[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Januari 2019Alle Nieuwskoppen

Wall Street sluit flink in het rood

Door ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met forse verliezen gesloten. Het sentiment stond onder druk door zorgen over de wereldeconomie, handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder waren er resultaten van verschillende bedrijven.

De Dow-Jonesindex verloor 1,2 procent op 24.404,48 punten. De brede S&P 500 zakte 1,4 procent tot 2632,90 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 7020,35 punten.

Maandag bleef Wall Street dicht vanwege Martin Luther King Day. Amerikaanse beleggers verwerkten dus nu pas het nieuws dat de Chinese economie vorig jaar met 6,6 procent groeide. Dat is het traagste tempo sinds 1990 en werd voor een groot deel veroorzaakt door de handelsvete met de Verenigde Staten.

In de media werd gemeld dat de Amerikaanse regering weigert voorbereidende gesprekken aan te gaan met China, voorafgaand aan het bezoek van de Chinese vicepremier Liu He aan Washington later deze maand. Naar verluidt vinden de VS dat er te weinig vooruitgang wordt geboekt in de handelsgesprekken.

Medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) en oliedienstverlener Halliburton publiceerden resultaten. J&J rekent op een zwakkere groei dit jaar en verloor 1,4 procent. Halliburton keerde terug naar een positief resultaat in de laatste periode van het jaar, maar ging 3 procent omlaag. De producent van gereedschap Stanley Black & Decker werd 15,5 procent lager gezet na tegenvallende verwachtingen.

Mastercard leverde 1,3 procent in. De creditcardfirma kreeg van Brussel een boete van ruim 570 miljoen euro vanwege schending van mededingingsregels.

Internethandelaar eBay sprong ruim 6 procent omhoog, na een brief van de activistische aandeelhouder Elliott Management aan het bestuur met voorstellen om meer waarde te creëren bij het bedrijf. Arconic, dat onderdelen levert aan de auto- en luchtvaartindustrie, kelderde 16 procent, na het afblazen van een verkoop van de onderneming.

Daarnaast werd bekend dat de verkoop van bestaande woningen in de VS is gedaald naar het laagste niveau in ruim drie jaar. Door de stijgende huizenprijzen en het krappe aanbod hebben vooral starters het moeilijk om een huis te vinden.

De euro was 1,1356 dollar waard, tegen 1,1358 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,3 procent tot 52,57 dollar en Brent zakte 2 procent tot 61,51 dollar per vat.

Het bericht Wall Street sluit flink in het rood verscheen eerst op Nieuws.nl.

Gisteren β€” 22 Januari 2019Alle Nieuwskoppen

β€˜Nieuwe reorganisatie bij Britse super Tesco’

Door ANP

De Britse supermarktketen Tesco staat op het punt om honderden banen te schrappen, onder meer op het niveau van de winkelmanagers. Dat schrijft de Britse krant Evening Standard.

Het zou gaan om weer een nieuwe baneningreep door topman Dave Lewis. Sinds 2014 heeft hij al meer dan 10.000 banen bij Tesco geschrapt. Lewis staat bekend als een man van draconische maatregelen. Jaren geleden snoeide hij ook al keihard bij het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever, wat hem de bijnaam ‘Drastic Dave’ opleverde.

Een woordvoerder van Tesco wilde het bericht tegenover de krant niet bevestigen. ,,We zijn altijd op zoek naar manieren om ons bedrijf eenvoudiger en efficiënter te runnen. Wanneer we veranderingen aanbrengen in ons bedrijf, zijn collega’s altijd de eersten die het weten”, aldus de zegsman.

Het bericht ‘Nieuwe reorganisatie bij Britse super Tesco’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜VS weigeren handelsgesprekken met China’

Door ANP

De Amerikaanse regering weigert voorbereidende gesprekken aan te gaan met China, voorafgaand aan hoog bezoek uit Peking in Washington voor overleg over de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Dat zeggen ingewijden rond de kwestie aan zakenkrant Financial Times.

China had voorgesteld twee viceministers deze week naar Washington te sturen voor voorbereidend overleg op de komst van vicepremier Liu He naar de Verenigde Staten later deze maand. Maar de Amerikaanse regering zou dit voorstel hebben afgeslagen vanwege gebrek aan vooruitgang in het slepende handelsconflict, onder meer rond intellectueel eigendom.

