[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 22 Oktober 2018Alle Nieuwskoppen

Omron opent β€˜Innovation Labs’ om klanten proof of concept te bieden

Door Mark IJsendoorn
Omron Innovation Lab

Het Japanse technologiebedrijf Omron opent acht zogenaamde Innovation Labs in Europa. In deze showroom-vestigingen wil Omron potentiële klanten een ‘proof of concept’ kunnen bieden, waarbij zij in de praktijk kunnen zien hoe hun individuele productielijnen verder kunnen worden geautomatiseerd.

Elk nieuw Innovation Lab beslaat een reeks innovatieve technologieën waaronder vaste en mobiele robotsystemen. Het doel van deze laboratoria is om producenten beter voor te bereiden op de huidige slimme productiemogelijkheden. Het doel is een ‘proof of concept’ te creëren voor de klant, iets dat daadwerkelijk kan worden toegepast in de productie. Ze kunnen ervaren hoe geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), het Internet of Things (IoT) en robotica in hun fabriek kunnen worden toegepast, met name voor de voedingsmiddelen- en warenindustrie, verpakkingsindustrie en automotive industrie.

Innovation Lab

De eerste vijf Innovation Labs gaan in oktober 2018 van start en twee andere openen kort daarna hun deuren. Ze zijn te vinden in Stuttgart in Duitsland, Milaan in Italië, Madrid in Spanje, Milton Keynes in het VK, Tychy in Polen, Istanbul in Turkije en Argonay in Frankrijk. Deze zeven nieuwe Innovation Labs zijn de opvolgers van het Nordic Automation Center, Malmö, Zweden, dat al sinds oktober 2017 een vergelijkbare rol heeft.


OuderAlle Nieuwskoppen

iPad Pro 2018 verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Door Gonny van der Zwaag

Er staan grote veranderingen voor de iPad Pro op de planning. Dit zijn onze verwachtingen voor Apple's professionele tablet, die najaar 2018 een update krijgt.

Het artikel iPad Pro 2018 verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken verscheen voor het eerst op iCulture


Even doorbijten tijdens werkzaamheden in de herfstvakantie

Komende week werkt ProRail op diverse plekken aan het spoor en krijgen veel treinreizigers te maken met een aangepast reisadvies, extra reistijd en extra drukte. Zo zullen meer reizigers gebruik maken van Intercity direct of omreizen via de stations Amsterdam Zuid en Schiphol. Waar mogelijk verlengt NS de treinen, maar veel spitstreinen en Intercity direct rijden al met de maximale lengte.

Extra collega’s op de stations en op perrons helpen daarom om reizigers van informatie te voorzien en zij zorgen voor betere spreiding over de trein. Vanwege de herfstvakantie zijn minder reizigers op weg naar werk of school en is het lastig te voorspellen op welke tijden het precies drukker zal zijn. We houden dit voortdurend in de gaten en houden tussen Woerden en Utrecht extra bussen achter de hand voor tijdens drukke momenten. Wij gaan ons uiterste best doen om de reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, maar dat het met pieken extra druk zal zijn valt niet altijd te voorkomen.

Herfstvakantie: plan je reis

Raadpleeg voor je gaat reizen de Reisplanner voor het beste reisadvies en houd rekening met de extra reistijd en extra drukte. Even doorbijten dus, dan heeft de maandagmorgen na de vakantie in elk geval één voordeel: deze werkzaamheden hebben we weer gehad.


Tele2 introduceert sim only speciaal voor kinderen

Door Jelmer Penninga

Als eerste mobiele provider presenteert Tele2 een sim only abonnement die ouders speciaal voor hun kinderen kunnen afsluiten. Met het abonnement kunnen kinderen onbeperkt bellen naar 3 nummers en hebben ze 1GB databundel. Kosten voor dit abonnement zijn 7 euro per maand.

Het abonnement heeft een datalimiet van 1GB, bellen kost 0,15 per minuut. Er zijn drie nummers in te stellen waarmee onbeperkt gebeld kan worden. Deze nummers zijn eens per maand te wijzigen met de Tele2 app. In de Tele2 app is ook het verbruik te monitoren.
Het abonnement heeft een belplafond van 10 euro. Hierna is het niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of te internetten. Ook de drie onbeperkte nummers zijn dan niet meer te bellen. Wel kan het abonnement dan nog telefoontjes en sms’jes ontvangen. Het is mogelijk om extra data bij te kopen of het belplafond te verhogen.

