[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Amerikaanse piloot filmt eigen redding na crash in oceaan

Door NU.nl

Een vliegtuigje met twee inzittenden crashte dinsdag (lokale tijd) voor de kust van Californië. Er raakte niemand gewond bij het ongeval en de twee werden al snel opgemerkt. De piloot nam zelfs rustig de tijd om alles te filmen.

Sociale woningbouw krijgt geen lucht meer

Via regels en afdrachten maakt het Rijk de sociale huursector, waarin eenderde van de Nederlanders woont, kapot, schrijven corporatiebestuurders.


Amerikaanse piloot filmt eigen redding na crash in oceaan

Door NU.nl

Een vliegtuigje met twee inzittenden crashte dinsdag (lokale tijd) voor de kust van Californië. Er raakte niemand gewond bij het ongeval en de twee werden al snel opgemerkt. De piloot nam zelfs rustig de tijd om alles te filmen.

Nederlanders om in de gaten te houden: Sharon Hilgers (30) van My Jewellery

Door mariettenieuws

Ze speelde als kind al met kralen, gaf graag sieraden workshops, werd docent, om uiteindelijk acht jaar geleden My Jewellery op te richten. Inmiddels geeft Sharon Hilgers leiding aan meer dan 200 mensen, opent ze binnenkort twee nieuwe winkels en wordt haar nieuwe collectie sieraden met een hoofdrol voor edelstenen gelanceerd. Volgens haar bieden de stenen een stukje bewustwording en zijn ze een rustpunt in de huidige, snelle en hectische fashionwereld.

Waarom doe je wat je doet?

“Omdat ik iedere dag word uitgedaagd en heel veel leer, geen enkele dag is hetzelfde. En waarom sieraden? Dat is een bepaalde creativiteit die je kwijt moet, waarmee je je grenzen steeds verlegd. Ik ben graag bezig met de what is next en wat ik doe, komt voort uit een gedrevenheid. Ik heb een neus voor trends, ben altijd op zoek naar vernieuwing en dat vertalen naar het ontwikkelen van juwelen. Mijn sieraden zijn trendy en met MyJewellery lopen we voorop op anderen.”

Hoe is het nu met je?

“Het gaat goed. We zijn twee jaar terug in een pand gegaan in Den Bosch, voor zowel het kantoor als het magazijn, maar het magazijn is alweer te klein. We gaan dus verhuizen. Dat is een nieuwe operatie, wat veel met zich meebrengt. Het vergt ook voorbereidingen op het gebied van HR, want we gaan het kantoor splitsen. Verder heb ik onlangs contracten getekend voor twee nieuwe boetieks in Tilburg en Enschede. En 2 september is de lancering van de nieuwe collectie met powerstones in Amsterdam. We gaan weer richting de herfst, dus het was tijd voor een nieuwe collectie. Edelstenen geven mij een gevoel van terug naar de basis, en dat het niet alleen maar over groot, groter, groots gaat.”

Waarom sta jij in de ochtend op?

“Voor een nieuwe dag. Ik heb bijna altijd zin in de dag. Ik heb een redelijk volle agenda en het zijn bijna allemaal projecten en bezigheden die ik leuk vind. Mijn werk is creatief en ik doe het met veel plezier, ook de management kant van het bedrijf. Daar komt veel bij kijken. Ik sta echt op voor mijn werk. Als je een bedrijf runt en zo snel groeiende bent, staat je leven in het teken van je bedrijf. Je moet daar gedreven mee bezig zijn, zeker in de e-commerce fashionwereld. Dan moet je je focus houden.”

Hoe zorg je goed voor jezelf als eigen ondernemer?

“Door voldoende rust in te bouwen. Ik heb het heel druk gedurende de week. Met meer dan tweehonderd mensen in dienst steek je veel energie daarin door positief en oplossingsgericht te werken. Je moet dan wel stabiel zijn. Op zaterdagen ben ik vaak moe en doe ik niet veel. Op zondag heb ik dan weer zin om dingen te doen en ga ik sporten. En ik kook tegenwoordig. Ik haalde altijd eten en kookte nooit. Ik at slecht en te zout. Nu heb ik sinds kort een huis met een goede keuken en dat inspireert om te koken.”

Wat zou je graag meer willen doen en waarom?

“De ochtend gebruiken om thuis te werken en even te sporten, wat meer tijd voor mezelf. Het is goed om af en toe even een helikopter view te hebben, letterlijk even afstand te nemen, ook voor je eigen ontwikkeling. Ik neem die ruimte nog niet, omdat er elke week wel iets is waardoor het niet kan. Een bedrijf runnen is echt een druk bestaan.”