De VS en China hebben een wapenstilstand afgesproken in de handelsoorlog, waarbij geen nieuwe tarieven worden opgelegd. Die deadline verloopt op 1 maart. President Donald Trump heeft gedreigd flink meer heffingen op te leggen tegen China als er dan geen handelsdeal is gesloten.

Het bericht ‘VS weigeren handelsgesprekken met China’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Voorman VNO-NCW: Klaver is gevaarlijk bezig

Door ANP

Jesse Klaver is ,,levensgevaarlijk bezig” met zijn wetsvoorstel voor een nationale CO2-belasting. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW gezegd bij NPO Radio 1-programma 1op1. Volgens De Boer verspreidt de GroenLinks-voorman ,,fake news” en is hij ,,straks verantwoordelijk voor 50.000 klimaatwerklozen”.

De Boer zei dat de industrie weliswaar voor een kwart van de uitstoot van CO2 verantwoordelijk is, maar straks ook een derde van de CO2-reductie voor haar rekening neemt en daarvoor een zesde van de subsidies krijgt. ,,Als je de kosten verhoogt voor producten uit de Nederlandse industrie, gaan klanten naar het buitenland”, aldus De Boer. Volgens hem wordt daar minder schoon geproduceerd waardoor er per saldo meer CO2 uitgestoten wordt.

De enige manier om CO2-uitstoot een prijs te geven is in Europees verband, benadrukt De Boer. Daar kan volgens hem dan het al bestaande systeem van uitstootrechten voor gebruikt worden, iets wat eerder ook topman Feike Sijbesma van speciaalchemiebedrijf DSM heeft geopperd.

Klaver is niet onder de indruk van de aantijgingen van De Boer. ,,Als de lobbyist van het grote bedrijfsleven deze taal gebruikt om ons aan te vallen, dan weet je dat we goed bezig zijn.”

Het bericht Voorman VNO-NCW: Klaver is gevaarlijk bezig verscheen eerst op Nieuws.nl.

Activistische aandeelhouder wil dat eBay Marktplaats afsplitst

Door ANP

De activistische aandeelhouder Elliott Management heeft het bestuur van eBay een brief geschreven waarin de Amerikaanse internethandelaar wordt opgeroepen om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn primaire marktplaats. Andere activiteiten, waaronder het Nederlandse Marktplaats en ticketverkoper StubHub, zouden afgesplitst moeten worden.

Lagere standen op Europese beurzen

Door ANP

De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag in het rood gesloten. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de brexit. Op het Damrak stond TomTom in de schijnwerpers na de verkoop van een divisie. Optiekketen GrandVision won terrein na een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,6 procent lager op 506,75 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 705,45 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 1 procent in.

TomTom zakte 7,6 procent bij de middelgrote bedrijven. De navigatiedienstverlener verkoopt het onderdeel Telematics aan de Japanse bandenmaker Bridgestone voor 910 miljoen euro. De verkoopopbrengst wordt grotendeels aan de aandeelhouders teruggeven. In de markt werd gespeculeerd over een opbrengst van 700 miljoen tot meer dan 1 miljard euro.

GrandVision (plus 2,2 procent) zag de omzetgroei in het vierde kwartaal afnemen. Het moederconcern van optiekketens als EyeWish en Pearle had in Frankrijk last van de protesten van de gele hesjes. In heel 2018 werd een omzetgroei van 10,3 procent behaald, tegen 5,6 procent het jaar daarvoor.

Hekkensluiter bij de hoofdfondsen was staalmaker ArcelorMittal met een verlies van 4,6 procent. Zorgtechnologieconcern Philips ging aan kop in de AEX met een winst van 1,2 procent.

In Zürich verloor UBS 3,3 procent. De Zwitserse bank zag de nettowinst afgelopen jaar minder sterk stijgen dan verwacht. Voor het eerste kwartaal voorziet UBS tegenwind door de aanhoudende wereldwijde handelsspanningen en geopolitieke onrust.

EasyJet dikte 6,3 procent aan in Londen. De budgetmaatschappij vervoerde afgelopen kwartaal meer passagiers en zag de omzet stijgen. Het bedrijf zegt goed voorbereid te zijn op de brexit. Zo zijn er al 130 vliegtuigen in Oostenrijk geregistreerd. In Amsterdam won Air France-KLM 4,7 procent dankzij positieve analistenrapporten over de luchtvaartcombinatie.

