[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

๐Ÿ”’
โŒ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Opgefriste Volkswagen Tiguan (2020) komt รณรณk als PHEV plug-in hybride

Om de belangstelling voor de inmiddels vier jaar oude Volkswagen Tiguan een nieuwe impuls te geven, ging de compacte suv onder het mes. De vernieuwde Tiguan lijkt nu op een kleine Touareg, terwijl plug-in hybride techniek de milieulobby tevreden stelt.

Revolutie! De nieuwe Ford F-150 is er als ... slik ... hybride

Je zou het niet zeggen, maar deze Ford F-150 is volledig nieuw. Zijn uiterlijk is vooral een evolutie van het vorige model, maar onderhuids heeft er een revolutie plaatsgevonden. Er is zowaar een hybride-aandrijflijn beschikbaar. 

Hurtigruten: alleen Duitsers welkom op cruise vanuit Hamburg

Door Bart Oosterveld

Terwijl de concurrentie in de cruisewereld nog volop bezig is de wonden te likken vanwege de coronacrisis vaart het Noorse Hurtigruten alweer. Vanaf deze week zijn de eerste schepen bezig aan hun route langs de Noorse fjordenkust vanuit Bergen. Volgende week, op 26 juni, begint een serie van zes 15-daagse reizen vanuit Hamburg. Alleen voor Duitsers.

De zes op zeer korte termijn geplande reizen worden gemaakt met het gloednieuwe, hybride cruiseschip MS Fridtjof Nansen van Hurtigruten. Dat kwam pas begin dit jaar in de vaart en kon meteen aan de kant blijven vanwege de coronaperikelen. Maar nu mag het schip dan toch varen.

Bijzonder aan het concept van de zes reizen tot en met begin september: de cruises zijn alleen toegankelijk voor Duitsers. Hurtigruten geeft verder geen toelichting, maar het lijkt er op dat het bedrijf hierin een mogelijkheid ziet om de kans op besmetting aan boord zo klein mogelijk te houden. Het risico op verspreiding van het virus zou groter kunnen zijn als er mensen vanuit de hele wereld aan boord zouden komen, moet Hurtigruten gedacht hebben.

Dover

Overigens geldt de maatregel van boeken per nationaliteit ook al voor de Noorse postboten van Hurtigruten die vanaf 16 juni weer mondjesmaat zijn gaan varen: die zijn voorlopig alleen toegankelijk voor Noren.

De maatschappij maakte vorige week al bekend dat er naast de rechtstreekse 15-daagse cruise vanuit Hamburg naar de Noordkaap binnenkort nog zo’n vertrekpunt komt: Dover. Of deze afvaart alleen voor de Britten toegankelijk wordt heeft de maatschappij nog niet gezegd. Voorlopig lijkt het er op dat de zes cruises vanuit Hamburg een experiment zijn met het concept van één nationaliteit per schip.


Plug-in hybride of elektrisch: actieradius gemeten

Wij zijn goed in testen. In Auto Review nummer 6 bekijken we de actieradius van een elektrische auto, vergeleken met een plug-in hybride. Dat testen we met de elektrische Tesla Model 3 en twee Duitse plug-in hybrides: de BMW 330e en de Mercedes C 300 DE.

โŒ