[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Gisteren β€” 20 Augustus 2019Alle Nieuwskoppen

Alles over HEIF en HEVC, de standaard foto- en videoformaten in iOS

Door Gonny van der Zwaag

Wat zijn HEIF en HEVC, de foto- en videoformaten die in iOS standaard worden gebruikt? In deze gids praten we je bij over de voordelen van HEIF en HEVC en waarom Apple hiervoor gekozen heeft.

Het artikel Alles over HEIF en HEVC, de standaard foto- en videoformaten in iOS verscheen voor het eerst op iCulture


OuderAlle Nieuwskoppen

Dode bij aanvaring motorsloep en RHIB op Nieuwe Maas

Door DvdM

Een aanvaring tussen een motorsloep en een snelle rubberboot (RHIB), vrijdag 16 augustus in de namiddag op de Nieuwe Maas in Rotterdam, heeft één opvarende het leven gekost. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit België die meevoer in de sloep. Twaalf mensen raakten te water en werden onder meer door opvarenden van watertaxi’s en andere boten uit het water gehaald.

Van de mensen die uit het water zijn gehaald, zijn er negen naar het ziekenhuis gebracht. Na de aanvaring zochten hulpverleners in het water naar mogelijke vermisten. Die zoektocht werd omstreeks 18:30 uur gestaakt, toen duidelijk was geworden dat er geen vermisten meer waren.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio kwamen de vaartuigen met elkaar in botsing ter hoogte van het Antwerpse Hoofd op het Noordereiland. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, maar is hervat na het staken van de zoektocht naar vermisten. Beide schippers zijn aangehouden door de politie.

YouTube-video RTV Rijnmond

De schipper van de speedboot is een 46-jarige man uit de gemeente Altena, meldt RTV Rijnmond. De speedboot botste tegen de sloep van de 59-jarige Ben Gelderblom van rederij Rotjeknor, die in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. De man was nog maar net hersteld van een vorig ongeluk. In mei vorig jaar raakte hij gewond toen er op de Nieuwe Maas een watertaxi op zijn sloep botste.

Bent u getuige geweest van de aanvaring vanmiddag op de Nieuwe Maas? #rotterdam bel 09008844 of Whatsapp Team Zeehavens +31622630823 https://t.co/LXMjsPdUWD

— Zeehavenpolitie (@POL_Zeehaven) August 16, 2019

De zeehavenpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (DvdM / ANP)

Apps om je eigen filmcollectie te bekijken op iPhone en iPad

Door Redactie

Je eigen filmcollectie of filmbibliotheek bekijken op iPhone en iPad? We hebben de beste apps voor filmkijken voor je uitgezocht, voor thuis of onderweg. Ook handig op vakantie!

Het artikel Apps om je eigen filmcollectie te bekijken op iPhone en iPad verscheen voor het eerst op iCulture


Adobe Rush voor iOS kan snelheid van video’s nu professioneel aanpassen

Door Gonny van der Zwaag

Adobe heeft professionele snelheidsfuncties toegevoegd aan de mobiele app Premiere Rush CC. Hiermee kun je gemakkelijk de snelheid van een video aanpassen, net als in de Premiere Pro CC-app voor de desktop. Je kunt een clip uitrekken of laten krimpen.

Het artikel Adobe Rush voor iOS kan snelheid van video’s nu professioneel aanpassen verscheen voor het eerst op iCulture


Varend corso Westlanders

Door DvdM

Een varende stoet vol bloemen, planten, groenten en fruit trekt drie dagen van vriijdag tot en met zondag door het Westland en omgeving. 

Elk jaar komen honderdduizenden toeschouwers op het corso af. Het publiek heeft vanaf de walkant langs de 80 kilometer lange route goed zicht op de voorbijtrekkende schepen. Thema van de 22e editie van het Varend Corso Westland is ‘Wow’. ‘Het corso gaat je verbazen, het gaat je verrassen’, licht een woordvoerster het toe. ‘Die verrassing zit ‘m in de decoratie, technische snufjes en het spel van figuranten aan boord.’