De euro stond op 1,1358 dollar, tegen 1,1369 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent goedkoper op 52,09 dollar. Brentolie zakte 3,1 procent in prijs tot 60,81 dollar per vat.

Het bericht Lagere standen op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Moscovici: argwaan over ItaliΓ« niet welkom

Door ANP

EU-commissaris Pierre Moscovici wijst de Nederlandse beschuldiging over onvoldoende transparantie van de Europese Commissie over de Italiaanse begroting van de hand. ,,Er moet geen argwaan zijn. Zo werken we hier niet en het is niet welkom. Dit is geen nuttige discussie’’, aldus Moscovici (economische en financiële zaken).

De Fransman reageert op minister Wopke Hoekstra’s klacht over het besluit van de commissie in december om af te zien van een strafprocedure tegen Italië voor het niet voldoen aan de Europese begrotingsregels. Maandag zei Hoekstra dat hij ,,het verhaal niet overtuigend’’ vindt en meer informatie wil.

,,Natuurlijk zal ik meer details geven aan wie dan ook die me daar om vraagt”, zei Moscovici. ,,Maar we hadden de volle steun van de ministers voor de manier waarop we de kwestie hebben aangepakt. Dat volle vertrouwen blijven we nodig hebben.’’

Brussel wees vorig jaar twee keer de ontwerpbegroting van de regering in Rome af. Daarna volgde een wekenlange ‘dialoog’ die resulteerde in een akkoord. ,,We moeten waakzaam blijven dat de afspraken worden opgevolgd,’’ aldus Moscovici.

Minister Hoekstra wijst erop dat opeenvolgende Nederlandse regeringen in het verleden al kritiek hebben geuit over ,,het onvermogen van de Europese Commissie om de begrotingsregels te handhaven.” Een bekend voorbeeld daarvan is Frankrijk dat jarenlang de afspraken over begrotingstekorten schond maar daar in Brussel mee wegkwam.

Volgens Hoekstra is het van groot belang dat het dagelijks bestuur van de EU ,,de langetermijnbelangen van de lidstaten dient” door te zorgen dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

Het bericht Moscovici: argwaan over Italië niet welkom verscheen eerst op Nieuws.nl.

EU-boete van 570 miljoen voor Mastercard

Door ANP

Mastercard krijgt een Europese boete van ruim 570 miljoen euro. De Europese Commissie heeft vastgesteld dat de Amerikaanse betaalkaartenfirma de mededingingsregels heeft geschonden.

Het bedrijf verhoogde kunstmatig de kosten van betalingen en dupeerde daarmee consumenten en winkeliers in de EU, concludeert EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Winkeliers konden door de regels van Mastercard tot december 2015 niet profiteren van gunstige voorwaarden die banken in Europa boden bij betaaldiensten. Het bedrijf maakte volgens Vestager daarmee misbruik van zijn dominante marktpositie. Brussel begon in 2013 met het onderzoek naar de extra kosten die Mastercard berekende.

Omdat Mastercard de feiten heeft erkend en heeft meegewerkt met het onderzoek heeft Brussel de boete met 10 procent verlaagd. In 2007 tikte de commissie Mastercard al op de vingers voor bepaalde tarieven bij betalingen van kaarthouders in de Europese Unie en enkele andere Europese landen. Een boete bleef toen uit.

Het bericht EU-boete van 570 miljoen voor Mastercard verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bentley stevent volgens topman op nieuw verlies af bij 'no deal-Brexit'

Door NU.nl/Reuters

Automaker Bentley stevent bij een 'no deal-Brexit' weer op verlies af. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Volkswagen, schrijft voor 2018 nog rode cijfers, maar zou dit jaar voor het eerst weer winst maken, vertelt topman Adrian Hallmark dinsdag.

β€˜Mogelijk fusie grote gouddelvers Zuid-Afrika’

Door ANP

De Zuid-Afrikaanse goudproducent Gold Fields wil graag fuseren met zijn grotere branchegenoot AngloGold Ashanti. Dat meldde een ingewijde bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg. De laatste tijd vindt er veel consolidatie plaats in de goudsector.

Gold Fields denkt dat een fusie met AngloGold goed zou zijn, aangezien de ondernemingen allebei in Zuid-Afrika zijn gevestigd en veel gemeen hebben. Het gecombineerde concern heeft een marktwaarde van ongeveer 8 miljard dollar, met een jaarlijkse productiecapaciteit van bijna 6 miljoen troy ounce goud (31,1 gram). Er hebben overigens nog geen onderhandelingen plaatsgevonden over een samengaan, aldus de bron.