Welke wijze les heb je recent geleerd?

“Dat je soms medewerkers meer onderdeel moet laten uitmaken van het proces en de keuzes die je maakt. Dit werkt motiverend en geeft ze een gevoel van ownership, waarbij collega’s volledig inspraak hebben in het proces en een idee zelf uitvinden en invulling geven. Als je ze vanaf het begin onderdeel laat uitmaken van het proces is er veel meer betrokkenheid, en zijn er dus ook betere resultaten.”

Wat kunnen wij van jou leren?

“Ik ben heel erg mezelf als leidinggevende. Ik benoem waarom ik bepaalde stappen maak, ben communicatief en dat op een laagdrempelige manier. Ik geef op een menselijke manier leiding, niet zozeer hoe het hoort. Ik ben heel open en één met mijn team. Er is geen hiërarchie, iedereen voelt zich een belangrijke schakel in het bedrijf. Een dynamisch bedrijf runnen kan heel stressvol zijn en we groeien super hard, maar iedereen is super relaxed. Dat komt omdat ik een heldere en open manier van werken heb en dit werkt door op de teams. We kijken per dag en als er dingen veranderen, so be it.”

Wat waardeer je aan jezelf?

“Ik sta open voor verandering en ontwikkeling, wil elke dag leren, en ik krijg mijn medewerkers daarin mee. Ik ben oké met mezelf, zit goed in mijn vel en vind mijn werk leuk. Ik ga confrontaties niet uit de weg en als er stappen gezet moeten worden die niet leuk zijn, dan doe ik dat. Ik vertrouw op mijn intuïtie.”

Wat wil je nog bijdragen?

“Met My Jewellery hoop ik dat we voorop blijven lopen en mensen blijven inspireren met onze juwelen. Dat mensen met plezier blijven shoppen. Als je kijkt op de site van Feedback Company, krijgen we vaak te horen dat mensen onze juwelen anders vinden en dat ze goed geprijsd zijn. Ik wil graag dat iedereen ons met veel plezier kan vinden.”

Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: Sharon Hilgers (30) van My Jewellery verscheen eerst op Nieuws.nl.

De beste cloudopslagdiensten voor iPhone en iPad

Door Redactie

Welke clouddiensten voor iPhone en iPad zijn de beste? Wij bekeken de verschillende diensten en wijzen aan welke de beste zijn. Waar krijg je veel gratis opslag? Bij welke zit het goed met je privacy?

Het artikel De beste cloudopslagdiensten voor iPhone en iPad verscheen voor het eerst op iCulture


Voiceworks integreert kostenanalyse CALVI in partnerportal

Door Rene Frederick
Voiceworks heeft haar online portal Operator uitgebreid met CALVI zodat gebruikers onder andere facturen kunnen bekijken en analyseren.

Jongen (8) rijdt 's nachts met 140 kilometer per uur over Duitse snelweg

Door NU.nl

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag moeten uitrukken, omdat een achtjarige jongen met de auto met automaat van zijn moeder was gaan joyriden. De jongen verklaarde zelf "dat hij graag een stukje wilde rijden", maar had de wagen toch maar aan de kant gezet toen hij zich niet goed voelde bij een snelheid van 140 kilometer per uur.

Jongen (8) rijdt 's nachts met 140 kilometer per uur over Duitse snelweg

Door NU.nl

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag moeten uitrukken, omdat een achtjarige jongen met de auto met automaat van zijn moeder was gaan joyriden. De jongen verklaarde zelf "dat hij graag een stukje wilde rijden", maar had de wagen toch maar aan de kant gezet toen hij zich niet goed voelde bij een snelheid van 140 kilometer per uur.

Australische bestuurder krijgt flinke boete voor auto vol troep

Door NU.nl

Australische agenten zetten in Brisbane een auto aan de kant. De bestuurder van de auto had zoveel troep in zijn auto liggen dat hij amper naar buiten kon kijken. De 57-jarige man kreeg daar een boete van omgerekend 190 euro voor.

Import auto’s uit Duitsland steeds populairder

Door redactie

Sinds een aantal jaar importeren steeds meer consumenten hun auto uit het buitenland. Met name Duitsland is steeds populairder. Waar voorheen vooral autobedrijven of garages hun geïmporteerde occasions uit het buitenland haalden, is het steeds normaler als iemand zijn nieuwe auto niet bij de garage op de hoek koopt, maar over de grens in Duitsland. Wat zijn de voordelen?

