[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 8 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Amerikaanse verdachte misbruik 12-jarige Rotterdam in beroep

Door ANP

De Amerikaan James B., veroordeeld voor het misbruiken van een 12-jarig meisje in Rotterdam, heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn vonnis. Dat zegt zijn advocaat Tjalling van der Goot. De rechtbank in Rotterdam legde hem op 2 juli dertig maanden cel op. Wegens zijn ernstige ziekte heeft de rechtbank hem eerder geschorst uit voorarrest. B. kon vervolgens terugkeren naar de VS.

James B. (50) kwam eind juni vorig jaar op Schiphol aan en reisde door naar Rotterdam, waar hij het meisje ontmoette op het station. Hij gaf haar de sleutel van een hotelkamer in het Hilton, waar zij vervolgens twee dagen verbleven. Voor het vermiste meisje werd een Amber Alert uitgedaan. Na het Amber Alert trof de politie het tweetal goeddeels ontkleed in de hotelkamer aan.

B. heeft het misbruik altijd ontkend. Hij kende het meisje naar eigen zeggen al maanden van een online paardenspel, dat zijn dochter ook speelde. De dochter van B. en haar moeder wonen in Nederland.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist. De rechtbank hield rekening met de ziekte van B. en vonniste daarom lager. De rechtbank vond het wel noodzakelijk" rel="nofollow" target="_blank">zakelijk een hogere straf op te leggen dan het jaar dat de man in voorarrest heeft gezeten.

Advocaat Van der Goot zegt dat de rechtbank de schorsing van het voorarrest niet heeft opgeheven en dat B. daarom vooralsnog in de VS kan blijven. Volgens de raadsman is de man niet in staat een celstraf te ondergaan. Het vonnis heeft in zijn ogen daarom een “grote symbolische waarde”.

Het bericht Amerikaanse verdachte misbruik 12-jarige Rotterdam in beroep verscheen eerst op Nieuws.nl.

Thunderbolt 4 aangekondigd: niet noodzakelijk sneller, wel veelzijdiger

Door Gonny van der Zwaag

Intel heeft vandaag Thunderbolt 4 officieel aangekondigd. Deze nieuwe generatie kabelconnectiviteitsoplossing, zoals Intel het noemt, levert betere minimumprestaties en meer gebruiksmogelijkheden. Maar sneller is het niet.

Het artikel Thunderbolt 4 aangekondigd: niet noodzakelijk" rel="nofollow" target="_blank">zakelijk sneller, wel veelzijdiger verscheen voor het eerst op iCulture


De e-sigaret: een slecht idee of juist een goed alternatief?

Door redactie

De Rijksoverheid wil dat Nederland in 2040 voor het eerst een rookvrije generatie heeft. Om dat te bereiken heeft ze behoorlijk wat maatregelen doorgevoerd. Uit recent onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt echter dat het aantal jongeren dat rookt niet meer is gedaald.

Ingrijpende maatregelen

De regering heeft al een flink aantal maatregelen doorgevoerd om roken te ontmoedigen en heeft er nog behoorlijk wat in de pijpleiding zitten. Geen rookruimtes meer in de horeca, hogere accijns op tabak, niet meer roken op plekken waar veel kinderen komen en rookwaar buiten het zicht houden in de winkel, bijvoorbeeld.

Veel discussie rondom de e-sigaret

Veel van die maatregelen kunnen uiteraard op sympathie rekenen. Maar rondom het onderwerp e-sigaretten is er nog wel wat discussie. Er zitten veel minder giftige producten in e-sigaretten dan in tabak. ‘Vaping’ is daarom nog altijd een beter idee dan roken, aldus de voorstanders. Het Trimbos instituut stelt echter dat het ontmoedigd moet worden, want ook vapen is schadelijk – al is het nog onduidelijk hoe schadelijk precies.