Het evenement begon vrijdagmiddag met een kindercorso, met boten die zijn opgetuigd door kinderen van 8 tot 14 jaar. Daarna begon het varend corso aan de driedaagse onder meer door Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen met ‘s avonds vlootschouw.

Duizenden mensen genieten van het Varend Corso, dat is te zien aan de kade aan de Nieuweweg in #Poeldijk #westland #genieten pic.twitter.com/qAzPe1xhiX

— Varend Corso (@VarendCorso) August 3, 2019

41 opgemaakte boten, 80 kilometer waterweg, 65 bruggen, 550.000 bezoekers, 450.000 bloemen, 120.000 planten, 36.000 paprika’s, 15.000 trossen tomaten én… 1 brandstof: Shell GTL Fuel. Trots dat wij voor het vijfde jaar op rij brandstof mogen leveren aan @VarendCorso #varendcorso pic.twitter.com/4tj0899Vv8

— Shell Nederland (@Shell_Nederland) August 2, 2019

Vorig jaar trok het Varend Corso Westland zo’n 550.000 mensen, onder wie toeschouwers uit Limburg en Friesland en veel buitenlandse toeristen. (ANP)


Video: Tom Coronel over GP Hongarije: β€˜Dit kan zeker weer een kraker worden’

Door Marijn Sourbron

Tom Coronel blikt met FORMULE 1 aan de hand van drie stellingen vooruit op de Grand Prix van Hongarije. Over waarom de race op de Hungaroring óók weer een kraker kan worden, de toekomst van Valtteri Bottas, en of de bezem erdoor moet bij Ferrari. "Wat hebben die het slecht zeg, bij Ferrari."

The post Video: Tom Coronel over GP Hongarije: ‘Dit kan zeker weer een kraker worden’ appeared first on Formule1.nl.

Video: rondje Hungaroring met Giedo van der Garde

Door Eelco den Boer

Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung rijden voor FORMULE 1 magazine elke donderdag voor een Grand Prix een ronde in de simulator op het circuit waar de betreffende race wordt verreden. Van der Garde demonstreert een rondje over de Hungaroring. Giedo van der Garde over Boedapest: “Een Mickey Mouse-circuit, een kartbaantje. Altijd warm. Als […]

The post Video: rondje Hungaroring met Giedo van der Garde appeared first on Formule1.nl.

ReclameReview: iedereen lacht bij Pride Amsterdam

ReclameReview: iedereen lacht bij Pride Amsterdam

Veel aandacht dezer dagen voor de Pride Week in Amsterdam, met als eclatant hoogtepunt natuurlijk komende zaterdag de Canal Parade. Menig bedrijf grijpt dit evenement aan om zich van zijn inclusiefste kant te laten zien, dus ook gastheer Gemeente Amsterdam. In een sferische campagne-video passeren uiteenlopende Amsterdammers de revue, inclusief de beroemde dragqueen Jennifer Hopelezz.


Lees meer over: ReclameReview: iedereen lacht bij Pride Amsterdam.

Video: Even vragen aan… Daan de Geus in Duitsland: β€˜Niemand weet hoe het zal gaan in de regen’

Door Marijn Sourbron

In de rubriek Even vragen aan… bellen we met een van onze verslaggevers ter plaatse om bij te praten over het Grand Prix-weekend. Vandaag leggen we onze reporter in Duitsland enkele stellingen voor. Vanuit Hockenheim: Daan de Geus over de snikhete vrijdag, Pierre Gasly’s zelfvertrouwen en Bottas’ wake-up call. “Bottas is door Wolff op scherp […]

The post Video: Even vragen aan… Daan de Geus in Duitsland: ‘Niemand weet hoe het zal gaan in de regen’ appeared first on Formule1.nl.

Viral Friday 30/2019: hilariteit met Ylonn, de kracht van Gatorade en Burger King gaat vegetarisch

Viral Friday 30/2019: hilariteit met Ylonn, de kracht van Gatorade en Burger King gaat vegetarisch

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste video's van afgelopen week worden belicht. Met deze week campagnes van Ylonn, Burger King, Gatorade en Netflix' La Casa de Papel. 


