[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

84-jarige Amerikaanse maffiabaas schuldig bevonden aan moord

Door ANP

Een federale jury in het Amerikaanse Boston acht een bejaarde ex-maffiabaas van de Cosa Nostra in New England, een regio in het noordoosten van de VS, schuldig aan de moord op een nachtclubeigenaar in 1993. 

Secretaris-generaal VN eist einde geweld in Syrische Daraa

Door ANP

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres eist een direct einde van de militaire acties in de regio Daraa in het zuidwesten van Syrië. Dat heeft en woordvoerder van Guterres vrijdag laten weten. 

Weer legeroefeningen Zuid-Korea en VS opgeschort

Door ANP

Het leger van de Verenigde Staten heeft opnieuw legeroefeningen met Zuid-Korea voor onbepaalde tijd opgeschort. Dat laat het Pentagon vrijdagavond weten in een verklaring.

Gisteren β€” 22 Juni 2018Alle Nieuwskoppen

ItaliΓ« uit kritiek op Malta vanwege weigeren schip met migranten

Door NU.nl/Reuters

Italië heeft vrijdag kritiek geuit op Malta, omdat het weigerde toegang te verlenen aan de Lifeline, het schip van hulporganisatie Mission Lifeline. 

Trump dreigt in handelsoorlog: 20 procent heffing op Europese auto's

Als de Europese Unie zijn importheffingen op Amerikaanse producten niet snel intrekt, volgt een extra heffing van 20 procent op alle Europese auto's, dreigt de Amerikaanse president Trump.

Opec verhoogt productie, ondanks verzet Iran

De landen van oliekartel Opec en zijn bondgenoten gaan meer olie oppompen. De verhoging van maximaal 1 miljoen vaten per dag gaat in juli in. Naar verwachting zal de daadwerkelijke verhoging minder fors zijn, omdat sommige landen niet in staat zijn om de productie op te voeren.

Trump wil gevecht om nieuwe migratiewetgeving uitstellen

Door ANP

De Amerikaanse president Donald Trump wil de strijd voor een nieuwe immigratiewet in de VS voorlopig stopzetten. Op Twitter riep hij de parlementsleden van de regerende Republikeinen vrijdag op hun pogingen om tot een ​​nieuwe wet te komen op te geven, wegens gebrek aan perspectief. 

Uitdager Erdogan brengt 2,5 miljoen man op de been

Door Kasper Hermans

In Turkije zijn de presidentsverkiezingen aanstaande en Recep Erdogan lijkt serieus rekening te moeten gaan houden met de oppositie. Kort voor de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen heeft de leider van de grootste oppositiepartij, Muharrem Ince van CHP (de Republikeinse Volkspartij), in de stad Izmir een aanhang van naar schatting 2,5 miljoen mensen op de been gebracht.

Duitse dief steelt fiets door boom om te zagen

Door metronieuws

Een dief in de Duitse stad Hessen wilde een aan een boom vastgemaakte mountainbike wel heel graag hebben. De dief besloot de boom om te zagen om zo toch bij de fiets te kunnen.

Time zet Trump tegenover krijsend kind op de cover

Door Sofie Smulders
Time Magazine zette Donald Trump eerder al eens op de cover, maar die van deze week is er voor de Amerikaanse president zeker niet een om trots op te zijn.

Brein achter aanslagen Jakarta krijgt doodstraf

Door Kasper Hermans

De man achter de aanslagen in Jakarta van 2016 heeft van de Indonesische rechtbank met de doodstraf de hoogste mogelijke straf gekregen. Het gaat om de 46-jarige Aman Abdurrahman.

Jassengate: onrust, boos, foutje of zand in de ogen?

Door Kasper Hermans
I really don't care, do u? Dat stond er op de jas die Melania Trump droeg toen ze in het vliegtuig stapte richting een vluchtelingenkamp met kinderen in TexasNever a dull moment, want een nieuwe #ophef lijkt nooit ver weg in het Witte Huis. Maar wat moeten we achter deze kledingkeuze zoeken?

Na acht jaar is het voorbij: Europa stopt met hulp aan Griekenland

Griekenland gaat op 20 augustus definitief uit het Europese noodprogramma. Het land krijgt een buffer van 15 miljard euro mee en schuldverlichting op langere termijn.

Korea's spreken over reΓΌnie van families

Door Dagblad Metro en ANP

Op 15 augustus aanstaande moeten Noord- en Zuid-Koreanen hun familie over de grens weer kunnen zien. Hierover hebben de landen vrijdag overlegd.

Korea's voeren gesprekken over familiereΓΌnie in augustus

Door ANP

Delegaties uit Noord- en Zuid-Korea hebben vrijdag gesprekken gevoerd over een reünie voor mensen die familie aan de andere kant van de Koreaanse grens hebben. Die hereniging moet op 15 augustus plaatsvinden.

ItaliΓ« wil 'Nederlands' reddingsschip in beslag nemen om papieren

Door ANP

Italië gaat de schepen Lifeline en Seefuchs van de Duitse hulporganisatie Mission Lifeline in beslag nemen om de papieren te controleren. Lifeline vaart volgens de organisatie onder de Nederlandse vlag, maar Nederland ontkent dat. Het schip voert enkel de Nederlandse vlag.

Houthi's in Jemen bereid om haven Hodeidah over te dragen aan VN

Door NU.nl/Reuters

Houthi's in Jemen hebben aangegeven bereid te zijn om de haven van Hodeidah over te dragen aan de Verenigde Naties. Het is een potentiële doorbraak in een conflict dat heeft geleid tot de grootste humanitaire crisis in de wereld.

UNHCR meldt dat 220 migranten zijn verdronken in zee bij LibiΓ«

Door ANP

De afgelopen dagen zijn ongeveer 220 mensen verdronken voor de kust van Libië bij een poging Europa te bereiken. De heeft de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR, donderdag bekendgemaakt.

OuderAlle Nieuwskoppen

Stemming Huis van Afgevaardigden zorgt voor uitstel nieuwe immigratiewet VS

Door ANP/Reuters

Het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn een nieuwe immigratiewet komt. Het Huis van Afgevaardigden verwierp donderdag een uitgesproken conservatief wetsvoorstel van Bob Goodlatte, de Republikeinse voorzitter van de juridische commissie, met 231 stemmen tegen en 193 voor.

Melania Trump bezoekt kinderen in detentieoord

Door Dagblad Metro en ANP

First Lady Melania Trump is onaangekondigd afgereisd naar Texas, om daar te gaan kijken in een detentieoord voor kinderen van illegale immigranten die zijn gescheiden van hun ouders.

❌