Tabak en e-sigaretten: dezelfde regels

Het gebruik van de e-sigaret wordt daarom flink aangepakt door de regering. De regels voor tabak gaan ook gelden voor de e-sigaret, en vanaf 1 juli 2020 mag er in de horeca ook niet meer gevaped worden. Daarnaast wil Nederland accijns gaan heffen op e-sigaretten, en binnenkort worden de smaakjes in e-sigaretten verboden. Die smaakjes zouden het aantrekkelijker maken voor jongeren.

Tegengeluiden

De Esigbond, brancheorganisatie voor de elektronische sigarettenindustrie, vindt het ontmoedigen van e-sigaretten een slecht plan. Ze stelt dat de overheid voorbij gaat aan de positieve kant van het verhaal, namelijk dat e-sigaretten een belangrijke rol kunnen spelen bij het bereiken van een rookvrije generatie.

De e-sigaret als hulpmiddel om te stoppen

Voorstanders van e-sigaretten stellen dat e-sigaretten helpen bij het afbouwen en stoppen met roken, of op z’n minst een minder schadelijk alternatief zijn. Je kan veel beter een e-sigaret aanschaffen, dan weer een pakje sigaretten. Volgens de voorstanders zorgen al die maatregelen er juist voor dat mensen weer terugkeren naar de gewone sigaret. En dat is nou net wat we niet willen.

Rokende jongeren

Of dat nu klopt of niet: het lijkt op dit moment in ieder geval even niet te lukken om de volgende generatie minder te laten roken. Twee jaar geleden had volgens het eerdergenoemde onderzoek van Trimbos één op de zes scholieren weleens gerookt. Nu geeft 17 procent van alle scholieren aan dat ze weleens een sigaret hebben gerookt. Daar is dus weinig aan veranderd. Overigens is dat wel een stuk minder dan in 1999: toen had 54 procent van de jongeren weleens gerookt.

Misschien moeten we dus gewoon nog even geduld hebben. Of het nou gaat over duidelijkheid op het gebied van de e-sigaret, of over mooie cijfers op het gebied van niet-rokende jongeren, één ding weten we wel: de (stoppende) volhouder wint.

Het bericht De e-sigaret: een slecht idee of juist een goed alternatief? verscheen eerst op Nieuws.nl.

Kritiek op NPO om keuze voor Kelder als leider racismedebat

Door ANP

Anti-racismegroeperingen noemen het een “absurde keuze” om Jort Kelder zondag tijdens de themadag van de NPO over racisme gespreksleider te laten zijn van een racismedebat. In een brief aan NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman laten ze weten dat die keuze aantoont dat de NPO “het onderwerp niet serieus neemt”.

Tijdens de themadag presenteert Kelder een speciale aflevering van de discussieshow De Stelling. In het programma moeten volgens de NPO alle kanten van het racismedebat uitgebreid worden belicht.

De organisaties wijzen erop dat Kelder “sympathiseert met het Forum voor Democratie” en in het verleden geregeld vermeend racistische opmerkingen heeft gemaakt. Kunstenares Patricia Kaersenhout, die de open brief aan Rijxman op Facebook plaatste, laat woensdag in een reactie weten dat onder meer Kick Out Zwarte Piet zich bij het protest heeft aangesloten. De brief is verder ondertekend door onder anderen Antoin Deul, oud-directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis.

“Een debat is een discussievorm waarbij het de bedoeling is een stelling te verdedigen of juist te bestrijden”, stellen de ondertekenaars. “Wij vinden dat racisme geen stelling is om te verdedigen of te bestrijden. Racisme is geen mening maar een moorddadig systeem wat al eeuwenlang stelselmatig zwarte mensen uitbuit, uitsluit, onderdrukt en generationele trauma’s heeft veroorzaakt. Door Jort Kelder het debat te laten leiden zijn wij van mening dat er dus kennelijk iets verdedigd moet worden bij witte mensen om zich racistisch te mogen uiten.”

De NPO laat in een reactie weten “dat Kelder heeft laten zien een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden. Juist nu moeten we het gesprek met elkaar aangaan.” Het programma De Stelling werd in het verleden ook door Kelder gemaakt door AVROTROS. Alle omroepen leveren bijdragen aan de racismethemadag.

