[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 15 November 2018Alle Nieuwskoppen

Toezichthouder onderzoekt boycot van Apple Pay onder Zwitserse banken

Door ANP

De Zwitserse mededingingswaakhond onderzoekt of financiële instellingen in het land op betalingsdiensten als Apple Pay en Samsung Pay geboycot hebben. De banken Credit Suisse, UBS Switzerland, PostFinance, Swisscard en Aduno Holding worden onderzocht.

NN en SBM in trek op Damrak

Door ANP

De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Alle ogen zijn gericht op de ontwikkelingen rond de brexit-deal. Op het Damrak werden de kwartaalberichten van NN Group en SBM Offshore goed ontvangen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 528,36 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 728,97 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent. Londen klom 0,6 procent. Brussel en het Verenigd Koninkrijk hebben een principeakkoord bereikt over van het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Het Britse parlement, de lidstaten en het Europees Parlement moeten het brexitakkoord nog goedkeuren.

NN Group (plus 2,7 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De verzekeraar wist zijn resultaat in het derde kwartaal te verbeteren. Olie- en gasconcern Shell (min 0,8 procent) noteerde ex-dividend.

In de MidKap profiteerde luchtvaartcombinatie Air France-KLM van een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux en klom 3 procent. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore, die zijn winstprognose voor dit jaar iets opvoerde, steeg 1,7 procent.

Bij de kleinere bedrijven kelderde VolkerWessels ruim 7 procent. De bouwer nam in het derde kwartaal een voorziening van nog eens 5,5 miljoen euro op het sluisproject in IJmuiden en zag de nettowinst in de eerste negen maanden dalen.

In Parijs dikte Bouygues 3,9 procent aan dankzij beter dan verwachte resultaten van het Franse conglomeraat. De Belgische bank KBC, die afgelopen kwartaal meer winst boekte, steeg 1,3 procent in Brussel. Henkel, het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt, won 1,4 procent in Frankfurt na een handelsbericht.

De Britse fabrikant van luxe auto’s Aston Martin Lagonda, die in oktober naar de beurs ging, zakte 1,4 procent in Londen na een handelsbericht. Chipbedrijf AMS, een toeleverancier van iPhone-maker Apple, verloor 6,6 procent na een omzetwaarschuwing.

De euro was 1,1344 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 56,36 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer en werd verhandeld voor 66,50 dollar per vat.

Het bericht NN en SBM in trek op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Zwitserse banken hielden Apple buiten de deur

Door ANP

De mededingingswaakhond in Zwitserland onderzoekt of financiële instellingen in het land op ongeoorloofde wijze betalingsverwerkers buiten de deur hebben gehouden. Het gaat om Credit Suisse, UBS Switzerland, PostFinance, Swisscard en Aduno Holding.

De banken zouden onderling hebben afgesproken om het Zwitserse bedrijf voor mobiele betalingen Twint voorrang te geven. Diensten als Apple Pay en Samsung Pay konden niet worden gekoppeld aan de creditcards die door de banken zijn uitgegeven.

Bij de instellingen hebben doorzoekingen plaatsgevonden.

Het bericht Zwitserse banken hielden Apple buiten de deur verscheen eerst op Nieuws.nl.

Wall Street doet weer stap terug

Door ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag weer met verliezen gesloten. Dit gebeurde onder aanvoering van tech- en financiële fondsen. Beleggers verwerkten verder weinig verrassende cijfers over de Amerikaanse inflatie en de perikelen rond de brexit. Ook zijn er zorgen over de impact van de bosbranden die in Californië woeden en dan vooral over wie er voor de schade zal opdraaien.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 25.080,50 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2701,58 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,9 procent in de min op 7136,40 punten. De graadmeters kregen een kleine impuls door de aankondiging van de Britse premier Theresa May die zei steun te hebben van haar kabinet voor het brexit-principeakkoord.

Verschillende nutsbedrijven gingen in de uitverkoop. Met name elektriciteitsbedrijf PG&E was de gebeten hond met een koersval van 22 procent. Het bedrijf vreest ,,aanzienlijke verplichtingen” als inderdaad blijkt dat zijn apparatuur de oorzaak is geweest van de bosbranden.

