[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 17 Februari 2019Alle Nieuwskoppen

Julianadorp - Twee mannen gewond na vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.00 uur zijn twee mannen van 34 en 36 jaar, beiden uit Juliandorp, belaagd door een groepje jongeren.

Drie Nederlandse IS-verdachten opgepakt in Turkije

Door Metro en ANP

In Turkije zijn meerdere Nederlandse IS-verdachten opgepakt. Dat gebeurde in de stad Bursa, tijdens een operatie tegen terreurorganisatie Islamitische Staat.

Wow: zoveel mensen keken er naar de Luizenmoeder

Door Metro

Dát de Luizenmoeder, eh, best wel een dingetje is, wisten we al, maar de tv-serie heeft nu zelfs zijn eigen kijkcijferrecord verbroken. Het totaal aantal kijkers voor de eerste aflevering komt uit op maar liefst 5,1 miljoen kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO) zondag.

Rotterdam - Verdachte overvallen zonnestudio’s snel door politie herkend en opgepakt

De politie heeft zaterdagnacht een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van twee overvallen bij zonnestudio’s’ op vrijdag en zaterdag. Agenten herkenden hem van beelden die tijdens de briefing werden vertoond.

Apple blijft op het groene pad

Door Night

Apple heeft haar Conflict grondstoffen rapport 2018 ingediend. Het bedrijf deed dit als onderdeel van haar inzet voor leveranciersverantwoordelijkheid.

Heerlijk: ook komende week nog lenteweer

Door Metro

Ook komende week kunnen we nog neerstrijken op een terras of twee. De lentetemperaturen blijven aan, dus pak die zonnebril maar wéér uit de kast.

Doodeng: parachute van Belgische vrouw opent niet

Door Metro

Het is voor veel mensen een klassieke nachtmerrie: een sprong maken uit een vliegtuig en vervolgens je parachute niet open krijgen. Zaterdag overkwam het een vrouw in het Belgische plaatsje Spa-La Sauvenière, meldt het Laatste Nieuws.

Goes - Jongen mishandelt vrouw onder invloed van drugs

Afgelopen nacht is een 18-jarige jongen uit Arnemuiden aangehouden bij een café aan de Grote Markt. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Yerseke.

Twitter bewaart door gebruikers verwijderde privΓ©berichten

Privéberichten die Twittergebruikers naar elkaar sturen en vervolgens verwijderen zijn niet echt weg. De microbloggindienst blijkt ze te bewaren, zo ontdekte onderzoeker Karan Saini. Ook privéberichten van opgeheven en geschorste accounts worden door Twitter bewaard.

Saini vond jaren oude berichten in een bestand van een archief van zijn gegevens. De onderzoeker spreekt van een "functionele bug" in plaats van een beveiligingslek. Gelijktijdig is het ook een privacyzaak, aangezien verwijderd niet echt verwijderd betekent. In een reactie tegenover TechCrunch laat Twitter weten dat het de zaak onderzoekt.

Alles bij de bron; Security


 

20 miljoen gebruikers fotosite EyeEm slachtoffer datalek

Aanvallers wisten vorig jaar februari toegang tot een database van de site te krijgen die bijna 20 miljoen unieke e-mailadressen, namen, gebruikersnamen, profielomschrijvingen en wachtwoordhashes bevatte.

Dat laat onderzoeker Troy Hunt weten. Hij is de beheerder van Have I Been Pwned, een zoekmachine waarmee gebruikers in zo'n 6,5 miljard gestolen records kunnen zoeken of hun data ooit bij een website is gestolen. Van de ruim 19,6 miljoen unieke e-mailadressen die in de database voorkwamen was 44 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Naar aanleiding van het datalek besloot EyeEm de wachtwoorden van gebruikers te resetten. Hoe de aanvallers toegang tot de database wisten te krijgen is niet door de fotosite bekendgemaakt.

Alles bij de bron; Security


 

Rotterdam - Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling Dordrecht

Een 26-jarige man is zaterdagmiddag rond 16.30 uur zeer ernstig toegetakeld op de Dordtse Wagenaarstraat. Vier mannen zitten vast. Het rechercheteam zoekt getuigen.

Man gebeten door haai, zwemt zelf terug naar de kust

Door Metro en ANP

In Australië is dit weekend een man aangevallen door een haai terwijl hij wilde gaan surfen. De 41-jarige man werd door het roofdier in zijn been gebeten, maar slaagde er zelf nog in om terug naar de kust te zwemmen. 

Tiel - Aanhoudingen na achtervolging van een auto met aanhangwagen

Meerdere personen die zich laat in de nacht ophouden met een auto met aanhanger bij een bedrijf in Tiel. Een getuige vertrouwde de situatie niet en gaf direct aan de politie de locatie door. Na een achtervolging konden twee vrouwen van 18 en een man van 21 uit Den Bosch worden aangehouden.

SiberiΓ« bedekt met zwarte giftige sneeuw

Door Metro en ANP

In Siberië hebben ze te maken met een opmerkelijk fenomeen, vanuit verschillende steden komen er meldingen binnen van menden die zwarte sneeuw zien. De sneeuw is waarschijnlijk zwart gekleurd door kolencentrales in de buurt. 

Raamsdonk - Man aangereden op zoek naar benzine

Een 23 jarige inwoner van Roosendaal raakte zondagochtend gewond toen hij de A59 over stak op zoek naar benzine.

Loon op Zand - Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

Een jonge bestuurder raakte afgelopen nacht zijn rijbewijs kwijt toen bleek dat hij met een gemiddelde snelheid van 210 km/u had gereden op een traject waar 100 is toegestaan.

Bergen op Zoom - Flinke vondst verdovende middelen in loods

Tijdens een controle op donderdag 14 februari jl. in een loods aan de Kruisakkers is een flinke hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Vier aanwezige personen zijn als verdachte aangehouden.

Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit

Door Metro en ANP

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.

Vlissingen - Verkeerscontrole op Nieuwendijk Vlissingen

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Nieuwendijk een verkeerscontrole gehouden. Opvallend is het aantal positieve speekseltesten voor verschillende soorten drugs. Er zijn drie processen-verbaal uitgereikt, elf bekeuringen uitgedeeld en één aanhouding verricht.

FW42 niet op tijd klaar: Williams slaat eerste testdag over

Door AndrΓ© Venema

De FW42 van ROKiT Williams Racing ontbreekt maandag op de eerste testdag in Barcelona. Volgens teambaas Claire Williams is de uitdager van 2019 nog niet rijklaar, waardoor het pas een dag later de eerste testmeters zal gaan maken. “We hebben een zeer drukke winter gehad om de FW42 op tijd klaar te krijgen. Helaas is […]

The post FW42 niet op tijd klaar: Williams slaat eerste testdag over appeared first on Formule1.nl.

❌