Het bericht Kritiek op NPO om keuze voor Kelder als leider racismedebat verscheen eerst op Nieuws.nl.

Italiaanse premier naar Rutte over herstelfonds

Door ANP

Premier Mark Rutte ontvangt vrijdag zijn Italiaanse collega Giuseppe Conte. Die komt volgens ingewijden naar Den Haag in de hoop dat Rutte zijn verzet laat varen tegen een voorgesteld Europees herstelfonds voor landen als Italië die zwaar door de coronapandemie zijn getroffen.

De Europese regeringsleiders komen volgende week vrijdag bijeen voor onderhandelingen over het herstelfonds van 750 miljard euro dat is gekoppeld aan de meerjarenbegroting voor de Europese Unie. Ze zien elkaar voor het eerst in maanden weer in Brussel. De zuidelijke landen en voortrekkers als Duitsland dringen aan op een spoedig vergelijk, maar Nederland en andere ‘zuinige’ landen maken geen haast.

Italië heeft geen moeite met de Nederlandse eis dat het land hervormingen doorvoert in ruil voor hulp, zei de Italiaanse ambassadeur bij de EU in de aanloop naar Contes bezoek aan Rutte. Maar die hulp kan niet enkel uit leningen bestaan, zoals Nederland wil. De korting op de EU-afdracht die Nederland koestert, zou de komende jaren nog wel behouden kunnen blijven.

Het bericht Italiaanse premier naar Rutte over herstelfonds verscheen eerst op Nieuws.nl.

Zwanger ondanks spiraaltje: 'Ze vonden 'm terug in de placenta'

Een foto van een Vietnamese baby die geboren werd terwijl zijn moeder een spiraaltje had, gaat de wereld over. Maar ook Nederlandse moeders vertellen dat zij ondanks een spiraaltje zwanger raakten. "Tijdens de echo bleek dat ik al 30 weken zwanger was."

Rotterdam en Den Haag steken ruim 400 miljoen in tramnet

Door ANP

Rotterdam, Den Haag en de andere gemeenten in de regio trekken in totaal 462 miljoen euro uit om het tramnet in het gebied te verbeteren. Van het geld worden onder meer zestig nieuwe trams gekocht, die vanaf 2026 moeten gaan rijden.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft woensdag besloten 402 miljoen euro uit te trekken voor het project. De MRDH is een samenwerkingsverband van 23 gemeenten. Naast Rotterdam en Den Haag zijn dat onder meer Zoetermeer, Westland, Delft, Schiedam en Capelle aan den IJssel. Verder wil Den Haag zelf 45 miljoen euro bijdragen en de Haagse vervoerder HTM 15 miljoen euro.

De nieuwe trams moeten tussen Scheveningen en Delft, tussen Den Haag en Leidschendam, tussen Den Haag en Wateringen en binnen Den Haag gaan rijden. Perrons worden opgehoogd, zodat reizigers gelijkvloers kunnen instappen. Voor de trams ook is een nieuwe remise nodig.

Door de coronacrisis maken momenteel minder mensen gebruik van het openbaar vervoer, maar dat is volgens de metropoolregio tijdelijk. Rotterdam en Den Haag groeien als kool. In de regio wonen nu ruim 2 miljoen mensen en in de komende decennia komen daar ongeveer 400.000 bij. Dat staat ongeveer gelijk aan de complete gemeente Utrecht. Voor hen moeten 240.000 extra woningen gebouwd worden.

Vanwege de verwachte bevolkingsgroei kwam de metropoolregio vorig jaar al met een verlanglijstje voor de toekomst. Daarop staat onder meer dat metro’s over een paar jaar misschien zelfstandig onder het centrum van Rotterdam door rijden. Dan kunnen de metro’s dichter op elkaar rijden en kunnen dus meer mensen worden vervoerd. Op de wensenlijst staan ook nieuwe metrolijnen, bijvoorbeeld tussen Den Haag Centraal en Dordrecht, en eventueel ook naar Leiden. Een andere mogelijkheid is een zelfrijdende bus tussen het vliegveld van Rotterdam en de nabijgelegen RandstadRailhalte Meijersplein.