Techbedrijf Apple zag wederom 2,8 procent van zijn beurswaarde verdampen. De zorgen over mindere verkoopvooruitzichten van de nieuwe iPhones houdt beleggers al dagen bezig.

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, speelde 3,4 procent kwijt. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart vorig jaar. Snap zou valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde.

Macy’s krikte in de afgelopen periode zijn vergelijkbare omzet verder op, met een hogere winst. Daarnaast was het winkelbedrijf positiever over de omzet voor het hele boekjaar. Het aandeel werd evenwel 7,2 procent lager gezet.

De euro was 1,1318 dollar waard, tegen 1,1314 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen veerden op na berichten dat oliekartel OPEC overweegt om de olieproductie weer te verlagen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 56,14 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 66,07 dollar.

Het bericht Wall Street doet weer stap terug verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Stabiele voedselprijs onder druk’

Door ANP

De stabiliteit van de voedselprijzen staat onder druk. Dat schrijven kenners van Rabobank in een sectorrapport over vlees, vis en vijftien agrarische grondstoffen als graan en soja. Ze wijzen onder meer op de impact van de Amerikaanse handelsoorlog met China, ziekten en extreem weer die volgend jaar een zware wissel kunnen trekken op het prijsevenwicht.

Qua handelsspanningen zullen volgens Rabobank sojaboeren het hardst worden geraakt. Zeker als China besluit minder sojabonen te importeren. Verder merken ook veebedrijven de impact. Dit door mogelijk hogere prijzen voor voer. Ook kunnen ziekten als de Afrikaanse varkenspest en de vogelgriep handelsstromen in de war schoppen, terwijl ook de impact van weersverandering zich laat raden.

Rabobank wijst er op dat de prijzen voor voedsel al lange tijd relatief stabiel zijn en dat de genoemde risico’s mogelijk niet allemaal doorzetten. Wel moeten er volgens de bank voorzorgsmaatregelen getroffen worden voor een in potentie ,,moeilijk en zorgwekkend 2019”.

Het bericht ‘Stabiele voedselprijs onder druk’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Forse daling Europese autoverkopen

Door ANP

De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie lag vorige maand fors lager dan een jaar eerder. Volgens de Europese branchevereniging ACEA komt dat door de veranderde regels. In september werden er om die reden ook al flink minder wagens aan de man gebracht.

De terugval heeft te maken met de sinds 1 september verplichte nieuwe emissietesten (WLTP). In augustus wilden veel dealers en importeurs nog gauw auto’s registreren onder het oude regime. Daardoor lag het maandcijfer toen juist aanzienlijk hoger dan een jaar terug.

In totaal zijn er in oktober iets minder dan 1 miljoen auto’s op kenteken gezet binnen de EU. Dat is ruim 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De autoverkopen daalden in vrijwel alle lidstaten. Over de eerste tien maanden van dit jaar is er overigens nog wel sprake van hogere verkoopcijfers. In die periode werden er in de EU ruim 13 miljoen auto’s op kenteken gezet. Dat is een kleine 2 procent meer dan vorig jaar van januari tot en met oktober aan auto’s is verkocht.

Het bericht Forse daling Europese autoverkopen verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜EU minder toegankelijk voor Britse banken’

Door ANP

Britse banken krijgen naar verluidt minder makkelijk toegang tot de Europese Unie. Dat staat volgens ingewijden in de ontwerp-brexitdeal die woensdag door het Britse kabinet werd goedgekeurd. Alom werd al wel rekening gehouden met hogere drempels.

In de voorwaarden van de overeenkomst zou zijn opgenomen dat autoriteiten in Brussel de bevoegdheid krijgen om de toegang van Britse financiële instellingen tot de Europese markt te blokkeren. Dit gebeurt op het moment dat sprake is van een ongelijk speelveld.

Volgens kenners kan een dergelijke regeling een behoorlijke impact hebben op de Britse financiële instellingen.

Het is overigens nog niet duidelijk of May uiteindelijk kan rekenen op voldoende parlementaire steun voor het akkoord. Britse media berichten dat ontevreden ‘brexiteers’ binnen de partij een interne opstand tegen haar leiderschap overwegen.

Het bericht ‘EU minder toegankelijk voor Britse banken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Jeansmaker Levi Strauss wil naar de beurs’

Door ANP

De bekende jeansmaker Levi Strauss wil naar verluidt de sprong naar de beurs wagen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De beursgang moet het bedrijf in eerste instantie 600 miljoen tot 800 miljoen dollar opleveren.