Dit nieuwe Tele2 abonnement is dus speciaal voor kinderen. De abonnementsduur is 12 maanden en de aansluitkosten zijn €15,- Naast dit abonnement zijn er natuurlijk nog meer goedkope abonnementen mogelijk. Ook aanbieders zoals Simpel, Youfone en Simyo hebben goedkope sim only abonnementen. Deze zijn niet speciaal voor kinderen, maar wel erg goedkoop.

Tip: Het vergelijken van goedkope sim only abonnementen kan je inzicht geven in de prijs die je kwijt bent voor een sim only abonnement.

bron: Tele2

β€˜Apple komt met eigen chip voor zelfrijdende auto’

Door Raymon Mens

Dat Apple aan een zelfrijdende auto sleutelt, is geen geheim meer. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt nu met nieuwe informatie.

Wanneer in oktober is Apple’s iPad en Mac Event?

Door Raymon Mens

Er worden nog veel nieuwe Apple-producten verwacht, zoals een iPad Pro 2018 en MacBook Air 2018. Wanneer is de aankondiging? Wij verwachten nog een event.

Nuvias distribueert Dolby Voice portfolio

Door Pim Hilferink
Nuvias heeft een distributieovereenkomst met Dolby Laboratories voor de hele EMEA-regio ondertekend voor de Dolby Voice Conference Phone en Dolby Voice Room-hardware en conferentieoplossingen. Deze baanbrekende producten bieden een uitzonderlijk goede gebruikerservaring, gebaseerd op 50 jaar toonaangevende ontwikkeling van audiotechniek en innovatie.

Deze MAP-oplossing spuit een lekker geurtje in je verpakking

Door Mark IJsendoorn
aroma map

Air Products introduceert de Freshline Aroma MAP, een Modified Atmosphere Packaging-oplossing die verpakkingen voorziet van een smakelijke geur.

‘Zintuigelijke marketing’ noemt Air Products het. Wanneer de consument de verpakking van een stuk vlees of een maaltijdpakket opentrekt is het niet de plasticgeur die overheerst, maar een passend aroma. De Freshline Aroma MAP is een systeem dat naast de normale gassen ook een aroma aan de verpakkingsatmosfeer toevoegt. Die aroma’s zijn natuurlijk, op basis van bijvoorbeeld essentiële oliën.

Zintuiglijke marketing

“Voor voedingsproducten die verpakt worden onder gemodificeerde atmosfeer is er nog veel potentieel. Het gebruik van natuurlijke aroma’s die de zintuiglijke ervaring van de consument versterken, biedt producenten uitstekende mogelijkheden”, zegt Ann Callens, Food & Cryo Segment Manager bij Air Products. Onder die mogelijkheden valt niet alleen een betere productbeleving door de consument. Volgens Air Products kunnen bepaalde essentiële oliën de houdbaarheid van een product nog verder verbeteren.

Freshline Aroma MAP

De Freshline Aroma MAP vervangt de standaard MAP-oplossing in de proceslijn. Dankzij de vooraf ingestelde parameters, injecteert de machine een nauwkeurige en herhaalbare hoeveelheid aroma in de gasstroom. Het mengsel van MAP-gas en actieve/aroma stoffen wordt naar de verpakkingsmachine geleid, waar het vervolgens op dezelfde manier als bij standaard MAP in de verpakking geïnjecteerd wordt.


Gerucht: β€˜iPad Pro 2018 houdt hetzelfde schermformaat van 10,5 en 12,9-inch’

Door Gonny van der Zwaag

Er komen twee nieuwe iPad Pro's aan. De schermresolutie daarvan blijft waarschijnlijk gelijk aan de huidige modellen van 10,5-inch en 12,9-inch.

Het artikel Gerucht: ‘iPad Pro 2018 houdt hetzelfde schermformaat van 10,5 en 12,9-inch’ verscheen voor het eerst op iCulture


Arrow distributeur NVIDIA datacenterplatformen

Door Pim Hilferink
Technologiedistributeur Arrow Electronics is een  strategische distributieovereenkomst aangegaan met NVIDIA. Op basis daarvan gaat Arrow datacenter-platformen, zoals NVIDIA DGX, NVIDIA virtual GPU (vGPU) en NVIDIA Tesla in de EMEA-regio distribueren.

Huawei Mate 20 pro prijzen en specificaties lekken uit

Door Jelmer Penninga

Volgende week wordt de presentatie van de nieuwe Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro verwacht. Of daar veel nieuws wordt verteld is nog maar de vraag. Een lek onthult vrijwel alle details van de nieuwe Huawei Mate 20 Pro. Inclusief de verwachte prijzen van de nieuwe topper van de Chinese smartphone fabrikant.