Lees meer over: Viral Friday 30/2019: hilariteit met Ylonn, de kracht van Gatorade en Burger King gaat vegetarisch.

Video: rondje Hockenheim met Ho-Pin Tung

Door Eelco den Boer

Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung rijden voor FORMULE 1 magazine elke donderdag voor een Grand Prix een ronde in de simulator op het circuit waar de betreffende race wordt verreden. Tung demonstreert een rondje over de Hockenheimring.

The post Video: rondje Hockenheim met Ho-Pin Tung appeared first on Formule1.nl.

Video: Tom Coronel over GP Duitsland: β€˜Duitsland heeft een nieuwe Schumacher nodig’

Door Marijn Sourbron

Tom Coronel blikt met FORMULE 1 vooruit op de Grote Prijs van Duitsland. Hij doet dat aan de hand van drie stellingen. Over het verdwijnen van de Duitse Grand Prix (“Op een of andere manier is het er niet meer populair.”), de Hockenheimring en een Schumacher in de Formule 1. “Duitsland heeft een nieuwe Schumacher […]

The post Video: Tom Coronel over GP Duitsland: ‘Duitsland heeft een nieuwe Schumacher nodig’ appeared first on Formule1.nl.

Londen wil Europese marinemissie in GolfΒ (video)

Door DvdM

Groot-Brittannië stuurt aan op een marinemissie onder Europese leiding in de Perzische Golf. Die moet de veiligheid garanderen van de scheepvaart in de regio, waar Iran een Britse tanker in beslag heeft genomen.

Minister Jeremy Hunt (Buitenlandse Zaken) informeerde het parlement maandag 22 juli over het plan na een bijeenkomst van crisiscomité COBR. ‘We willen deze missie zo snel mogelijk op poten zetten’, zei de minister. Hij beschuldigde Iran van ‘staatspiraterij’. 

Fregat

Ook Nederland is benaderd om aan de missie deel te nemen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder vroegen de Amerikanen ons land ook al om een bijdrage om een veilige doorvaart voor schepen in de Straat van Hormuz te bevorderen. Het kabinet onderzoekt nog of het mogelijk en wenselijk is een fregat te sturen.

Iraanse manschappen maakten zich vrijdag 19 juli meester van de tanker Stena Impero, nadat eerder de Iraanse tanker Grace 1 aan de ketting was gelegd bij het Britse gebiedsdeel Gibraltar. Dat vaartuig zou met ruwe olie onderweg zijn geweest naar Syrië en daarmee Europese sancties overtreden.

Amerikaans beleid

Hunt beklemtoonde dat de nieuwe maritieme missie geen onderdeel zal uitmaken van het Amerikaanse beleid om ‘maximale druk’ uit te oefenen op Iran. Washington heeft zich teruggetrokken uit het akkoord over het nucleaire programma van Teheran en heeft ook weer zware sancties opgelegd.

‘We blijven vasthouden aan de nucleaire overeenkomst met Iran’, zei de minister, die benadrukte dat zijn regering de spanning niet verder wil doen oplopen. ‘Als Iran doorgaat op dit gevaarlijke pad, moeten ze accepteren dat de prijs is dat er een grotere westerse militaire aanwezigheid zal zijn in de wateren voor hun kust.’

Internationale regels

De Iraanse minister Mohammad Zarif (Buitenlandse Zaken) zei tijdens een bezoek aan Nicaragua dat de Britse tanker is tegengehouden omdat het schip zich niet aan de internationale regels hield. Naar verluidt was ze in aanvaring gekomen met een Iraans vissersschip. Zarif stelde ook dat zijn land niet uit is op een confrontatie, maar normale relaties wil op basis van wederzijds respect.

‘Een conflict beginnen is makkelijk’, zei de minister tegen verslaggevers. ‘Het beëindigen zou onmogelijk zijn.’ (ANP/BLOOMBERG/AFP/RTR) 

❌