Vier jaar geleden werden er zo’n 120.000 auto’s geïmporteerd in ons land. Inmiddels zitten we bijna op de 200.000. Een van de redenen hiervoor is dat we een tekort aan jong gebruikte occasions hebben. Door de laatste crisis zijn er heel weinig nieuwe verkopen geweest. Ook het aantal leasecontracten lag laag in die periode. Dat zijn allemaal auto’s, die normaal nu op de markt zouden komen.

Auto importeren

En dus neemt de vraag naar tweedehands auto’s in ons land steeds meer toe. Een auto importeren, of dit nu zakelijk of particulier is, heeft veel voordelen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe auto’s,  maar ook voor gebruikte auto’s die volop worden geïmporteerd. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit hebben te maken met prijsvoordeel en de kwaliteit van de auto. Nederland is een duur land wat betreft het kopen en houden van een auto.

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto. Dit komt door het grotere aanbod en omdat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers. Dit leidt tot lagere inkoopprijzen. Daarnaast speelt ook de BPM een rol; dit is de aanschafbelasting op nieuwe auto’s. Koop je een auto in Duitsland, dan hoef je niet het hele bedrag aan BPM te betalen. Je krijgt dus meer waar voor je geld, met als pluspunt dat occasions in Duitsland vaak luxer uitgevoerd zijn en beter onderhouden.

Autoverzekering

Als je ervoor kiest om een auto van over de grens te importen, is het belangrijk dat je zaken doet met iemand die je kunt vertrouwen. Een grote angst van mensen die een auto importeren, is of de kilometerstand wel klopt. Het komt weleens voor dat deze wordt teruggedraaid. Let bij de aankoop goed op de garantie en de koopovereenkomst, zodat je later niet voor verassingen komt te staan. Tenslotte is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten.

BPM

Bij het importeren van een auto in Nederland moet er dus meestal nog een deel BPM en CO2-heffing afgedragen worden omdat dit niet gedaan is bij de aanschaf van de auto toen deze nieuw gekocht werd. Dit bedrag kan op meerdere manier berekend worden en moet direct bij invoering afgestaan worden aan de belastingdienst.

Het bericht Import auto’s uit Duitsland steeds populairder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens is overgestapt op slimme meter

Door Dirkjan van Ittersum
Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens (54 procent) heeft een slimme meter. Dat komt neer op ruim 4 miljoen huishoudens. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal bezitters gestegen met 18 procent.

Import auto’s uit Duitsland steeds populairder

Door redactie

Sinds een aantal jaar importeren steeds meer consumenten hun auto uit het buitenland. Met name Duitsland is steeds populairder. Waar voorheen vooral autobedrijven of garages hun geïmporteerde occasions uit het buitenland haalden, is het steeds normaler als iemand zijn nieuwe auto niet bij de garage op de hoek koopt, maar over de grens in Duitsland. Wat zijn de voordelen?

Vier jaar geleden werden er zo’n 120.000 auto’s geïmporteerd in ons land. Inmiddels zitten we bijna op de 200.000. Een van de redenen hiervoor is dat we een tekort aan jong gebruikte occasions hebben. Door de laatste crisis zijn er heel weinig nieuwe verkopen geweest. Ook het aantal leasecontracten lag laag in die periode. Dat zijn allemaal auto’s, die normaal nu op de markt zouden komen.

Auto importeren

En dus neemt de vraag naar tweedehands auto’s in ons land steeds meer toe. Een auto importeren, of dit nu zakelijk of particulier is, heeft veel voordelen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe auto’s,  maar ook voor gebruikte auto’s die volop worden geïmporteerd. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit hebben te maken met prijsvoordeel en de kwaliteit van de auto. Nederland is een duur land wat betreft het kopen en houden van een auto.

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto. Dit komt door het grotere aanbod en omdat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers. Dit leidt tot lagere inkoopprijzen. Daarnaast speelt ook de BPM een rol; dit is de aanschafbelasting op nieuwe auto’s. Koop je een auto in Duitsland, dan hoef je niet het hele bedrag aan BPM te betalen. Je krijgt dus meer waar voor je geld, met als pluspunt dat occasions in Duitsland vaak luxer uitgevoerd zijn en beter onderhouden.

Autoverzekering

Als je ervoor kiest om een auto van over de grens te importen, is het belangrijk dat je zaken doet met iemand die je kunt vertrouwen. Een grote angst van mensen die een auto importeren, is of de kilometerstand wel klopt. Het komt weleens voor dat deze wordt teruggedraaid. Let bij de aankoop goed op de garantie en de koopovereenkomst, zodat je later niet voor verassingen komt te staan. Tenslotte is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten.