Het bericht Rotterdam en Den Haag steken ruim 400 miljoen in tramnet verscheen eerst op Nieuws.nl.

Hof doet uitspraak in zaak-Wilders op 4 september

Door ANP

Het gerechtshof Den Haag zal op 4 september uitspraak doen in het ‘minder-Marokkanen-proces tegen politicus Geert Wilders. De rechters vinden het niet nodig om nog aanvullend onderzoek te laten doen of meer informatie te vergaren in verband met het proces, zeiden ze woensdag in het extra beveiligde justitieel complex op Schiphol.

Het hof wees woensdag verzoeken van de verdediging af om nog meer stukken aan het strafdossier toe te voegen. Het ging onder meer om ongelakte versies van documenten die al deels in het dossier zijn opgenomen.

Het hof zal zich nu over alle standpunten en stukken gaan buigen, zei de voorzitter. Het onderzoek is wat betreft de rechters klaar, maar omdat het zo’n omvangrijk dossier is, zal het onderzoek niet woensdag al officieel worden gesloten maar naar verwachting op 24 augustus. Dat is een formaliteit, waarbij Wilders niet aanwezig zal zijn, gaf hij aan.

Het proces sleept zich al jaren voort. De PVV’er staat terecht voor uitspraken die hij in maart 2014 deed. Tijdens een bijeenkomst in maart van dat jaar stelde de politicus zijn publiek drie vragen: of ze meer of minder Europese Unie, Partij van de Arbeid en ten slotte Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde steeds harder “Minder! Minder!” als antwoord. Daarmee zette de PVV’er volgens het Openbaar Ministerie aan tot haat.

Het bericht Hof doet uitspraak in zaak-Wilders op 4 september verscheen eerst op Nieuws.nl.

β€˜Groepsreizen naar Albufeira hebben geen zin met gesloten horeca’

Door ANP

De rust in de zonovergoten Portugese badplaats Albufeira is teruggekeerd na de onrust die werd veroorzaakt door enkele honderden feestvierende Nederlandse jongeren. Albufeira in de Algarve is al jaren een populaire bestemming voor eindexamenkandidaten vanwege de goedkope hotels, de vele uitgaansgelegenheden in het oude centrum en de Strip en de relatief lage drankprijzen. Aanbieders van goedkope vakantiereizen naar Albufeira zijn onder meer TUI, GOGO en Corendon.

Enkele honderden Nederlandse jongeren dromden zondagavond samen bij horecazaken in Albufeira en de Nationale Republikeinse Garde (GNR), de Portugese militaire politie, moest ingrijpen omdat de coronaregels werden overtreden. Tientallen jongeren kregen een boete omdat zij op straat alcohol dronken, wat vanwege de coronapandemie verboden is.

De GNR houdt de situatie in de straten van Albufeira scherp gaten en treedt op als er te grote groepen worden gevormd. In Portugal is het dragen van een mondmasker verplicht in het openbaar vervoer, winkels en restaurants. Op de terrassen moet afstand worden bewaard en is het dragen van een masker niet verplicht.

Volgens de Nederlandse ondernemer Ben ten Hoeve, woonachtig in Albufeira en eigenaar van schoonheids- en massagesalon Spa Villas d’Aqua, was het te verwachten dat de situatie uit de hand zou lopen. “Ze hadden dit soort groepsreizen niet door moeten laten gaan. Het heeft geen zin als alle bars en nachtclubs grotendeels gesloten zijn. Wat ik heb gehoord hebben zo’n 8000 Nederlandse jongeren deze zomer een vakantie geboekt in Albufeira. Het is ook sneu voor ze. Ze komen hier om hun eindexamen te vieren, maar kunnen niet gezellig de kroeg in. En voor ons zorgt het alleen maar voor onnodige onrust en het zou jammer zijn als andere mensen besluiten om niet naar de Algarve te gaan”, aldus Ten Hoeve.

