[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 21 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Reclame bij Nijntje en Dora op YouTube is straks voorbij

Hoewel YouTube officieel voor volwassenen is, zijn vooral tekenfilms populair. De adverteerders bereiken zo miljoenen kinderen. Een praktijk die zorgen baart.

Kort geding om perstoegang bij schouw in zaak-Nicky Verstappen

Verschillende media eisen openbaarheid bij de schouw op de Brunssummerheide. De rechtbank in Limburg heeft dat verboden.


Meer vrouwen in de top heeft geen effect op winst

Bedrijven met meer vrouwen aan de top maken niet meer winst. Maar ook niet meer verlies. Dat blijkt uit onderzoek van het CPB en het SCP.

Heb je een ronde naam? Dan zul je wel aardig zijn

De klank van iemands naam kleurt voor buitenstaanders al bij voorbaat de verwachting in van de persoonlijkheid van diegene. Het effect is groter dan verwacht.

China arresteert medewerker van Brits consulaat Hongkong

Waarom de medewerker van het Britse consulaat in Hongkong door China is opgepakt, is onduidelijk. Het leidt tot meer frictie tussen China en het Verenigd Koninkrijk.

IndonesiΓ« stuurt versterkingen naar onrustig West-Papoea

In West-Papoea, waar een onafhankelijkheidsstrijd sluimert, is het onrustig omdat de politie racistische opmerkingen gemaakt zou hebben tegen studenten uit de Indonesische provincie.


Schots veerbedrijf wil dienst naar Eemshaven vanwege Brexit

De veerboten zullen zowel vracht als passagiers gaan vervoeren vanuit het Schotse Rosyth en moeten een alternatief vormen voor de haven van het Zuid-Engelse Dover.


Zuid-Afrika legt gebruik van apartheidsvlag aan banden

Wie de oude vlag van Zuid-Afrika, in gebruik tot het einde van de apartheid in 1994, zomaar ophangt, maakt zich volgens de rechter schuldig aan haatzaaien en racisme.

Directie gevangenis Vught haalt schietspellen weg van terroristenafdeling

Gevangenen konden onder andere Grand Theft Auto spelen, waarbij spelers hun tegenstander of voorbijgangers beschieten met wapens.


Nooit eerder werden in de Braziliaanse Amazone zoveel bosbranden geteld

Het gaat om 84 procent meer bosbranden in Braziliaanse Amazone dan vorig jaar.

Burgemeester van Veldhoven mocht Eritrese conferentie niet verbieden

De burgemeester van Veldhoven had zich beter moeten informeren voor hij de conferentie van een Eritrese jongerenvereniging verbood.

Verkoop gasketels stijgt nog, maar waarschijnlijk niet lang meer

Nederlanders hebben nog geen afscheid genomen van de gasgestookte HR-ketel, blijkt uit de Gasmonitor. Maar elektrisch koken en duurzame vormen van verwarming zijn in opkomst. Een kantelpunt is op komst.

Kardinaal Pell ook in hoger beroep veroordeeld voor misbruik minderjarigen

De Australiër, een van de machtigste mensen van het Vaticaan, kreeg eerder zes jaar cel wegens misbruik van twee minderjarige jongens. Hij blijft vastzitten.

Rotterdamse politie doodt drie honden die vrouw aanvielen

Drie honden vielen een vrouw aan in een appartement in Rotterdam-Zuid. Agenten konden de vrouw niet bereiken en voelden zich genoodzaakt de honden dood te schieten.


Some like it hot! De nieuwe Audi RS 6 Avant is een regelrechte 'power station'

Zeg bodykit, waar ga je met die Audi RS 6 Avant naartoe? Want mijn hemel, wat is de nieuwe 'power station' dik aangekleed met spoilerrandjes, diffusers en koelopeningen. 'Some like it hot', om de gelijknamige band maar even aan te halen.

Regering VS wil illegale migranten voor onbepaalde duur kunnen opsluiten

Migranten die illegaal de grens met de VS oversteken, mogen nu maximaal twintig dagen worden opgesloten. De regering wil die beperking weghalen.

Nederlands β€˜troostmeisje’ Jan Ruff-O’Herne overleden

Ruff-O’Herne was in de jaren negentig een van de eerste ‘troostmeisjes’ die met haar verhaal over gedwongen seks tijdens de Japanse overheersing naar buiten kwam.

AustraliΓ« sluit zich aan bij militaire missie VS in Straat van Hormuz

De VS roepen bondgenoten al weken op zich aan te sluiten bij de militaire actie in de Perzische Golf. In het gebied zijn meerdere olietankers aangevallen, volgens de VS door Iran.


Gisteren β€” 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Slordig Ajax ontsnapt aan nederlaag op Cyprus

De kampioen van Nederland speelde slordig en gaf door het vele balverlies de thuisploeg de gelegenheid snel te counteren. Het duel eindigde in gelijkspel.

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 20 augustus 2019

Door Redactie

Wat gebeurde er op Apple-gebied op dinsdag 20 augustus 2019? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht op iCulture.

Het artikel iCulture Vandaag: dit was dinsdag 20 augustus 2019 verscheen voor het eerst op iCulture


❌