[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 11 December 2018Alle Nieuwskoppen

Witte mannen 'minderheidsgroep' bij universiteiten

Door Jelmer Visser

In het kader van diversiteit streven Britse universiteiten er naar om studenten met zoveel mogelijk verschillende achtergronden onderwijs te kunnen bieden. Een goed studentenbestand zou een afspiegeling moeten zijn van de maatschappij. 

Onderzoek bevestigt: géén spionagechips op servers Apple

Door Barry Kraakman

Het was het verhaal van de eeuw: servers van Apple en Amazon zouden zijn geïnfiltreerd. Onafhankelijk onderzoek wijst echter uit dat er niets van klopt.

Winnen: 2x2 kaarten voor Delain in DRU Cultuurfabriek

In 2019 komt het nieuwe album 'Moonbathers' uit van Delain. Op 12 januari komt de symfonische rockband met zangeres Charlotte Wessels de muziek alvast voorstellen in DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Winnen: 2x2 kaarten voor Wille & The Bandits in Boerderij

De Engelse rootsrockers-band Wille & The Bandits komt naar het podium Boerderij voor een optreden op zaterdag 18 januari. Tijdens het concert in Zoetermeer zal de band songs spelen van het nieuwe album ‘Paths’ dat op 1 februari uitkomt. Op

Kabinet onderzoekt rol Nederland in omstreden hoofdenhandel

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaat na of Nederland een knooppunt is in de handel in allerlei lichaamsdelen. Afgelopen weekend werd bekend dat Nederlandse ziekenhuizen hoofden hebben ingekocht van een omstreden Amerikaans bedrijf. Het ziekenhuis AMC besloot daarop te stoppen met de inkoop.

De Krim - Vrouw overvallen in woning

Maandagavond 10 december is er een overval op een woning aan de Kikkertsveldweg gepleegd. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval.

Breda - Identiteit slachtoffers en gewonde bekend

De identiteit van de twee overleden personen en van de gewonde, betrokken bij de aanrijding van maandagmiddag, is bekend.

Craig David naar Brussel en Utrecht

Craig David komt weer terug naar het vaste land. De Engelse R&B-ster werd wereldberoemd in de jaren '90. Afgelopen zomer was hij nog te zien op Rock Werchter.

Vlaamse studentenvereniging heft zichzelf op na dode student door ontgroening

De Leuvense studentenvereniging Reuzegom heeft zichzelf ontbonden nadat een van hun aspirantleden afgelopen vrijdag bij een ontgroening was overleden.

Asten - Verdachte internetoplichting aangehouden

Vanochtend is een 70-jarige man uit Venlo aangehouden. Hij wordt verdacht van internationale, grootschalige internetoplichting.

Limburg - Woninginbreker opgepakt

De politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt meerdere woninginbraken gepleegd te hebben in heel Limburg.

Almelo - Politie zoekt getuigen van beroving pizzabezorger

Maandagavond rond 23:00 uur is een pizzabezorger beroofd ter hoogte van de Vriezelaan. Hij moest daar een bestelling afleveren, maar werd opgewacht door twee verdachten die hem op de grond duwden.

Rotterdam - Vrouw raakt gewond tijdens achtervolging van politie

Een vrouw raakte dinsdag 11 december bij een ongeval op de Heemraadssingel zwaargewond aan haar been. De vrouw werd op haar motorfiets aangereden door een 23-jarige automobilist die op de vlucht was voor de politie. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Imam vindt reacties op kerstfoto Nasrdin Dchar onbegrijpelijk: 'Doe eens gezond'

Nasrdin Dchar plaatste gisteren een foto op Instagram van zichzelf naast zijn kerstboom. Velen reageerden, maar niet altijd op een fraaie manier. Hij werd zelfs zwaar beledigd. Imam Yassin Elforkani kan geen begrip opbrengen voor de reacties. "Zet die oordeelknop toch eens uit."

Bottas maakt rallydebuut in januari: β€˜Een hele nieuwe ervaring’

Door Nino Stuivenberg

Valtteri Bottas maakt volgende maand een uitstapje buiten de Formule 1. Hij doet eind januari namelijk mee aan de Arctic Lapland Rally, de openingsronde van het Finse rallykampioenschap. Bottas ziet zijn deelname als “een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de rallywereld”.

The post Bottas maakt rallydebuut in januari: ‘Een hele nieuwe ervaring’ appeared first on Formule1.nl.

Amsterdam - Straatroof duur horloge Oosterpark

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december 2018 is een man aan het Oosterpark met geweld van zijn dure horloge beroofd. De twee verdachten zijn gevlucht per scooter, de politie zoekt getuigen.

Amsterdam - Dure horloges buitgemaakt

De recherche heeft acht zaken in onderzoek, waarbij straatrovers het gemunt hebben op dure horloges. De onderzoeken zijn in volle gang. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Dordrecht - Carjacker vliegt uit de bocht

Een 21-jarige man die dinsdagnacht een auto had gestolen op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht klapte op de N3 tegen een paal. Hij ging er rennend vandoor. Achtervolgende agenten hielden hem aan.

Kerkrade - Drugs aangetroffen en aanhoudingen verricht

Gisterenmiddag werd een pand aan de Niersprinkstraat onderworpen aan een integrale controle. Daarbij werden een wapen, drugs en geld aangetroffen en werden 3 verdachten aangehouden.

Goes - Koperdief op heterdaad betrapt op bouwterrein

Afgelopen nacht is een 46-jarige Goesenaar in de Beukenstraat aangehouden op verdenking van koperdiefstal op een bouwterrein in de Iepenstraat/Meidoornstraat.

❌