Bang voor een nieuwe lockdown in de Algarve, de zuidelijke regio van Portugal die sterk afhankelijk is van het toerisme, is de Nederlandse ondernemer niet. “Ze houden de boel hier scherp in de gaten en grijpen snel in. Een aantal weken geleden ging het mis bij een illegaal feest in Lagos en daar werd iedereen snel opgespoord en getest. We hopen in ieder geval op een lang zomerseizoen en dat toeristen ook in september, oktober en november blijven komen”, aldus Ten Hoeve.

Het aantal coronabesmettingen in de Algarve valt ten opzichte van de noordelijke regio van Portugal mee en bedraagt momenteel 663 gevallen. Dit komt deels door de strenge lockdownmaatregelen die in maart werden ingevoerd waardoor ook in het binnenland niet kon worden gereisd. Vanaf juni zijn de reisbeperkingen en andere coronamaatregelen versoepeld. In gedeeltes van Lissabon en Porto zijn de versoepelingen echter weer teruggedraaid wegens een stijging van de besmettingen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs het reisadvies voor de gebieden in en rondom de steden Lissabon en Porto terug naar oranje geschaald vanwege de toegenomen verspreiding van het coronavirus en adviseert alleen nog naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Het aantal bevestigde besmettingsgevallen in Portugal bedraagt 44.416 sinds het begin van de coronapandemie. Het dodental staat op 1629 mensen.

Het bericht ‘Groepsreizen naar Albufeira hebben geen zin met gesloten horeca’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

AVROTROS zoekt deelnemers voor racismedebat Jort Kelder

Door ANP

AVROTROS zoekt mensen die mee willen discussiëren over racisme in de Nederlandse samenleving. Nederlanders die hier op televisie over willen meepraten, wordt gevraagd zich aan te melden voor het grote NPO-debat dat Jort Kelder zondagavond gaat leiden.

De stelling waar in het programma over wordt gesproken is: het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar. De speciale thema-aflevering van het programma De Stelling wordt zondagavond om 20.30 uur live uitgezonden vanuit Rotterdam en duurt een uur.

Mensen kunnen zich melden bij de omroep. Een redactie gaat de komende dagen een selectie maken zodat “alle verschillende geluiden en opvattingen in dit debat aan bod komen”. De omroep moet nog bepalen hoeveel sprekers bij de opname aanwezig kunnen zijn.

Het feit dat Jort Kelder het debat presenteert, leidde eerder woensdag tot felle kritiek. Het collectief Black Renaissance, de actiegroep Kick Out Zwarte Piet en de oud-directeur van het Nationaal Instituut Slavernijverleden vinden dat de NPO het onderwerp niet serieus neemt door Kelder te vragen voor deze klus. De presentator “sympathiseert met het Forum voor Democratie”, zo stellen zij, en heeft in het verleden met regelmaat vermeend racistische opmerkingen gemaakt.

Het bericht AVROTROS zoekt deelnemers voor racismedebat Jort Kelder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ring introduceert Ring Video Doorbell 3 Plus in Nederland

Door Dirkjan van Ittersum

Vanaf vandaag is de Ring Video Doorbell 3 Plus verkrijgbaar in Nederland. Het gaat om een nieuw topmodel in de reeks videodeurbellen van Ring. Het apparaat beschikt over de nieuwe pre-roll functie. De camera legt 4 seconden video vast voordat er beweging werd gedetecteerd. Zo kunnen gebruikers zien wat de melding veroorzaakte.

Naast pre-roll-technologie heeft de Ring Video Doorbell 3 Plus (229 euro) ook een instelbare bewegingszone (‘close-up-zone’) die beweging binnen 1,5 tot 4,5 meter van de voordeur kan detecteren. Verder is er de wifi (dual-band 2,4Ghz/5Ghz) aangepast voor een betere draadloze verbinding.

Ook beschikt het apparaat over ‘privacy zones’ waarmee gebruikers delen van het gezichtsveld van de camera kunnen uitsluiten van video-opnames. Hierdoor ontvangen gebruikers alleen waarschuwingen voor gebeurtenissen die relevant zijn. Privacy zones zijn nu beschikbaar voor de meeste deurbellen en camera’s van Ring.