Vorige week werd nog bekend dat de Amerikaanse gouddelver Newmont Mining en het Canadese Goldcorp gaan fuseren in een deal ter waarde van 10 miljard dollar. Het nieuwe bedrijf Newmont Goldcorp wordt een geduchte concurrent van Barrick Gold, de grootste goudproducent ter wereld. Dat concern kwam vorig jaar voort uit een fusie van twee grote mijnbouwbedrijven.

Het bericht ‘Mogelijk fusie grote gouddelvers Zuid-Afrika’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

De toekomst van Bitcoin in 2019

Door redactie

Na een bevlogen jaar voor Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen heeft de Bitcoin het de afgelopen dagen moeilijk gehad. Met moeite bleef de koers boven de 3.700 dollar, terwijl altcoins als Ethereum en TRON wel in waarde stegen. De start van dit jaar is voor Bitcoin spannend met een koers die nog alle kanten op kan gaan. Wat zal dit jaar brengen voor de Bitcoin?

Als je dit jaar geld wilt verdienen met Bitcoins of andere crypto’s is het belangrijk om de komende weken de actuele Bitcoin koers op Satos.nl goed in de gaten te houden. Dit kunnen zomaar cruciale weken zijn. In het begin van de bitcoin in 2017 leek alles veelbelovend en werd de Bitcoin gezien als verdienmodel. Meer dan een half miljoen Nederlanders belegden in die tijd in crypto’s, aldus de Autoriteit Financiële Markten en onderzoeksburau Kantar TNS.

Hoogtepunt in 2017

Begin 2018 veranderde er veel. De Bitcoin crashte en ook ander cryptomunten hadden het zwaar te verduren. Op het hoogtepunt op 16 december 2017 had een Bitcoin een waarde van 19.200 dollar. Een jaar later was dit nog maar 3.200 dollar. De beurswaarde, dus de totale waarde van verhandelbare Bitcoins, heeft een daling doorgemaakt van 83 procent: van 325 miljard dollar naar 55 miljard dollar.

De Bitcoin heeft echter wel degelijk een toekomst dit jaar. Voor iedereen die de Bitcoin in de gaten houdt en een goed beeld wil krijgen wat de koers gaat doen, zijn de komende twee tot vier weken van groot belang. Het kan zijn dat het dieptepunt van december 2018 nooit meer terug gaat komen, maar de komende weken zullen dit uitwijzen.

Regulering blockchain toepassingen

Afgelopen december lieten de G20 in Argentinië weten dat zij openstaan voor de regulering van blockchain toepassingen, zoals de Bitcoin, waardoor deze naast de reguliere bank- en betalingssystemen komt te staan. Niet als vervanging, maar als aanvulling daarop. Dat kan een goed plan zijn, want hierdoor worden banken wat tegengehouden in het nemen van risico’s. Er bestaat dan een mondiaal alternatief op hun systeem. Hierdoor kan de Bitcoin indirect bijdragen aan de stabiliteit van het financiële stelsel.

Perceptie Bitcoin

Tenslotte lijkt de perceptie van wat Bitcoin is te veranderen. Eerst trok de Bitcoin vooral speculanten aan die uit waren op winst, maar nu zijn ook de lange termijn spaarders terug. Sommigen van hen zien de munt als digitaal goud. Maar uiteraard is het belangrijk dat de koersen wel gaan stabiliseren. Als dit gebeurt, kan het nog zo zijn dat de perceptie van Bitcoin ook bij het bredere publiek gaat veranderen.

Het bericht De toekomst van Bitcoin in 2019 verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kleine minnen op Europese beurzen

Door ANP

De Europese beurzen lieten dinsdag kleine minnen zien. De aandacht ging vooral uit naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de brexit. Op het Damrak stond TomTom in de schijnwerpers na de verkoop van een divisie. Optiekketen GrandVision won terrein na een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent lager op 507,32 punten. De MidKap bleef vrijwel vlak op 709,05 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,6 procent in.

TomTom daalde ruim 2 procent bij de middelgrote bedrijven. De navigatiedienstverlener verkoopt het onderdeel Telematics aan de Japanse bandenmaker Bridgestone voor 910 miljoen euro. De verkoopopbrengst wordt grotendeels aan de aandeelhouders teruggeven. In de markt werd gespeculeerd over een opbrengst van 700 miljoen tot meer dan 1 miljard euro.

