[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Het wordt heet! Zaterdag hitteplan heel Nederland

Door Metro en ANP

De komende dagen lopen de temperaturen naar verwachting weer flink op. Het RIVM stelt daarom zaterdag weer het nationale hitteplan voor heel Nederland in wegens de warmte.

Lijkhonden speuren in AustraliΓ« naar 18-jarige Belg

Door Metro en ANP

Honden die zijn getraind om menselijke resten te vinden, worden ingezet in Australië om de vermiste Belg Theo Hayez te vinden. De 18-jarige Hayez verdween in mei in de populaire badplaats Byron Bay, nadat hij acht maanden door Australië had getrokken.

Airsoftwapen komt langs beveiliging gevangenis

Door Metro en ANP

Een medewerker van het Justitieel Complex Zaanstad is het gebouw binnengekomen met een airsoftgun in zijn sporttas. De medewerker nam de airsoftgun per ongeluk mee en kwam ermee langs de beveiliging. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid een bericht hierover in De Telegraaf.

Artsen vrezen voor gezondheid na nucleair ongeval

Door Metro en ANP

Russische artsen die de slachtoffers behandelden van het ongeluk met een raketmotor in het noorden van Rusland, vrezen dat ze zelf zijn blootgesteld aan radioactieve straling. Toen de slachtoffers bij hen werden gebracht, werd namelijk niet verteld dat het om een nucleair ongeval ging.

'Vandaag is rood' in Tilburg op Redhead Days

Door Metro en ANP

Zo'n 40.000 bezoekers worden er vanaf vrijdag in Tilburg verwacht voor de 14e editie van Roodharigendag, oftewel Redhead Days. Mensen met rood haar en liefhebbers van deze haarkleur uit de hele wereld weten de weg naar de Brabantse stad te vinden. Het evenement, dat eerst in Breda plaatsvond, duurt tot en met zondag.

Volkswagen krijgt nieuw logo. Hoe anders kan het zijn?

Eerst wierp Volkswagen zijn volle gewicht in de strijd voor het bouwen van elektrische auto’s en volgende maand gaat het roer helemaal om. Tijdens de IAA in Frankfurt onthult het automerk een nieuwe huisstijl en een nieuw logo.

Verwarde man veroorzaakt explosie, 2 gewonden

Door Metro en ANP

Een verwarde man heeft donderdagavond in Hoensbroek (Limburg) in het bijzijn van de hulpdiensten geprobeerd zijn woning op te blazen. De bewoner had vermoedelijk de gaskraan opengezet. Toen de politie het huis binnenviel, ontstond er een explosie en raakten de bewoner en een agent gewond. Ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

'Arme boeren in Java waren verantwoordelijk voor einde slavernij'

Door NU.nl

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld

Door Metro

Sinds de eerste schatting in 2009 is het aantal dakloze 18- tot 65-jarigen in Nederland meer dan verdubbeld. Eerst werd geschat dat er sprake was van 17,8 duizend daklozen, in 2018 waren dat er al 39,3 duizend. Het aantal daklozen tussen 18 en 30 jaar is in deze periode verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Brandweer bevrijdt meisje uit basketbalnet

Door Lisa Vermeij

De brandweer in Emmen (Drenthe) kreeg donderdag een bijzondere taak. Een meisje was op een mysterieuze manier vastkomen te zitten in een stalen basketbalnet van een basket op een schoolplein. 

Arrestaties bij voetbalstadion Enschede

Door Metro en ANP

De politie heeft in Enschede vijf mannen opgepakt, die onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. In het stadion speelt AZ tegen Royal Antwerp FC voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Supporters van de Belgische club zijn niet welkom. Omdat de burgemeester een noodbevel heeft ingesteld, voert de politie veel controles uit op mensen en auto's om de orde te kunnen handhaven.