Het bericht Ring introduceert Ring Video Doorbell 3 Plus in Nederland verscheen eerst op ChannelConnect.

Korting op kunst en cultuur voor mbo’ers verdwijnt

Door ANP

De kortingskaart op kunst en cultuur voor mbo’ers verdwijnt eind dit jaar. Volgens minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) stimuleert de MBO Card het cultuuronderwijs onvoldoende.

De gratis pas werd in 2016 ingevoerd en is vergelijkbaar met de Cultuurkaart uit het voortgezet onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat steeds minder mbo-studenten de pas activeren. De kaart wordt ook vooral gebruikt als kortingspas in de vrije tijd voor bijvoorbeeld bioscoop-, festival- of concertbezoek.

De minister wil in plaats van de MBO Card de directe samenwerking tussen mbo-scholen en culturele instellingen gaan stimuleren, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Hiervoor maakt ze jaarlijks een half miljoen euro vrij.

Van Engelshoven zoekt voor het mbo verder aansluiting bij het cultuurprogramma (Cultuureducatie met Kwaliteit) dat de afgelopen acht jaar volgens haar positieve resultaten in het basisonderwijs heeft geboekt.

Het bericht Korting op kunst en cultuur voor mbo’ers verdwijnt verscheen eerst op Nieuws.nl.

Starten in 2020? Dit zijn de 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers

Door redactie

Je eigen baas zijn kan veel voordelen hebben. Hoewel de Kamer van Koophandel dit jaar een daling in het aantal starters signaleert, zijn er toch nog steeds genoeg Nederlanders die de sprong wagen. En wellicht is door omstandigheden, zoals baanverlies of het zien van een mooie kans, dit wel juist hét moment om de stap naar een eigen bedrijf te maken.

In deze tijden van corona is natuurlijk meer dan ooit duidelijk is geworden dat we de toekomst niet altijd kunnen voorzien. Ga je voor zelf beginnen, dan kun je verschillende risico’s toch indekken, en zo een goede basis leggen voor een succesvol bedrijf. Bij het starten als zzp’er komt er veel kijkenmen een van de belangrijkste aspecten is misschien wel het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Aan welke verzekeringen moet je denken als zzp’er? We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er ben je volledig aansprakelijk voor je bedrijf en alles wat hieruit vloeit. Het kan, in de loop van je werkzaamheden, natuurlijk altijd gebeuren dat er iets mis gaat, waardoor er door jouw toedoen schade bij derden ontstaat. Een ZZP aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten die uit deze schade kunnen ontstaan en kan dus torenhoge rekeningen voorkomen.

Het gaat hier vooral om materiële schade, die niet opzettelijk is veroorzaakt, hoewel letselschade wel meeverzekerd kan worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dan dat je als zelfstandige timmerman bij de klant in huis een kast aan het installeren bent, en hierbij een kras in het parket maakt. Of als freelance online marketing specialist bij de klant op kantoor zit en per ongeluk een kopje koffie naast een laptop omstoot.

Elk beroep is anders, en daarmee ook de risico’s die bij het uitvoeren van de werkzaamheden van dat beroep ontstaan. Ga je verschillende verzekeringen vergelijken, neem dan altijd de voorwaarden goed door en kijk uit naar de specifieke betrekkingen op jouw vakgebied. Werk je in de bouw? Dan is een aanvullende CAR (Construction All Risk) verzekering ook zeker aan te raden.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast materiële schade, is het bij beroepen als adviseur, architect of accountant ook mogelijk om vermogensschade te veroorzaken. Wanneer door een verkeerd advies of een verkeerde berekening ernstige schade ontstaat bij de klant, dan zal deze schade op jou als zzp’er verhaald worden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan deze schade dekken en is voor professionals wel degelijk aan te raden. Met name als je met grotere partijen werkt, zal je merken dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zelfs vereist is voor bepaalde projecten.