GrandVision (plus 3,3 procent) zag de omzetgroei in het vierde kwartaal afnemen. Het moederconcern van optiekketens als EyeWish en Pearle had in Frankrijk last van de protesten van de gele hesjes. In heel 2018 werd een omzetgroei van 10,3 procent behaald, tegen 5,6 procent het jaar daarvoor.

Hekkensluiter bij de hoofdfondsen was staalmaker ArcelorMittal met een verlies van 2,2 procent. Tankopslagbedrijf Vopak en uitgeefconcern RELX gingen aan kop met winsten van 0,9 procent.

In Zürich zakte UBS 4 procent. De Zwitserse bank zag de nettowinst afgelopen jaar minder sterk stijgen dan verwacht. Voor het eerste kwartaal voorziet UBS tegenwind door de aanhoudende wereldwijde handelsspanningen en geopolitieke onrust.

EasyJet dikte ruim 7 procent aan in Londen. De budgetmaatschappij vervoerde afgelopen kwartaal meer passagiers en zag de omzet stijgen. Het bedrijf zegt goed voorbereid te zijn op de brexit. Zo zijn er al 130 vliegtuigen in Oostenrijk geregistreerd. In Amsterdam won Air France-KLM 3,7 procent dankzij positieve analistenrapporten over de luchtvaartcombinatie.

De euro stond op 1,1362 dollar, tegen 1,1369 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 53,15 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs en kostte 61,81 dollar per vat.

Het bericht Kleine minnen op Europese beurzen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Britse schepen P&O voortaan onder vlag Cyprus

Door ANP

Het Britse scheepvaartbedrijf P&O gaat al zijn in Groot-Brittannië geregistreerde schepen onder Cypriotische vlag laten varen. Het bedrijf heeft daartoe besloten omdat het aanspraak wil blijven maken op Europese belastingafspraken na de brexit.

Vorige maand had P&O al gezegd dat twee boten die een veerdienst onderhouden in het Kanaal in Cyprus zouden worden geregistreerd. Na een analyse is besloten dat dit ,,vanwege operationele en boekhoudkundige redenen” voor alle Britse schepen van het bedrijf gaat gelden.

P&O baat verschillende veerdiensten uit tussen de Britse eilanden en het vasteland van Europa, onder meer vanuit Rotterdam. Ook heeft het bedrijf vrachtschepen in zijn vloot.

Het bericht Britse schepen P&O voortaan onder vlag Cyprus verscheen eerst op Nieuws.nl.

Activist wil veranderingen bij eBay

Door ANP

De activistische aandeelhouder Elliott Management heeft het bestuur van de Amerikaanse internethandelaar eBay een brief geschreven. Daarin roept Elliott het bedrijf op om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn marktplaats.

Elliot, dat een belang van meer dan 4 procent heeft in eBay, komt daarvoor met een vijfstappenplan. Met de focus op de marktplaats en het afstoten van bijvoorbeeld ticketverkoper StubHub, kunnen er operationele verbeteringen plaatsvinden. Ook zou eBay substantieel kapitaal aan de aandeelhouders kunnen uitkeren.

Het aandeleninkoopprogramma van eBay moet daarnaast worden versneld, naar 5 miljard dollar dit jaar. Volgens Elliott zouden de veranderingen de waarde van het aandeel kunnen opvoeren naar 55 dollar tot 61 dollar. Het aandeel eBay is momenteel 31 dollar waard, maar ging in de Amerikaanse voorbeurshandel fors omhoog.

Het bericht Activist wil veranderingen bij eBay verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Automonteurs en accountmanagers erg gewild’

Door ANP

Werkgevers zitten te springen om automonteurs, docenten Nederlands, verpleegkundigen, loodgieters, koks en accountmanagers. Dit blijkt uit een door uitzendconcern Randstad opgestelde lijst van meeste schaarse beroepen in 2019.

De meest aangeboden vacature in het afgelopen jaar was die van accountmanager. Randstad telde hiervoor 15.550 vacatures in heel 2018. De vraag naar monteurs werktuigbouwkunde is daarnaast het sterkst toegenomen ten opzichte van 2017, met een plus van 111 procent.

De arbeidsmarkt verandert sterk door technologie en robotisering. Toch waarschuwt de uitzendreus dat mensen niet alleen maar oog moeten hebben voor allerlei nieuwe beroepen, competenties en vaardigheden. Bij veel al langer bestaande beroepen sluiten vraag een aanbod nog niet goed op elkaar aan.