BPM

Bij het importeren van een auto in Nederland moet er dus meestal nog een deel BPM en CO2-heffing afgedragen worden omdat dit niet gedaan is bij de aanschaf van de auto toen deze nieuw gekocht werd. Dit bedrag kan op meerdere manier berekend worden en moet direct bij invoering afgestaan worden aan de belastingdienst.

Het bericht Import auto’s uit Duitsland steeds populairder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Eurofiber: Tooling mag niet de persoonlijke interactie wegnemen

Door Redactie
In 2017 introduceerde Eurofiber een partnerprogramma voor het indirecte kanaal. Hans Messemaker en Hilda Koenes vertellen hierover.

Wind blaast 150 luchtbedden weg van openluchtbioscoop in Denver

Door NU.nl/Bob Westland

Zo'n 150 luchtbedden vlogen zaterdag door de lucht in het Amerikaanse Denver. Deze beelden zijn recent gedeeld. De bedden lagen klaar voor bezoekers van een openluchtbioscoop. Ze zaten nergens aan vast en waren niet opgewassen tegen een sterke, plotselinge wind.

Import auto’s uit Duitsland steeds populairder

Door redactie

Sinds een aantal jaar importeren steeds meer consumenten hun auto uit het buitenland. Met name Duitsland is steeds populairder. Waar voorheen vooral autobedrijven of garages hun geïmporteerde occasions uit het buitenland haalden, is het steeds normaler als iemand zijn nieuwe auto niet bij de garage op de hoek koopt, maar over de grens in Duitsland. Wat zijn de voordelen?

Vier jaar geleden werden er zo’n 120.000 auto’s geïmporteerd in ons land. Inmiddels zitten we bijna op de 200.000. Een van de redenen hiervoor is dat we een tekort aan jong gebruikte occasions hebben. Door de laatste crisis zijn er heel weinig nieuwe verkopen geweest. Ook het aantal leasecontracten lag laag in die periode. Dat zijn allemaal auto’s, die normaal nu op de markt zouden komen.

Auto importeren

En dus neemt de vraag naar tweedehands auto’s in ons land steeds meer toe. Een auto importeren, of dit nu zakelijk of particulier is, heeft veel voordelen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe auto’s,  maar ook voor gebruikte auto’s die volop worden geïmporteerd. De belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit hebben te maken met prijsvoordeel en de kwaliteit van de auto. Nederland is een duur land wat betreft het kopen en houden van een auto.

Lagere inkoopprijzen

In Duitsland betaal je een stuk minder voor een auto. Dit komt door het grotere aanbod en omdat Duitse automerken een betere prijs geven aan Duitse kopers. Dit leidt tot lagere inkoopprijzen. Daarnaast speelt ook de BPM een rol; dit is de aanschafbelasting op nieuwe auto’s. Koop je een auto in Duitsland, dan hoef je niet het hele bedrag aan BPM te betalen. Je krijgt dus meer waar voor je geld, met als pluspunt dat occasions in Duitsland vaak luxer uitgevoerd zijn en beter onderhouden.

Autoverzekering

Als je ervoor kiest om een auto van over de grens te importen, is het belangrijk dat je zaken doet met iemand die je kunt vertrouwen. Een grote angst van mensen die een auto importeren, is of de kilometerstand wel klopt. Het komt weleens voor dat deze wordt teruggedraaid. Let bij de aankoop goed op de garantie en de koopovereenkomst, zodat je later niet voor verassingen komt te staan. Tenslotte is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten.

BPM

Bij het importeren van een auto in Nederland moet er dus meestal nog een deel BPM en CO2-heffing afgedragen worden omdat dit niet gedaan is bij de aanschaf van de auto toen deze nieuw gekocht werd. Dit bedrag kan op meerdere manier berekend worden en moet direct bij invoering afgestaan worden aan de belastingdienst.

Het bericht Import auto’s uit Duitsland steeds populairder verscheen eerst op Nieuws.nl.

Waar blijft de House of Cards over de zorg?

Het is zaterdagochtend vroeg. Mijn uitzicht bestaat uit leeg asfalt: een uitstekende vrijplaats voor de mijmering.

Gisteren β€” 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Review: Powerbeats Pro, de nieuwste veelzijdige draadloze oordopjes van Beats

Door Benjamin Kuijten

In deze review van de Powerbeats Pro lees je onze ervaringen met de nieuwste volledig draadloze oordopjes van Beats. Hoe is de geluidskwaliteit en hoe prettig zitten ze in je oren? Je leest het in deze Powerbeats Pro-review!

Het artikel Review: Powerbeats Pro, de nieuwste veelzijdige draadloze oordopjes van Beats verscheen voor het eerst op iCulture


❌