Bedrijfsrechtsbijstand

Wanneer het op juridische conflicten aankomt, dan wil je een bedrijfsrechtsbijstandverzekering hebben. Deze verzekering dekt kosten die voortvloeien uit gerechtelijke kosten, zoals het inhuren van een advocaat, juridisch advies inwinnen en het navolgen van een klant die zijn rekeningen niet betaald. Let er in het laatste geval op dat er incassobijstand zit inbegrepen bij jouw rechtsbijstandverzekering.

Voertuigverzekeringen

Heb je een voertuig van de zaak, zoals een auto, een bestelwagen of zelfs een scooter, dan dient deze met een speciale zakelijke voertuig verzekering gedekt te worden. Ook wanneer je je privé wagen voor het werk gebruikt, bijvoorbeeld om naar klanten te rijden, dan kan het voordelen hebben deze officieel als bedrijfsauto in te zetten. Hiermee kunnen er namelijk afschrijvingen op de auto gedaan worden en autokosten afgetrokken worden.

Bij een zakenauto of bestelwagen hoort een zakelijke autoverzekering, die afhankelijk van de premie een beperkte of een uitgebreide cascoverzekering omvat. Houd er rekening mee dat een zakelijke autoverzekering over het algemeen duurder is dan een privé autoverzekering.

Verzekering arbeidsongeschiktheid

Tot slot is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekering dekt bij een ongeluk of langdurig ziekte het verloren inkomen, en eventueel ook herstel- en omscholingskosten. In tegenstelling tot iemand in loondienst, komt een zzp’er bij arbeidsongeschiktheid niet in aanmerking voor een uitkering. Dit is een groot risico, maar toch kiezen veel zelfstandigen voor om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen, met name door de hoge premie die hierbij hoort.

De overheid werkt er echter al jaren aan om ook voor zelfstandige ondernemers een sociaal vangnet te creëren en een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering lijkt er nu toch eindelijk aan te komen. Dit is dus als beginnend zzp’er zeker iets om rekening mee te houden.

Voor jezelf aan de slag gaan kan een geweldig avontuur zijn. Toch is het goed om altijd met beide benen op de grond te blijven, rationeel naar de onderneming te kijken en waar mogelijk risico’s te beperken. Bereid je daarom goed voor en maak een plan van aanpak, zodat je de best mogelijke basis voor jouw eigen bedrijf creëert.

Het bericht Starten in 2020? Dit zijn de 5 belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers verscheen eerst op Nieuws.nl.

Hof hoort tientallen getuigen in proces-Holleeder

Door ANP

Het gerechtshof in Amsterdam zal in het proces in hoger beroep tegen Willem Holleeder tientallen getuigen horen, op verzoek van Holleeder en zijn advocaten. Onder hen is een aantal criminele kopstukken, onder wie Dino Soerel en Jesse R., maar ook voormalig officier van justitie en staatssecretaris van Justitie Fred Teeven. Holleeders zussen Astrid en Sonja zullen opnieuw als getuigen moeten opdraven, zo besliste het hof woensdag. Vanaf 22 september zullen de verhoren beginnen.

Holleeder (62) is door de rechtbank veroordeeld tot levenslang wegens zijn sturende rol bij een reeks liquidaties. Hij vormde volgens de rechtbank een crimineel driemanschap met Dino Soerel (inmiddels veroordeeld tot levenslang in liquidatieproces Passage) en Stanley Hillis (geliquideerd in 2011). De moorden op onder anderen vastgoedbaas Willem Endstra, crimineel John Mieremet en zijn voormalige ‘bloedgabber’ en mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout heeft de rechtbank aan Holleeder toegeschreven.

Astrid en Sonja hebben een reeks belastende verklaringen tegen Holleeder afgelegd. Hun verhoren als getuige bij de rechtbank leidden nogal eens tot stevige en emotionele confrontaties met hun broer. Holleeder en zijn advocaten betwisten de betrouwbaarheid van de verklaringen van beide zussen volop. In zijn pleidooi betoogde advocaat Sander Janssen dat Astrid mogelijk lijdt aan een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). Haar visie op het verleden en de werkelijkheid zouden daardoor zijn ingekleurd.

