[Contact]

Nieuwskop.nl Nieuwskoppen Nederland

πŸ”’
❌ Over FreshRSS
Er zijn nieuwe artikelen beschikbaar, klik om de pagina te vernieuwen.
Vandaag β€” 23 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

Drugsvangst in ArgentiniΓ«: bijna 400 kilo cocaΓ―ne in Russische ambassade

Er is een enorme drugsvangst gevonden in de Russische ambassade in Argentinië. Ambassadepersoneel ontdekte 389 kilo cocaïne in koffers. De drugsvondst werd eind 2016 gedaan, maar is onder de pet gehouden in verband met het onderzoek.

Gisteren β€” 22 Februari 2018Alle Nieuwskoppen

'Onze voorouders aten honden, wij niet!': Koreanen boos op Jan Blokhuijsen

"Behandel honden beter in dit land, alsjeblieft." Deze uitspraak van schaatser Jan Blokhuijsen is niet in goede aarde gevallen in Zuid-Korea. Volgens veel Koreanen is het eten van hondenvlees iets dat hun voorouders deden, maar doen de meesten dat al lang niet meer.

Oefenen voor Mars in de woestijn: 'Dit pak aandoen kost al twee uur'

"Dit is dezelfde beleving als de mensen die straks voor het eerst op Mars lopen zullen krijgen." De Nederlander Kartik Kumar werkt in de woestijn van Oman om de mensheid voor te bereiden op een reis naar Mars. De woestijn zou ongeveer hetzelfde zijn als de rode planeet, behalve het gebrek aan zwaartekracht natuurlijk.

Waarom de strijd voortduurt over de Armeense genocide

"De Armeense genocide heeft dat volk gebroken." De genocide vond ruim 100 jaar geleden plaats, maar er wordt nog altijd om gestreden. De Tweede Kamer erkent de Armeense genocide expliciet. Wel gaat er een vertegenwoordiger naar de herdenking. Wat is de Armeense genocide, en waarom speelt de kwestie nog steeds?

Zonder deze mensen geen Spelen: 'Ik wil Sven'

Hé Sven, dit meisje heeft zich keihard voor jou ingezet. Doe je iets voor haar terug? Ze is een van de 17.382 vrijwilligers die op de Spelen alles doen om het sporters en bezoekers naar de zin te maken.

Bang voor wolven? Dat is dus echt niet nodig

'Ik ben niet bang voor de boze wolf, ben niet bang, ben niet bang', we zingen het vrolijk met de kinderen. Maar een beetje stoere praat is het wel. Want helemaal zeker weten we eigenlijk niet of we wel of niet bang voor die wolf moeten zijn. Kijk hier hoe je een 'keiharde' confrontatie met het roofdier af kan wenden.

β€˜Ik weet niet of politici hun vingers hieraan gaan branden’

Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, over het niet vervolgen van de tabaksindustrie, de wens van de EU voor meer geld en het raadgevend referendum.

'Het is onwerkelijk, ik geloof het niet': shorttrackster Schulting wint goud

"Ik heb hier echt geen woorden voor, bizar." Suzanne Schulting schrijft sportgeschiedenis door een gouden medaille te winnen op de 1000 meter shorttrack. Het is voor het eerst dat een Nederlander goud wint op een shorttrackonderdeel.

Wat een ontlading! De gouden race van shorttrackster Suzanne Schulting

Het is voor Nederland het eerste olympische shorttrackgoud in de geschiedenis. Suzanne Schulting won in een zenuwslopende race in Zuid-Korea het goud op de olympische 1000 meter shorttrack.

Wat een ontlading! Suzanne Schulting wint goud op 1000 meter shorttrack

Het is voor Nederland het eerste olympische shorttrackgoud in de geschiedenis. Suzanne Schulting won in een zenuwslopende race in Zuid-Korea het goud op de olympische 1000 meter shorttrack.

Wolf duikt op in Gelderse Bennekom

Dat kan soms even schrikken zijn voor de inwoners van de Gelderse Bennekom. Er is daar op verschillende plekken een wolf gespot.

Moderne sigaretten: verslavender en giftiger dan je denkt

Fabrikanten van sigaretten voegen naast tabak nog andere stoffen toe aan hun product. Middeltjes die de sigaretten aantrekkelijker maken en ook verslavender. Daarom is er een rechtszaak tegen de fabrikanten aangespannen door patiënten, artsen en ziekenhuizen.

Nabestaanden schietpartij Florida bezoeken Trump: 'Ik ben pisnijdig'

''We moeten dit nooit meer laten gebeuren.'' In het Witte Huis hebben nabestaanden en overlevenden van de schietpartij in Florida geëist dat president Trump in actie komt. Maar hij wil de verkoop van vuurwapens niet verbieden en komt met een opmerkelijke oplossing.

Spreeuwen zorgen voor prachtig schouwspel boven steden, maar ja, al die poep

Het is geweldig om te zien: duizenden spreeuwen boven een stad. Maar de dieren zorgen ook deze winter met hun poep voor veel overlast in woonwijken: "Goor, joh. En het stinkt ook."

OuderAlle Nieuwskoppen

Spreeuwen zorgen voor prachtig schouwspel boven steden, maar al die poep

Het is geweldig om te zien: duizenden spreeuwen boven een stad. Maar de dieren zorgen ook deze winter met hun poep voor veel overlast in woonwijken: "Goor, joh. En het stinkt ook."

'Niet zo moeilijk als je denkt': zo red je levens met een AED

Minder dan één op de drie Nederlanders zonder kennis van EHBO durft een AED (automatische externe defibrillator) te gebruiken om iemand te reanimeren. En dat terwijl het volgens het Rode Kruis best simpel is. Dit is hoe je zo'n apparaat gebruikt.

Video: gewonden bij huldiging in Holland Heineken House

In het Holland Heineken House op de Winterspelen zijn twee gewonden gevallen tijdens de huldiging. Het gebeurde toen de mannen van de ploegenachtervolging een grote plaat iets te wild het publiek in gooiden.

Dit is waarom je voor die kroket kiest in plaats van een appel

Ken je dat, dat je je zo voorneemt om iets gezonds te gaan eten, maar dat toch weer die snack op je bord belandt? Consumentenpsycholoog Patrick Wessels legt uit hoe dat kan. Bedrijfskantines blijken met een paar aanpassingen mensen te kunnen beïnvloeden om vaker voor iets gezonds te gaan.

Tranen en schouderklopjes na zilver en brons op ploegenachtervolging

We hoopten op twee keer goud; het werd zilver voor de vrouwen en brons voor de mannen op de ploegenachtervolging.

In beeld: 300 drones zorgen voor speciale lichtshow tijdens Chinees nieuwjaar

Chinese inwoners trotseren zelfs de regen om het spektakel te kunnen zien.
Tijdens het Chinees nieuwjaar zijn 300 drones de lucht ingegaan om een
speciale lichtshow te geven. De drones laten verschillende nieuwjaarsgroeten
zien.

❌