1 miljoen euro winnen? Bewijs dat stad niet bestaat

Door Metro

Heb je ooit van de Duitste stad Bielefeld gehoord? Grote kans van niet. Maar de stad bestaat echt. Toch gaat er al 25 jaar lang een complottheorie rond dat de stad niet zou bestaan. Om voor eens en altijd af te rekenen met de mythe dat de stad niet bestaat, looft de gemeente nu een geldprijs uit. Met de hashtag #bielefeldmillion worden mensen aangemoedigd om hun ultieme bewijs op te sturen.

Man omgekomen in bewegende lift

Door Metro en ANP

In New York heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een 30-jarige man is omgekomen terwijl hij uit een bewegende lift probeerde te stappen, bericht The New York Times.

Demente man trouwt voor tweede keer met zijn vrouw

Door Metro en ANP

Bill Duncan, een dementerende Schotse man (71) is voor de tweede keer met zijn twee jaar jongere echtgenote Anne getrouwd. Bill is ongeveer alles van zijn eerste huwelijk vergeten en daarom beschouwt hij haar als zijn nieuwe vriendin. 

Overleden Nijlpaard Emmen is zowel man als vrouw

Door Metro en ANP

Een dinsdag in Wildlands Adventure Zoo overleden 11-jarig nijlpaard had zowel mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Onderzoekers zijn stapje dichterbij de oplossing voor het β€˜methaan-mysterie’ op Mars

Door Vivian Lammerse

Betekent de aanwezigheid van methaan dat de rode planeet mogelijk leven herbergt? Ongeveer een decennium geleden ontdekten onderzoekers dat er in de atmosfeer van Mars methaan te vinden is. De ontdekking bracht een verhit debat los. Want zou dit misschien betekenen dat er leven is op de rode planeet? De atmosfeer van onze aarde bevat […]

Het bericht Onderzoekers zijn stapje dichterbij de oplossing voor het ‘methaan-mysterie’ op Mars verscheen eerst op Scientias.nl.

Baby zwaar ondervoed door veganistische leefstijl

Door Metro

Twee Australische ouders zijn veroordeeld tot taakstraffen van 18 maanden, omdat zij hun dochtertje op een streng en eenzijdig veganistisch dieet hadden gezet. Daardoor raakte zij zwaar ondervoed, zo zag ze er met 19 maanden uit als een baby van drie maanden. Het meisje, dat nu drie jaar oud is, kreeg voornamelijk granen, aardappelen, toast en rijst te eten, meldt BBC News.

Verdachte doodsteken meisje Breda langer vast

Door Metro en ANP

De verdachte van het doodsteken van de 15-jarige Megan uit Breda blijft veertien dagen langer in voorarrest. De rechtbank in Breda heeft dat donderdag besloten bij de voorgeleiding voor de rechter-commissaris.

Zwart gat in ons galactische centrum is actiever en helderder dan ooit tevoren

Door Vivian Lammerse

Onderzoekers staan voor een raadsel: wat is er precies met Sagittarius A* aan de hand? Sagittarius A*, het supermassieve zwarte gat in het centrum van onze Melkweg, is bezig met een nogal onstuimig jaar. Dat kan geconcludeerd worden nadat onderzoekers een studie uitbrachten met daarin een opmerkelijke ontdekking. Met behulp van het W.M. Keck Observatory […]

Het bericht Zwart gat in ons galactische centrum is actiever en helderder dan ooit tevoren verscheen eerst op Scientias.nl.

Help jij exoplaneet HAT-P-6b aan een nieuwe naam?

Door Vivian Lammerse

Tot en met september kan iedereen een voorstel doen! De Internationale Astronomische Unie (IAU) viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. En om dat te vieren trakteert de unie op een leuke competitie: verschillende landen mogen een exoplaneet een nieuwe naam toekennen. Ook Nederland mag meedoen. En aan ons is de eer om de exoplaneet die nu […]

Het bericht Help jij exoplaneet HAT-P-6b aan een nieuwe naam? verscheen eerst op Scientias.nl.

❌