[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
OuderAlle Nieuwskoppen

Video: NS Weekly

NS Weekly 26 september 2019 (#21):

0:15 Rode loper - NS-docu op Filmfestival
0:47 Voor de klas - conducteurs lezen voor
1:10 Binnenkijken - NS opent deuren voor publiek
1:52 Thuiskomen - 21e Stationshuiskamer
2:19 Slecht overweg - met spoorbomen Nijkerk
2:35 Werkzaamheden
2:51 Primeur - eerste item uit nieuwe NS-fanshop

Bekijk eerdere aflevering van NS Weekly:


NS viert opening StationsHuiskamer Boxtel met 21 Van Boxtels

Wachten op de trein wordt een stuk prettiger op het NS Station Boxtel. Op 25 september opent NS er een StationsHuiskamer, waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op actuele reisinformatie. Om dat te vieren komt president-directeur Roger van Boxtel naar het station van zijn achternaam om de StationsHuiskamer te openen. Via Facebook hebben twintig andere mensen die Van Boxtel heten zich aangemeld om het feestje mee te vieren.

De nieuwe StationsHuiskamer komt op de plek van de Kiosk. In een prettige sfeer kunnen reizigers hier even rustig zitten, met voorzieningen als Wifi, stopcontacten, actuele reisinformatie en de mogelijkheid om iets te eten of drinken. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reizigers.

NS geeft een groot aantal stations een upgrade. Onderdeel daarvan is het openen van acht StationsHuiskamers op regionale stations, waarmee het totaal aantal StationsHuiskamers op 24 komt. In 2021 wil NS in totaal 35 StationsHuiskamers geopend hebben.

Van Boxtel

Via Facebook is NS de afgelopen dagen op zoek gegaan naar twintig mensen die ook Van Boxtel heten. Vele Van Boxtels reageerden daarop, waarvan er twintig zijn geselecteerd. Zij worden woensdag getrakteerd op taart en een drankje door president-directeur Roger van Boxtel van NS.

De StationsHuiskamer in Boxtel is open van maandag tot en met vrijdag van 06.00-19.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00-17.00 uur.

De opening is op 25 september om 16.30 uur.


Anneke de Vries nieuw lid Raad van Bestuur NS

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de minister van Financiën Anneke de Vries benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van NS. Zij treedt op 15 oktober 2019 in dienst als directeur Stations en Risicobeheer. 

Mevrouw A.M.E. (Anneke) de Vries heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van vastgoed, retail en eerstelijns risicomanagement. Ze is op dit moment senior vice president Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos, Gall & Gall. In deze functie is zij verantwoordelijk voor een omvangrijke vastgoedportefeuille en franchiseonderneming. Daarvoor heeft zij onder meer ervaring opgedaan in projectontwikkeling en executive management posities bij ING Real Estate.

President-Commissaris Gerard van de Aast: “Namens de Raad van Commissarissen heet ik Anneke van harte welkom bij NS. NS heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen voorwaarts gezet en levert betrouwbare prestaties als OV-bedrijf. De ambitie is om de komende jaren de rol van NS als beheerder en ontwikkelaar van de Nederlandse stations en stationsgebieden in het belang van de reiziger te versterken. Wij zijn er van overtuigd dat Anneke met haar kwaliteit en expertise hier een bijdrage aan zal leveren.”De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over deze benoeming.

Anneke de Vries: “Ik verheug mij erop om samen met NS-collega’s ons in te zetten voor stations en stationsgebieden, die een goede bijdrage leveren aan een prettige treinreis en om op een verantwoordelijke manier onze maatschappelijke rol als mobiliteitsbedrijf te vervullen.” 

Anneke de Vries volgt Susi Zijderveld op in de Raad van Bestuur, die met haar aantreden weer compleet is en verder bestaat uit president-directeur Roger van Boxtel, directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Operatie Marjan Rintel en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit. Het aandeel vrouwelijke bestuurders bij NS komt met deze benoeming weer uit op 40%. Ook in de Raad van Commissarissen (50%) en het management (40%) streeft NS actief naar een goede balans tussen mannen en vrouwen en diversiteit.

Anneke de Vries ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het geaccordeerde beloningsbeleid. Zij ziet, net als de overige leden van de Raad van Bestuur, vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.

De persfoto is hier te downloaden 


NS brengt Brabantsedag in beweging op NS Station Heeze

De Brabantsedag begint zondag 25 augustus al op het NS Station Heeze. Reizigers die aankomen om naar de jaarlijkse theaterparade te komen kijken, krijgen bij het openen van de treindeuren al een portie ‘perron-geluk’. Theatergroep Het Salon verzorgt daarmee de warming-up voor de 62e Brabantsedag, die als thema ‘Wat beweegt Brabanders?’ heeft. Met speciale Riksja’s brengt NS reizigers naar het parcours.

Traditioneel trekken de laatste zondag van de maand zestien wagenbouwersgroepen met zo’n tweeduizend acteurs door de straten van Heeze met indrukwekkende huizenhoge theaterdecors. In de parade komen gebeurtenissen uit het verleden tot leven, gekoppeld aan het jaarthema ‘Wat beweegt Brabanders?’.

