[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 14 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Heldhaftige reddingsactie: agenten redden dieren van brand

Asieldieren in de Amerikaanse staat Californië zijn ontkomen aan een brand. Bosbrand Nelson kroop steeds dichterbij het dierenasiel waar zestig dieren geen kant op konden. Politieagenten gingen met gevaar voor eigen leven richting het asiel om alle dieren te redden.

Reddingswerkers zoeken in puinhopen van ingestorte brug Genua

De Morandi-brug in Genua is ingestort. Het wegdek viel 45 meter naar beneden in de rivier en op de omliggende gebouwen. Tientallen mensen zijn daarbij om het leven gekomen. Reddingswerkers zoeken in de puinhoop naar slachtoffers en overlevenden.

Eerste beelden instorten hangbrug Genua

Op een snelweg bij het Italiaanse Genua is een deel van een brug ingestort. Gevreesd wordt dat er tientallen doden zullen zijn.

Gemaskerde jongeren in Zweden steken zo'n 100 auto's in brand

''Wat doen jullie, stelletje klootzakken? Ga weg!'' Inwoners in en rondom het Zweedse Göteborg filmden hoe gemaskerde jongeren auto's in de fik staken. De politie vermoedt dat de acties via social media zijn afgesproken.

Eerste beelden na crash Brits parlement

In Londen is een man opgepakt die met zijn auto door de beveiligingshekken rond het Britse parlement was gereden. Bij het incident raakte een aantal voorbijgangers gewond, meldt Sky News.

Apple Video: onverwachte samenwerking met Ubisoft

Door Raymon Mens

Apple’s Netflix-concurrent, die mogelijk Apple Video gaat heten, heeft een nieuwe partner. Ubisoft Entertainment, een Franse…

Piloot vliegt eigen huis in na ruzie met z'n vrouw

Een bizarre vliegtuigcrash in de Amerikaanse staat Utah. Een piloot (47) vloog met een Cessna-vliegtuigje zijn eigen woning in na een echtelijke ruzie met z'n vrouw.

Omstreden pisbak moet wildplassen voorkomen in Parijs: 'Het is gΓͺnant'

Is het een bloembak of een pisbak? Het is het gewoon allebei. De Franse hoofdstad Parijs heeft nieuwe toiletten geplaatst. Ecologisch verantwoord, maar nu al omstreden. ''Je wilt eigenlijk niet zien dat iemand er gebruik van maakt.''

Gisteren β€” 13 Augustus 2018Alle Nieuwskoppen

Hoe moeilijk is het om een passagiersvliegtuig te besturen?

Vorige week stal een medewerker van een vliegveld een passagiersvliegtuig. Hij haalde er stunts mee uit en crashte uiteindelijk met het toestel. De man had voor zover bekend geen vliegervaring. Kan iedereen zomaar een groot vliegtuig besturen?

Wolfgang tilt zichzelf op 82-jarige leeftijd naar het Europees kampioenschap

De andere bezoekers van de sportschool hebben gigantisch veel respect voor Wolfgang, de 82-jarige gewichtheffer. Gewichtheffen zit in het bloed van de Duitser. Al in 1955 won hij het jeugdkampioenschap. Nu is hij Europees kampioen in zijn gewicht- en leeftijdsklasse.

Parkwachters bewaken met gevaar voor eigen leven bedreigde neushoorn

Er zijn nog maar 25.000 neushoorn in de wereld. Om die te beschermen, bewaken parkwachters in Afrika ze dag en nacht. En dat is niet zonder gevaar: afgelopen jaar zijn er 100 parkwachters om het leven gekomen.

Asielkinderen Howick en Lili geven interview over hun onzekere lot: 'Ik mis mijn moeder'

Precies een jaar geleden werd de moeder van asielkinderen Howick en Lili het land uitgezet. Het lot van de tieners is nog altijd onzeker: mogen ze in Nederland blijven of moeten ze ook naar Armenië? In een interview vertellen de kinderen wat die onzekerheid met ze doet.

Asielkinderen Lili en Howick weer in rechtszaal: 'We worden gek van de onzekerheid'

Precies een jaar geleden werd de moeder van asielkinderen Howick en Lili het land uitgezet. Het lot van de tieners is nog altijd onzeker: mogen ze in Nederland blijven of moeten ze ook naar Armenië? In een interview vertellen de kinderen wat die onzekerheid met ze doet.

Asielkinderen Lily en Howick weer in rechtszaal: 'We worden gek van de onzekerheid'

Tien jaar geleden kwamen Lily (12), Howick (13) en hun moeder vanuit Armenië
naar Nederland. Verschillende aanvragen voor asiel werden afgewezen, het
gezin zou worden uitgezet. De moeder ging terug, maar de kinderen bleven
achter. Nu dreigen ook de kinderen terug te moeten naar het land waar zij in
tien jaar niet meer zijn geweest.

Podium stort in tijdens muziekfestival: 'We zaten vast tussen het hout en het cement'

Meer dan driehonderd mensen zijn gewond geraakt in de Spaanse stad Vigo toen een podium waarop zij stonden instortte. Bezoekers zijn zich kapot geschrokken: ''Mensen probeerden eruit te klimmen, maar dat lukte niet.''

Vrouw omgekomen door brand in schuur Etten-Leur

Bij een brand in een schuur in Etten-Leur is een vrouw om het leven gekomen. Haar man raakte zwaargewond en ook haar kind van vermoedelijk twee jaar is gewond. Ze hebben onder meer brandwonden opgelopen.

Sterrenregen gezien? In Duitsland hebben ze ervan genoten

Nederlandse liefhebbers zaten er klaar voor, maar door de bewolking was er maar weinig te zien van de sterrenregen. In Duitsland hadden ze wat meer geluk. Daar genoten veel mensen van de Perseïden, de bekendste meteorenzwerm.

Handelsoorlog treft Amerikaanse sojaboer Mark: 'Het gaat om heel veel geld'

Mark Jackson is al 44 jaar boer. Hij maakt zich grote zorgen over de handelsoorlog die Trump ontketend heeft. Mark dreigt daardoor een derde van zijn oogst niet meer aan China te kunnen verkopen. "De geschiedenis wijst uit dat in- en uitvoerrechten nooit zo uitpakken als je voor ogen hebt", aldus Jackson.

OuderAlle Nieuwskoppen

Eerste sonde ooit op weg naar de zon: 'Hij komt echt heel dichtbij'

Gisteren werd de lancering op het laatste moment afgebroken. Maar nu is de Amerikaanse ruimtesonde Parker toch echt op weg naar de zon. De zonverkenner zal dichterbij komen dan ooit tevoren.

❌