[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Juli 2019Alle Nieuwskoppen

Habiba (66) van Groeten uit Holland overleden

Door Metro

Habiba, bekend van het tv-programma Groeten uit Holland van BNNVARA, is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat laat de omroep weten in een bericht op Facebook. 

Gisteren β€” 20 Juli 2019Alle Nieuwskoppen

Volvo haalt 500.000 auto's terug om brandgevaar

Door Metro en ANP

Rijd je een Volvo? Lees dan even verder! De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto's terug naar de garage. Wie weet moet jouw wagen ook nog eens onder de loep genomen worden, het gaat om 37.500 auto's uit Nederland.

Habiba (66) uit Groeten uit Holland overleden

Door Metro

Habiba, bekend van het tv-programma Groeten uit Holland van BNNVARA, is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat laat de omroep weten in een bericht op Facebook. 

British Airways schrapt vluchten naar CaΓ―ro

Door Metro en ANP

De vluchten van British Airways naar de Egyptische hoofdstad Caïro zijn voor zeven dagen opgeschort, dat heeft de luchtvaartmaatschappij zaterdag bekendgemaakt.

Bezoekers vast in zweefmolen op Tilburgse Kermis

Door Metro

De reuze zweefmolen Around the world XXL van 80 meter hoog op de Tilburgse kermis: als je het bij voorbaat al spannend vindt om deze attractie te betreden, vertellen we je hierbij dat dit gevoel niet onterecht is. 

In Beeld: flinke hagelstenen vallen in Nederland

Door Kasper Hermans

Er werd zaterdag code geel afgegeven door het KNMI en dat bleek niet geheel ongegrond. In grote delen van het land viel er veel neerslag, waaronder een aantal grote hagelstenen. Beelden hiervan werden massaal op social media gedeeld.

Duitsers: Kans dodelijk ongeluk e-bike 3 keer hoger

Door Kasper Hermans

De kans op een dodelijk verkeersongeluk is in Duitsland op een elektrische fiets driemaal zo groot als tijdens een tocht op een gewone fiets.

Vluchtende chauffeur springt uit bus: 33 gewonden

Door Kasper Hermans

Een volle bestelbus in Noord-Macedonië is vrijdag in een ravijn gereden nadat de buschauffeur uit het voertuig was gesprongen. 

Tijger in bed bij Indiaas gezin na overstromingen

Door Kasper Hermans

In India keek een gezin uit het dorp Harmuti deze week raar op, toen ze thuiskwamen. Het gezin trof in het bed van hun slaapkamer een tijger aan. 

Tijger slaapt in bed Indiaas gezin na overstromingen

Door Kasper Hermans

In India keek een gezin uit het dorp Harmuti deze week raar op, toen ze thuiskwamen. In hun slaapkamer troffen ze in bed namelijk een tijger aan. 

Van Veenendaal vertrekt naar AtlΓ©tico Madrid

Door Metro en ANP

Sari van Veenendaal neemt na vier jaar afscheid van Arsenal. De 29-jarige keepster van het Nederlands elftal vertrekt namelijk naar Atlético Madrid.

Anti-islamdoek weggehaald bij zwembad door politie

Door Metro

Bij zwembad De Fakkel in Ridderkerk heeft de politie een spandoek verwijderd met de tekst 'Door islamvertier geen zwemplezier'. Onderaan het doek werd verwezen naar Voorpost.org, de internetpagina van de extreemrechtse actiegroep Voorpost.

Weer: Code geel en zware onweersbuien

Door Metro

Het kan vanmiddag flink tekeer gaan in Nederland. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies in verband met een groot aantal onweersbuien die vanaf de middag over het land heen trekken. 

Koffiezettende toeristen verbannen uit VenetiΓ«

Door Metro

Voor twee Duitse toeristen kwam hun vakantie in Venetië tot een vroegtijdig einde. Ze zijn namelijk verbannen uit de stad omdat ze aan de Rialtobrug op een klein kooktoestel koffie aan het zetten waren.

Bezoeker Tomorrowland overleden

Door Metro en ANP

Op het dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom is een bezoeker onwel geworden en later overleden, bevestigt de festivalorganisatie.

EOD heeft handen vol aan magneetvissers

Door Metro en ANP

Granaten, wapens en gestolen juwelen. Het bestaan van een magneetvisser is alles behalve saai. Er slingert van alles rond in de Nederlandse wateren en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft haar handen dan ook vol aan de vondsten die magneetvissers doen.

Steeds minder mannen actief op arbeidsmarkt

Door Metro

Waar de afgelopen jaren steeds meer vrouwen de arbeidsmarkt betreden, zijn het de mannen die zich vaker terugtrekken. Uit onderzoek van het CBS blijkt namelijk dat een steeds groter deel van de mannen tussen de 25 en 45 jaar niet (meer) actief is op de arbeidsmarkt.

Politieke partijen happen op anonieme donaties

Door Metro en ANP

Geld maakt gelukkig, ook binnen de politiek. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt namelijk, dat politieke partijen bereid zijn om een oogje toe te knijpen of de wet te overtreden als er een grote donatie wordt aangeboden.

50 jaar na de maanlanding: een terugblik op deze bijzondere mijlpaal

Door Vivian Lammerse

Heeft de eerste bemande maanmissie de ruimtevaart veranderd? En wat nemen we ervan mee naar toekomstige maanmissies? “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind,” schalde het 50 jaar geleden door de luidspreker van menig televisie. Op 21 juli 1969 zat de hele wereld aan de buis gekluisterd toen astronaut Neil […]

Het bericht 50 jaar na de maanlanding: een terugblik op deze bijzondere mijlpaal verscheen eerst op Scientias.nl.

De eerste man op de maan, vijftig jaar later

Door Tim van der Steen

Aanstaande zondag is het 21 juli en precies vijftig jaar gelden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Metro blikt terug op dit legendarische moment.

❌