“Treinreizen en bewegen gaan hand in hand. Daarom is NS Supporter van Bewegen en voelen wij ons helemaal thuis bij dit thema”, zegt stationsmanager Marion den Hooglander. “Zodra de treindeuren open gaan worden treinreizigers meegezogen in de Brabantsedag en brengen we ze in beweging.”

Vanuit de richting Weert en Eindhoven vertrekt er ieder uur een trein naar Heeze. Vanaf 10.30 uur worden reizigers welkom geheten op het NS Station. De theaterparade begint om 13.30 uur.


Grapperhaus: β€˜Bemoedigend gesprek’ met Thaise autoriteiten

Komt ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die vastzit in Thailand, terug naar Nederland? Minister Grapperhaus probeerde vrijdag de Thaise autoriteiten te bewegen om hem uit te leveren.

PSV-aanvaller Hirving Lozano voor β€˜recordbedrag’ naar Napoli

De Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano verruilt PSV na twee seizoenen voor het Italiaanse Napoli. Volgens de club uit Eindhoven is het de grootste transfer in de clubhistorie.


Speelgoedmaker Hasbro neemt bedrijf achter Peppa Pig over

Op de beurs werd Entertainment One ruim 29 procent meer waard nadat de overname bekend werd.


Vasseur: β€˜Vanaf 2021 meer races zoals de Duitse Grand Prix, zelfs als het droog is’

Door Laurens Stade

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur is ervan overtuigd dat als de nieuwe regels, die vanaf 2021 in werking treden, werken zoals gepland, de races veel spectaculairder zullen worden. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner ziet het gebeuren dat er vanaf 2021 meer spectaculaire races zullen plaatsvinden, maar benadrukt dat de banden daarbij een cruciale rol spelen. Tijdens […]

The post Vasseur: ‘Vanaf 2021 meer races zoals de Duitse Grand Prix, zelfs als het droog is’ appeared first on Formule1.nl.

Ook YouTube blokkeert accounts om beΓ―nvloeding Hongkong

Zeker 210 YouTube-accounts zijn geblokkeerd, in dezelfde week dat Twitter en Facebook diverse accounts verwijderden en blokkeerden. Met de socialmedia-accounts werd „op gecoördineerde wijze” geprobeerd de protesten in Hongkong te beïnvloeden.


Justitie BraziliΓ« opent onderzoek naar bosbranden in Amazone

De internationale kritiek op het beleid van de Braziliaanse president Bolsonaro groeit vanwege de vele bosbranden. De Franse president spreekt van een „internationale crisis”.

Vijf doden door verdrukking bij rapconcert Algerije

Naast de vijf doden raakten nog eens ruim 21 mensen gewond, doordat paniek ontstond bij een van de ingangen van het stadion waar het concert werd gegeven.


Het lerarentekort is een 'nationale ramp'

De acties om openstaande vacatures in het onderwijs te vullen, zijn volgens experts niet voldoende. „De landelijke aanpak is te beperkt.”

Aantal daklozen in Nederland in tien jaar tijd ruim verdubbeld

Hulpinstanties zien steeds vaker daklozen met een niet-westerse achtergrond in de daklozenopvang verschijnen. Staatssecretaris Blokhuis „schrikt” van de cijfers.

Vijf doden en ruim honderd gewonden door onweer Pools-Slowaakse gebergte

De slachtoffers werden donderdag overvallen door onweer op verschillende plekken in het gebergte. Onder de doden zijn twee kinderen.


iCulture Vandaag: dit was donderdag 22 augustus 2019

Door Redactie

Wat gebeurde er op Apple-gebied op donderdag 22 augustus 2019? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht op iCulture.

Het artikel iCulture Vandaag: dit was donderdag 22 augustus 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


PSV en Feyenoord dichter bij groepsfase, AZ speelt gelijk tegen Antwerp

PSV won met 3-0 van Apollon Limassol, terwijl AZ niet verder kwam dan 1-1 tegen Antwerp. Eerder op de avond won Feyenoord met 3-0 van Hapoel Beër Sjeva.


Vermisten bij grote brand in pand Leger des Heils terecht

De brand brak donderdagavond om 19.30 uur uit in een pand van het Leger des Heils en is nog altijd niet onder controle.


Bijna 1.500 varkens omgekomen bij stalbrand Streefkerk

Bij een grote stalbrand in Streefkerk zijn bijna 1.500 varkens omgekomen. Slechts vijftien varkens konden worden gered.


China vraagt buitenlandse media om β€˜onpartijdige’ berichtgeving Hongkong

Verschillende buitenlandse media hebben een brief ontvangen, waaronder de Britse BBC, het Amerikaanse NBC en het Japanse NHK.


De Amazone brandt – maar hoe fel?

Nieuwsberichten over een grote toename in het aantal Amazonebranden lijken te berusten op een misverstand. Is er sprake van een record? En wat staat er precies in brand?

❌