratie krijgt concurrentie uit eigen stal

De senaatsfractie van Forum voor Democratie is drie leden kwijt. Wat is de schade voor de partij van het vertrek van deze volksvertegenwoordigers?

De economie groeit, maar het verdiende geld geven we niet uit

In tien jaar tijd stegen de inkomens ongeveer net zoveel als de economie groeide. Toch consumeerden Nederlanders veel minder. Waar bleef dat geld? Zes vragen over het ‘consumptiegat’.

Nieuwe restricties VS tegen Huawei weer uitgesteld

Voor de tweede keer hebben de VS de handelsbeperkingen tegen Huawei met negentig dagen vertraagd. Wel zijn meer dochterondernemingen op de zwarte lijst gezet.


Cao-loonstijgingen op hoogste niveau sinds crisis

In vorige maand nieuw afgesproken cao’s lagen de loonstijgingen volgens werkgeversvereniging AWVN het hoogst sinds de economische crisis.

15-jarig meisje overleden in woning Breda, vermoedelijk door steekpartij

Het slachtoffer is volgens de politie een 15-jarig meisje. Een 16-jarige jongen is elders in Breda aangehouden.


Webcamafperser Aydin C. legt zich neer bij veroordeling

Aydin C. staakt de cassatie tegen zijn veroordeling in hoger beroep voor digitale afpersing en stalking. Hij wil worden uitgeleverd aan Canada.


Half miljoen boete voor goksite die zich op Nederlanders richtte

Via de site Unibet richtte een Maltees gokbedrijf zich op de Nederlandse markt. Deelnemers konden op sportwedstrijden bieden, of spellen als blackjack spelen.


Terreurverdachten uit Arnhem konden halve kilo explosieven maken

Volgens het OM had het zestal genoeg kunstmest en chemicaliën om een halve kilo explosieven te maken. Zij zouden een aanslag op een festival hebben willen plegen.


Tankwagenchauffeurs Portugal beΓ«indigen staking

Tankwagenchauffeurs in Portugal hebben hun staking na bijna een week beëindigd. Daarmee lijkt een einde in zicht voor het Portugese brandstoftekort.


Twaalf keer meer rokers zoeken hulp om te stoppen

In 2018 probeerden zo’n 40.000 verzekerden van VGZ, CZ en Menzis te stoppen met roken middels een cursus of medicatie. Zes jaar eerder waren dat er maar 3.200.


Tom Dumoulin stapt over naar Jumbo-Visma

Dumoulin maakt aan het einde van het seizoen de overstap van Team Sunweb naar Jumbo-Visma. De wielrenner reed sinds 2012 voor Sunweb.

Nieuwe dienstregeling: op verschillende trajecten extra treinen

Vanaf 15 december zullen tussen Amersfoort en Utrecht, Eindhoven en Dordrecht en Haarlem en Zandvoort meer treinen gaan rijden.


Twee FVD-senatoren mee naar nieuwe partij Henk Otten

FVD-Eerste Kamerleden Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries volgen de geroyeerde Henk Otten naar zijn nieuwe, nog naamloze, partij.

Techbedrijven investeren in dodelijke, autonome wapens

Door de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie hebben techbedrijven een sleutelrol bij de komst van moordrobots, blijkt uit onderzoek van vredesorganisatie PAX.

Gisteren β€” 18 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Nieuw bewijs voor betrokkenheid Russisch leger bij Slag om Ilovajsk

Onderzoeksgroep Forensic Architecture vond bewijs voor betrokkenheid van het Russische leger bij de Slag om Ilovajsk in augustus 2014.

PSV verslaat Heracles (2-0), opnieuw gelijkspel voor Feyenoord

Na een 2-0 winst tegen Heracles Almelo is PSV een van de koplopers van de eredivisie. Feyenoord heeft zondag opnieuw gelijkgespeeld. In De Kuip werd het 1-1 tegen FC Utrecht.


❌