,,We leiden minder mensen op voor bijvoorbeeld het vak van loodgieter of plaatwerker, terwijl de vraag groot is. Andere zorgenkindjes blijven het onderwijs en de zorg, waar de urgentie voor vakmensen heel groot is”, aldus Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Nederland. De verwachting is dat het totaal aantal vacatures dit jaar verder zal toenemen.

Het bericht ‘Automonteurs en accountmanagers erg gewild’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Samenwerking tussen Oban International en Smart Internet Media

Door redactie

OBAN International en Smart Internet Media gaan samenwerken en zo is met ingang van het nieuwe jaar meteen de eerste samenwerking een feit. Smart Internet Media is een van de grondleggers en marktleider van zoekmachine marketing en -optimalisatie in Nederland. Oban International is wereldwijde marktleider in internationale online marketing voor global brands waaronder diverse multinationals.

Klanten van Smart internet media willen internationaal groeien en de grens over. Smart Internet Media wil in staat zijn om deze groeistrategie van haar klanten verder in te vullen en klanten optimaal te bedienen en te ondersteunen in hun internationale ambities. De samenwerking met Oban International als wereldwijd opererende online marketing specialist is dus een logische vervolgstap, aldus Bas de Goeje, CEO van Smart Internet Media.

Wereldwijde netwerk

Oban International zal met zijn wereldwijde netwerk, bestaande uit meer dan 450 digital marketing experts die 50 talen bedienen, de online marketing diensten voor de internationaal georiënteerde klanten van Smart Internet Media verder uit gaan bouwen.

Ook Oban International, dat reeds mondiale koplopers als BBC World Service en Ted Baker tot haar portfolio mag rekenen, ziet de behoefte vanuit klanten om de positie binnen de markt in de BeNeLux verder uit te bouwen en daarna verder Europa in te gaan, aldus Sarah Jennings, CEO van Oban International. Logisch dus om de samenwerking met Smart Internet Media aan te gaan als gespecialiseerd online marketing bureau voor Oban International in Nederland; een klein land met economisch enorme waarde en naast de UK, ook wel dé poort naar Europa genoemd.

Natuurlijke partner

Met haar kantoor in de media stad Hilversum, op een steenworp afstand van Amsterdam, is Smart Internet Media -met 30 medewerkers en de mindset om grote spelers die de Europese markt op willen zo goed mogelijk van dienst te zijn-, een natuurlijke partner.

Smart Internet Media biedt met haar Smart Internet Media Analyser -een inhouse ontwikkelde big-data marketing analyse tool-, strategische analyse en waardevolle insights. Zo is Smart Internet Media in staat om Oban International een unieke dienstverlening te bieden; een gouden combinatie van having smart data and doing smart things with it!

Mooie kansen

Dr. Alexander van Aken, Team Lead SEO bij Smart Internet Media, is goed bekend met het netwerk van Oban International en ziet vooral mooie kansen voor beide partijen.
Smart Internet Media’s CEO Bas de Goeje is erg verheugd om met Oban International te gaan samenwerken, hij ziet de samenwerking als logisch antwoord op de groeiambitie van beide partijen en hun klanten.

Sarah Jennings sluit zich daar bij aan en is blij een partner te hebben gevonden in Nederland, om mee samen te werken en de wereldwijde groei te kunnen realiseren die klanten willen en nodig hebben; een win-win situatie voor alle betrokken partijen.

Het bericht Samenwerking tussen Oban International en Smart Internet Media verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Nieuwe reorganisatie bij Britse super Tesco’

Door ANP

De Britse supermarktketen Tesco staat op het punt om honderden banen te schrappen, onder meer op het niveau van de winkelmanagers. Dat schrijft de Britse krant Evening Standard.

Het zou gaan om weer een nieuwe baneningreep door topman Dave Lewis. Sinds 2014 heeft hij al meer dan 10.000 banen bij Tesco geschrapt. Lewis staat bekend als een man van draconische maatregelen. Jaren geleden snoeide hij ook al keihard bij het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern Unilever, wat hem de bijnaam ‘Drastic Dave’ opleverde.

