[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 22 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

Steunbetuigingen voor moedige, gewonde agent

Door Anne Kersten

Via facebook komen vele steunbetuigingen binnen voor de agent die donderdagavond gewond raakte bij een woningbrand. Hij was op de melding afgekomen en wilde bewoners redden in de flat aan de Marshalllaan. In een poging zichzelf in veiligheid te brengen, brak hij beide hielbenen. 

Bijeenkomst VMBO Maastricht rumoerig na ongeldig verklaren examens

Door ANP/NU.nl

De bijeenkomst met ouders en leerlingen van de VMBO Maastricht is vrijdagavond rumoerig verlopen. Verschillende ouders verlieten boos en teleurgesteld de besloten bijeenkomst, die in congrescentrum MECC in Maastricht werd gehouden.

Poging tot brandstichting met waxinelichtje mislukt

Door metronieuws

Een opmerkelijke poging tot brandstichting in Groet, Noord-Holland. Donderdagmorgen probeerde een 56-jarige vrouw een auto in brand te steken met een waxinelichtje. Hoewel de auto later wel in brand vloog, lijkt het niet door het waxinelichtje te komen. 

Gemoederen lopen hoog op tijdens bijeenkomst vmbo

Door Anne Kersten

De directie meldt dat de leerlingen van VMBO Maastricht geen examen hadden mogen doen. Ouders willen vragen stellen, maar worden afgekapt. Daarna stijgt er een luid gejoel op uit de zaal. 

Burgemeester Van Aartsen noemt aanval op gebouw Panorama 'gerichte actie'

Door ANP/NU.nl

Waarnemend burgemeester van Amsterdam Jozias van Aartsen denkt dat de beschieting van het bedrijfspand waar onder andere het tijdschrift Panorama gevestigd is, een gerichte actie betreft. Het gebouw in Amsterdam-West werd donderdagavond onder vuur genomen met een raketwerper. 

Rechtszaak MH17 wordt gehouden op Schiphol

De rechtszaak over de vliegramp met MH17 wordt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gehouden.

Jeroen Nieuwenhuize is 'uitgeteld' na 12 jaar top 40

Door Dagblad Metro en ANP

Het is een roerige week in radioland. Woensdag werd bekend dat Domien Verschuuren stopt met de ochtendshow van 3FM, vrijdag werd duidelijk dat Jeroen Nieuwenhuize afscheid neemt van zijn Top 40 op radio 538. 

'Hoe kan zoiets gebeuren' ongeloof na examendrama

Door Anne Kersten

Ongeloof en woede heersen in huishouden Haan in Maastricht. Romy (16) was net haar ov-chipkaart aan het koppelen, toen de telefoon ging. Het was de directrice van VMBO Maastricht, Romy's eindexamens zijn ongeldig verklaard. 

Nieuwe controles op schijnzelfstandigheid

Door Dagblad Metro en ANP

De Belastingdienst gaat dit jaar nog bij tientallen opdrachtgevers controleren of er sprake is van schijnzelfstandigheid, dat hebben minister Wouter Koolmees en Staatssecretaris Menno Snel laten weten. 

Rechtzaak MH17 in rechtbank Schiphol

Door Dagblad Metro en ANP

Hoewel het nog meerdere jaren kan duren voor de zaak MH17 voor de rechter komt, is al wel besloten dat hij in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol zal worden gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak. 

Alle 354 eindexamens op twee scholen VMBO Maastricht ongeldig verklaard

Door NU.nl/ANP

De eindexamens van alle 354 leerlingen van de middelbare scholen Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College van VMBO Maastricht zijn ongeldig verklaard. 

354 eindexamens vmbo'ers Maastricht ongeldig

Door metronieuws

De eindexamens van alle vmbo-leerlingen van het VMBO Maastricht zijn afgekeurd. De leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College moeten hun examen waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig overdoen. Minister Arie Slob (Voorgezet Onderwijs) schrijft dat beide scholen ,,ernstige'' fouten hebben gemaakt.

Verdachte dodelijke aanrijding Pinkpop zit niet meer vast

Door NU.nl/ANP

De 34-jarige man uit Heerlen die wordt verdacht van de aanrijding van maandag in Landgraaf is vrijdag vrijgelaten. Bij de aanrijding na Pinkpop viel één dode en raakten drie mensen zwaargewond.

Alle eindexamens vmbo's Maastricht ongeldig

Door Dagblad Metro en ANP

De eindexamens van alle Maastrichtse vmbo-leerlingen zijn afgekeurd. Minister Arie Slob (Voorgezet Onderwijs) schrijft dat beide scholen ,,ernstige'' fouten hebben gemaakt. De leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College moeten hun examen waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig overdoen. 

Sluiting gevangenissen door dalende criminaliteit

Door Dagblad Metro en ANP

Vier gevangenissen sluiten binnenkort hun deuren. Dat komt volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid door een daling in de geregistreerde criminaliteit.

Helft minder WK-kijkers door ontbreken Oranje

Het niet kwalificeren van het Nederlands Elftal voor het WK-voetbal in Rusland zorgt voor een flinke daling van het aantal televisiekijkers.

Ruzie na opzetten tent leidt tot steekpartij

Door metronieuws

De ultieme relatietest: het samen in elkaar zetten van een kast of het opzetten van een tent. Bij een ouder echtpaar ging dat vrijdag niet heel soepel, zo meldt RTV Utrecht. Op de camping in Lopikerkapel ontstond een steekpartij, waarbij zowel de man als de vrouw gewond raakten.

β€˜Er zijn Friezen die je een doodtrap zou geven’

Door metronieuws

Verhuizen naar het buitenland is een enorm grote stap. Maar ook verhuizen binnen Nederland blijkt niet altijd makkelijk. Klaas Slotboom werd geboren in Bodegraven, maar besloot acht jaar geleden naar het Friese Gorredijk te verhuizen. Hij gaat op dit moment viral door zijn bijzonder eerlijke uitspraken: ‘Ik wou dat ik hier nooit gekomen was.’

OM eist twee jaar cel voor jeugdleider Schaijk wegens kinderporno en ontucht

Door NU.nl

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, geëist tegen een 22-jarige man uit Schaijk.

Na het weekend begint de zomer: hittegolf lonkt

Door Kasper Hermans

Na een hele warme en mooie meimaand wil het nog niet echt loskomen in juni. Toch moet je nog maar even geduld hebben, want na het weekend wordt het dan toch echt zomer, zo luiden de voorspelling.

❌