De beursgang moet in het voorjaar van 2019 een feit zijn en zal aan Levi Strauss in zijn geheel een prijskaartje hangen van 5 miljard dollar, aldus de berichten. Het bedrijf wilde niet op de geruchten reageren.

Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat de jeansmaker naar de beurs gaat. Dit deed het bedrijf in 1971 ook al eens. De Amerikaanse banken Goldman Sachs en JPMorgan zullen volgens de berichten de aanstaande beursgang begeleiden.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1853. De Duitse immigrant Levi Strauss verhuisde ten tijde van de goudkoorts naar Californië. Daar opende hij een buitenpost voor droge goederen. Twintig jaar later bundelde hij zijn krachten met kleermaker Jacob Davis. Ze hadden het idee opgevat om broeken langer meer te laten gaan door gebruik te maken van klinknagels. Ze verkregen het patent en dit leidde uiteindelijk tot het eerste paar jeans.

Het bedrijf is momenteel in handen van de nazaten van Strauss. De Japanse tak van Levi Strauss is wel beursgenoteerd. Het Amerikaanse bedrijf handelt wel in obligaties en rapporteert om die reden aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De beursgang van 1971, waarmee het bedrijf 50 miljoen dollar ophaalde, was destijds een van de grootste ooit. In 1984 verdween het bedrijf weer van de beurs.

Het afgelopen kwartaal was Levi Strauss goed voor een omzet van 1,4 miljard dollar en een winst van 130 miljoen dollar. Het lukte het bedrijf de voorbije twee jaar om de schuldenlast te halveren. De producten van het bedrijf worden in 110 landen wereldwijd in ongeveer 50.000 winkels verkocht. Levi Strauss exploiteert zelf circa 2900 winkels

Het bericht ‘Jeansmaker Levi Strauss wil naar de beurs’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Pon voert belang in fietsproducent Accell op

Door ANP

Handelshuis Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell verder vergroot. Het bedrijf kocht woensdag op de beurs 913.179 aandelen voor gemiddeld 19 euro per stuk. Daarmee heeft het bedrijf achter onder meer fietsenmerk Gazelle al 11,6 procent van Accell in handen. Pon mikt op een belang van maximaal 20 procent.

Pon poogde eerder vergeefs de maker van onder meer Batavus en Koga-fietsen in zijn geheel in te lijven. Het handelshuis heeft nu de intentie uitgesproken om voor de langere termijn aandeelhouder te worden van Accell. De leiding van Accell heeft inmiddels aangegeven te willen praten met Pon.

Het bericht Pon voert belang in fietsproducent Accell op verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bitcoin naar laagste punt in ruim een jaar

Door ANP

Cryptomunt bitcoin is een etmaal naar het laagste punt in ruim een jaar gedaald. Volgens handelsplatform Coinmarketcap was de munt woensdagavond 5788 dollar waard, bijna 10 procent minder ten opzichte van dinsdagavond.

Handelaren en analisten tasten in het duister over de oorzaak van de plotselinge prijsdaling. Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin verloren stevig aan waarde.

Bitcoin koerst al een tijdje onder de grens van de 6000 dollar. Eind vorig jaar was de munt nog bijna 20.000 dollar waard.

Het bericht Bitcoin naar laagste punt in ruim een jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

Adyen onderuit op rood Damrak

Door ANP

Betalingsbedrijf Adyen was woensdag een opvallende daler op een rood Damrak. Elders in Europa gingen graadmeters ook omlaag. Onder meer zorgen over de ontwikkelingen rondom de brexit en de Italiaanse begrotingsplannen drukten het sentiment.

De AEX-index in Amsterdam sloot de sessie 0,5 procent lager op 527,14 punten. De MidKap daalde, mede door de stevige koersval van Adyen, 1 procent tot 724,61 punten. Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,7 procent. De hoofdindex in Milaan eindigde met een min van 0,7 procent.

Verzekeraars NN en Aegon stonden met verliezen van respectievelijk 2,1 en 1,6 procent bij de sterkste dalers in AEX. Verfreus AkzoNobel was de koploper met een winst van 1,6 procent.