Huawei Mate 20

de Huawei Mate 20 Pro zal naar alle waarschijnlijkheid worden uitgerust met een 6.39 inch beeldscherm. Deze heeft een resolutie van 1440 x 3120 pixels. Een zelfde scherm is ook te vinden in de LG G7 ThinQ en de LG V40 ThinQ. Het geheugen zal bestaan uit 6GB RAM en 128GB opslagruimte, of 8GB RAM en 256GB of 512GB opslag. Als we de renders mogen geloven krijgt de Huawei Mate 20 drie camera’s op de achterkant. Dit zijn een 40 megapixel standaard camera, een 20 megapixel telephoto camera en een 8 megapixel ultra-wide camera. Op de voorkant een 24 megapixel selfie-camera.

Verder wordt de Huawei Mate 20 Pro uitgerust met een 4200 mAh batterij en is de Mate 20 pro water- en stofdicht.

De goedkoopste variant van de Huawei Mate 20 Pro zal volgens de geruchten 899 Engelse Ponden gaan kosten. Aangezien de prijs van de Euro en de Pond redelijk bij elkaar liggen kunnen we hier een zelfde prijs in Euro’s verwachten. De Huawei Mate 20 serie gaat bestaan uit de al gelanceerde Huawei Mate 20 Lite en de nog komende Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro. Naast deze opvolgers van de Mate 10 serie gaan er ook geruchten over een speciale game variant, de Huawei Mate 20X. Of deze er werkelijk komt gaan we volgende week meemaken.

Gerucht: β€˜Modelnummers iPad Pro 2018 en Apple Pencil gelekt’

Door Gonny van der Zwaag

Het is zowat zeker dat er nieuwe iPad Pro's aan komen. Voor het eerst zijn nu de modelnummers uitgelekt en daarbij blijkt dat het om 3 modellen gaat. Ook is er een nieuwe Apple Pencil opgedoken.

Het artikel Gerucht: ‘Modelnummers iPad Pro 2018 en Apple Pencil gelekt’ verscheen voor het eerst op iCulture


macOS Mojave: Mac Pro krijgt ondersteuning voor snelle SSD

Door Raymon Mens

Hoewel macOS Mojave slechts beperkt op de oude Mac Pro (model van voor 2013) werkt, krijgt de oude tower ineens weer behoorlijk wat aandacht van Apple.

VPRO Medialab kijkt naar de invloed van smart home op ons leven

Door Jim Pedd

Tussen 20 en 28 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats. Daarbij schuift ook het VPRO Medialab aan. Centraal staat de invloed van smart home-apparatuur op ons persoonlijk leven.

Het artikel VPRO Medialab kijkt naar de invloed van smart home op ons leven verscheen voor het eerst op iCulture


Schneider Electric introduceert cloud-gebaseerde beheersoftware EcoStruxure IT voor Partners

Door Pim Hilferink
Schneider Electric, specialist in energiemanagement en automatisering, heeft EcoStruxure IT voor Partners in Europa gelanceerd, een cloud-gebaseerde beheersoftware waarmee leveranciers en dienstverleners van IT-oplossingen nieuwe en terugkerende inkomsten uit services kunnen genereren door het beheren van datacenters, gedistribueerde IT en edge-faciliteiten.

[Update] β€˜iPad Pro 2018 krijgt magnetische connector en Apple Pencil 2 en nog snellere A12X processor’

Door Night

De iPad Pro 2018 komt er nog dit najaar aan en er begint steeds meer bekend te worden. Nieuwe details over een nieuwe connector en de Apple Pencil 2.

Gerucht: β€˜iPad Pro krijgt nieuwe magnetische aansluiting, werkt met vernieuwde Apple Pencil’

Door Benjamin Kuijten

Er zijn nieuwe details van de aankomende iPad Pro verschenen. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro een nieuwe magnetische aansluiting voor accessoires. Daarnaast verschijnt er een nieuwe Apple Pencil die je makkelijker koppelt, net zoals de AirPods en HomePod.

Het artikel Gerucht: ‘iPad Pro krijgt nieuwe magnetische aansluiting, werkt met vernieuwde Apple Pencil’ verscheen voor het eerst op iCulture


Oud-president GeorgiΓ« mag vanuit Nederland kritiek blijven uiten in Georgische media

Door Emiel Jurjens

Na twee veelbewogen termijnen als president van Georgië woont Michail Sakaasjvili inmiddels in Nederland. Hij is nog steeds politiek actief in Georgië en geeft in april-mei 2018 interviews aan Georgische media waarin hij felle kritiek uit op de handelwijze van de Georgische banken. Daarbij bekritiseert hij verschillende betrokkenen in het bijzonder, waaronder een andere oud-president van Georgië (Bidzina Ivanishvili) en een ‘Amerikaans staatsburger van Georgische komaf’. Laatstgenoemde start een kort geding in Nederland tegen Sakaasjvili, met als inzet onder meer het verkrijgen van een uitingsverbod en plaatsing van een rectificatie. De voorzieningenrechter wijst echter alle vorderingen af.