In hoger beroep wilde de raadsman een in PTSS gespecialiseerde psychiater hier onderzoek naar laten doen. Het hof heeft dat verzoek afgewezen, omdat het de rechter bij uitstek als degene beschouwt die de betrouwbaarheid van verklaringen kan en moet beoordelen.

Het hof honoreerde het verzoek tot een zoekslag, uit te voeren door het Nederlands Forensisch Instituut, in de zogeheten Ennetcomdata (een onderschepte bulk criminele communicatie). Holleeder wil zien of daar mogelijk andere toedrachten in boven komen drijven over moorden waarvoor hij nu is veroordeeld. Het hof stelde wel dat niet zal worden gezocht op de termen ‘neus’ en ‘ouwe’ – de bijnamen van respectievelijk Holleeder zelf en Stanley Hillis. Die zoektermen zouden te veel hits opleveren.

Het hof zal 21 getuigen op de zitting horen. Een tiental getuigen zal door de onderzoeksrechter van het hof worden gehoord, in een besloten setting.

Gezien het grote aantal getuigenverhoren zal het proces in hoger beroep vele dagen in beslag nemen. Over de planning zal het hof zich nog nader beraden. De rechtbank had in eerste aanleg meer dan zestig zittingsdagen nodig om tot een uitspraak te komen.

Het bericht Hof hoort tientallen getuigen in proces-Holleeder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Is de Cupra El-Born de eerste elektrische hot hatchback?

Dit is de Seat El-Born, maar dan van Cupra. En dat schept verwachtingen. Immers, Cupra is het sportieve submerk van Seat. De Volkswagen ID.3 in een Spaans jasje wordt in het Duitse Zwickau gebouwd en komt volgend jaar op de markt.

Landbouwminister zegt werkbezoek af wegens boerenprotest

Door ANP

Minister Carola Schouten (Landbouw) heeft een werkbezoek in Zeeland afgezegd wegens de dreiging van demonstrerende boeren. Dat gebeurde op advies van de veiligheidsregio.

Een woordvoerder van haar ministerie bevestigt dat Schouten het bezoek na een negatief advies heeft moeten afblazen. Ze was al op een locatie geweest, maar onderweg naar het tweede deel van het werkbezoek waren boeren met trekkers op de weg. Op Twitter zegt de politie Zeeland dat “werd gevreesd dat het bezoek niet ordentelijk zou verlopen” omdat er een groep boeren aanwezig was.

Boze boeren demonstreren in tal van plekken in Nederland tegen het plan van Schouten om veevoer met minder ruw eiwit te verplichten. Dat verlaagt de stikstofuitstoot, maar boeren zijn het er niet mee eens dat dit vanuit de politiek wordt opgelegd.

Het bezoek stond in het teken van natuur en droogte. Ministers leggen werkbezoeken af op dagen dat ze bijvoorbeeld niet met de Kamer in debat zijn, om over ervaringen van Nederlanders te leren die te maken hebben met hun vakgebied.

Land- en tuinbouworganisatie LTO baalt dat het werkbezoek is afgeblazen door boerenblokkades. Akkerbouwers die oplossingen hebben bedacht voor het tekort aan zoet water, zouden juist met Schouten in gesprek gaan over deze problematiek. “Helaas kunnen we niet alles ondervangen”, zegt Wim Bens, waarnemend voorzitter van de organisatie.

Over de schade die de droogte van de afgelopen maanden heeft aangebracht, wilden de akkerbouwers juist praten met Schouten. “Het is belangrijk om zulke dingen met een minister te bespreken”, aldus Bens. “Dat er op het stikstofdossier grote onvrede is, zou niet tot gevolg moeten hebben dat we op andere dossiers niet in gesprek kunnen.”

Het bericht Landbouwminister zegt werkbezoek af wegens boerenprotest verscheen eerst op Nieuws.nl.

❌