Adyen verloor bij de middelgrote fondsen dik 9 procent van zijn beurswaarde. Volgens analisten van Bryan Garnier zijn beleggers verrast door het besluit van indexsamensteller MSCI om het betaalbedrijf niet op te nemen in zijn toonaangevende indices. Daar werd wel op gerekend. Fugro was de koploper in de MidKap na een strategie-update. Het aandeel van de bodemonderzoeker won 4,7 procent.

Autobedrijf Stern Groep verloor bij de kleinere fondsen 1,7 procent. Het garage- en leasebedrijf heeft last van de strengere regels voor uitstoot van auto’s in Europa. De omzet blijft daardoor achter bij de eigen verwachtingen. Ook moeten hogere kosten worden gemaakt.

In Frankfurt stegen de Duitse automakers BMW en Daimler 1 en 0,8 procent nadat de Amerikaanse regering had laten weten af te zien van importtarieven op nieuwe auto’s. Farmaceut Merck klom 4,8 procent na een verhoging van de omzetverwachting.

De resultaten van het Duitse energieconcern RWE (plus 0,8 procent) werden ook goed ontvangen. In Parijs vielen de kwartaalcijfers van telecomconcern Iliad (plus 10 procent) in de smaak bij beleggers.

De euro was bij het slot 1,1314 dollar waard, tegen 1,1285 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na berichten dat oliekartel OPEC overweegt om de olieproductie weer te verlagen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 56,79 dollar. Brentolie werd 2,1 procent duurder op 66,86 dollar.

Het bericht Adyen onderuit op rood Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nikkei lager onder aanvoering banken

Door ANP

De Japanse aandelenbeurs is donderdag lager geëindigd. Vooral de Japanse banken werden van de hand gedaan na enkele tegenvallende resultaten van verscheidene grote banken en de koersverliezen in de Amerikaanse financiële sector. Elders in het Verre Oosten lieten de meeste beurzen winsten zien, waarbij de stemming enigszins werd gesteund door de principeovereenkomst in Europa over de brexit.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,2 procent in de min op 21.803,62 punten. De banken Sumitomo Mitsui Financial Group en Mizuho Financial Group verloren respectievelijk 3,1 procent en 1,7 procent na publicatie van de resultaten. Beleggers waren vooral teleurgesteld dat beide banken de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar onveranderd lieten, terwijl was gehoopt op een verhoging. Telecomconcern Softbank en robotmaker Fanuc, twee zwaargewichten in de index, zakten 2,7 procent en 1,9 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,9 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 0,8 procent. Het Chinese internetbedrijf Tencent dikte 4 procent aan dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een nipte winst van 0,1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.

Het bericht Nikkei lager onder aanvoering banken verscheen eerst op Nieuws.nl.

Werkloosheid stabiel op 3,7 procent

Door ANP

De daling van de werkloosheid is in oktober gestabiliseerd. In de tiende maand van het jaar waren er 337.000 werklozen, oftewel 3,7 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder lag het werkloosheidspercentage op hetzelfde niveau, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De werkloosheid ligt nog steeds hoger dan het laagste punt voor het begin van de crisis in de tweede helft van 2008. Toen was het werkloosheidspercentage namelijk 3,6. In augustus lag het werkloosheidspercentage overigens op 3,9 procent.

Vorige maand hadden ruim 8,8 miljoen mensen betaald werk. Ruim 4,1 miljoen mensen hadden om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Onder hen dus de 337.000 mensen die aangaven recent naar werk te hebben gezocht en daarvoor ook direct beschikbaar te zijn.

De rest van deze groep niet-werkenden, bijna 3,8 miljoen, bestond uit mensen die niet recent hebben gezocht of bijvoorbeeld niet direct voor werk beschikbaar waren. Hun aantal is de laatste drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand afgenomen, zo meldt het CBS. Uitkeringsinstantie UWV registreerde eind september 269.000 lopende ww-uitkeringen.

Het bericht Werkloosheid stabiel op 3,7 procent verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ondernemers kijken positief naar volgend jaar

Door ANP

Veel ondernemers zijn optimistisch over volgend jaar. Ze verwachten in 2019 een hogere omzet in de boeken te zetten. Daarnaast zijn ze positief over de werkgelegenheid en investeringen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met de Kamer van Koophandel en een aantal brancheorganisaties.

