[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 6 Juli 2020Alle Nieuwskoppen

Belgische die 6 dagen bekneld zat in auto doet haar verhaal: 'Herstel is uitputtend'

De 46-jarige Belgische Marie Bastide haalde vorig jaar het wereldnieuws omdat ze zes dagen vastzat in haar auto na een ongeluk. Een jaar later doet ze haar verhaal in Belgische media. "Herinneringen komen weer tot leven. Weer is het heel emotioneel."

Boze boeren zorgen met trekkers voor 10 kilometer file op A2

Door NU.nl

Tientallen actievoerende boeren op trekkers hebben maandag tijdens de avondspits voor veel vertraging gezorgd op de A2 van Utrecht naar Den Bosch. Tussen Beesd en Zaltbommel stond rond 18.00 uur een file van 11 kilometer, meldt de ANWB.

Poolse president dient wetsvoorstel in dat homostellen adoptierecht ontneemt

Door NU.nl

De Poolse president Andrzej Duda heeft maandag een wetsvoorstel ondertekend waarmee hij homostellen wil verbieden om kinderen te adopteren, melden internationale media. Nu is het woord aan het Poolse parlement, de Sejm, dat met een tweederdemeerderheid moet instemmen om de wet door te voeren.

Waarom boeren boos zijn over de voermaatregel van minister Schouten

Door Job van der Plicht

Tractors die snelwegen en distributiecentra blokkeren en boze boeren die op het Binnenhof verhaal willen halen bij minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Sinds vorige week komen boeren weer in opstand, dit keer tegen een door de minister ingevoerde voermaatregel. Vanaf 1 september mag er minder eiwit in krachtvoer zitten. Maar waarom zijn boeren boos over die maatregel?

Nieuwe film van Out of Africa-auteur Karen Blixen in de maak

Door NU.nl

Het boek The Immortal Story van de Deense auteur Karen Blixen wordt verfilmd, zo meldt Variety maandag. Eerder werden Blixens memoires Out of Africa ​​en het korte verhaal Babette's Feast al vertaald naar het witte doek.

Romeinse schepen gaan varen door Utrecht

Door Tessa Heerschop

Een Romeins schip gaat door de wateren van de Utrechtse binnenstad varen. Tenminste, als de plannen van Stichting Romeinse Schepen Utrecht doorgaan.

Op een gereconstrueerd oud Romeins schip moeten educatieve arrangementen worden aangeboden. De gemeente is enthousiast. “Vanuit het oogpunt van erfgoed, cultuur, toerisme en gebruik van het water staan wij positief tegenover het initiatief. Er is dus een goede kans dat in Utrechtse wateren permanent een gereconstrueerde oude Romeinse schepen worden gestationeerd!”, aldus wethouder Kees Diepeveen van Markten en havens.

Rijnaak Per Mare ad Laurium


Het schip wat kan gaan varen is de replica Per Mare ad Laurium, een Romeinse rijnaak waar 36 gasten inpassen. De gemeente heeft inmiddels een vergunning afgegeven voor op niet-commerciële basis varen op de Stadsbuitengracht, Oude Gracht en de Kromme Rijn. Mogelijk gaat ook de Fiducia varen, een reconstructie van een Romeinse punter die plek biedt aan 12 mensen.
Aan de Oosterkade krijgt de Per Mare ad Laurium een ligplaats tussen juli en september van dit jaar, in eerste instantie om proefvaarten te organiseren. Mogelijk krijgt het schip bij geslaagde proefvaarten een definitieve ligplaats bij de Monicabrug vanaf najaar 2021.


De schepen voeren oorspronkelijk in Woerden, maar daar waren niet genoeg vrijwilligers te vinden om te blijven varen. Met de oprichting van Stichting Romeinse Schepen Utrecht hopen de initiatiefnemers dat met lokale partners een exploitatie in Utrecht wel kansrijk is. De stichting werkt onder andere samen met bezoekersplekken als DOMunder, Castellum Hoge Woerd, het Waterliniemuseum en het Centraal Museum in Utrecht. 


Verdwenen reuzenalk kwam ’s winters vaak buurten op de Noordzee

De ‘pinguïn van het noorden’ blijkt lang zo zeldzaam niet als gedacht: de reuzenalk leefde al tijdens de laatste ijstijd in het zuidelijke Noordzeegebied.


17-jarige tractorrijder vast na inrijden op marechaussee Eindhoven Airport

Door NU.nl

De marechaussee heeft maandagmiddag een zeventienjarige jongen uit Udenhout aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Hij reed zondagavond met zijn tractor in op een aantal marechaussees toen hij zich bij het boerenprotest rond Eindhoven Airport wilde voegen.

Brand verwoest nucleaire installatie Iran, mogelijk aangericht door IsraΓ«l

Een ernstige brand bij de verrijkingsfabriek van Natanz lijkt het gevolg van sabotage. Zat Israël hier achter, zoals analisten vermoeden?

Vakantie plannen met je iPhone of iPad: hou overzicht met deze apps

Door Itske

Een goede vakantieplanning zorgt dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bekijk deze vakantieplanners voor de iPhone en iPad, waarmee je je reis kunt voorbereiden. Bewaar ticketnummers en boekingen overzichtelijk bij elkaar, hou zicht op je reisschema en plan vooraf waar je gaat eten en slapen. Het kan allemaal met deze reisplanners!

Het artikel Vakantie plannen met je iPhone of iPad: hou overzicht met deze apps verscheen voor het eerst op iCulture


❌