De voorzieningenrechter acht zich, nu Sakaasjvili in Nederland woont, bevoegd van de zaak kennis te nemen en oordeelt dat het toepasselijk recht Georgisch recht is. Het nationale Georgische recht speelt echter geen rol van betekenis in deze zaak. Partijen zijn het er namelijk over eens dat de jurisprudentie van het EHRM onderdeel uitmaakt van het Georgisch recht en dat zij hier een rechtstreeks beroep op kunnen doen. Bij de beoordeling van de zaak baseert de voorzieningenrechter zich dan ook alleen op uitspraken van het EHRM.

Sakaasjvili heeft in uitgebreide interviews zijn visie gegeven op de banksector van Georgië, en de rol van specifieke personen (waaronder eiser) daarin. Hij stelt daarover dat een kleine groep banken en hun vertegenwoordigers “de macht in handen hebben (oligarchie), de overheid beïnvloeden en controleren, hun greep op de Georgische maatschappij vergroten en zich verrijken ten koste van de Georgische bevolking

De voorzieningenrechter oordeelt dat deze uitingen kwalificeren als uitingen van algemeen belang, gedaan in het kader van een politiek debat, waarmee wordt beoogd een ernstige maatschappelijke misstand aan de orde te stellen. Aan dergelijke uitingen dient een “groot gewicht” te worden toegekend, temeer nu deze zijn gedaan door een lid van de oppositie: de voorzieningenrechter verwijst naar het EHRM-arrest Incal/Turkije waarin is uitgemaakt dat beperking van de uitingsvrijheid voor dergelijke politici ‘the closest scrutiny’ van het Hof vereist.

Verder acht de voorzieningenrechter van belang dat de uitingen uitsluitend zien op het professionele handelen van eiser, en dat deze gezien zijn positie in de Georgische samenleving kwalificeert als een ‘public figure’ die een dikke huid voor kritiek moet hebben. Daarbij is het naar het oordeel van de voorzieningenrechter niet van belang dat eiser stelt er naar te streven ‘zo veel mogelijk uit de publiciteit te blijven’.

Na deze vaststellingen kijkt de voorzieningenrechter naar de gewraakte uitingen. Eiser stelt dat Sakaasjvili hem zou hebben beschuldigd van het plegen van strafbare feiten. De voorzieningenrechter volgt hem daar echter niet in en oordeelt dat de uitingen in hun context gelezen moeten worden, en daarbinnen kwalificeren als ‘overwegend waardeoordelen’:

Naar het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter kunnen de hiervoor onder 4.11. genoemde beschuldigingen, gelet op de context waarin deze zijn gedaan, worden aangemerkt als overwegend waardeoordelen, die als zodanig een voldoende feitelijke basis vinden in de hiervoor weergegeven – niet weersproken – gegevens over de bankensector in Georgië en de positie van [eiser] in de Georgische samenleving.”

De voorzieningenrechter overweegt dat de feitelijke juistheid van de uitingen en de betekenis die het Georgische publiek aan de uitingen toekent zonder nadere voorlichting niet goed te beoordelen zijn, maar dat naar voorlopig oordeel de waardeoordelen in elk geval niet excessief te noemen zijn.

Het vonnis sluit af met een herbevestiging van het belang van de grote ruimte die moet worden gegeven aan uitingen in het kader van het politieke debat:

De voorzieningenrechter herhaalt dat aan het belang om in het kader van een politiek debat beweerdelijke misstanden aan de orde te stellen die de kern van een democratische rechtsstaat raken, een zeer groot gewicht moet worden toegekend. Dat geldt ook voor uitingen die als beledigend kunnen worden ervaren.

[Update] iMac Pro en MacBook Pro toch nog te repareren door derden

Door Night

De iMac Pro en de MacBook Pro blijken nog gewoon door derden te repareren. De 'kill-switch' is nog niet door Apple geactiveerd. Dit concludeert iFixit.

β€˜iPhone XS al bijna net zo krachtig als een desktop’

Door Gonny van der Zwaag

Apple's A12 Bionic-processor in de iPhone XS (Max) is ook dit jaar weer sneller geworden. Volgens de technische experts van Anandtech komt het al aardig in de buurt van de beste desktop-processors.

Het artikel ‘iPhone XS al bijna net zo krachtig als een desktop’ verscheen voor het eerst op iCulture


❌