Een woordvoerder van Tesco wilde het bericht tegenover de krant niet bevestigen. ,,We zijn altijd op zoek naar manieren om ons bedrijf eenvoudiger en efficiënter te runnen. Wanneer we veranderingen aanbrengen in ons bedrijf, zijn collega’s altijd de eersten die het weten”, aldus de zegsman.

Het bericht ‘Nieuwe reorganisatie bij Britse super Tesco’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Beleggersclub tegen bedenktijd van 250 dagen

Door ANP

Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen hebben nu al voldoende mogelijkheden om zichzelf te beschermen tegen een vijandige overname of ongewenst aandeelhoudersactivisme. Dat zegt belangenvereniging van institutionele beleggers Eumedion. De organisatie noemt de in politiek Den Haag beoogde invoering van een aanvullende wettelijke bedenktijd daarom ,,onnodig” en ,,disproportioneel”. Ook zou de stap op gespannen voet staan met Europees recht.

Eumedion reageert op een voorstel voor de invoering van een bedenktijd van maximaal 250 dagen voor ondernemingen die te maken hebben met een vijandig overnamebod of met een aandeelhoudersvoorstel om een bestuurder of commissaris te ontslaan. Ondernemersorganisatie VNO-NCW sprak eerder juist haar steun uit voor het plan.

Het idee achter de regeling is dat de leiding van bedrijven dan langer de tijd krijgt om bijvoorbeeld de argumenten voor en tegen een overname te staven. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft het voorstel in december in consultatie gegeven, zodat belanghebbende partijen erop kunnen reageren.

Het bericht Beleggersclub tegen bedenktijd van 250 dagen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Groei groothandel zakt in dit jaar

Door ANP

De Nederlandse groothandelssector neemt naar verwachting dit jaar wat gas terug. Volgens het economisch bureau van ING ondervindt de sector onder meer hinder van de wereldwijde handelsspanningen.

De groothandel was de afgelopen jaren nog de sterkst groeiende sector. Voor dit jaar rekent de bank op een plus van 2,5 procent, tegen ruim 4 procent groei in 2018. De hogere handelsbarrières die landen als China en de Verenigde Staten opwerpen zorgen voor een dip in de wereldhandel, wat zijn weerslag heeft op groothandels. Ook is de vraag naar producten bij consumenten niet meer zo hoog als een tijdje terug als gevolg van afzwakkende economische groei.

ING wijst er ook op dat het verdienmodel van groothandels onder druk komt te staan door ontwikkelingen als de digitalisering en de opkomst van webwinkels. De macht in de keten verschuift naar fabrikanten en retailers en nieuwe concurrenten dienen zich aan, aldus de kenners.

De grondstoffenhandel krijgt binnen de sector waarschijnlijk te maken met de sterkste groeiterugval, van 15 procent vorig jaar naar minder dan 2 procent in 2019. Dit komt door de lagere olieprijs en de gestage volumedaling vanwege de overgang naar hernieuwbare energie.

Het bericht Groei groothandel zakt in dit jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Voorman VNO-NCW: Klaver is gevaarlijk bezig

Door ANP

Jesse Klaver is ,,levensgevaarlijk bezig” met zijn wetsvoorstel voor een nationale CO2-belasting. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW gezegd bij NPO Radio 1-programma 1op1. Volgens De Boer verspreidt de GroenLinks-voorman ,,fake news” en is hij ,,straks verantwoordelijk voor 50.000 klimaatwerklozen”.

De Boer zei dat de industrie weliswaar voor een kwart van de uitstoot van CO2 verantwoordelijk is, maar straks ook een derde van de CO2-reductie voor haar rekening neemt en daarvoor een zesde van de subsidies krijgt. ,,Als je de kosten verhoogt voor producten uit de Nederlandse industrie, gaan klanten naar het buitenland”, aldus De Boer. Volgens hem wordt daar minder schoon geproduceerd waardoor er per saldo meer CO2 uitgestoten wordt.

De enige manier om CO2-uitstoot een prijs te geven is in Europees verband, benadrukt De Boer. Daar kan volgens hem dan het al bestaande systeem van uitstootrechten voor gebruikt worden, iets wat eerder ook topman Feike Sijbesma van speciaalchemiebedrijf DSM heeft geopperd.

Klaver is niet onder de indruk van de aantijgingen van De Boer. ,,Als de lobbyist van het grote bedrijfsleven deze taal gebruikt om ons aan te vallen, dan weet je dat we goed bezig zijn.”

Het bericht Voorman VNO-NCW: Klaver is gevaarlijk bezig verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