[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 20 Maart 2019Alle Nieuwskoppen
Gisteren β€” 19 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

EU staat vluchten Boeing 737 MAX alleen toe bij voldoende garanties

Door NU.nl/Reuters

De Europese Unie wil de Boeing 737 MAX alleen in het luchtruim van de lidstaten toestaan bij voldoende garanties van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Boeing werkt nu aan een software-update voor het omstreden type vliegtuig.

Premier NZ over aanslag: 'We geven hem niks, zelfs niet zijn naam'

Door NU.nl

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern wil de naam van de aanslagpleger in Christchurch niet meer noemen. Ook drong zij er bij het publiek op aan om vooral de slachtoffers te herdenken. De terrorist zocht bekendheid en dat wil ze hem niet geven.

Trump ziet BraziliΓ« als potentieel lid van NAVO

Door ANP/NU.nl/Reuters

Donald Trump ziet Brazilië als potentieel lid van de NAVO. De Amerikaanse president vertelde dit dinsdag bij de ontvangst van zijn Braziliaanse ambtgenoot Jair Bolsonaro in het Witte Huis.

Mozambique vreest voor meer dan duizend doden na cycloon Idai

De cycloon die Mozambique heeft getroffen, is mogelijk de grootste weersgerelateerde natuurramp ooit op het zuidelijk halfrond. Het land vreest dat het dodental kan oplopen tot boven de duizend.

President Kazachstan kondigt na bijna dertig jaar aftreden aan

Door ANP

De president van Kazachstan, Noersoeltan Nazarbajev, heeft op televisie zijn onmiddellijke aftreden aangekondigd. De 78-jarige Nazerbajev was bijna dertig jaar aan de macht in de voormalige republiek van de Sovjet-Unie.

Laatste activist voor mensenrechten in TsjetsjeniΓ« veroordeeld

Ojoeb Titiëv, die onderzoek deed naar de executie van 27 jonge Tsjetsjenen, werd maandag veroordeeld tot vier jaar cel. De officiële lezing is dat hij drugs in zijn bezit had.

❌