[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Freek de Jonge β€˜basht’ Baudet tijdens Boekenbal

Door Elselotte Smink

Terwijl er in Utrecht vrijdagavond een stille tocht plaatsvond, werd in Amsterdam het Boekenbal gehouden. Tijdens het bal werd door CPNB-directeur Eveline Aendekerk even stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag maandag in Utrecht, maar zij werd onderbroken door Freek de Jonge.

Gisteren β€” 22 Maart 2019Alle Nieuwskoppen

Acht jaar cel voor fataal ongeval jeugdhockeyteam

Door Metro en ANP

De bestuurder van een vrachtwagen die in april vorig jaar een ongeval met een bus in Canada veroorzaakte, waarbij zestien inzittenden omkwamen en tien anderen gewond raakten, is vrijdag veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. Dat melden Canadese media. In de bus zaten onder andere leden van een jeugdijshockeyteam.

Goede winter: meer poolijs dan vorig jaar

Door Kasper Hermans

Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt in het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 

Goede winter: meer poolsijs dan vorig jaar

Door Kasper Hermans

Het opwarmen van de aarde en vooral het bijbehorende smelten van de poolkappen lijkt dit het afgelopen jaar in ieder geval een rem te zijn opgelegd. Voor het eerst in jaren was er geen diepterecord. 

Trump niet bang voor Mueller-rapport: Een hoax

Door Kasper Hermans

Het is iets waar veel Amerikanen - om verschillende redenen - al tijden reikhalzend naar uitkijken en het is er nu dan echt bijna: het rapport van Robert Mueller over (eventuele) Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016.

Elf aanslagberamers aangehouden in Duitsland

Door Kasper Hermans

Speciale eenheden van de Duitse politie hebben elf verdachten aangehouden die een aanslag zouden willen plegen. Duitse media meldden dat in twee deelstaten, Hessen en Rijnland-Palts, mensen uit kringen van islamitische extremisten zijn aangehouden omdat ze voorbereidingen zouden treffen voor „een zeer ernstige staatsgevaarlijke misdaad."

Wereld heeft voor het eerst twee hectomiljardairs

Door Metro en ANP

Voor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.

Docent op non-actief na: 'Volkert waar ben je?'

Door Kasper Hermans

De Universiteit Utrecht heeft de medewerker op non-actief gezet die onder een Facebook-artikel over Forum voor Democratie had opgemerkt: 'Volkert waar ben je?' Dat heeft de universiteit vrijdag laten weten.

Zo ging NU.nl om met geruchten aanslag Utrecht

Door NU.nl

In de Week van NU blikt NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman met drie redacteuren terug op de week.

GΓΆkmen T. bekent en zegt alleen te hebben gehandeld

Door Kasper Hermans

Gökmen T. heeft vrijdag tijdens de eerste zitting zijn schuld met betrekking tot de aanslag van afgelopen maandag in de tram van Utrecht bekend. Daarbij gaf hij ook aan alleen te hebben gehandeld, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Gezocht: oppas die zich als Disney-prinses verkleedt

Door Metro

Een bijzonder verzoek uit het Engelse Hertfordshire. Daar hebben de ouders van twee vijfjarige meisjes op de website childcare.co.uk een vacature gezet voor een baantje als oppas. Het bijzondere: de gegadigde moet bereid zijn om elke maand als een andere Disney-prinses verkleed te zijn.

Klachten na bericht docent: 'Volkert waar ben je?'

Door Metro

De universiteit Utrecht heeft tientallen klachten ontvangen, nadat docent Geesteswetenschappen Corné Hanssen, op Facebook schreef: „Volkert, waar ben je?" De docent plaatste deze reactie na bekendmaking van de winst van de partij van Thierry Baudet. 

Voorarrest GΓΆkmen Tanis maximaal verlengd

Door Metro en ANP

Gökmen Tanis, de vermeende pleger van de aanslag in Utrecht, blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd. Hij blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Nieuwe naam voor de ExoMars-lander bekend: Kazachok

Door Vivian Lammerse

Samen met Rosalind de Marsrover reist hij volgend jaar af naar de rode planeet. Volgend jaar gaat het dan echt beginnen: dan zal de ExoMars-missie van start gaan. De missie bestaat uit zowel een Marslander (gebouwd door de Russen) en een Marsrover (gebouwd door ESA). Een maand geleden maakte ESA al de naam bekend van […]

Het bericht Nieuwe naam voor de ExoMars-lander bekend: Kazachok verscheen eerst op Scientias.nl.

2,5 miljoen Britten tekenen petitie tegen brexit

Door Metro

Een petitie waarin het Britse volk de regering vraagt niet uit de Europese Unie te stappen is inmiddels al meer dan 2,5 miljoen keer ondertekend. 

Duizenden mensen verwacht bij stille tocht Utrecht

Door Metro

Naar verwachting zullen vrijdagavond bij de herdenking van de slachtoffers van de dodelijke aanslag maandag in Utrecht, tussen de tien- en vijftigduizend mensen meelopen. Ook premier Mark Rutte en minister Grapperhaus lopen mee, net als de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen. 

Festivalpannenkoek en de nostalgische: het is P-dag!

Door Iris Hermans

Het is Nationale Pannenkoekendag! Metro sprak twee liefhebbers die van die goeie ouwe pannenkoek hun vak hebben gemaakt.

Mensen zien ex-verdachte nog als terrorist

Door Metro en ANP

Nog steeds wordt de 27-jarige man die werd opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag in Utrecht, op straat aangesproken als terrorist. Dat zegt hij tegen het AD. „Op sociale media ben ik uitgescholden voor verrader en op straat word ik aangesproken als terrorist. Ook vrienden zeggen dat tegen me, al ga ik ervan uit dat ze dat grappig bedoelen. (..) Veel erger is dat mijn moeder wordt nagekeken in de buurt, iedereen heeft het erover." Inmiddels is hij geen verdachte meer en is hij vrijgelaten.

Met wie gaat Forum voor Democratie de zetels vullen?

Door Metro

Na de winst van Forum voor Democratie bij de Provinciale Statenverkiezingen, de partij schoot van nul naar dertien zetels in de Eerste Kamer, is nagenoeg onbekend wie deze zetels gaan opvullen. Het gezelschap blijkt te bestaan uit ondernemers, hoogleraren, maar ook een schaakkampioen.

Koolmonoxide in de atmosfeer van exoplaneten kan wijzen op buitenaards leven

Door Vivian Lammerse

Onze aarde bestond ook ooit uit grote hoeveelheden koolmonoxide. Bij koolmonoxide denk je nou niet meteen aan het bestaan van leven. Sterker nog; het kleur- en geurloze gas is levensgevaarlijk. Ook astronomen hebben aangenomen dat opeenhopingen van koolmonoxide in de atmosfeer van een planeet een teken is van een levenloze toestand. Maar een onderzoeksteam bewijst […]

Het bericht Koolmonoxide in de atmosfeer van exoplaneten kan wijzen op buitenaards leven verscheen eerst op Scientias.nl.

❌