Per saldo denkt 30 procent van de ondernemers meer omzet te draaien dan in 2018. Daarnaast verwacht per saldo 17 procent van de bedrijven volgend jaar extra personeel aan te nemen.

Dat laatste blijkt voor veel bedrijven overigens een moeilijke opgave te zijn. Personeelstekorten belemmerden in het vierde kwartaal meer dan een kwart van de ondernemingen bij hun werkzaamheden. Vooral transportbedrijven en zakelijk dienstverleners hadden moeite bij het vinden van geschikte werknemers.

Alles bij elkaar genomen kwam het ondernemersvertrouwen aan het begin van het vierde kwartaal uit op 13,4, een kleine daling ten opzichte van voorgaande drie maanden. Ieder cijfer boven de nul wijst op optimisme, daaronder op negatieve verwachtingen. De stemming is sinds 2014 onafgebroken positief.

Het bericht Ondernemers kijken positief naar volgend jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.

HEMA haalt bezem door directie

Door ANP

Marcel Boekhoorn, de nieuwe eigenaar van de HEMA, haalt de bezem door de directie van de winkelketen. Voor vier van de acht huidige leden is op termijn geen plaats. Volgens HEMA, die zelf spreekt van een vereenvoudiging van de structuur, is aanpassing noodzakelijk om slagvaardiger te kunnen opereren.

Binnen negen maanden zullen de vier directieleden HEMA verlaten. Het gaat om marketingdirecteur Adriana Hoppebrouwer, Tico Schneider die directeur is van HEMA Nederland, logistiek verantwoordelijke Adrian Porteous en Marielle de Macker die leiding geeft aan de afdeling personeelszaken. De laatste twee hadden volgens HEMA al aangegeven zich voor één contractperiode aan HEMA te willen verbinden.

Volgens HEMA kunnen de taken van de vier vertrekkende directieleden door het hogere management worden opgepakt. De directie van HEMA zal halverwege 2019 nog bestaan uit topman Tjeerd Jegen, financieel directeur Ivo Vliegen, directeur internationaal Richard Flint en inkoopdirecteur Trevor Perren.

Boekhoorn maakte vorige maand bekend met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments de warenhuisketen over te nemen van Lion Capital. De Britse investeerder was al langer op zoek naar een koper. Een overnamebedrag werd destijds niet bekendgemaakt.

HEMA kampt al tijden met magere resultaten. De afgelopen twee kwartalen werd verlies geleden en in de zomer werd zelfs een zeldzame omzetdaling genoteerd, al kwam dat volgens het bedrijf door de zomerhitte. HEMA zei eerder dat de eerste prioriteit is om het concern ,,verder financieel gezond” te maken.

Het bericht HEMA haalt bezem door directie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ondernemers kijken ondanks personeelstekorten positief naar 2019

Door ANP

Veel ondernemers zijn optimistisch over volgend jaar. Ze verwachten in 2019 een hogere omzet in de boeken te zetten. Daarnaast zijn ze positief over de werkgelegenheid en investeringen.

Gisteren β€” 14 November 2018Alle Nieuwskoppen

Wall Street doet weer stap terug

Door ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag weer met verliezen gesloten. Dit gebeurde onder aanvoering van tech- en financiële fondsen. Beleggers verwerkten verder weinig verrassende cijfers over de Amerikaanse inflatie en de perikelen rond de brexit. Ook zijn er zorgen over de impact van de bosbranden die in Californië woeden en dan vooral over wie er voor de schade zal opdraaien.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 25.080,50 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2701,58 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,9 procent in de min op 7136,40 punten. De graadmeters kregen een kleine impuls door de aankondiging van de Britse premier Theresa May die zei steun te hebben van haar kabinet voor het brexit-principeakkoord.

Verschillende nutsbedrijven gingen in de uitverkoop. Met name elektriciteitsbedrijf PG&E was de gebeten hond met een koersval van 22 procent. Het bedrijf vreest ,,aanzienlijke verplichtingen” als inderdaad blijkt dat zijn apparatuur de oorzaak is geweest van de bosbranden.

Techbedrijf Apple zag wederom 2,8 procent van zijn beurswaarde verdampen. De zorgen over mindere verkoopvooruitzichten van de nieuwe iPhones houdt beleggers al dagen bezig.

Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, speelde 3,4 procent kwijt. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart vorig jaar. Snap zou valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde.

Macy’s krikte in de afgelopen periode zijn vergelijkbare omzet verder op, met een hogere winst. Daarnaast was het winkelbedrijf positiever over de omzet voor het hele boekjaar. Het aandeel werd evenwel 7,2 procent lager gezet.

De euro was 1,1318 dollar waard, tegen 1,1314 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De olieprijzen veerden op na berichten dat oliekartel OPEC overweegt om de olieproductie weer te verlagen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 56,14 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 66,07 dollar.

Het bericht Wall Street doet weer stap terug verscheen eerst op Nieuws.nl.

Winsten bij opening Wall Street

Door ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten geopend. Beleggers reageerden onder meer op weinig verrassende cijfers over de Amerikaanse inflatie. Die spelen doorgaans een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve. Ook werden ontwikkelingen in Europa rond de brexit en de Italiaanse begrotingsperikelen in de gaten gehouden.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,8 procent hoger op 25.475 punten. De brede S&P 500 won ook 0,8 procent, tot 2744, punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 7264 punten.

Bij de bedrijven was Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, een opvallende daler met een min van 3,6 procent. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap vanwege beschuldigingen rond misleiding van beleggers bij de beursgang in maart vorig jaar. Snap zou valse verklaringen hebben afgelegd over hoe de concurrentie van foto-app Instagram de groei van Snapchat ondermijnde.

Macy’s krikte in de afgelopen periode zijn vergelijkbare omzet verder op, met een hogere winst. Daarnaast was het winkelbedrijf positiever over de omzet voor het hele boekjaar. Het aandeel won 0,6 procent.

Het bericht Winsten bij opening Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.

Duurste winkelstraat ligt in Hongkong

Door ANP

Causeway Bay in Hongkong is wat huur betreft Upper 5th Avenue in New York gepasseerd als duurste winkelstraat of -plek ter wereld. Op de jaarlijkse ranglijst van vastgoedspecialist Cushman & Wakefield staat de Amsterdamse Kalverstraat op de zestiende plaats.

Winkeliers die in zo’n straat willen zitten, moeten diep in de buidel tasten. In het winkelgebied in Hongkong bedraagt de jaarlijkse huur per vierkante meter omgerekend meer dan 24.600 euro. Aan Upper 5th Avenue, waar de huur in euro’s dit jaar beduidend lager ligt dan vorig jaar, moet ruim 20.700 euro afgetikt worden.

In Nederland is de Kalverstraat al jaren de duurste straat. De huur is er met 2900 euro wel een stuk lager dan in Hongkong of New York. Andere dure Nederlandse straten die in het onderzoek zijn meegenomen zijn onder meer de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, de Grote Staat in Maastricht, de Lange Elisabethstraat in Utrecht en de Lijnbaan in Rotterdam.

In Europa spant New Bond Street in Londen de kroon. Daar bedraagt de huur ruim 16.000 euro per vierkante meter per jaar, oftewel een paar duizend euro meer dan aan de Parijse Champs-Élysées of Via Montenapoleone in Milaan wordt gevraagd.

Het bericht Duurste winkelstraat ligt in Hongkong verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜EU minder toegankelijk voor Britse banken’

Door ANP

Britse banken krijgen naar verluidt minder makkelijk toegang tot de Europese Unie. Dat staat volgens ingewijden in de ontwerp-brexitdeal die woensdag door het Britse kabinet werd goedgekeurd. Alom werd al wel rekening gehouden met hogere drempels.

In de voorwaarden van de overeenkomst zou zijn opgenomen dat autoriteiten in Brussel de bevoegdheid krijgen om de toegang van Britse financiële instellingen tot de Europese markt te blokkeren. Dit gebeurt op het moment dat sprake is van een ongelijk speelveld.

Volgens kenners kan een dergelijke regeling een behoorlijke impact hebben op de Britse financiële instellingen.

Het is overigens nog niet duidelijk of May uiteindelijk kan rekenen op voldoende parlementaire steun voor het akkoord. Britse media berichten dat ontevreden ‘brexiteers’ binnen de partij een interne opstand tegen haar leiderschap overwegen.

Het bericht ‘EU minder toegankelijk voor Britse banken’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